< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 12 deelnemers
 • Actieve rondreis met de nadruk op de prachtige natuur van het noordwesten van de VS
 • Wandelen in de nationale parken Olympic, Crater Lake, Tetons, Yellowstone, Glacier Park en Mt. Rainier
 • Kajaktocht én Whale watching in de San Juan archipel inclusief
 • Veel maaltijden inclusief (20x ontbijt, 18x lunch, 16x diner)
 • Inclusief entreegelden voor 6 nationale parken
 • Dicht bij de natuur tijdens kampeerovernachtingen
 • Overnachting in comfortabele hotels in de steden Seattle, Portland, Boise en Bozeman
 • Op pad met een in wolven gespecialiseerde gids in het Yellowstone NP
 • Begin en einde in Seattle, volgens velen de leukste stad van de VS

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Seattle

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Afhankelijk van de aankomsttijd hebben we een gedeelte van de dag ter vrije besteding in Seattle. Hét symbool van de stad is de Space Needle, een 184 meter hoge toren die gebouwd is ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling in 1962. Vanaf de toren heb je een fantastisch uitzicht over de stad en de wijde omgeving zoals Puget Sound en bij helder weer Mount Rainier. We overnachten in een hotel in het centrum van Seattle.

 • 2

  naar San Juan Islands

  image

  Vandaag rijden we naar het noorden en nemen vanuit Anacortes de ferry naar Orca Island. Dit eiland maakt deel uit van de San Juan Islands archipel, vlakbij het Canadese Vancouver Island. Deze eilandengroep bestaat in totaal uit 172 eilanden. Na aankomst op de camping, waar we twee nachten blijven, hebben we de middag ter vrije besteding. Er zijn diverse activiteiten mogelijk waaronder een mountainbike tocht of een stevige wandeling.

 • 3

  San Juan Islands / kajaktocht en Whale Watching

  image

  Vanochtend maken we een kajaktocht langs de kust van Orca Island. We peddelen naar Point Doughty State Park. Dit prachtige gebied is alleen bereikbaar per kajak, kano of roeiboot en is de thuisbasis van zeehonden, adelaars en vele soorten kustvogels. Ook worden hier vaak bruinvissen gespot in de stroming en af en toe zelfs een orka. In het park nemen we een korte pauze op het strand en maken een wandeling waarbij we uitzicht hebben op de omliggende bergen en bij helder weer de met sneeuw bedekte Mt. Baker op het vasteland. Aan het eind van de ochtend peddelen we weer terug naar ons startpunt.

  image

  In de loop van de middag schepen we in voor een volgende bijzondere activiteit op het water. Tijdens een Whale Watch Trip gaan we op zoek naar het grote zeeleven. Als we geluk hebben zien we orka's, bultruggen, dwergvinvissen, grijze walvissen en zelfs af en toe vinvissen. Ook worden vaak bruinvissen, zeeleeuwen en zeehonden gespot. De tocht duurt ongeveer 3 uur, in de avond keren we weer terug naar onze camping.

 • 4

  naar Olympic National Park

  image

  We verlaten de eilanden, maar blijven in de buurt van Seattle. De komende dagen kamperen we bij het Olympic National Park. Dit ongerept natuurgebied is UNESCO Werelderfgoed en beslaat bijna een miljoen hectare aan oeroude regenwouden, bergen en rivieren. Het park heeft een rijk dierenleven, waaronder veel soorten vogels, herten, beren, zalm in de rivieren en walvissen langs de kustlijn. Het Olympic National Park is een van de meest regenrijke gebieden van de VS.

  image

  Wij rijden naar het noordelijke deel van Olympic National Park via Hurricane Ridge Road met fantastisch uitzicht op de kustlijn van het Olympische schiereiland en de hoogste piek van het park, Mount Olympus (2917 meter). Vanaf het bezoekerscentrum kunnen we een prachtige wandeling maken naar Hurricane Hill of Klahhane Ridge. Beide wandelingen staan garant voor indrukwekkende vergezichten. Onze camping voor vandaag ligt in de buurt van het plaatsje Port Angeles.

 • 5

  wandelen Olympic National Park

  image

  We trekken vandaag Hoh Rain Forest in. Droog weer kunnen we hier niet garanderen, er valt jaarlijs zo’n vier meter regen! Vanuit het bezoekerscentrum maken we enkele wandelingen waaronder de Hall of Mosses Trail. We wanen ons hier in de filmset van Lord of the Rings; mos druipt van de bomen, varens bedekken de ondergrond en soms zien we schichtige herten door de dichte begroeiing. Onze kampeerplaats voor vandaag ligt zuidelijk van het Olympic NP, in de buurt van Aberdeen aan de kust van de Pacific Ocean.

 • 6

  naar Portland

  image

  In ongeveer 4 uur rijden we naar Portland, de 'City of Roses'. In de middag kunnen we op eigen gelegenheid de stad verkennen. Portland is een bruisende stad vol eigenzinnige cafés, artistieke bewoners, kunstgalerijen, boetiekjes en winkeltjes die handgemaakte spullen verkopen. Portland heeft ook meer dan 30 bierbrouwerijen, keus genoeg dus als je ’s avonds voor een biertje de stad in wilt. Voor een prachtig uitzicht over de stad en Mount Hood kun je naar Pittock Mansion op de Tualatin Mountains ten westen van het stadscentrum. We slapen in een hotel in het centrum van de stad.

 • 7

  naar Bend

  image

  We rijden verder de staat Oregon in en stoppen vandaag in Bend. Onderweg maken we mooie stops, bijvoorbeeld in Mount Hood National Forest. Bend ligt in een prachtige omgeving aan de Deschutes River, waar dennenbossen en besneeuwde bergtoppen overgaat in woestijnlandschap. We slapen drie nachten op een camping in de buurt van Bend.

 • 8

  Bend, dagtocht Crater Lake National Park

  image

  Vandaag bezoeken we het indrukwekkende vulkanische landschap van Crater Lake en het kratermeer zelf. Crater Lake is een prachtig blauw meer in een oude vulkaankrater. Het meer wordt omringd door steile rotswanden die tot 600 meter boven de oppervlakte uitsteken. Het meer is niet groot, de diameter is ongeveer 8 kilometer, maar is met een maximale diepte van 589 meter wel het diepste meer van de Verenigde Staten! In het water liggen vulkanische formaties, zoals Wizard Island.

  image

  We wandelen de Garfield Peak Trail, een 5 kilometer lange wandeling met een hoogteverschil van ongeveer 300 meter. We beklimmen de noordwestelijke kam van de Garfield Peak en bereiken een hoogte van ongeveer 2660 meter. Vanaf hier hebben we een spectaculair uitzicht over het meer met daarin Phantom Ship, een grillige rotsformatie die veel weg heeft van een spookschip. Na de wandeling en het bezoek aan het nationale park keren we terug naar onze camping bij Bend.

 • 9

  Bend, vrije dag

  image

  We blijven nog een dag in Bend en hebben tijd om nog meer van de omgeving te zien of het stadje zelf te verkennen. Als je naar de top wandelt van Pilot Butte, een sintelkegel van 155 meter hoog, heb je een panoramisch uitzicht over Bend en zie je de woestijn en de besneeuwde bergtoppen van de Cascade Mountains. Een leuke activiteit is een kanotocht over de Deschutes River vanuit Bend zelf. Je kunt ook naar het Smith Rock State Park, een diep rivierdal omgeven door spitse rot kliffen ten noorden van Bend. Je hebt hier veel wandelmogelijkheden maar je kunt ook een mountainbiketocht maken.

  image

  Iets ten zuiden van Bend ligt het Deschutes National Forest waar je ook wandelroutes vindt, bijvoorbeeld naar Paulina Falls. In het gebied ligt ook het Newberry National Volcanic Monument, dat zich uitstrekt van de Paulina Peak tot aan de Deschutes River. Je vindt hier sintelkegels, lavapijpen en een dennenbos met gestold lava. 

 • 10

  naar Boise

  image

  We verlaten Oregon en reizen naar Boise, de hoofdstad van Idaho. Het is een flinke rit van ongeveer 6 uur. Onderweg stoppen we bij een uitzichtpunt over de machtige Snake River die dit deel van Idaho doorkruist. Als de aankomsttijd het toelaat hebben we in de middag nog even de tijd om Boise te verkennen. Het is een bruisende en hippe stad met een opvallend jonge bevolking die in de zomermaanden voornamelijk buiten leeft. De oevers en de stadsparken aan de Boise rivier zijn dan ook erg levendig. Het historische stadcentrum kent veel oude monumenten uit de 19e en begin 20e eeuw, zoals het burgemeestershuis Cyrus Jacob uit 1864. We slapen in een hotel in de buurt van het centrum.

 • 11

  naar Jackson, Grand Teton National Park

  image

  Vandaag rijden we naar Jackson Hole, Wyoming, via een prachtige route. We rijden langs Snake River en doorkruisen het Targhee Forest. Uiteraard maken we stops onderweg om de benen te strekken en van de prachtige omgeving te genieten. Jackson Hole is een bergresort dat tijdens de wintermaanden populair is bij skiërs. Zomers gebruiken wandelaars de plaats als uitvalsbasis voor het Grand Teton National Park. Als de tijd het toelaat kun je na aankomst in Jackson Hole per kabelbaan naar de top van de Rendezvous Peak voor een 360-graden uitzicht op de Snake River Vallei en het Grand Teton National Park. We kamperen twee nachten op een camping aan Snake River.

 • 12

  Jackson Hole, wandelen Grand Teton National Park

  image

  Het Grand Teton National Park is een gebied met Indrukwekkende berglandschappen en een grote rijkdom aan fauna. Inwoners van het gebied zijn onder andere bizons, elanden, zwarte- en grizzlyberen, dikhoornschapen, elanden en muilezelherten. Het gebied rond Jenny Lakes leent zich goed voor prachtige wandelingen. Dit meer wordt omringd door bossen en per ferry kun je naar het punt waarvandaan een aantal trails beginnen.

  image

  Korte wandelingen gaan naar de 60 meter hoge Hidden Falls en naar Inspiration Point met een prachtig uitzicht over Jenny Lake. De Cascade Canyon Trail is een pittige wandeling van ongeveer 6 uur (hoogteverschil plm. 370 meter) en brengt je langs deze plekken, maar je loopt ook dieper de Teton Mountain Range in. In de Cascade Canyon heb je grote kans op het zien van elanden.

  In het Grand Teton NP is het voor onze reisbegeleider niet toegestaan wandelingen te begeleiden. Het is hier heel goed mogelijk op eigen gelegenheid te wandelen, je kunt eventueel ook een lokale gids huren.

 • 13

  naar Yellowstone National Park

  image

  We rijden vandaag naar Yellowstone NP, een prachtige rit langs Jackson Lake. Als het helder is zie de weerspiegeling van de Teton Range in het ijsblauwe water. Bij het binnenkomen van Yellowstone begint het landschap te veranderen van puntige pieken naar kleurrijke open weiden en glooiend terrein, veroorzaakt door de lavastromen die het landschap hebben afgevlakt.

  image

  Yellowstone National Park is het oudste nationaal park ter wereld, het bestaat sinds 1 maart 1872. In 1978 werd het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Het park heeft ongeveer 10.000 warmwaterbronnen en meer dan 200 geisers in het Upper Geyser Basin, waarvan Old Faithful de beroemdste is. Ook is het Yellowstone National Park beroemd vanwege zijn vele meren en rivieren en er leven onder andere grizzlyberen, elanden, wolven, bizons en wapitiherten.

  image

  We maken een stop bij Old Faithful, de beroemdste en meest actieve geiser van het Yellowstone NP; om de 60 tot 80 minuten blaast hij hete dampen in de lucht. Vlakbij is de Grand Prismatic Springs, een prachtige diepblauwe hete bron met zijn oranje ring. Het water heeft een temperatuur van 85°C.

  Als de tijd en omstandigheden het toelaten maken we een kleine wandeling van ongeveer een half uur over de Fairy Trail om van een prachtig uitzicht over de Grand Prismatic Springs te kunnen genieten. Yellowstone is de thuisbasis van een ongelooflijke verscheidenheid aan wilde dieren in het wild dus houd je camera tijdens de rit altijd in de aanslag!

  We slapen twee nachten op een camping bij Gardiner, Montana.

 • 14

  Yellowstone National Park – Wolftracker Trail

  image

  Een bijzondere dag vandaag, we gaan de hele dag op pad met een in wolven gespecialiseerde gids die ons alles leert over de wolvenpopulatie in Yellowstone NP. Toen het park in 1872 werd gesticht, was de Northern Rocky Mountain wolf (een ondersoort van de grijze wolf) inheems in het gebied. Nadat de soort met uitsterven werd bedreigd is een succesvol herintroductieprogramma gestart. Op dit moment leven meer dan 1.000 wolven in het park.

  image

  Te voet trekken we de wildernis in om meer te weten te komen over deze buitengewone dieren. Onze gids zal uitleggen hoe wolven samen leven en jagen in Yellowstone en hoe de hiërarchie is in de wolvenroedel. Grote kans dat we wolven zien, maar uiteraard is daarop geen garantie. De kans dat we sowieso wilde dieren tegenkomen is wel groot.

 • 15

  Yellowstone NP, naar Bozeman

  image

  In de ochtend gaan we nog eenmaal het Yellowstone NP in. Tijdens een korte wandeling zien we wellicht nog wilde dieren. Toch komt er een moment om dit prachtige gebied te verlaten. Het is een korte rit naar Bozeman, een bruisend studentenstadje te midden van groene heuvels en besneeuwde bergpieken van het Bridger en Gallatin gebergte. We slapen hier in een hotel net buiten het centrum.

 • 16

  naar Glacier National Park

  image

  Vandaag rijden we door het wijd open 'Big Sky' landschap waar Montana zo beroemd om is. Montana wordt ook de Treasure State genoemd vanwege de rijkdom aan mineralen. We reizen door het steeds veranderende landschap van bos, bergen en vlaktes naar Glacier National Park, helemaal in het noorden van de staat, tegen de Canadese grens. Het is een lange rit, maar de omgeving vergoedt veel. We zetten voor twee nachten onze tenten op in de buurt van het St. Mary Lake. 

 • 17

  wandelen Glacier National Park

  image

  Vandaag hebben we de hele dag om te wandelen in het Glacier National Park. Het park in de noordelijke Rocky Mountains beslaat duizenden vierkante kilometers bossen, bergweiden, meren en ruige bergpieken. Kenmerkend zijn de door gletsjers uitgesleten valleien en de overgebleven gletsjers uit de ijstijd van 10.000 jaar geleden. Het park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een waar paradijs voor wandelaars. 

  image

  Om het park in te gaan kun je de gratis Going to the Sun Road shuttle nemen. Het is aan te raden vroeg op pad te gaan omdat het soms druk kan zijn. Eenmaal in het park zijn er legio mogelijkheden om te wandelen, veel paden liggen grotendeels boven de boomgrens. Een aanrader is de Hidden Lake Trail, een 8 kilometer lange route in East Glacier Park. De flora is prachtig, met name wilde bloemen en ook in dit gebied heb je weer kans om wild te spotten. Er leven beren, elanden, coyotes, wolven en herten.

  Ook in het Glacier NP is het voor onze reisbegeleider niet toegestaan wandelingen te begeleiden. Het is hier heel goed mogelijk op eigen gelegenheid te wandelen, je kunt eventueel ook een lokale gids huren.

 • 18

  naar Coeur d’Alene

  image

  We laten de gletsjers achter ons en gaan op weg naar Coeur d'Alene in de staat Idaho. Het is een lange, maar wederom mooie rit van ongeveer 7 uur. We komen langs kleine historische steden in Idaho's 'Silver Valley', ooit de zilverhoofdstad van de wereld. Coeur d'Alene wordt ook wel Lake City genoemd, het ligt aan het gelijknamige meer, maar in de omgeving liggen tientallen meren, die in de ijstijd zijn ontstaan. We slapen op een camping vlakbij het meer dus liefhebbers kunnen een duik nemen. 

 • 19

  naar Mt Rainier National Park

  image

  Vandaag arriveren we weer in de staat Washington, waar onze reis ook begon. We bereiken het Mt. Rainier National Park, opnieuw een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Het grootste deel van het park bestaat uit wildernis en het hart wordt gevormd door de 4.392 meter hoge vulkaan Mount Rainier die het hele jaar door sneeuw bedekt is. Regelmatig zijn rookpluimen te zien, een teken dat de vulkaan nog niet is uitgedoofd, hoewel het toch al 150 jaar geleden is sinds de laatste uitbarsting. We kamperen twee nachten dichtbij het park.

 • 20

  wandelen Mt Rainier National Park

  image

  In overleg kunnen we bepalen naar welk deel van het park we gaan om te wandelen. Met meer dan 260 km aan goed onderhouden paden die door een gevarieerd terrein slingeren, van bos tot alpine weiden, heeft Mt. Rainier National Park een groot scala aan wandelopties. Een voorbeeld van een prachtige wandeling van ongeveer 4 uur is de Skyline Trail en Golden Gate Trail naar Panorama Point. Een wat kortere wandeling is die over de Nisqually River Trail. Welke hike je ook maakt, zorg dat je altijd op scherp staat voor het spotten van wild. Als je geluk hebt kun je hier herten, elanden, vossen en zwarte beren zien.

 • 21

  naar Seattle

  image

  In ongeveer 3 uur rijden we naar Seattle waar we inchecken in ons hotel in het centrum. De rest van de dag hebben we de tijd om in de stad rond te dwalen of een van de bezienswaardigheden te bezoeken. Breng een bezoek aan de levendige boerenmarkt op Pike Place. Hier kun je ook een espressootje drinken in de allereerste Starbucks, naast Boeing, Nirvana en Pearl Jam één van de grote namen die de stad voortgebracht heeft.

  image

  Over muziek gesproken, het Experience Music Project (EMP Museum) is een interessant en interactief museum met vooruitstrevende tentoonstellingen over de historie van de Amerikaanse popmuziek. Met uiteraard aandacht voor de grunge en een andere legende die Seattle voortgebracht heeft; Jimi Hendrix, die er geboren en getogen is. 's Avonds zijn er rond Pike Place genoeg mogelijkheden om lekker te eten of een lekker lokaal biertje te drinken. Einde alweer van een enerverende reis.

 • 22

  vlucht naar Amsterdam

  Transfer naar de luchthaven van Seattle voor de vlucht naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 23

  aankomst Amsterdam

Rondreis Verenigde Staten Noordwest

Spectaculair kamperen langs de Oregon Trail

image
23 dagen vanaf € 3.898
Avontuur-Plus
Naar boven
 

Inspiratiedagen 2018

 • Kom op 20 jan. of 11 feb. naar ons kantoor in Amsterdam of 27 jan. naar de Verkadefabriek in Den Bosch
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis
 • Cursus reisfotografie in Den Bosch

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.