< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Ocean Nova - Arctic, Antarctica

  Het expeditieschip Ocean Nova is ontworpen om reizigers comfortabel naar de meest afgelegen uithoeken van de wereld te brengen. Met een maximum van 78 passagiers is dit het kleinste schip in de vloot van Quark Expeditions. Het schip is gebouwd in Denemarken en biedt een fris Scandinavisch interieur. Met zijn ijsversterkte romp en geringe diepgang heeft het schip een fantastische reputatie opgebouwd in het Arctisch gebied.

  De kamers aan boord van het schip zijn eenvoudig van opzet en beschikken over eigen sanitair. Alle hutten zijn zogenaamde buitenhutten, wat inhoudt dat iedere kamer zicht heeft op de prachtige omgeving.

 •  

  Island Sky - Arctic, Antarctica

  De Island Sky is een klein en elegant expeditie schip. Dit is het enige all-suite schip van de vloot, het vervoert maximaal 108 passagiers en is het nieuwste schip uit de vloot. Het schip biedt de passagier veel publieke ruimte en is daardoor uitermate geschikt om al het wildleven te bekijken, maar ook om heerlijk te ontspannen en te genieten van lezingen en briefings. De Island Sky is uitermate geschikt voor een prachtige Poolreis. Elke suite heeft eigen sanitair en een uitzicht naar buiten, terwijl sommige suites beschikken over een eigen balkon. Alle suites hebben een flatscreen-televisies en dvd-spelers.

 •  

  Ocean Diamond - Arctic, Antarctica

  De Ocean Diamond is een schip met een fantastische prijs-kwaliteitsverhouding. Het schip is weliswaar wat groter (maximaal 189 passagiers), maar biedt nog steeds de voor Quark Expeditions zo herkenbare "expeditie-sfeer". De cabins (allemaal buitenhutten) zijn ruim van opzet en beschikken over eigen sanitair. Het schip is erg stabiel en erg snel (ca. 12 uur tijdswinst op een retour Drake Passage - dit betekent in de regel 1 of 2 extra landings). Naast de ruime en comfortabele hutten beschikt het schip ook over een ruim opgezette eetzaal, een presentatieruimte, een bar en een lounge. Quark Expeditions compenseert de CO2-uitstoot van de Ocean Diamond, en Sawadee compenseert de uitstoot van de vlucht waardoor je zo goed als CO2-neutraal naar Antarctica reist!
 •  

  Ocean Adventurer - Arctic, Antarctica

  De Ocean Adventurer (voorheen Sea Adventurer) is een stijlvol schip dat is gemaakt voor de Poolgebieden. Alle cabins zijn buitenhutten. Aan boord vind je alle faciliteiten om je comfortabel naar Antarctica te brengen. Zo beschikt het schip over een grote eetzaal, een lounge, een bar, een presentatieruimte en een bibliotheek. De hutten zijn niet heel groot, maar wel voorzien van alle gemakken. De Ocean Adventurer kan maximaal 117 passagiers meenemen.

 •  

  Sea Spirit - Arctic, Antarctica

  De luxe en comfortabele Sea Spirit is het paradepaardje van Quark Expeditions. Het schip beschikt over ruime, luxe cabins met eigen sanitair en een stijlvolle, klassieke uitstraling. Alle cabins zijn zogenaamde buitenhutten, dus je hebt uitzicht op de prachtige poollandschappen die aan het schip voorbij trekken. Verder beschikt het schip over een bubbelbad, lift, een bibliotheek met een ruime collectie Poolliteratuur en een grote presentatieruimte. De Sea Spirit is een snel schip (ca 12 uur sneller op een retour Drake Passage - dit betekent in de regel 1 of 2 extra landings)) dat je met behulp van een goed stabilisatiesysteem op comfortabele wijze naar Antarctica vervoert. Als je met de Sea Spirit reist, zijn alle drankjes inbegrepen in de reissom. Op het schik kunnen 114 avonturiers mee.

 •  

  Ocean Endeavour - Arctic, Antarctica

  De Ocean Endeavour is een schip dat bij uitstek geschikt is voor reizen in de Poolgebieden. Het schip heeft een ijsversterkte romp, aan boord zijn voldoende zodiacs aanwezig om dagelijkse uitstapjes te maken naar het vasteland, en je hebt de mogelijkheid om op meerdere dekken het (Ant)Arctische landschap te bekijken. De faciliteiten van dit schip zijn met een zwembad, hot tub, saunas en een wellness centre iets meer op health and wellness gericht, maar het hoofddoel is uiteraard, net als op de andere schepen van Quark Expeditions, om het poolgebied te verkennen. Aan boord is ruimte voor 199 avonturiers.

Accommodatie algemeen

In Buenos Aires en Ushuaia slaap je in comfortabele hotels. Als je alleen hebt geboekt op de reis, krijg je in Buenos Aires een single kamer. In Ushuaia is het echter mogelijk dat je een kamer deelt met iemand van hetzelfde geslacht van de zelfde reis. Dit hoeft niet per se iemand te zijn die via Sawadee geboekt heeft.

Aan boord slaap je standaard in een tweepersoons kajuit. Het zijn in alle gevallen zogenaamde buitenhutten, wat inhoudt dat je altijd uitzicht op het Poollandschap hebt door je patrijspoort of raam. Op de alle schepen van Quark beschikken de hutten over eigen sanitair.

Een éénpersoonskajuit is soms mogelijk, maar ook weer alleen op aanvraag. Als vuistregel kan worden gehanteerd dat een éénpersoonskajuit circa 70% meer kost dan een kamer op indeling. Op sommige vertrekdata is het mogelijk om (met een flinke korting) een 3-persoons hut te boeken. Neem voor meer informatie over de cabin-types, de beschikbaarheid en de prijzen contact met ons op.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

Het is voor deze bestemming niet mogelijk een éénpersoonskamer te boeken.

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

In Buenos Aires wordt gebruik gemaakt van transfers per auto of minibus. Op het voucher dat je voor vertrek van ons krijgt, staat de tijd waarop je bij het hotel wordt opgehaald.

De transfers in Ushuaia zijn bij de reissom inbegrepen. Voor vertrek krijg je uitgebreide informatie over de procedure die dag en vanzelfsprekend krijg je ook de adresgegevens van het hotel van ons.

De tocht naar het Antarctisch Schiereiland wordt per ijsversterkt, kleinschalig passagiersschip gedaan. Het schip is uitgerust met zodiacs, kajaks en verder alle materialen die maar nodig zouden kunnen zijn om een paar weken te kunnen overbruggen. Dit zijn zeker geen grote cruiseschepen waar avondkleding en kristal de sfeer bepalen, maar kleinere, intiemere schepen. Klein genoeg om de sfeer gezellig en informeel te houden; groot en stabiel genoeg om goede faciliteiten te bieden en om de overtocht aangenaam te maken. Aan boord is een grote eetzaal, een bescheiden bibliotheek, een relaxte lounge met bar en een sauna. Een windvrij achterdek, een laag dek bij de boeg en een groot zonnedek bieden ruim plek om aan alle kanten van het uitzicht te kunnen genieten. Ook vanuit de lounge heb je prachtig zicht.

Kijk voor meer specifieke informatie over de schepen onder het kopje "accommodatie".

Rondreis Antarctica

Per boot naar het Witte Continent

Pinguïns rondreis Antarctica
16 dagen vanaf € 8.098
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.