< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Aankomst in Anchorage

  image

  Vandaag komen we aan in de grootste stad van Alaska , die slechts 300.000 inwoners telt. In 1964 werd deze stad getroffen door een aardbeving die veel verwoestte, maar tegenwoordig is Anchorage een bruisende stad. Met name de olie industrie en het toerisme zorgen voor veel levendigheid. Daarvoor was Anchorage slechts een laatste uithoek voordat je de ‘Last Frontier’ bereikte. Wandel door de stad, praat met de lokale bevolking of bezoek verschillende bars en restaurants om deze stad echt te leren kennen. En kijk niet gek op als je opeens een beer ziet rondzwerven, aan de randen van de stad bestaat de kans ze te treffen.

  Om 18.00 uur is er een bijeenkomst om je reisbegeleider en reisgenoten te ontmoeten. 

 • 2

  naar Denali National Park

  image

  We laten de stad achter en reizen verder richting de wildernis van Denali National Park. Met als markant herkenningspunt Mount Denali, de hoogste bergtop in Noord-Amerika, biedt het Denali NP een verscheidenheid aan flora en fauna. Het park is tevens het leefgebied van de wolf, de kariboe, het dal-schaap en de grizzly beer. De komende twee dagen heb je tijd om dit park te verkennen en er zijn genoeg activiteiten te doen. Je kunt bijvoorbeeld een rondvlucht maken of een hondenslee demonstratie bekijken. 

  Wilde dieren

  Yukon, Northwest Territories en Alaska hebben een uiterst rijke fauna, en wilde dieren zullen hier dan ook zeker ons pad kruisen. Vooral 's ochtends en 's avonds komt de enorme grizzly en de kleinere zwarte beer te voorschijn. Deze dienen met de nodige omzichtigheid te worden bejegend, zeker als ze jongen hebben! Tijdens het kamperen moeten slapen, koken en het bewaren van voedsel en afval volgens bepaalde regels geschieden, wil je 's nachts niet verrast worden door een ongenode gast. Enige voorzichtigheid is ook op zijn plaats met herten en elanden. De reisbegeleider geeft uitgebreide instructies voor het geval je tijdens een wandeling wild tegenkomt.

 • 3

  Denali National Park

  image

  Er zijn talloze wandelroutes op alle niveaus mogelijk. Daarnaast is het Denali NP een van de weinige parken waar je wordt aangemoedigd om er zelf op uit te gaan. Ons bezoek aan dit park is inclusief gratis gebruik van de shuttle bus. Vanuit deze bus heb je een schitterend uitzicht op de taiga en sub-arctische toendra en het biedt ook uitstekende mogelijkheden om wilde dieren te spotten. Een aanrader is om de lucht in te gaan met een helikopter, die je een prachtig uitzicht op de McKinley’s berg biedt, en te kiezen voor een gletsjer landing!

 • 4

  Chena Hot Springs Resort, Fairbanks

  image

  Na een paar dagen doorgebracht te hebben in de wildernis, gaan we vandaag naar Fairbanks, de grootste stad in de regio van Alaska. In de middag brengen we een bezoek aan het Chena Hot Springs Resort waar je lekker kunt zwemmen in de luxe natuurlijke thermen. Eenmaal terug in Fairbanks kun je de stad nog verder verkennen of ervoor kiezen om lekker je bed in te duiken.

 • 5

  Dagexcursie naar Anaktuvuk Pass

  image

  Anaktuvuk Pass is een afgelegen dorp middenin het park. Het dorpje is ontstaan tijdens een belangrijke trekroute in de vroege jaren 50 door de laatst overgebleven groep van semi-nomadische Nunamiut Eskimo. Tot vandaag de dag zijn de bewoners afhankelijk van de jacht op kariboes en andere natuurlijke bronnen voor hun voedsel en kleding. Vandaag nemen we een vlucht naar dit afgelegen arctische dorp. Vanuit de lucht kun je de opmerkelijke Trans Alaska pijplijn zien en we vliegen over de uitgestrekte Yukon River Valley, de thuisbasis van de traditionele inwoners die hun levensstijl en cultuur al duizenden jaren in stand houden. 

  image

  Eenmaal geland, worden we begeleid naar verschillende interessante plekken door een lokale gids. Hij zal verhalen vertellen over het vroegere en huidige leven van de Nunamiut in Anaktuvuk Pass. Vandaag de dag is Anaktuvuk Pass een dorp met 250 inwoners en een regelmatige luchtdienst, een dorpswinkel en een populair museum dat de Nunamiut geschiedenis en cultuur tentoonstelt. In de late namiddag keren we terug naar Fairbanks.

 • 6

  naar Dawson City

  image

  Onderweg naar Dawson City komen we door het goudmijnstadje Chicken. Dawson City werd gesticht in 1897 en is vernoemd naar de Canadese geoloog, George Dawson. Dawson is een bijzonder stadje met oude gebouwen en een rijke historie. Nadat in 1889 een grote goudvondst werd gedaan in Bonanza Creek groeide Dawson uit tot de grootste stad ten noorden van San Francisco. De stad ziet eruit als een filmset uit het begin van de 19e eeuw en kenmerkt de verhalen van Jack Londen, bekend om zijn roman ‘The Call of the Wild’. 

 • 7

  Dawson City

  image

  Als je in Dawson City bent, mag je een bezoek aan de iconische Diamond Tooth Gerties, een van Canada’s oudste en vriendelijkste gokhallen, eigenlijk niet overslaan. Waag een gokje bij blackjack, roulette of op een van de vele gokmachines, terwijl je geniet van een drankje en een optreden van de Gold Rush Gals. Vergeet vooral de Sour-Toe cocktail niet te proeven! We raden je ook aan om naar Midnight Dome te wandelen, waar je uitzicht hebt over heel de stad. Geniet van de veranderende kleuren van de lucht, terwijl de zon ondergaat.

 • 8

  naar Whitehorse

  image

  We vervolgen onze reis via het pad van de vroegere goudzoekers, bijgenaamd de ‘sourdough miners’, langs de Yukon rivier naar Whitehorse en wandelen door de straten van deze oude hoofdstad. Omgeven door ongerepte meren, bergen en de Yukon rivier, is Whitehorse bekend als ‘de wildernis stad’. Met een levendige stedelijke levensstijl biedt Whitehorse tegenwoordig de ideale combinatie tussen wildernis en stad.

 • 9

  naar Kluane National Park

  image

  Het belangrijkste park van Yukon is Kluane National Park. Hier slapen we op een camping aan de oevers van het Kluane meer. Het park staat vol met bergen en gletsjers, inclusief Mount Logan, de hoogste berg van Canada. Er zijn hier meer dan 100 vogelsoorten te vinden, waaronder de Amerikaanse zeearend en de alpensneeuwhoen. 

 • 10

  Kluane National Park

  image

  Je hebt twee dagen de tijd om alle pracht en praal van dit park te ontdekken. Als je zin hebt in iets actiefs dan zou je de Sheep Mountain kunnen beklimmen. Wil je liever een ontspannend dagje? Ga dan lekker relaxen bij het meer en geniet van de mooie omgeving. 

 • 11

  naar Chistochina

  image

  Vandaag rijden we naar Chistochina in de Copper River vallei. Dit is een heel klein plaatsje met niet meer dan 104 inwoners en nog de meest traditionele van alle Copper River Athabascan Indianen dorpen in de omgeving. In de Copper River vallei word je omringd door ontzagwekkend landschap van bergen, gletsjers, ijswatervallen en de rust van onbewoonde ruimte. Eagle Trail werd gebouwd door mijnwerkers tijdens de Gold Rush in 1897 en goud werd ook ontgonnen in de Copper rivier. In de vallei kamperen we op het terrein van de lodge van Richard en Dennis.

 • 12

  naar Wrangell-St. Elias National Park

  image

  Vandaag komen we aan in Wrangell-St. Elias National Park waar we twee dagen verblijven. We overnachten hier in het rustieke, historische hotel Ma Johnson. Dit hotel is een levend museum met originele voorwerpen uit de tijd dat het hotel gebouwd werd. De kamers zijn eenvoudig ingericht met beperkte faciliteiten. Het is de ideale plek om even afstand te nemen van alles en lekker te genieten en ontspannen. 

 • 13

  Wrangell-St. Elias National Park

  image

  Grenzend aan Canada's Yukon Territory is het Wrangell-St Elias National Park het grootste van het land. Je vindt hier gletsjers die wel vijf keer zo groot zijn als Manhattan en ook nog eens negen van de zestien hoogste toppen in Noord-Amerika! Je hebt genoeg tijd om de historische verlaten kopermijnstad Kennecott te verkennen en te wandelen langs de Kennecott en Root gletsjers. Andere optionele activiteiten zijn ijsklimmen, wandelen, sightseeing of het maken van een rondvlucht langs de torenhoge bergen en eindeloze gletsjers om de uitgestrekte wildernis vanuit de lucht te ervaren.

 • 14

  naar Valdez

  image

  Valdez ligt verstopt aan het eind van een fjord en wordt ook wel het ‘Zwitserland van Alaska’ genoemd, omdat de plek omgeven is door met sneeuw bedekte bergen. Dit is de meest noordelijke ijsvrije haven in het westelijk halfrond en het eindpunt van de Alaska Pipeline, die zich uitstrekt over 1300 km naar Prudhoe Bay. Je hebt twee vrije dagen in Valdez. 

 • 15

  Valdez

  image

  Voor vandaag kun je een optionele kajaktocht boeken waarbij je over het water naar de voet van de Shoup gletsjer of de Columbia gletsjer vaart. De eerste tocht is korter, maar ze zijn beide even indrukwekkend.

 • 16

  Seward en Kenai Fjords National Park

  image

  Aan boord van de Valdez-Whittier veerboot varen we de Prince William Sound over. Op verschillende reizen zijn hier orka’s en bultruggen gezien! We varen langs de Columbia gletsjer waar je verrast wordt met een prachtig landschap, naar het vissersdorpje Seward. Dit is de toegangsport tot Kenai Fjords National Park. Optionele excursies zijn wandelen naar de Exit gletsjer, vissen in Resurrection baai of meegaan met een boottocht door Kenai Fjords NP.

 • 17

  Kenai Fjords National Park

  image

  Het park is gelegen aan de zuidoostelijke kant van het Kenai Schiereiland en omvat meer dan 2400 km2. Je hebt hier een spectaculair uitzicht over ruige kustlijn en de Kenai Mountains. Je kunt een optionele excursie boeken waarbij je per boot op zoek gaat naar zeezoogdieren. Je kunt ook een bezoek te brengen aan een vloedwatergletsjer waar je ziet en hoort hoe ijsbergen te water raken en er stukken afbreken. Een indrukwekkend spektakel.

 • 18

  naar Anchorage

  image

  Vandaag reizen we naar het noorden, langs het Kenai schiereiland terug naar Anchorage waar ons avontuur helaas ten einde komt. 


Waarom deze reis?

 • De reis heeft een groep bestaande uit een internationaal gezelschap
 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Reizen in internationaal gezelschap, met Engels als voertaal
 • Actieve rondreis met bezoek aan de mooiste parken en kleine dorpen van Alaska en Yukon
 • Grote kans op het zien van wilde dieren zoals grizzly beren, wolven, kariboes en walvissen
 • Inclusief een shuttlebus pas voor Denali NP
 • Een dagexcursie over de poolcirkel naar Anaktuvuk Pass (incl. vluchten)
 • Een bezoek aan Whitehorse, de hoofdstad van Yukon
 • Vaak twee nachten op één plaats, dus niet iedere dag reizen
 • Kamperen aan het meer in Kluane National Park
 • Bezoek aan drie prachtige nationale parken; Denali, Kluane en Wrangwell
 • Met een veerboot over de Prince William Sound en de kans om walvissen te spotten

Rondreis in internationaal gezelschap Alaska, Yukon & Arctic Circle

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

 • 6 april: Inspiratiedag, Amsterdam
 • 13 april: Fiets- en wandelevent, De Hoep Castricum

Meld je gratis & vrijblijvend aan.