< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam – Buenos Aires

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  vrije dag Buenos Aires

  Buenos Aires is een weids opgezette stad met brede avenues, imposante gebouwen en grote pleinen. Het meest bekende plein is natuurlijk Plaza de Mayo, waar de bekende ‘dwaze moeders’ nog steeds elke donderdag demonstreren om de ware gebeurtenissen tijdens het schrikbewind van generaal Videla boven tafel te krijgen. De stad heeft een aantal verschillende wijken die elk hun eigen sfeer hebben. Misschien wel de leukste en in elk geval de meest kleurrijke wijk van Buenos Aires is La Boca. Van de plek waar de eerste kolonisten uit Europa zich vestigden en schamele huisjes bouwden van scheepsafval en golfplaten, is La Boca inmiddels uitgegroeid tot het artistieke centrum van de stad. Vooral het straatje Caminito met vrolijk geschilderde huisjes is zeer fotogeniek. Overal in Buenos Aires word je geconfronteerd met de Argentijnse passie voor de tango. In La Boca en in het pittoreske wijkje San Telmo zijn altijd wel een paar straatmuzikanten te vinden die de omstanders aansporen een dansje te maken. La Recoleta is chique. Naast chique winkels en restaurants vind je hier een enorme begraafplaats met monumentale graven, waaronder dat van Evita Perón. ’s Avonds kun je een tangoshow bezoeken, het is zeker een aanrader. Je verblijft in een comfortabel hotel in het centrum van de stad.

 • 3

  naar Ushuaia

  Na een vlucht van ruim drie uur komen de besneeuwde toppen van Vuurland (Tierra del Fuego) in zicht en land je in Ushuaia, naar eigen zeggen de zuidelijkste stad van de wereld (al zullen de Chilenen zeggen dat ‘hun’ Puerto Williams nog zuidelijker ligt). Ushuaia is prachtig gelegen aan de voet van een bergketen en aan het Beagle Kanaal, dat Argentinië van Chili scheidt. Het is een klein, overzichtelijk en gemoedelijk stadje dat eerder aan Alaska of Scandinavië doet denken dan aan de rest van Argentinië. Mooie auto’s hebben plaats gemaakt voor pick-up trucks met modder en de maatpakken en korte rokjes zijn verruild voor parka’s en kaplaarzen. Zelfs hartje zomer blijft de thermometer hier rond de 10 ºC steken en het weer is hier zeer wisselvallig. Je kunt hier de laatste inkopen doen, alsnog goede winterkleding kopen in één van de vele out-door winkels of gewoon genieten van een groot glas Vuurlands donkerbier of warme chocolademelk in één van de bruine cafeetjes. Je overnacht in een comfortabel, eenvoudig hotel.

 • 4

  Ushuaia, aan boord

  Het is vakantie, dus je hebt nog de hele ochtend en het begin van de middag om te relaxen, te shoppen of langs het water te wandelen. Wil je liever wat ondernemen, ga dan mee met één van de twee excursies die speciaal worden georganiseerd voor de mensen die met onze boot meegaan. Deze uitstapjes sluiten aan op de vertrektijd van de boot vanmiddag. Je kunt kiezen om een tocht per bus te maken naar het Nationale Park van Tierra del Fuego. Je bezoekt een aantal uitzichtpunten en tijdens wat korte, makkelijke wandelingen leer je veel over de omgeving en over de Indianen die hier ooit woonden en naar wier vuren het eiland genoemd is. De andere excursie betreft een wandeling van een paar uur bij Lake Esmeralda. Beide excursies zijn optioneel en niet inbegrepen in de reissom. Je wordt rond 09.30 opgehaald en rond 15.00 weer afgezet in het stadje. ’s Middags is het dan tijd om in te schepen. Het zal echter nog een paar uur duren voor de boot vertrekt en tot die tijd kun je de boot verkennen, kennis maken met de crew en genieten van de welkomstborrel en de eerste voortreffelijke maaltijd aan boord. Nadat het schip volledig gevuld, gereinigd en gecheckt is wordt er koers gezet naar het Beagle Kanaal. Als het weer meezit, kun je nog heel lang genieten van de spitse bergen en prachtige wolkenpartijen, want de zon gaat pas heel laat onder. Het kalme water van het Beagle Kanaal zal je vannacht heerlijk in slaap schommelen.

 • 5

  oversteek van de Drake Passage

  Als je wakker wordt, cruise je midden op open zee over de Drake Passage. Al liggen Zuid-Amerika en het Antarctisch schiereiland relatief dicht bij elkaar, het is toch nog twee volle dagen varen voordat we weer land in zicht hebben. Deze dagen vliegen echter voorbij, want aan boord gebeurt van alles. Behalve de verplichte lessen over veiligheid aan boord van de zodiacs (de rubberboten waarmee je aan land gaat) en over de gedragsregels waar iedereen zich aan moet houden op Antarctica, worden er presentaties gehouden over bijvoorbeeld de geschiedenis van enkele expedities en over wat je allemaal gaat zien de komende dagen. Ook worden er documentaires vertoond. In de lounge vertellen experts je hoe je vogelsoorten kunt herkennen en hoe je het beste uit je fototoestel haalt. Niks saaie lezingen met statistieken en opsommingen van feiten; de presentaties zijn net als de crew; levendig, interessant en onderhoudend. Zo wordt de kennis van het vogelspotten meteen op de achtersteven in de praktijk gebracht om de verschillende soorten albatrossen en andere zeevogels te herkennen die continu rond het schip zweven. Omdat het ’s nachts niet meer (of pas heel laat) donker wordt op deze zuiderbreedte, kun je tot laat in de avond over de eindeloze golven turen. Inmiddels is de groep internationale deelnemers al bijna een hechte familie geworden. Aan de eettafels en in de bar leer je mensen uit de hele wereld kennen en de uiteenlopende redenen om Antarctica te bezoeken. Het is echter met name het enthousiasme, de kennis, de humor en de gedrevenheid van de eveneens internationale crew die maken dat echt niemand meer kan wachten op wat er komen gaat. Na twee dagen varen zijn de eerste ijsbergen aan de horizon te zien en doemt er aan het eind van de dag voorzichtig land op aan de horizon. Morgenochtend de zuidpool ...

 • 7

  Antarctica – dag 1

  ’s Ochtends is het dan eindelijk zover: De zee is bezaaid met ijsbergen en het continent is in al haar pracht te aanschouwen. Overal wit, af en toe gebroken door zwarte rotspartijen van het onherbergzame berglandschap dat vanaf de kust omhoog rijst. Het is tijd om de zeemansbenen af te doen, en weer over te schakelen op "landmodus". Vandaag is het namelijk tijd voor de eerste landings. Per zodiac (stevige opblaasbare rubberboot) zoef je van het schip naar land en zet je (al dan niet op sierlijke wijze) voet op het zevende continent. Een speciale gebeurtenis, die een extra dimensie krijgt als je een flinke teug frisse lucht naar binnen zuigt en om je heen kijkt naar het waanzinnig mooie, ruige en onherbergzame landschap. Daar sta je dan! Op Antarctica! 's Middags is er uiteraard ook weer tijd voor een excursie. Dit kan een landing zijn, waarbij je (zoals de naam al zegt) aan land gaat, maar het kan ook een zodiac cruise zijn langs de prachtige kust, langs een grote kolonie vogels of langs een enorme gletsjer. Met een beetje geluk zie je een stuk ijs in zee storten, wat vaak met een donderend geraas (en soms enkele hoge golven) gepaard gaat. Na het avondeten is er voor wie wil de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om te kamperen op de zuidpool. Alle materialen – inclusief slaapzak – worden verschaft en het is zelfs mogelijk om zonder tent met alleen je slaapzak op het ijs te slapen. Dat is eens wat anders dan kamperen tijdens een vakantie in Frankrijk... Tot laat kun je genieten van de stilte, de avondluchten en het idee dat je werkelijk héél afgelegen gaat bivakkeren. De zon gaat slechts een paar uur net onder de horizon en het blijft de hele nacht licht. Een vreemde maar o zo mooie gewaarwording om de oneindige ijsvlakte in het zachte, bijna onaardse schemerlicht gebaad te zien. Niets lijkt te bewegen, alles is doodstil op het verre gerommel van ijsschotsen na: de wereld is letterlijk bevroren. Een geweldige ervaring. LET OP: De kampeermogelijkheid is niet op alle boten mogelijk. Zie kopje bijkomende kosten voor de prijs van het kamperen.

 • 8

  Antarctica – dag 2

  Ook vandaag gaan we er twee maal op uit met de zodiacs. Omdat je met deze boten zeer wendbaar bent, kun je ijsbergen van alle kanten goed bekijken en je verbazen over de verschillende gezichten van één enkele ijsberg. Vanuit elke hoek lijkt hij anders gekleurd en gevormd. Holtes en bogen verschijnen en verdwijnen; scherpe randen en hoekige vlakken veranderen in glooiende vlaktes en opeens blijken er zeehonden op te liggen. Ga ook eens op uitkijk op de brug van het schip. Vanaf hier heb je een goed uitzicht op de omgeving, zodat het goed walvis-spotten is. Gedurende de (Antarctische) zomer komen walvissen naar deze regionen om zich tegoed te doen aan duizenden kilos krill. Met wat geluk zie je ergens een voedende school walvissen, een waar bultruggenballet. Soms is het water glad en zwart als een donkere spiegel, soms vaar je door één grote ijssoep. Soms is de lucht stralend, helderblauw en zie je de meest waanzinnige wolkenpartijen, soms is de lucht van horizon tot horizon donker, grijs en dreigend. Het is echter altijd adembenemend. Tussen alle witte ijsbergen en –blokken drijft af en toe een stuk ‘zwart ijs’. Dit ijs lijkt zwart in het water omdat het door de vele honderden of duizenden jaren heen zó compact is gedrukt dat er geen luchtbelletjes meer inzitten en daardoor geheel doorschijnend is geworden. Uiteindelijk zal het gewoon smelten, maar in de bar aan boord dient het een veel eervoller doel: Wel eens whisky met duizend jaar oude ’rocks’ gedronken? Door het continue (schemer)licht raakt menigeen van slag. Je wílt gewoon niet gaan slapen, want buiten is het nog altijd licht en er is nog van alles te zien. Tijdens de zeer lange zonsondergang is het het licht dat de show steelt. De zuidelijke hemel lijkt soms wel in vuur en vlam te staan, terwijl de bergen in het noorden door een grote gouden schijnwerper worden belicht. En er is natuurlijk altijd kans op walvissen langs de boot. Zuidkapers en dwergvinvissen, die in de Antarctische zomermaanden vanuit de tropen hier komen om te eten, worden regelmatig gespot. En net als je uitgefotografeerd bent en klaar voor bed, komt de zon alweer op ...

 • 9

  Antarctica – dag 3

  Onze schepen zijn uitgerust met zeekajaks. Wie dit bij boeking aangeeft, kan tijdens de 3 dagen dat we bij het Schiereland zijn – als het weer het toelaat – de excursies per kajak doen (niet bij de reissom inbegrepen). Zodiacs zijn weliswaar snel en wendbaar, er is wél een motor voor nodig. Tijdens het kajakken ervaar je de stilte pas écht. Geruisloos peddel je tussen ijsbergen en langs gletsjers en kun je de pinguïns op de ijsschotsen heel dicht benaderen. Het is ook prachtig om te zien hoe groepen pinguïns tijdens het zwemmen één voor één boven water uitspringen, alsof ze dolfijnen na willen doen. Bij de excursies waarbij je aan land gaat, heb je vaak de mogelijkheid om te kiezen. Je kunt bij de kust blijven en in alle rust de pinguïns en zeehonden observeren en fotograferen. Op enkele plekken zijn ook oude en verlaten voormalige wetenschapsstations te zien. Pas als je in een eenzaam, van alles verlaten piepklein houten hutje de restanten ziet van hoe men hier soms maanden achtereen moest overwinteren, kun je je een beetje inleven in het keiharde bestaan van de eerste ontdekkingsreizigers. Een verroest oud koffieblik zegt meer dan duizend woorden. Of je gaat de hoogte in, soms met behulp van sneeuwschoenen, om vanaf de heuveltoppen bovenop de gletchers en baaien te kijken. Met veel geluk kun je aanschouwen hoe huizengrote brokken ijs met een donderend geweld van de gletsjer afbrokkelen. Het kan een stralende dag zijn waarop je kilometers ver kunt kijken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je krijgt heel wat meer respect voor de mannen die de poolkap overstaken als je op de top van een berg staat, aan alle kanten niets dan zwarte rotsen, water en eindeloos ijs ziet terwijl de sneeuw hard in je gezicht waait. Dit lijkt misschien eerder ontbering dan vakantie, maar het is ongelooflijk opwindend om deze extreme omgeving niet alleen te zien, maar deze met al je zintuigen ook te ruiken, te ademen en te voelen. Je voelt je echt ‘on top of the world’. Figuurlijk dan.

 • 10

  Drake Passage, Kaap Hoorn

  De terugreis naar de bewoonde wereld is helaas weer begonnen. Het zijn net als op de heenreis twee volle dagen op zee. In plaats van anticipatie heerst er nu een gevoel van weemoed. Iedereen bekijkt en vergelijkt de vele honderden, zoniet duizenden foto’s die gemaakt zijn. Aan boord zijn computers om cd’s met foto’s te branden en er wordt een cd-tje samengesteld met de beste foto’s van iedereen, landkaarten waar je geweest bent, de logs en nog veel meer informatie over de zojuist gemaakte reis. Ook tijdens deze twee dagen worden er voor de belangstellenden nog wat lezingen en presentaties gegeven. Speciale aandacht gaat uit naar het “Saving the Albatross” project dat door Quark Expeditions (de organisatie die de schepen exploiteert) is opgezet om de albatrossen voor uitsterven te behoeden. Op dag 11 komt Zuid-Amerika weer in zicht en we wijken even af van de rechtstreekse route om langs Kaap Hoorn te varen. Na het ‘ronden van de Kaap’ varen we het Beagle Kanaal binnen. De dag wordt afgesloten met een kapiteinsdiner en een toast op deze fantastische reis.

 • 12

  aankomst Ushuaia, door naar Buenos Aires

  Vroeg in de ochtend is het schip aangemeerd in de haven van Ushuaia. Meteen na het ontbijt gaat iedereen van boord en word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Bueos Aires. Omdat het helaas niet ondenkbaar is dat er vertraging optreedt bij de vluchten vanuit Ushuaia en je daardoor de aansluitende vlucht naar Amsterdam zou kunnen missen, hebben we gekozen voor een extra nacht in Buenos Aires als buffer. Hier overnacht je weer in een comfortabel hotel in het centrum.

 • 13

  Buenos Aires- Amsterdam

  Je hebt nog een ochtend om Buenos Aires in te duiken. ’s Middags is de transfer naar het vliegveld. Voor het vluchtschema verwijzen we naar het kopje “vluchtgegevens”.


Waarom deze reis?

 • Een 14-daagse, actieve cruise reis naar Antarctica.
 • Wandelingen op gletsjers, tussen pinguïns en naar adembenemende uitzichtpunten.
 • Twee keer per dag (dag 7 t/m 9) excursies per zodiac (rubberboot) waarbij je ook soms aan land gaat.
 • Zeer comfortabele, stabiele en snelle kleinschalige cruise- en expeditieschepen.
 • Optionele excursies zoals kamperen op het ijs, kajakken tussen de ijsbergen, ijsklimmen en langlaufen (niet op alle boten).
 • Uiterst bekwame en enthousiaste crew aan boord.
 • Comfortabele hotelovernachtingen in Buenos Aires voor en na de reis.
 • CO2 compensatie van de vlucht inclusief in de reissom.

Rondreis Antarctica - kort

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een droomreis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!