< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Verenigde Staten Wandelreis reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Seattle en San Francisco liggen aan de kust en hebben het hele jaar door een gematigd klimaat. Seattle staat beklend om de regen terwijl in San Francisco mist niet onbekend is. De zomers zijn in beide steden bijzonder aangenaam.
In de Rockies is het natuurlijk een ander verhaal. Hier zijn de winters koud en met heel veel sneeuw: ideaal voor de wintersport maar niet voor onze kampeerreizen. In het voorjaar zijn de nachten fris maar dagen mild. De zomers zijn echter warm en zeer aangenaam. Maar zoals in alle bergketens ter wereld geldt dat het weer snel kan omslaan, dat je zelfs in de zomer nog soms sneeuw ziet en dat ook 's zomers de nachten koud kunnen zijn. Wees dus voorbeied op alle seizoenen.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Iedereen met een normale gezondheid en flexibele houding kan deze reis maken. Faciliteiten en infrastructuur zijn over het algemeen erg goed in de VS. Het blijft echter een avontuurlijke kampeerreis en er is een aantal lange reisdagen bij.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

We maken de hele reis reis gebruik van onze eigen kleine bus. Er kunnen 15 passagiers in + de chauffer/gids, maar om het comfortabel te houden is de maximale groepsgroote slechts 13. Alle busjes hebben airco, comfortabele stoelen en uitstekende vering zodat we ook off road kunnen gaan.
De transfers van en naar het hotel in Seattle en San Francisco zijn niet bij de reissom inbegrepen. Je dient dit zelf te regelen en kunt hiervoor gebruik maken van de gratis shuttleservice van het hotel. Deze kun je bij aankomst reserveren door te bellen met het hotel. Details hierover krijg je voor vertrekl thuisgestuurd.
Het hotel in Seattle ligt niet in de stad maar op een half uurtje rijden van het centrum vlakbij de luchthaven. Het kampeergedeelte vangt hier namelijk aan.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Verenigde Staten Wandelreis

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven