< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 26 deelnemers
 • Actieve rondreis met een goede afwisseling tussen natuur en steden
 • Bezoek aan 11 Nationale parken en steden als Los Angeles, San Francisco, Las Vegas
 • Inclusief een jeeptocht door Monument Valley en wijnproeven in de wijnstreek Sonoma County
 • Inclusief alle entreegelden voor alle Nationale Parken
 • Diverse wandelingen in de Nationale Parken Yosemite, Zion, Bryce Canyon en de Grand Canyon
 • Goede afwisseling tussen kamperen op mooie locaties en comfortabele overnachtingen in hotels
 • Ontspannen einde in San Francisco, de mooiste stad van de VS
 • Optioneel bezoek aan Disneyland en mogelijkheid om een paardrijtocht te maken vanaf een ranch
 • Mogelijkheid om een helicoptervlucht boven de Grand Canyon te maken en de IMAX film te zien
 • Begin van de reis in Los Angeles waar je een fietstocht langs Venice Beach kunt maken

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Vlucht Amsterdam – Los Angeles

  Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Afhankelijk van het vluchtschema hebben we nog een gedeelte van de dag ter vrije besteding in Los Angeles. Los Angeles, "the City of Angels", is een prima plek om deze reis te starten. Los Angeles is de stad van de filmsterren, pretparken en de zonnige stranden, zoals Santa Monica waar Baywatch opgenomen is. Op het strand zie je de typische houten huisjes op palen waar strandwachters een oogje in het zeil houden.

 • 2

  Los Angeles - vrij verblijf

  Er is van alles te doen, zoals een bezoek aan de Universal filmstudio's, door Hollywood en Beverly Hills cruisen of wat dacht je van een dagje Disneyland? Als je meer wilt opgaan in het Amerikaanse leven dan is het zeker een aanrader om vandaag fietsen of skates te huren. Langs het strand loopt een fietspad waarlangs je een leuke tocht kunt maken. Je komt al snel langs Venice Beach waar altijd veel surfers in de branding te zien zijn. Je kunt hier uiteraard zelf een surfboard huren of gewoon een lekker duik nemen. Iets verderop kom je langs de jachthaven waar duizenden zeilboten en jachten liggen aangemeerd. Uiteraard stop je af en toe bij een terrasje voor een vruchtenshake of een frappucino. Rondom Hollywood Boulevard en Vine Street heb je de beroemde "Walk of Fame" waar je je favoriete filmsterren kunt terugvinden in de vorm van een stenen ster in het trottoir. 's Avond is het een drukte van belang op de oudste pier van Californië uit 1908 met een historische carrousel, een reuzenrad en een rollercoaster.

 • 3

  Joshua Tree Nationaal Park

  Vandaag storten we ons voor het eerst in het natuurschoon dat het westen van de Verenigde Staten te bieden heeft. We rijden in ongeveer drie uur door droog en vlak landschap naar het Joshua Tree Nationaal Park. In Joshua Tree overheerst een woestijnlandschap met grillige rotsformaties en vele exotische planten, zoals grote cactussoorten, waaierpalmen en de 'Joshua Tree', een grote yucca soort waar het park z'n naam aan heeft te danken. Na een uitgebreide tentinstructie en wat hulp van de reisbegeleider zetten we voor het eerst onze tenten op. In de middag is het mogelijk om een wandeling van ongeveer 1,5 uur te maken die je langs Johua trees en spectaculaire steenformaties voert.

 • 4

  Route 66 naar Grand Canyon

  In een uur of zeven rijden we van California naar Arizona waar zich één van de absolute hoogtepunten van de reis bevindt: de Grand Canyon. We rijden door de Mojave woestijn en maken een uitgebreide stop in het dorpje Seligman aan de beroemde Route 66. De Grand Canyon, één van Amerika’s meest indrukwekkende natuurverschijnselen, is ontstaan door de wind en de Colorado River. Het is een prachtig gebied met 's werelds grootste stelsel van diepe en brede ravijnen en kloven. De Grand Canyon maakt deel uit van het Colorado Plateau en heeft een lengte van maar liefst 466 km en breedte van 16 km. Het diepste punt van de Canyon bedraagt maar liefst 2000 meter! In dit Nationale Park zijn veel wandelmogelijkheden. Door middel van een goed functionerend shuttlebussysteem kun je gemakkelijk zelf op uittrekken. In het park zijn ook diverse andere activiteiten, zo zijn er lezingen door rangers, kun je de IMAX film bekijken of een helikoptervlucht maken boven de Canyon. We kamperen twee nachten nabij de Canyon.

  De plaatsen voor de helikoptervlucht zullen voorafgaand aan de reis door onze lokale vertegenwoordiger gereserveerd worden. Je bent hierdoor verzekerd van een plek tijdens de helikoptervlucht. De reisbegeleider zal de eerste dagen van de reis vragen wie deel wil nemen.

 • 5

  Grand Canyon

  Als je vandaag vroeg op staat kun je de zonsopgang boven de Canyon meemaken. Een unieke ervaring! Daarna is het tijd voor wat actie en je hebt de keuze uit diverse trails. Hier kun je o.a. de Dark Angel Trail en de de South Kaibab Trail lopen. Deze laatste is en stevige wandeling van ongeveer vijf uur met prachtige, open uitzichten op de Canyon en de Colorado River. Na deze actieve dag is een drankje in de namiddag zon een welkome bijkomstigheid!

 • 6

  Lake Powell - Glen Canyon National Recreation Area

  Na een busrit van een paar uur bezoeken we vandaag het bijna 300km lange Lake Powell. Je kunt geweldig zwemmen in het meer, dat is ontstaan na de bouw van een dam in de Colorado rivier. Of je kunt een wandeling maken naar de Horseshoe Bend, dit is een bocht in de meanderende Colorado rivier in de vorm van een hoefijzer. Waar de Grand Canyon schuin afloopt gaat het hier steil omlaag. Het uitzicht is fantastisch. We overnachten in een hotel in het stadje Page.

 • 7

  Monument Valley - jeeptour

  Een rit van drie uur brengt je in Monument Valley, dat in het grootste indianen reservaat van de V.S. ligt. Hier leven meer dan 200.000 Navajo indianen. Monument Valley is genoemd naar de enorme zandstenen formaties die boven de woestijn uitsteken. De inval van het zonlicht geeft het landschap een voortdurend veranderende rode kleur. Het is hier bijna onmogelijk om geen mooie foto te maken! Het decor van de rotsformaties heeft voor menig Western film als set dienst gedaan. Aan het einde van de middag maken we een excursie per open jeep onder leiding van een lokale Navajo gids. Tijdens de 2,5 uur durende tocht kom je veel te weten over de omgeving en de vele films die hier zijn opgenomen. We zetten onze tent hier voor een nacht op.

 • 8

  naar Canyonlands Nationaal Park en Moab

  Het is ongeveer drie uur rijden naar Moab. Moab is een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan het nabijgelegen Arches National Park. Onderweg stoppen we in Canyonlands, het oudste en meest ruige deel van Utah's Nationale Parken. We maken een wandeling van een paar uur en hebben fantastische uitzichten op het desolate landschap van de in het Coloradoplateau uitgesleten canyons en tafelbergen. Als het weer het toe laat barbeque je bij één van die geweldige uitzichtpunten.

 • 9

  Moab - Arches National Park

  Vanuit Moab kun je Arches National Park verkennen. Arches herbergt ontelbaar veel natuurlijke bogen, die zijn gevormd door water, ijs, extreme temperaturen en de ondergrond van zout. Sinds begin jaren negentig een boog met veel geweld instortte is het niet meer toegestaan onder of over de bogen te lopen, maar de verschillende wandelingen en mountainbike tochten die je kunt maken staan garant voor spectaculaire uitzichten op dit natuurgebied. Zo kun je een wandeling maken van een paar uur over rotsachtige paden naar Delicate Arch, misschien wel de allermooiste boog ter wereld.

 • 10

  Capitol Reef

  In het zuiden van Utah is miljoenen jaren geleden een grote plooi in de aardkorst van honderden kilometers lang ontstaan. Dezelfde kracht vormde later het Colorado plateau. Deze plooi wordt de Waterpocket Fold genoemd. In Capitol Reef wordt deze plooi en zijn spectaculaire geërodeerde verzameling van kleurrijke rotsen, massieve blokken, canyons en bogen beschermd. Je kunt wandelend of te paard het gebied ontdekken. We slapen in het plaatsje Boulder op een echte Amerikaanse ranch.

 • 11

  Bryce Canyon

  In de loop van de dag gaan we op weg naar Bryce Canyon. Dit gebied is beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties. Door het proces van vriezen en dooien eroderen de kalk- en zandsteenformaties langzaam tot de zogenaamde aardpijlers. De zon zorgt voor prachtige schakeringen van de kleuren van de rotsen. Je kunt hier een prachtige, iets zwaardere wandeling maken van vier tot vijf uur tussen de oranje, paarse en roze zandsteenformaties en er zijn diverse uitkijkpunten. Mocht je een kortere wandeling willen maken dan is dit ook mogelijk. Dit gebied is zeer fotogeniek en het licht is prachtig aan het einde van de middag. We kamperen op een campsite tussen de oranje rotsen. Dit is een fantastische plek om buiten te slapen en sterren te kijken.

 • 12

  Zion Nationaal Park

  In ongeveer twee uur rijden we naar Zion Nationaal Park. De naam Zion is afkomstig van de religieuze Mormoonse pioniers, en betekent ''plek van rust en veiligheid''. Er zijn verschillende wandelingen tussen twee tot vier uur mogelijk. Één van de wandelingen is de Angel's Landing Trail wat één van de mooiste trails van alle Nationale Parken in de V.S. wordt genoemd! Het is wel een zware trail en niet geschikt is voor mensen met hoogtevrees. De lengte van de trail is 8,6 kilometer en het hoogteverschil is ongeveer 450 meter. Het pad zigzagt omhoog langs het steile Walter’s Wiggles pad. Tijdens het laatste gedeelte bij Scout's Lookout loop je over een smalle richel (gedeeltelijk afgezet met kettingen) met aan beide zijden diepe afgronden. Waneer je niet over de richel wilt lopen kun je toch genieten van de spectaculaire uitzichten over Zion Canyon.

 • 13

  naar Las Vegas

  Vandaag vervolgen we onze weg naar de meest uitzinnige en bizarre stad van de Verenigde Staten. Als we Las Vegas binnenrijden zien we de piramide van Gizeh naast de Eiffeltoren en de skyline van New York. Las Vegas telt enorm veel gokautomaten, dagelijks 300 shows & concerten, tientallen shopping & outlet malls en restaurants van topklasse én het is de stad waar meer dan 100.000 huwelijken per jaar worden afgesloten. Een groter contrast tussen natuur en een stad als Las Vegas is bijna niet denkbaar! Stap één van de grote casino's binnen of maak een heuse gondeltocht in het Venetian. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in Las Vegas, Entertainment Capital of the World, vinden! 's Avonds is de Las Vegas Boulevard, ook wel 'the strip genoemd, dé plek waar je moet zijn. Voor verschillende hotels zijn gratis shows zoals de fonteinenshow voor het Bellagio en de vulkaanuitbarsting voor het Mirage hotel. Als je dan toch in de stad van Glitter, Glamour en Gokken bent kun je ook wel als Elvis Presley het huwelijksbootje in stappen. We overnachten twee nachten in een hotel.

 • 15

  via Death Valley naar Mammoth Lakes

  Vandaag hebben we een lange tocht voor de boeg. We verlaten Nevada en rijden, dwars door het desolate landschap van Death Valley, naar Californië. Naast woestijn zijn er in Death Valley National Park ook zoutvlakten, rotsformaties, canyons, zandduinen en bergen. We kamperen in de omgeving van Bishop aan de oostelijke kant van de bergen van de Sierra Nevada. Als de tijd het toelaat kun je nog een bezoek brengen de lokale hot springs.

 • 16

  naar Yosemite Nationaal Park

  Via het Mono Lake en de Tioga Pas rijden we naar het beroemde Yosemite NP (spreek uit yo-sem-itie). Het landschap wordt steeds beboster en bergachtiger en met wat geluk zie je nog sneeuw liggen op de pieken. In 1984 is het park toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Yosemite is een paradijs voor wandelaars, want in het park zijn er vele wandel mogelijkheden. In de middag kunnen we alvast een stuk wandelen. NB: De Tioga Pass is in voor- en najaar gesloten wegens sneeuwval. Indien tijdens één van onze reizen de route is afgesloten zullen we naar Yosemite Nationaal Park reizen via de zuidelijke route. We overnachten dan op dag 15 in Bakersfield en reizen op dag 16 westelijk van de Sierra Nevada naar Yosemite, waar we volgens programma in de middag zullen aankomen.

 • 17

  Yosemite Nationaal park

  Uit al de verschillende wandelingen die mogelijk zijn in Yosemite, kun je vandaag zelf een keuze maken. De langste wandeling is ongeveer zes uur maar je kunt natuurlijk ook kortere wandelingen maken. Één van de wandeling waarbij je een prachtig uitzicht hebt op de Nevada en de Vernal watervallen is de 13 kilometer langer wandeling die naar Glacier Point (2165m) voert. Je daalt eerst af naar de rivier om vervolgens omhoog te klimmen naar de watervallen. De omgeving is erg afwisselend en onderweg heb je prachtige uitzichten op de vallei en rotspartijen. Na een uur of vier kom je aan bij de Nevada waterval. Tenslotte loop je in ongeveer uur over een vrij steil pad naar het dorp in de vallei. Voor deze tocht zijn goede wandelschoenen een vereiste, het terrein waarover je loopt ligt vol met stenen. Bij Mariposa Grove groeien de gigantische Sequoia bomen. Deze bomen kunnen tot 112 meter hoog groeien en 3000 jaar oud worden. De hoogste boom in dit gebied is 88 meter hoog. Een andere wandeling die aan te raden is gaat naar het Wawona uitzichtspunt op 2000 meter. Je loopt langs diverse beroemde bomen zoals The Grizzley Giant en de Clothspin tree waar je onderdoor kunt lopen. De beroemdste boom is de Galen Clark Tree, die al in 1969 is omgevallen maar nog steeds in goede staat verkeerd. Onderweg zie je diverse eekhoorntjes en met wat geluk ook herten. Je kunt ook een mountainbike huren om het park per fiets te verkennen.

 • 18

  naar Sonoma County

  We verlaten Yosemite, het landschap wordt heuvelachtig en glooiend, langs perzik- en nectarinegaarden. We rijden in ongeveer vijf uur naar Sonoma County, één van de grote wijnstreken van Californië ten noorden van San Francisco. Sonoma is een belangrijk gebied voor de Califonische wijnindustrie en telt ongeveer 250 wijnhuizen. Je kunt een wandeling van een aantal uur maken die over een pad slingert tussen Douglas sparren, Redwoods, open weiden en door de glooiende heuvels van de wijnvelden in Sonoma. Tevens kun je the Wolf House van de beroemde Amerikaanse schrijver Jack London bezoeken. Je eindigt de dag met een wijnproefsessie in een van de vele wijnboerderijen. We slapen twee nachten in een hotel in Sonoma.

 • 19

  Sonoma

  In de ochtend kun je een kanotocht maken over de Russian River, die dwars door Sonoma County zuidwaarts stroomt en in de Grote Oceaan uitmondt bij het dorpje Jenner. Of maak een fietstocht door de glooiende heuvels en wijngaarden van Sonoma. Wie nog niet voldoende wijn heeft geproefd kan in de namiddag of avond een bezoek brengen aan nog een andere wijnboerderij.

 • 20

  naar San Francisco

  In de ochtend rijden we naar San Francisco, de meest Europeesche en volgens velen de mooiste stad van de Verenigde Staten. Je rijdt San Francisco in stijl binnen via de Golden gate Bridge. San Francisco is een mix van bouwstijlen en culturen, naast moderne kantoorgebouwen staan er ook Chinese tempels en kerken uit de 18e eeuw. De stad spreidt zich uit over 34 heuvels, waardoor de straten soms behoorlijk steil zijn en het een pittige klim kan zijn. De steilste straat van San Francisco is Lombard Street, er rijden kabeltrams waarmee je je over de steile hellingen kunt laten vervoeren. Er is opvallend veel groen in de stad en met veel parken en pleinen waar je kunt uitrusten. San Francisco is een ideale stad om te voet te verkennen, de meest bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Neem zeker ook een keer de beroemde kabeltram. Je kunt er prima shoppen, er zijn gezellig kleine winkeltjes, maar ook reusachtige warenhuizen zoals Macy’s waar je op de bovenste verdieping met uitzicht op Union Square originele Strawberry Cheesecake kunt eten. Het is aan te raden om een fiets te huren en over de beroemde Golden Gate brug naar Saucelito te fietsen. Dan kun je weer met de ferry terugvaren. In Chinatown woont een groot deel van de Aziatische gemeenschap van Frisco. Er zijn hier veel winkels met een ongelooflijk assortiment. Dit is de perfecte plek om tussen de middag Dimsum te gaan eten. Vanuit Fisherman’s Warf, de gezellige, oude haven van San Francisco, heb je een prachtig uitzicht op de Golden Gate brug. Je kunt een bezoek brengen aan het beroemde gevangeniseiland Alcatraz en in de avond kun je een catamarancruise maken over San Francisco Bay naar de Golden Gate Bridge. We slapen twee nachten in een hotel in het centrum van San Francisco. LET OP: Reserveringen voor Alcatraz moet je al een paar weken van te voren maken. Meer informatie is te vinden op www.alcatrazcruises.com (opent in nieuw venster).

 • 22

  vlucht naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

Rondreis Verenigde Staten West Hotelreis

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.