< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Ocean Adventurer - Arctic, Antarctica

  De Ocean Adventurer (voorheen Sea Adventurer) is een stijlvol schip dat is gemaakt voor de Poolgebieden. De Ocean Adventurer is een van de meest populaire schepen uit de vloot van Quark Expeditions en het expeditievaartuig heeft in 2017 een grote renovatie van meer dan 6 miljoen dollar ondergaan. Alle cabins zijn buitenhutten. Aan boord vind je alle faciliteiten om je comfortabel naar Antarctica of het Arctisch gebied te brengen. Zo beschikt het schip over een grote eetzaal, een lounge, een bar, een presentatieruimte en een bibliotheek. De hutten zijn niet heel groot, maar wel voorzien van alle gemakken. De Ocean Adventurer kan maximaal 117 passagiers meenemen.

 •  

  Island Sky - Arctic, Antarctica

  De Island Sky is een klein en elegant expeditie schip. Dit is het enige all-suite schip van de vloot, het vervoert maximaal 108 passagiers en is het nieuwste schip uit de vloot. Het schip biedt de passagier veel publieke ruimte en is daardoor uitermate geschikt om al het wildleven te bekijken, maar ook om heerlijk te ontspannen en te genieten van lezingen en briefings. De Island Sky is uitermate geschikt voor een prachtige Poolreis. Elke suite heeft eigen sanitair en een uitzicht naar buiten, terwijl sommige suites beschikken over een eigen balkon. Alle suites hebben een flatscreen-televisies en dvd-spelers.

 •  

  World Explorer - Antarctica

  Het expeditieschip World Explorer is ontworpen om reizigers comfortabel naar de meest afgelegen uithoeken van de wereld te brengen. Het schip biedt accommodatie voor maar liefst 176 gasten. De hutten aan boord zijn ruim, comfortabel en hebben een eigen badkamer en zithoek. Op het bovenste dek kun je wandelen en heb je prachtig uitzicht. Verder is er een restaurant, loungeruimte en bibliotheek aan boord. 

Accommodatie algemeen

In Santiago en Punta Arenas en/of Ushuaia en Buenos Aires slaap je in comfortabele hotels. Als je alleen hebt geboekt op de reis, krijg je in Buenos Aires en Santiago een single kamer.

Aan boord slaap je standaard in een tweepersoons kajuit met stapelbed en privé sanitair. De kajuiten zijn niet heel groot, maar hebben genoeg kastruimte, een wastafel, een schrijftafel, een kleine sofa en airconditioning. Het is mogelijk om een grotere kamer op een hoger dek te nemen, maar deze heeft uiteraard een ander prijskaartje. Neem voor informatie hierover contact op met kantoor.
Een éénpersoonskajuit is soms mogelijk, maar ook weer alleen op aanvraag. Als vuistregel kan worden gehanteerd dat een éénpersoonskajuit anderhalf maal het landarrangement kost.

In onderstaand prijstabel kun je zien wat de toeslagen zijn indien je kiest voor een hogere klasse kajuit. De "Superior" klasse en hoger kunnen uitsluitend op basis van twee personen geboekt worden. Als je alleen reis en je wilt in een Superior of hoger, dien je het single-supplement te betalen. Alles is altijd op aanvraag.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

Het is voor deze bestemming niet mogelijk een éénpersoonskamer te boeken.

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

In Santiago en Punta Arenas wordt gebruik gemaakt van transfers per auto of minibus. Voor de vlucht naar Punta Arenas zal de transfer anderhalf uur voor vertrek bij het hotel zijn. Voor de internationale vlucht terug naar Nederland zal de transfer drie uur voor vertrek bij het hotel zijn.

De tocht rond het Antarctisch Schiereiland wordt per kleinschalig, ijsversterkt passagiersschip gedaan. Het schip is uitgerust met zodiacs, kajaks en verder alle materialen die maar nodig zouden kunnen zijn om een paar weken te kunnen overbruggen. Dit zijn zeker geen grote cruiseschepen waar avondkleding en kristal de sfeer bepalen, maar kleinere, intiemere schepen. Klein genoeg om de sfeer gezellig en informeel te houden; groot en stabiel genoeg om goede faciliteiten te bieden en om de overtocht aangenaam te maken. Het schip heeft juist een wat grotere diepgang: grote hydraulische pompen onder in het schip zorgen ervoor dat balastwater razendsnel van de ene kant naar de andere kant van het schip kan gaan, zodat tijdens de 4 dagen Drake Passage de meest stabiele overtocht kan worden bezorgd. Aan boord is een grote eetzaal, een bescheiden bibliotheek, een relaxte lounge met bar en een sauna. Een windvrij achterdek, een laag dek bij de boeg en een groot zonnedek bieden ruim plek om aan alle kanten van het uitzicht te kunnen genieten. Ook vanuit de lounge heb je prachtig zicht.
De vlucht van Punta Arenas naar King George Island (Antarctica) wordt uitgevoerd met een modern vliegtuig dat speciaal gebouwd is voor zware omstandigheden. Er is een gewichtsrestrictie aan boord van het vliegtuig - je mag maximaal 15 kilo bagage meenemen (+ 10 kilo handbagage)

Rondreis Antarctica - Fly & Cruise

Per vliegtuig naar het Witte Continent

IJsbergen Antarctica
12 dagen vanaf € 10.898
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!