< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Los Angeles

  image

  Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Afhankelijk van het vluchtschema hebben we een gedeelte van de dag ter vrije besteding in Los Angeles. Los Angeles, "the City of Angels", is een prima plek om deze reis te starten. Los Angeles is de stad van de filmsterren, pretparken en de zonnige stranden, zoals Santa Monica waar Baywatch opgenomen is. Op het strand zie je de typische houten huisjes op palen waar strandwachters een oogje in het zeil houden.

 • 2

  Los Angeles / vrije dag

  image

  Er is van alles te doen! Ga bijvoorbeeld door Hollywood en Beverly Hills cruisen. Het is ook mogelijk een dagtocht met een van de gidsen te maken door stad. Als je meer wilt opgaan in het Amerikaanse leven dan is het zeker een aanrader om vandaag fietsen of skates te huren. Langs het strand loopt een fietspad waarlangs je een leuke tocht kunt maken. Je komt al snel langs Venice Beach waar altijd veel surfers in de branding te zien zijn. 

  image

  Uiteraard stop je af en toe bij een terrasje voor een vruchtenshake of een frappucino. Rondom Hollywood Boulevard en Vine Street heb je de beroemde "Walk of Fame" waar je je favoriete filmsterren kunt terugvinden in de vorm van een stenen ster in het trottoir. in de namiddag en 's avonds is het heerlijk vertoeven op het strand van Venice en aan de Santa Monica pier. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Excursie Universal Studios Los Angeles, incl. vervoer / €155,00 per persoon

  image

  Bezoek de Universal Studios Hollywood, een van de grootste film studio's van de wereld! Ontdek de filmsets van onder andere "War of the Worlds" en "Jurassic Park" en krijg meer informatie over hoe zo'n film nou daadwerkelijk gemaakt wordt.

  NB: deze excursie gaat door bij een minimale deelname van 10 personen.

 • 3

  Joshua Tree Nationaal Park - naar Laughlin

  image

  Vandaag storten we ons voor het eerst in het natuurschoon dat het westen van de VS te bieden heeft. We rijden in ongeveer drie uur door droog en vlak landschap naar het Joshua Tree Nationaal Park. In Joshua Tree overheerst een woestijnlandschap met rotsformaties en exotische planten, zoals grote cactussoorten, waaierpalmen en de 'Joshua Tree', een grote yucca soort waar het park zijn naam aan heeft te danken. Het is mogelijk om in verschillende delen van het park korte wandelingen te maken in de woestijn en langs Johua trees en spectaculaire steenformaties. We overnachten in een hotel in Laughlin.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Grand Canyon - naar Flagstaff

  image

  We rijden van Californië naar Arizona waar zich één van de absolute hoogtepunten van de reis bevindt: de Grand Canyon. We rijden door de Mojave woestijn en maken een uitgebreide stop in het dorpje Seligman aan de beroemde Route 66. De Grand Canyon, één van Amerika’s meest indrukwekkende natuurverschijnselen, is ontstaan door de wind en de Colorado River.

  image

  Het is een prachtig gebied met 's werelds grootste stelsel van diepe en brede ravijnen en kloven. De Grand Canyon heeft een lengte van 466 km en breedte van 16 km. In dit nationale park zijn veel wandelmogelijkheden en diverse andere activiteiten, zo kun je de IMAX film bekijken of een helikoptervlucht maken boven de Canyon. Nadat we dit fantastische gebied bezocht hebben rijden we verder naar Flagstaff, een rit van ongeveer anderhalf uur.

  Tijdens het bezoek aan de Grand Canyon is er de mogelijkheid om een helikoptervlucht boven het gebied te maken. De plaatsen voor de helikoptervlucht zullen voorafgaand aan de reis door onze lokale vertegenwoordiger gereserveerd worden. Je bent hierdoor verzekerd van een plek tijdens de helikoptervlucht, tenzij de weersomstandigheden het niet toelaten. De reisbegeleider zal de eerste dagen van de reis inventariseren wie deel wil nemen.

 • 5

  via Lake Powell naar Monument Valley - jeeptour - naar Bluff

  image

  Een lange dag vandaag. We maken een stop in Page om de machtige Glen Canyon Dam bij Lake Powell te zien. Een rit van twee uur brengt je vervolgens in Monument Valley, dat in het grootste indianenreservaat van de V.S. ligt. De inval van het zonlicht geeft het landschap een voortdurend veranderende rode kleur. Het is hier bijna onmogelijk om geen mooie foto te maken! Het decor van de rotsformaties heeft voor menig Western film als set dienst gedaan. 

  image

  In Monument Valley maken we een excursie per open jeep onder leiding van een lokale Navajo gids. Na deze mooie ervaring is het nog een korte rit naar Bluff waar we de nacht doorbrengen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Canyonlands Nationaal Park - naar Moab

  image

  Vanuit Bluff rijden we in ongeveer anderhalf uur naar het Canyonlands Nationaal Park. Dit is het oudste en meest ruige deel van Utah's Nationale Parken. We maken een flinke wandeling en hebben fantastische uitzichten op het desolate landschap van de in het Coloradoplateau uitgesleten canyons en tafelbergen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Moab - Arches National Park

  image

  Vandaag hebben we de hele dag om het Arches National Park te verkennen. Dit park herbergt ontelbaar veel natuurlijke bogen, die zijn gevormd door water, ijs en extreme temperaturen. De verschillende wandelingen en mountainbiketochten die je kunt maken staan garant voor spectaculaire uitzichten op dit natuurgebied. Zo kun je een wandeling maken over rotsachtige paden naar Delicate Arch, misschien wel de allermooiste boog ter wereld.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Bryce Canyon NP

  image

  Vandaag reizen we naar Bryce Canyon. Dit gebied is beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties. Door het proces van vriezen en dooien eroderen de kalk- en zandsteenformaties langzaam tot de zogenaamde aardpijlers. De zon zorgt voor prachtige schakeringen van de kleuren van de rotsen. De kleuren variëren van roze naar oranje. Je kunt hier een prachtige wandeling maken tussen de zandsteenformaties en er zijn diverse uitkijkpunten. Het is ook mogelijk een paardrijdtocht te maken in Bryce Canyon. Dit gebied is zeer fotogeniek en het licht is prachtig aan het einde van de middag. We slapen in een hotel in de buurt van het nationale park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Zion Nationaal Park

  image

  Vandaag rijden we naar Zion NP, op iets meer dan een uur rijden van Bryce NP. De naam Zion is afkomstig van de religieuze Mormoonse pioniers, en betekent ''plek van rust en veiligheid''. In Zion kun je mooie en zeer spectaculaire wandeltochten maken van verschillende zwaartes.

  image

  Je kunt in het Zion Nationaal Park gebruik maken van de handige shuttleservice. Deze bus rijdt op en neer het park in en je kunt in- en uitstappen waar je maar wilt. De ruige, rode rotsen in het Zion Nationaal Park beginnen al echt op het Wilde Westen, die je de komende dagen nog meer tegen komt, te lijken.

  image

  Na het bezoek aan het Zion NP vervolgen we onze weg naar de meest uitzinnige en bizarre stad van de Verenigde Staten. Als we Las Vegas binnenrijden zien we de piramide van Gizeh naast de Eiffeltoren en de skyline van New York. Las Vegas telt enorm veel gokautomaten, dagelijks vele shows en concerten, tientallen shopping & outlet malls en restaurants van topklasse én het is de stad waar meer dan 100.000 huwelijken per jaar worden afgesloten. Een groter contrast tussen natuur en een stad als Las Vegas is bijna niet denkbaar!

 • 10

  Las Vegas

  image

  Stap vandaag één van de grote casino's binnen of maak een heuse gondeltocht in het Venetian. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in Las Vegas, Entertainment Capital of the World, vinden!  's Avonds is de Las Vegas Boulevard, ook wel 'the strip' genoemd, dé plek waar je moet zijn. Voor verschillende hotels zijn gratis shows zoals de fonteinenshow voor het Bellagio en de vulkaanuitbarsting voor het Mirage hotel. Uiteraard kun je ook relaxen aan het zwembad van het hotel.

 • 11

  via Death Valley naar Bishop

  image

  Vandaag hebben we een lange tocht voor de boeg. We verlaten Nevada en rijden, dwars door het desolate landschap van Death Valley, naar Californië. Naast woestijn zijn er in Death Valley National Park ook zoutvlakten, rotsformaties, canyons, zandduinen en bergen. We slapen in een hotel in Bishop. Als de tijd het toelaat kun je nog een bezoek brengen aan de lokale hot springs.

  NB: In de zomer kan het in Death Valley boven de 45⁰C worden. In het recente verleden heeft dit soms geleid tot oververhitting van de bussen waardoor groepen strandden in de vallei. Bij te hoge temperaturen zal dan ook door de reisbegeleiding worden besloten een andere route te nemen.

 • 12

  Yosemite National Park - naar Modesto

  image

  Het landschap wordt steeds beboster en bergachtiger en met wat geluk zie je nog sneeuw liggen op de pieken. In 1984 is het Yosemite National Park toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een paradijs voor wandelaars, want in het park zijn er vele wandel mogelijkheden. In de middag kunnen we alvast een stuk wandelen. We slapen in een hotel in Modesto, ten westen van het Yosemite NP.

  NB: De Tioga Pass is in voor- en najaar gesloten wegens sneeuwval. Indien tijdens één van onze reizen de route is afgesloten zullen we via de zuidelijke route naar Yosemite Nationaal Park reizen. We overnachten dan op dag 12 in Bakersfield (i.p.v. Bishop) en reizen op dag 13 westelijk van de Sierra Nevada naar Yosemite, waar we volgens programma in de middag zullen aankomen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  via Sacramento en Muir Woods naar San Francisco

  image

  Vanuit Modesto is het een korte rit naar Sacramento, een kleine stad met weinig hoogbouw. Sacramento heeft de oudste en geheel bewaard gebleven historische binnenstad van de VS. We nemen even de tijd om hier op verkenning te gaan. We vervolgen onze weg naar San Fransisco via het wijngebied ten noorden van de stad en maken een stop in Muir Woods, waar de Coast Redwood te vinden is. Dit is de hoogste boomsoort ter wereld en komt alleen in het kustgebied bij San Fransisco voor. De hoogste boom in Muir Woods is 79 meter hoog en heeft een diameter van 4 meter.

  image

  San Francisco is de meest Europese en volgens velen de mooiste stad van de VS. Je rijdt de stad binnen via de Golden Gate Bridge. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de stad en de Golden Gate; de ingang van San Francisco Bay. De stad spreidt zich uit over 34 heuvels, waardoor de straten soms behoorlijk steil. De steilste straat van San Francisco is Lombard Street. We slapen twee nachten in een hotel in het centrum van San Francisco.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  San Francisco

  image

  San Francisco is een ideale stad om te voet te verkennen, de meest bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Je kunt er prima shoppen, er zijn gezellig kleine winkeltjes en reusachtige warenhuizen met uitzicht op Union Square originele Strawberry Cheesecake kunt eten. Het is aan te raden om een fiets te huren en over de beroemde Golden Gate brug naar Saucelito te fietsen. Vanuit Fisherman’s Warf, de gezellige, oude haven van San Francisco, heb je een prachtig uitzicht op de Golden Gate brug.

  image

  Ook kun je een bezoek brengen aan het beroemde gevangeniseiland Alcatraz en in de avond kun je een catamarancruise maken over San Francisco Bay naar de Golden Gate Bridge. Wil je de Amerikaanse sportcultuur beleven? Dan is het een aanrader om een honkbalwedstrijd van de Giants mee te maken.

  LET OP: Reserveringen voor Alcatraz moet je al een paar weken van te voren maken. Meer informatie is te vinden op www.alcatrazcruises.com

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Monterey Peninsula

  image

  Het is een korte, maar mooie rit naar het schiereiland van Monterey. Dit gebied staat bekend om zijn prachtige stranden, kliffen en cipressen. Het is een favoriete plek voor veel Amerikaanse en Europese kunstenaars. We verkennen de stad Monterey met zijn vissershaven en Cannery Row, waar vroeger de sardines en inktvissen ingeblikt werden, beschreven in de roman van John Steinbeck. 

  image

  Vervolgens bezoeken we het nabijgelegen Carmel, een van de meest charmante kustplaatsen van Californië, met ongerepte stranden en aantrekkelijke winkels. In de middag rijden we langs de beroemde 17 Mile Drive, met een spectaculair uitzicht op de kust en de kliffen. Onderweg stoppen we bij de Seal & Bird Rocks waar pelikanen, aalscholvers, zeehonden en zeeleeuwen gespot kunnen worden. We overnachten in de buurt van Salinas, vlakbij Monterey. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  via de kustweg naar Lompoc

  image

  Vandaag maken we een prachtige rit langs de kustlijn van Californië, misschien wel een van de mooiste van de reis. We stoppen regelmatig om de natuurlijke schoonheid te bewonderen. Ook stoppen we bij een zeeleeuwenkolonie. In San Simeon brengen we een bezoek aan Hearst Castle, een luxueus en imposant landhuis met zicht op de Grote Oceaan. Krantenmagnaat William Randolph Hearst liet het zo bouwen dat zijn favoriete Europese stijlen erin samenkwamen. Aan het einde van de dag komen we aan in Lompoc voor de laatste overnachting van onze reis.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  vlucht naar Amsterdam

  Als het vluchtschema het toelaat rijden we via Santa Barbara naar de luchthaven van Los Angeles. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  aankomst in Nederland


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Complete hotelrondreis met een goede afwisseling tussen natuur en steden
 • Bezoek aan veel nationale parken en steden als Los Angeles, San Francisco, Las Vegas
 • Inclusief een jeeptocht door Monument Valley (t.w.v. $50,-)
 • Inclusief alle entreegelden voor de Nationale Parken
 • Naar het bijzondere Joshua Tree Nationaal Park
 • Begin van de reis in Los Angeles waar je een fietstocht langs Venice Beach kunt maken
 • Wandelen in de Nationale Parken Yosemite, Zion, Bryce Canyon en de Grand Canyon
 • Mogelijkheid om een spectaculaire helicoptervlucht boven de Grand Canyon te maken
 • Ontspannen einde in San Francisco, één van de mooiste steden van de VS

Rondreis Verenigde Staten - Hotelreis

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Gezocht: Videoreporter
Ga jij met ons mee naar Indonesië?

Ben jij een kei in het maken van video’s én houd je van reizen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken namelijk een enthousiaste videoreporter die met ons meegaat naar het prachtige en veelzijdige Indonesië!