< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 26 deelnemers
 • Actieve hotelrondreis met een goede afwisseling tussen natuur en steden
 • Bezoek aan veel nationale parken en steden als Los Angeles, San Francisco, Las Vegas
 • Inclusief een jeeptocht door Monument Valley
 • Inclusief alle entreegelden voor de Nationale Parken
 • Begin van de reis in Los Angeles waar je een fietstocht langs Venice Beach kunt maken
 • Wandelen in de Nationale Parken Yosemite, Zion, Bryce Canyon en de Grand Canyon
 • Mogelijkheid om een spectaculaire helicoptervlucht boven de Grand Canyon te maken
 • Ontspannen einde in San Francisco, één van de mooiste steden van de VS

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Los Angeles

  image

  Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Afhankelijk van het vluchtschema hebben we een gedeelte van de dag ter vrije besteding in Los Angeles. Los Angeles, "the City of Angels", is een prima plek om deze reis te starten. Los Angeles is de stad van de filmsterren, pretparken en de zonnige stranden, zoals Santa Monica waar Baywatch opgenomen is. Op het strand zie je de typische houten huisjes op palen waar strandwachters een oogje in het zeil houden.

 • 2

  Los Angeles / vrije dag

  image

  Er is van alles te doen! Ga bijvoorbeeld door Hollywood en Beverly Hills cruisen. Het is ook mogelijk een dagtocht met een van de gidsen te maken door stad. Als je meer wilt opgaan in het Amerikaanse leven dan is het zeker een aanrader om vandaag fietsen of skates te huren. Langs het strand loopt een fietspad waarlangs je een leuke tocht kunt maken. Je komt al snel langs Venice Beach waar altijd veel surfers in de branding te zien zijn. 

  image

  Uiteraard stop je af en toe bij een terrasje voor een vruchtenshake of een frappucino. Rondom Hollywood Boulevard en Vine Street heb je de beroemde "Walk of Fame" waar je je favoriete filmsterren kunt terugvinden in de vorm van een stenen ster in het trottoir. in de namiddag en 's avonds is het heerlijk vertoeven op het strand van Venice en aan de Santa Monica pier. 

 • 3

  Joshua Tree Nationaal Park

  image

  Vandaag storten we ons voor het eerst in het natuurschoon dat het westen van de VS te bieden heeft. We rijden in ongeveer drie uur door droog en vlak landschap naar het Joshua Tree Nationaal Park. In Joshua Tree overheerst een woestijnlandschap met rotsformaties en exotische planten, zoals grote cactussoorten, waaierpalmen en de 'Joshua Tree', een grote yucca soort waar het park zijn naam aan heeft te danken. Het is mogelijk om in verschillende delen van het park korte wandelingen te maken in de woestijn en langs Johua trees en spectaculaire steenformaties. We overnachten in een hotel in Laughlin.

 • 4

  Route 66 naar Grand Canyon

  image

  We rijden van Californië naar Arizona waar zich één van de absolute hoogtepunten van de reis bevindt: de Grand Canyon. We rijden door de Mojave woestijn en maken een uitgebreide stop in het dorpje Seligman aan de beroemde Route 66. De Grand Canyon, één van Amerika’s meest indrukwekkende natuurverschijnselen, is ontstaan door de wind en de Colorado River.

  image

  Het is een prachtig gebied met 's werelds grootste stelsel van diepe en brede ravijnen en kloven. De Grand Canyon heeft een lengte van 466 km en breedte van 16 km. In dit nationale park zijn veel wandelmogelijkheden en diverse andere activiteiten, zo kun je de IMAX film bekijken of een helikoptervlucht maken boven de Canyon. We slapen twee nachten in een hotel nabij de Canyon.

  Tijdens het bezoek aan de Grand Canyon is er de mogelijkheid om een helikoptervlucht boven het gebied te maken. De plaatsen voor de helikoptervlucht zullen voorafgaand aan de reis door onze lokale vertegenwoordiger gereserveerd worden. Je bent hierdoor verzekerd van een plek tijdens de helikoptervlucht, tenzij de weersomstandigheden het niet toelaten. De reisbegeleider zal de eerste dagen van de reis inventariseren wie deel wil nemen.

 • 5

  Grand Canyon

  image

  Als je vandaag vroeg opstaat, kun je de zonsopgang boven de Canyon meemaken. Een unieke ervaring! Daarna is het tijd voor wat actie en je hebt de keuze uit diverse trails. Hier kun je o.a. de Bright Angel Trail en de de South Kaibab Trail lopen. Deze laatste is en stevige wandeling van ongeveer vijf uur met prachtige uitzichten op de Canyon en de Colorado River. Na deze actieve dag is een drankje in de namiddagzon een aanrader! Kortere wandelingen zijn ook mogelijk.

 • 6

  Monument Valley - jeeptour

  image

  Een lange dag vandaag. Een rit van drie uur brengt je in Monument Valley, dat in het grootste indianenreservaat van de V.S. ligt. De inval van het zonlicht geeft het landschap een voortdurend veranderende rode kleur. Het is hier bijna onmogelijk om geen mooie foto te maken! Het decor van de rotsformaties heeft voor menig Western film als set dienst gedaan. In Monument Valley maken we een excursie per open jeep onder leiding van een lokale Navajo gids. Na deze mooie ervaring rijden we in ruim 2 uur naar Moab waar we 2 nachten in een hotel slapen.

 • 7

  Moab - Arches National Park en Canyonlands Nationaal Park

  image

  Moab is een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan het nabijgelegen Arches National Park en het Canyonlands NP. Het Canyonlands NP  is het oudste en meest ruige deel van Utah's Nationale Parken. We maken een flinke wandeling en hebben fantastische uitzichten op het desolate landschap van de in het Coloradoplateau uitgesleten canyons en tafelbergen.

  image

  Het Arches NP herbergt ontelbaar veel natuurlijke bogen, die zijn gevormd door water, ijs en extreme temperaturen. De verschillende wandelingen en mountainbiketochten die je kunt maken staan garant voor spectaculaire uitzichten op dit natuurgebied. Zo kun je een wandeling maken over rotsachtige paden naar Delicate Arch, misschien wel de allermooiste boog ter wereld.

 • 8

  Bryce Canyon NP

  image

  Vandaag reizen we naar Bryce Canyon. Dit gebied is beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties. Door het proces van vriezen en dooien eroderen de kalk- en zandsteenformaties langzaam tot de zogenaamde aardpijlers. De zon zorgt voor prachtige schakeringen van de kleuren van de rotsen. De kleuren variëren van roze naar oranje. Je kunt hier een prachtige wandeling maken tussen de zandsteenformaties en er zijn diverse uitkijkpunten. Het is ook mogelijk een paardrijdtocht te maken in Bryce Canyon. Dit gebied is zeer fotogeniek en het licht is prachtig aan het einde van de middag. We slapen in een hotel in de buurt van het nationale park.

 • 9

  Zion Nationaal Park

  image

  Vandaag rijden we naar Zion NP, op iets meer dan een uur rijden van Bryce NP. De naam Zion is afkomstig van de religieuze Mormoonse pioniers, en betekent ''plek van rust en veiligheid''. In Zion kun je mooie en zeer spectaculaire wandeltochten maken van verschillende zwaartes. We overnachten in een hotel dichtbij het park.

  image

  Je kunt in het Zion Nationaal Park gebruik maken van de handige shuttleservice. Deze bus rijdt op en neer het park in en je kunt in- en uitstappen waar je maar wilt. De ruige, rode rotsen in het Zion Nationaal Park beginnen al echt op het Wilde Westen, die je de komende dagen nog meer tegen komt, te lijken.

 • 10

  naar Las Vegas

  image

  We vervolgen onze weg naar de meest uitzinnige en bizarre stad van de Verenigde Staten. Als we Las Vegas binnenrijden zien we de piramide van Gizeh naast de Eiffeltoren en de skyline van New York. Las Vegas telt enorm veel gokautomaten, dagelijks vele shows en concerten, tientallen shopping & outlet malls en restaurants van topklasse én het is de stad waar meer dan 100.000 huwelijken per jaar worden afgesloten. Een groter contrast tussen natuur en een stad als Las Vegas is bijna niet denkbaar!

 • 11

  Las Vegas

  image

  Stap vandaag één van de grote casino's binnen of maak een heuse gondeltocht in het Venetian. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in Las Vegas, Entertainment Capital of the World, vinden!  's Avonds is de Las Vegas Boulevard, ook wel 'the strip' genoemd, dé plek waar je moet zijn. Voor verschillende hotels zijn gratis shows zoals de fonteinenshow voor het Bellagio en de vulkaanuitbarsting voor het Mirage hotel. Uiteraard kun je ook relaxen aan het zwembad van het hotel.

 • 12

  via Death Valley naar Bishop

  image

  Vandaag hebben we een lange tocht voor de boeg. We verlaten Nevada en rijden, dwars door het desolate landschap van Death Valley, naar Californië. Naast woestijn zijn er in Death Valley National Park ook zoutvlakten, rotsformaties, canyons, zandduinen en bergen. We slapen in een hotel in Bishop. Als de tijd het toelaat kun je nog een bezoek brengen aan de lokale hot springs.

  NB: In de zomer kan het in Death Valley boven de 45⁰C worden. In het recente verleden heeft dit soms geleid tot oververhitting van de bussen waardoor groepen strandden in de vallei. Bij te hoge temperaturen zal dan ook door de reisbegeleiding worden besloten een andere route te nemen.

 • 13

  naar Yosemite Nationaal Park

  image

  Het landschap wordt steeds beboster en bergachtiger en met wat geluk zie je nog sneeuw liggen op de pieken. In 1984 is het park toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Yosemite is een paradijs voor wandelaars, want in het park zijn er vele wandel mogelijkheden. In de middag kunnen we alvast een stuk wandelen. We slapen twee nachten in een lodge dichtbij het park.

  NB: De Tioga Pass is in voor- en najaar gesloten wegens sneeuwval. Indien tijdens één van onze reizen de route is afgesloten zullen we via de zuidelijke route naar Yosemite Nationaal Park reizen. We overnachten dan op dag 12 in Bakersfield (i.p.v. Bishop) en reizen op dag 13 westelijk van de Sierra Nevada naar Yosemite, waar we volgens programma in de middag zullen aankomen. De reis met vertrek op 25 april zal volgens dit schema uitgevoerd worden. Naar verwachting zal de reis met vertrek 16 mei wel volgens het normale schema uitgevoerd kunnen worden.

 • 14

  Yosemite Nationaal park

  image

  Uit al de verschillende wandelingen die mogelijk zijn in Yosemite, kun je de vandaag zelf een keuze maken. De langste wandeling is ongeveer zes uur, je kunt natuurlijk ook een kortere wandeling maken. In het park groeien de gigantische Sequoia bomen. Deze bomen kunnen tot 112 meter hoog groeien en 3000 jaar oud worden.

  image

  Eén van de wandelingen waarbij je een prachtig uitzicht hebt op de Nevada en de Vernal watervallen is de 13 kilometer langer wandeling die naar Glacier Point (2165m) voert. Je daalt eerst af naar de rivier om vervolgens omhoog te klimmen naar de watervallen. De omgeving is erg afwisselend en onderweg heb je prachtige uitzichten op de vallei en rotspartijen. Na een uur of vier kom je aan bij de Nevada waterval. Tenslotte loop je in ongeveer uur over een vrij steil pad naar het dorp in de vallei. Voor deze tocht zijn goede wandelschoenen een vereiste, het terrein waarover je loopt ligt vol met stenen.

  image

  Een andere mooie wandeling die aan te raden is gaat naar de Tuolumne Grove. Het is een rustiger bos waar je langs 25 volwassen Sequoia´s loopt. De wandeling naar de bomen toe is ongeveer 1.7 kilometer, waarbij je ook door een dode tunnelboom genaamd Dead Giant wandelt.

 • 15

  naar San Francisco

  image

  In de ochtend rijden we naar San Francisco, de meest Europeesche en volgens velen de mooiste stad van de VS. Je rijdt de stad binnen via de Golden Gate Bridge. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de stad en de Golden Gate; de ingang van San Francisco Bay. De stad spreidt zich uit over 34 heuvels, waardoor de straten soms behoorlijk steil. De steilste straat van San Francisco is Lombard Street. We slapen twee nachten in een hotel in het centrum van San Francisco.

 • 16

  San Francisco

  image

  San Francisco is een ideale stad om te voet te verkennen, de meest bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Je kunt er prima shoppen, er zijn gezellig kleine winkeltjes en reusachtige warenhuizen met uitzicht op Union Square originele Strawberry Cheesecake kunt eten. Het is aan te raden om een fiets te huren en over de beroemde Golden Gate brug naar Saucelito te fietsen. Vanuit Fisherman’s Warf, de gezellige, oude haven van San Francisco, heb je een prachtig uitzicht op de Golden Gate brug.

  image

  Ook kun je een bezoek brengen aan het beroemde gevangeniseiland Alcatraz en in de avond kun je een catamarancruise maken over San Francisco Bay naar de Golden Gate Bridge. Wil je de Amerikaanse sportcultuur beleven? Dan is het een aanrader om een honkbalwedstrijd van de Giants mee te maken.

  LET OP: Reserveringen voor Alcatraz moet je al een paar weken van te voren maken. Meer informatie is te vinden op www.alcatrazcruises.com

 • 17

  vlucht naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 18

  Aankomst in Nederland

Rondreis Verenigde Staten Hoogtepunten

Zeg hello tegen de VS

image
18 dagen vanaf € 3.398
Naar boven
 

Inspiratiedagen 2018

 • Kom op 20 jan. of 11 feb. naar ons kantoor in Amsterdam of 27 jan. naar de Verkadefabriek in Den Bosch
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis
 • Cursus reisfotografie in Den Bosch

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.