< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Atlanta

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. We komen in de avond aan in Atlanta en slapen in een hotel vlakbij het vliegveld. 

 • 2

  naar Savannah

  image

  We verlaten Atlanta en rijden met onze eigen bus naar Savannah, een rit van ongeveer vier uur. In de middag heb je vrije tijd om de stad te ontdekken. Savannah is een zuidelijke schoonheid en wordt niet voor niets de mooiste stad van Amerika genoemd. Het is een historische stad met veel mooie architectuur. Liefhebbers van geschiedenis, kunst en architectuur kunnen hier volop genieten. Het hotel waar we overnachten ligt vlakbij de Savannah rivier.

 • 3

  naar Charleston

  image

  Vanuit Savannah is het een korte rit van ongeveer twee uur naar Charleston waar we twee dagen verblijven. Charleston is de stad van de vele plantages, dit is te danken aan de vruchtbare grond. Daarnaast staat het bekend om zijn spectaculaire stranden en het vele entertainment. Maar ook hier vind je geweldige architectuur, van grote mansions tot kleine huisjes in smalle straatjes. Vergeet niet langs Rainbow Row te lopen, een straat met huizen in alle kleuren van de regenboog. Aan het eind van de dag kan je lekker uitwaaien op het strand.

 • 4

  Charleston / Boone Hall plantation

  image

  Vandaag brengen we een bezoek aan de 'Boone Hall Plantation'. Deze indrukwekkende plek brengt je terug naar het verleden van de slavernij. Het zware werk op de plantages werd in de 18e eeuw uitgevoerd door slaven. Zonder deze slaven moesten er arbeiders in loondienst, maar zo was de katoenproductie niet meer winstgevend. Hierdoor is de burgeroorlog in Charleston begonnen. Deze plek ademt geschiedenis, zeer herkenbaar voor wie zich de serie North and South nog kan herinneren. Je ziet hier ook de gigantische live oak trees, deze bomen komen enkel voor in het zuidoosten van de Verenigde Staten.

 • 5

  naar Asheville

  image

  We zetten onze reis voort richting Asheville. Hier ontdekken we de Bluegrass, de muziek uit de Apalache Mountains met Ierse en Schotse invloeden. Asheville heeft een levendig centrum met veel cafés en restaurantjes. De vele straatmuzikanten in de stad maken het extra gezellig. Je herkent misschien wel plekken uit bekende films. Onder andere Dirty Dancing, Hannibal en Last of the Mohicans zijn in deze omgeving opgenomen.

 • 6

  Asheville / wandeling Smoky Mountains

  image

  Ashville is omringd door een prachtige omgeving. Het UNESCO werelderfgoed Smoky Mountains, onderdeel van het Apalache gebergte, is hier het ultieme voorbeeld van. De naam 'Smoky Mountains' is te danken aan de nevel die vaak rond de toppen hangt. Vandaag trekken we de wandelschoenen aan en maken we een wandeling door dit mooie gebied. 

 • 7

  naar Nashville / Country Music Hall of Fame

  image

  Vanuit Asheville reizen we verder naar Nashville, dit is met zo'n vijf uur rijden de langste reisdag. Nashville is de enige echte hoofdstad van de country muziek. Dit is de ideale plek om line dancing uit te proberen in de bekende Wildhorse Saloon.

  image

  In de middag bezoeken we de Country Music Hall of Fame. Dit museum is een eerbetoon aan alle artiesten die de country muziek groot hebben gemaakt. Hier wordt je meegenomen in de geschiedenis en cultuur van deze muziek. Dit museum ligt midden in de stad, dus na het bezoek kan je de stad in en zelf ervaren hoe de country cultuur door leeft in deze stad. Ga in de avond naar Broadway, dit staat vol met podia, waar ze niet alleen country muziek spelen maar alle stijlen aan bod komen.

 • 8

  naar Memphis / Graceland

  image

  We vervolgen onze reis naar Memphis waar we twee dagen blijven. Memphis ligt aan de Mississippi en wordt dus niet voor niets ‘The River City’ genoemd. De stad heeft een lang en kleurrijk verleden en ademt de Blues en Rock-‘n-Roll. Loop door de legendarische Beale Street, op de kaart gezet door bewoners als Elvis en Aretha Franklin.

  image

  Een hoogtepunt van ons verblijf in Memphis is een bezoek aan Graceland, het landgoed van Elvis Presley, de man die de grootste invloed heeft gehad op Country-, Blues- en Rock-‘n-Roll muziek. Het landgoed, nu museum en gelegen aan de Elvis Presley Boulevard, was van 1957 tot aan zijn dood in 1977 het woonhuis van Elvis. 

 • 9

  Memphis / Sun Studio's

  image

  Vandaag bezoeken we de bekende Sun Studio's. Hier hebben veel Blues- en Rock-‘n-Roll artiesten nummers opgenomen in de jaren ‘50. De bekendste hiervan is natuurlijk Elvis Presley, maar ook Jerry Lee Lewis en Johnny Cash. We maken hier een interessante tour waarbij je alles te weten komt over de muziekgeschiedenis. De rest van de dag in Memphis is ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Rock 'n' Soul Museum of een wandeling maken langs de Riverwalk in het Mud Island River Park, een schiereiland in de Mississippi.

 • 10

  naar Natchez

  image

  Vandaag een lange reisdag naar Natchez. We maken een korte tussenstop in Clarksdale, de bakermat van de Blues muziek en de geboorteplaats van onder andere John Lee Hooker en Muddy Waters. We vervolgen onze weg langs de Mississippi naar het zuiden. Natchez, de originele hoofdstad van Mississippi, was vroeger het hart van de slavenhandel. In de stad staan historische kerken en vooroorlogse huizen waaraan duidelijk te zien is hoe rijk de plantagebezitters voor de burgeroorlog waren. Je kunt een bezoek brengen aan het ‘Under the Hill’ gebied dat bekend is geworden door Mark Twain of ontdek Natchez City Cemetery, waar veel slachtoffers van de Amerikaanse Burgeroorlog begraven liggen.

 • 11

  naar New Orleans / Honey Island Swamps

  image

  Vandaag reizen we verder naar de staat Louisiana, aan de Golf van Mexico. Vroeger was Louisiana, vernoemd naar Koning Louis XIV, deel van het Franse koloniale rijk. De Franse invloeden in de staat zijn vandaag nog rijkelijk zichtbaar. Onderweg naar New Orleans maken we een boottocht door de 'Honey Island Swamps’. Dit natuurgebied is een van de laatste beschermde wetlands in Louisiana. Het maakt onderdeel uit van het stelsel van bayous in de Mississippi Delta. We stappen hier in een boot met een gids die ons vertelt over de dieren, planten en weelderige moerassen. We kunnen alligators zien, herten, maar ook de rode wolf komt hier voor, evenals vele exotische vogelsoorten.

  image

  In de loop van de middag arriveren we in New Orleans, ook wel ‘The Big Easy’ genoemd. New Orleans is opgericht door Franse handelaren in 1718 en daardoor kent deze stad veel geschiedenis met bijzondere bezienswaardigheden. De stad werd in 2005 hard getroffen door orkaan Katrina die aan bijna tweeduizend mensen het leven kostte. De wederopbouw verliep traag, maar vandaag is New Orleans ondanks deze nare herinneringen weer een bruisende stad.

 • 12

  New Orleans / Fietstocht

  image

  Vandaag maken we een interessante fietstocht die ons langs alle bezienswaardigheden van de stad brengt. In New Orleans, kort NOLA, treffen we een gevarieerde mix van Europese, Creoolse en Cajun cultuur aan. Ook muziek speelt weer een belangrijke rol. In de avond is er genoeg te doen, er is altijd wel ergens een live optreden. In de Preservation Hall spelen elke avond top jazzmuzikanten voor een klein publiek, de moeite waard om hiervoor in de rij te staan.

 • 13

  New Orleans / vrije dag

  image

  Geniet vandaag nog van alle bezienswaardigheden en geluiden van Bourbon Street, ontspan in de Garden District en neem de sferen van de Franse Wijk in je op. De diversiteit in de stad maakt New Orleans een van de meest bezochte steden in de Verenigde Staten. In de avond kun je genieten van een heerlijk Cajun Dinner (optioneel), een gezellige afsluitende avond.

 • 14

  vlucht naar Amsterdam

  Indien het vluchtschema het toelaat heb je de ochtend nog ter vrije besteding.

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 15

  aankomst in Amsterdam

  .


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 12 deelnemers
 • Unieke reis naar het swingende diepe Zuiden
 • Reis mee naar de roots van de Blues, Rock-'n-Roll en de Country muziek
 • Bezoek aan Graceland, het landgoed van Elvis Presley
 • Afsluiting in het bruisende New Orleans, de 'Big Easy'
 • Actieve rondreis met een goede afwisseling tussen natuur en steden
 • Wandelen door de indrukwekkende Great Smoky Mountains
 • Bezoek aan The Country Music Hall of Fame en de Sun Studios
 • Spot alligators, slangen, schildpadden en meer tijdens een boottocht in de Swamps
 • Leer over de indrukwekkende geschiedenis van de slavernij tijdens de Plantation Tour
 • Overnachtingen in comfortabele hotels inclusief ontbijt

Rondreis Verenigde Staten Pop-Up

Niet boekbaar

image
Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

 • 6 april: Inspiratiedag, Amsterdam
 • 13 april: Fiets- en wandelevent, De Hoep Castricum

Meld je gratis & vrijblijvend aan.