< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - San Francisco

  image

  Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Afhankelijk van het vluchtschema hebben we een gedeelte van de dag ter vrije besteding in San Fransisco. Dit is de meest Europeesche en volgens velen de mooiste stad van de VS.  De stad spreidt zich uit over 34 heuvels, waardoor de straten soms behoorlijk steil. De steilste straat van San Francisco is Lombard Street. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel in San Francisco.

 • 2

  San Francisco

  image

  San Francisco is een ideale stad om te voet te verkennen, de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Je kunt er prima shoppen, er zijn gezellig kleine winkeltjes en reusachtige warenhuizen met uitzicht op Union Square waar je originele Strawberry Cheesecake kunt eten. Het is aan te raden om een fiets te huren en over de beroemde Golden Gate brug naar Saucelito te fietsen. Vanuit Fisherman’s Warf, de gezellige, oude haven van San Francisco, heb je een prachtig uitzicht op de Golden Gate brug.

  image

  Ook kun je een bezoek brengen aan het beroemde gevangeniseiland Alcatraz en in de avond kun je een catamarancruise maken over San Francisco Bay naar de Golden Gate Bridge. Wil je de Amerikaanse sportcultuur beleven? Dan is het een aanrader om een honkbalwedstrijd van de Giants mee te maken.

  LET OP: Reserveringen voor Alcatraz moet je al een paar weken van te voren maken. Meer informatie is te vinden op www.alcatrazcruises.com

 • 3

  naar Yosemite Nationaal Park

  image

  Vanuit San Fransisco rijden we in ongeveer vier uur naar Yosemite Nationaal Park. Het landschap wordt steeds beboster en bergachtiger en met wat geluk zie je nog sneeuw liggen op de pieken. In 1984 is het park toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Yosemite is een paradijs voor wandelaars, want in het park zijn er vele wandelmogelijkheden. In de middag kunnen we alvast een stuk wandelen. We verblijven hier twee nachten in een comfortabele lodge net buiten het park.

  image

  In het park groeien de gigantische Sequoia bomen. Deze bomen kunnen tot 112 meter hoog groeien en 3000 jaar oud worden. Een andere wandeling die aan te raden is gaat naar de Tuolumne Grove. Je loopt langs diverse gigantische bomen waar je onderdoor kunt lopen. Je kunt ook een mountainbike huren om het park per fiets te verkennen.

  Vanwege een grote renovatie is de wandeling naar het uitzichtpunt van Wawona niet mogelijk.

 • 4

  Yosemite Nationaal park

  image

  Uit al de verschillende wandelingen die mogelijk zijn in Yosemite, kun je voor vandaag zelf een keuze maken. De langste wandeling is ongeveer zes uur, je kunt natuurlijk ook kortere wandelingen maken. Eén van de wandelingen waarbij je een prachtig uitzicht hebt op de Nevada en de Vernal watervallen is de 13 kilometer lange wandeling die naar Glacier Point (2165m) voert. 

  image

  Je daalt eerst af naar de rivier om vervolgens omhoog te klimmen naar de watervallen. De omgeving is erg afwisselend en onderweg heb je prachtige uitzichten op de vallei en rotspartijen. Na een uur of vier kom je aan bij de Nevada waterval. Tenslotte loop je in ongeveer uur over een vrij steil pad naar het dorp in de vallei. Voor deze tocht zijn goede wandelschoenen een vereiste, het terrein waarover je loopt ligt vol met stenen.

 • 5

  naar Death Valley

  image

  Vandaag rijden we in ongeveer vijf uur naar het laagste punt van de Verenigde Staten, ook wel Death Valley. Naast woestijn zijn er in Death Valley Nationaal Park ook zoutvlakten, rotsformaties, canyons, zandduinen en bergen. Death Valley is de heetste, droogste en laagste plek van heel Noord-Amerika. Ondanks dit afschrikwekkende imago, heeft het park een unieke flora en fauna die zich aangepast hebben aan de extreme omstandigheden.

  image

  Andere populaire uitkijkpunten zijn Dante’s View, vanwaar je een weids uitzicht hebt over de vallei, en Zabriskie Point, waar je grillig gevormde, kleurrijke rotsen in het woestijnlandschap kan zien. We overnachten in een comfortabele lodge midden in het Death Valley park. Met wat geluk heb je in de avond een prachtige sterrenhemel boven het verlate landschap.

 • 6

  naar Zion Nationaal Park

  image

  Nog voordat de hitte aanneemt verlaten we Death Valley en rijden we in zo'n vijf uur naar Zion Nationaal Park. Tijdens deze rit rijden we eerst een klein stuk de staat Nevada in voordat we de grens over gaan naar Utah. De naam Zion is afkomstig van de religieuze Mormoonse pioniers, en betekent ''plek van rust en veiligheid''. Er zijn verschillende wandelingen tussen de twee tot vier uur mogelijk. 

 • 7

  Zion Nationaal Park / vrije dag

  image

  Angel's Landing Trail wordt één van de mooiste trails van alle Nationale Parken in de V.S. genoemd! Het is een zware trail die niet geschikt is voor mensen met hoogtevrees. De lengte van de trail is 8,6 kilometer en het hoogteverschil is ongeveer 450 meter.

  image

  Het pad zigzagt omhoog langs het steile Walter’s Wiggles pad. Tijdens het laatste gedeelte bij Scout's Lookout loop je over een smalle richel (gedeeltelijk afgezet met kettingen) met aan beide zijden diepe afgronden. Wanneer je niet over de richel wilt lopen, kun je toch genieten van de spectaculaire uitzichten over Zion Canyon.

 • 8

  naar Bryce Canyon

  image

  Na het ontbijt stappen we in onze minibus en rijden we in een kleine twee uur naar Bryce Canyon. Dit nationale park is beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties. Door het proces van vriezen en dooien eroderen de kalk- en zandsteenformaties langzaam tot de zogenaamde aardpijlers. De zon zorgt voor prachtige schakeringen van de kleuren van de rotsen waardoor het een zeer fotogeniek gebied is. 

 • 9

  naar Salt Lake City

  image

  Vandaag laten we de nationale parken achter ons en we gaan weer op weg naar het stadse leven. Na een rit van ongeveer viereneenhalf uur komen we aan in Salt Lake City. Dit is de hoofdstad van de Mormoonse staat Utah en is tevens het religieuze centrum van de wereld voor de mormonen. Hier kun je een bezoek brengen aan het historische Temple Square. 

  image

  In dit historische, centraal gelegen gebied vind je naast tuinen ook enkele van de belangrijkste gebouwen van de mormoonse kerk en de sprookjesachtige tempel van ‘Jesus Christ of latter-day Saints’. In het daarnaast gelegen North Visitors' Center vind je meer informatie over de mormoonse cultuur.

 • 10

  naar Idaho Falls

  image

  Vandaag rijden we in iets meer dan drie uur naar de staat Idaho. Idaho is een van de dunstbevolkte staten van Amerika. Het is een pure wildernis. Met enorme bergen, dichte bossen, wilde dieren, geheime valleien en grote meren. Vanwege de nabijheid van zo veel natuur en mogelijke buitenactiviteiten stond Idaho in 2009 op de lijst van '100 Best Adventure Towns', opgesteld door National Geographic.

  image

  Idaho Falls heeft een gezellig centrum, met knusse straten, restaurants en cafeetjes. Een bezoekje waard is de Idaho Falls Idaho Temple, een mormoonse tempel met een vloeroppervlak van 8.500 vierkante meter en gebouwd op een stuk grond van 2,8 hectare. Vanmiddag kun je een wandeling maken bijna vier kilometer langs en over de Snake River. Onderweg heb je een goed uitzicht over Idaho Falls.

 • 11

  naar Yellowstone National Park

  image

  In de ochtend rijden we naar Yellowstone National Park. Dit is het oudste nationaal park ter wereld en Yellowstone bestaat sinds 1 maart 1872. In 1978 werd het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Het park heeft ongeveer 10.000 warmwaterbronnen en meer dan 200 geisers in het Upper Geyser Basin, waarvan Old Faithful de beroemdste is.

  image

  Deze geiser spuit gemiddeld om de 92 minuten een 45 meter hoge kolom van water en stoom omhoog, hoewel deze tijd kan variëren tussen de 45 en 125 minuten. Sommige andere beroemde geisers spuiten maar eens per 6 tot 8 maanden en er zijn geisers die al jaren niet meer gespoten hebben. Ook is het Yellowstone National Park beroemd vanwege zijn vele meren en rivieren.

 • 12

  Yellowstone Nationaal Park / vrije dag

  image

  Vandaag kun je indelen zoals je zelf wilt. Ben je een fanatieke wandelaar? Dan kun je je hart ophalen langs de vele wandelroutes die het park biedt. Wil je het vandaag wat rustiger aan doen dan zijn er ook korte en makkelijkere wandelroutes beschikbaar. Bezoek de Yellowstone watervallen en houd je ogen open. In het Yellowstone park heb je veel kans op het spotten van bizons, grizzly beren en wilde elanden.

 • 13

  naar Jackson Hole

  image

  We rijden in ongeveer vier uur naar Jackson Hole. Dit is een typisch westernstadje, zoals je voor je ziet wanneer je denkt aan plaatsjes in het Wilde Westen van de Verenigde Staten. Jackson Hole ligt bij het Grand Teton National Park en je bent omgeven door hoge bergtoppen en magnifieke uitzichten. In de middag kun je een bezoek brengen aan het Grand Teton National Park of je kunt een boottocht maken over Jenny Lake. Jackson Hole heeft meerdere gezellige restaurants, bars, en saloons waar je in de avond uit eten kunt.

 • 14

  eclips / naar Pocatello

  image

  Jackson Hole is de plek waar we de totale zonsverduistering van 2017 zullen mee maken. We zoeken een mooie plek om de eclips te bekijken. Natuurlijk kunnen we de eclips het beste meemaken bij een onbewolkte lucht. Het begin van de eclips is om 10.16 uur en om 11.34 uur is hij totaal. De totale zonsverduistering duurt iets langer dan 2 minuten. In de middag rijden we naar Pocatello, een rit van ongeveer 3 uur. Tijd dus om na te genieten van het natuurwonder dat we gezien hebben.

  In Pocatello, een typisch Amerikaans stadje gelegen aan Route 15, zijn we weer terug in Idaho. We slapen hier 1 nacht.

 • 15

  vlucht naar Amsterdam

  Vroeg in de ochtend vertrekken we naar de luchthaven van Salt Lake City. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. We rijden terug naar Salt Lake City voor de vlucht terug naar huis. 

 • 16

  Aankomst in Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • UNIEKE KANS! Speciale eclipsreis met kans op zien van complete zonsverduistering
 • Inclusief entreegelden voor 5 nationale parken! (t.w.v. $45)
 • Wandelen in de nationale parken Yellowstone, Yosemite, Zion en Bryce
 • Ontspannen begin in San Francisco, één van de mooiste steden van de VS
 • Actieve rondreis met een goede afwisseling tussen natuur en steden
 • Bezoek aan de mooie Mormoonse stad Salt Lake City
 • Bezoek aan Death Valley nationaal park
 • Actieve rondreis met een goede afwisseling tussen natuur en steden
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels

Rondreis Verenigde Staten Eclipse Pop-Up

Niet boekbaar

Naar boven