< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam – Buenos Aires

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  vrije dag Buenos Aires

  image

  Je rondreis begint in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinie. Buenos Aires is een weids opgezette stad met brede avenues, imposante gebouwen en grote pleinen. Het meest bekende plein is natuurlijk Plaza de Mayo, waar de bekende ‘dwaze moeders’ nog steeds elke donderdag demonstreren om de ware gebeurtenissen tijdens het schrikbewind van generaal Videla boven tafel te krijgen. De stad heeft een aantal verschillende wijken die elk hun eigen sfeer hebben. Misschien wel de leukste en in elk geval de meest kleurrijke wijk van Buenos Aires is La Boca.

  image

  Van de plek waar de eerste kolonisten uit Europa zich vestigden en schamele huisjes bouwden van scheepsafval en golfplaten, is La Boca inmiddels uitgegroeid tot het artistieke centrum van de stad. Vooral het straatje Caminito met vrolijk geschilderde huisjes is zeer fotogeniek. Overal in Buenos Aires word je geconfronteerd met de Argentijnse passie voor de tango. In La Boca en in het pittoreske wijkje San Telmo zijn altijd wel een paar straatmuzikanten te vinden die de omstanders aansporen een dansje te maken.

  image

  La Recoleta is chique. Naast chique winkels en restaurants vind je hier een enorme begraafplaats met monumentale graven, waaronder dat van Evita Perón. ’s Avonds kun je een tangoshow bezoeken, het is zeker een aanrader. Je verblijft in een comfortabel hotel in het centrum van de stad.

 • 3

  naar Ushuaia

  image

  Na een vlucht van ruim drie uur komen de besneeuwde toppen van Vuurland (Tierra del Fuego) in zicht en land je in Ushuaia, naar eigen zeggen de zuidelijkste stad van de wereld. Ushuaia is prachtig gelegen aan het Beagle Kanaal, dat Argentinië van Chili scheidt. Het is een klein, overzichtelijk en gemoedelijk stadje dat eerder aan Alaska of Scandinavië doet denken dan aan de rest van Argentinië. Je kunt hier de laatste inkopen doen en alsnog goede winterkleding kopen in één van de vele out-door winkels.

 • 4

  Ushuaia, aan boord

  image

  Je hebt de ochtend en het begin van de middag om te relaxen, te shoppen of langs het water te wandelen. Wil je wat ondernemen? Ga dan mee met één van de twee excursies die worden georganiseerd voor de mensen die met onze boot meegaan. Deze uitstapjes sluiten aan op de vertrektijd van de boot. Je kunt kiezen om het Nationale Park van Tierra del Fuego te bezoeken met een aantal uitzichtpunten. Tijdens de korte, makkelijke wandeling leer je veel over de omgeving en over de Indianen die hier ooit woonden en naar wie het eiland genoemd is.

  image

  De andere excursie betreft een wandeling van een paar uur bij Lake Esmeralda. Beide excursies zijn optioneel en niet inbegrepen in de reissom. Je wordt rond 09.30 opgehaald en rond 15.00 weer afgezet in het stadje. ’s Middags is het dan tijd om in te schepen. Het zal echter nog een paar uur duren voor de indrukwekkende ijsbreker vertrekt en tot die tijd kun je de boot verkennen, kennis maken met de crew en genieten van de welkomstborrel en de eerste voortreffelijke maaltijd aan boord.

  image

  Nadat het schip volledig gevuld, gereinigd en gecheckt is wordt er koers gezet naar het Beagle Kanaal. Als het weer meezit, kun je nog heel lang genieten van de spitse bergen en prachtige wolkenpartijen, want de zon gaat pas heel laat onder. Het kalme water van het Beagle Kanaal zal je vannacht heerlijk in slaap schommelen.

 • 5

  oversteek van de Drake Passage

  image

  Als je wakker wordt, cruise je midden op open zee over de Drake Passage. Al liggen Zuid-Amerika en het Antarctisch schiereiland relatief dicht bij elkaar, het is toch nog twee dagen varen voordat we weer land in zicht hebben. Deze dagen vliegen echter voorbij, want aan boord gebeurt van alles. Er volgen verplichte lessen over veiligheid aan boord van de zodiacs (de rubberboten waarmee je aan land gaat) en over de gedragsregels waar iedereen zich aan moet houden op Antarctica.

  image

  Ook worden er presentaties gehouden over de geschiedenis van enkele expedities en over wat je allemaal gaat zien de komende dagen. Ook worden er documentaires vertoond. In de lounge vertellen experts je hoe je vogelsoorten kunt herkennen en hoe je het beste uit je fototoestel haalt. Niks saaie lezingen met statistieken en opsommingen van feiten; de presentaties zijn net als de crew; levendig, interessant en onderhoudend.

  image

  Zo wordt de kennis van het vogelspotten meteen op de achtersteven in de praktijk gebracht om de verschillende soorten albatrossen en andere zeevogels te herkennen die continu rond het schip zweven. Omdat het ’s nachts niet meer (of pas heel laat) donker wordt op deze zuiderbreedte, kun je tot laat in de avond over de eindeloze golven turen. Inmiddels is de groep internationale deelnemers al bijna een hechte familie geworden.

  image

  Aan de eettafels en in de bar leer je mensen uit de hele wereld kennen en hoort de uiteenlopende redenen om Antarctica te bezoeken. Het is echter met name het enthousiasme, de kennis, de humor en de gedrevenheid van de eveneens internationale crew die maken dat echt niemand meer kan wachten op wat er komen gaat. Na twee dagen varen zijn de eerste ijsbergen aan de horizon te zien en doemt er voorzichtig land op aan de horizon.

 • 7

  Snow Hill eiland

  image

  Reizen in het (Ant)Arctisch gebied betekent reizen in een zeer onherbergzaam gebied. Weer- en ijscondities kunnen er toe leiden dat er wordt afgeweken van de route, maar ook een walvis kan er toe leiden dat het programma iets wordt aangepast. De crew van Quark Expeditions zal er alles aan doen om deze reis tot een ultieme belevenis te maken.Maar het onbekende is nou precies het element wat deze expeditie-stijl reizen zo opwindend en avontuurlijk maakt.

  Ondanks dat heeft deze Poolexpeditie toch meerdere elementen gemeen met een 'normale' poolexpeditie, namelijk Zodiac cruises, het aan land gaan, de mogelijkheid om een helikoptertocht te maken en enorme hoeveelheden aan ijs!

  image

  Terwijl we koers zetten naar de koudste plaats op aarde verraden grote afgebroken brokken ijs waar we naar toe gaan, Antarctica. De ijsbergen die we tegenkomen hebben steile randen en reizen meters hoog! We zijn er nog niet eens, maar de eerste aanzichten zijn al spectaculair.

  image

  De Keizerpinguïns kolonie ligt op afstand van Snow Hill island, dus de kapitein moet het schip in een positie manoeuvreren zodat de helikopter binnen vliegafstand van de kolonie is. Zodra we in de buurt komen van de Keizerpinguïns kolonie is de kans groot dat er aan aantal nieuwsgierige pinguïns al een kijkje komen nemen bij het schip, dus houd je ogen open!

  image

  Ingezet in een rotatie van vluchten, zullen de on-board helikopters zo dicht mogelijk bij de pinguïns landen, maar nog steeds op een veilige afstand (ten minste 0,75 nautische mijl / 1,4 km), om de vogels te beschermen.

  image

  Aangezien je je eigen attributen de gehele afstand naar Keizerpinguïns kolonie en terug moet dragen is het handig om zo weinig mogelijk attributen in je backpack mee te nemen. Je moet namelijk door een dik pak sneeuw lopen. Iets wat je absoluut niet mag vergeten is natuurlijk je camera!

  image

  Wij raden iedereen aan - zowel fotografen als natuurliefhebbers - om tijdens een bezoek aan de kolonie een camera mee te nemen, want elk bezoek zou kunnen resulteren met dat eens-in-je-leven shot. Je Expeditie Team zal een professionele fotograaf omvatten, die aan boord workshops geeft en u ter plaatse helpt om het optimale uit je camera te halen. Je gaat zeker mooie foto's maken, of je nou newbie of een pro bent!

  image

  Gezien we in vergelijking met andere expedities vroeg in het seizoen aankomen zijn de keizer kuikens vrij jong. Dus het kan voorkomen dat we het broedproces van dichtbij maken. De eieren (of jonge keizers) liggen dan op de voeten van de Keizerpinguïn, een indrukwekkend gezicht die prachtige foto's oplevert. Soms kruipen de keizers dicht bij elkaar en houden ze samen de eieren warm. Het kan dus zelfs voorkomen dat we een gezamenlijke crèche zien.

  image

  Het is mogelijk dat we een indrukwekkend zicht hebben op een constante wandelroute van volwassen Keizerpinguïns van de kolonie naar de zee. De Keizers doen dit om voedsel te halen om hun jongeren te voeren. Houd je oren open, want als je goed luistert kun je een volwassen Keizerpinguïn naar zijn kuiken kunnen roepen. De oproep wordt direct herkent door de kuiken en fluit terug als reactie.

  image

  Hoewel de keizerpinguïnkolonie op Snow Hill Island het doel is van deze expeditie, blijft een Poolexpeditie weersafhankelijk. Mocht het weer ons verhinderen om de kolonie te bezoeken of ons bezoek te verkorten dan zullen we onze vaarroute aanpassen en andere prachtige eilanden bezoeken. Deze mogelijke bezoeken zullen plaatsvinden aan de oostkant van het schiereiland, een Transatarctische berggeten en is het noordelijke deel van het Antarctische land. Gevormd door onderzeese trogs, die 220 miljoen jaar geleden met sediment werden gevuld, is dit een dynamisch land vol diversiteit en woestenij. Denk aan prachtige eilanden zoals Brown Bluff, Devel Island, Brown Bay, Paulet island en Seymour Island. Met wat geluk bezoeken we naast Show Hill Island ook één of meerdere van deze prachtige plaatsen.

 • 14

  op zee

  image

  Een dag op zee kan net zo druk zijn als een dag aan de wal. Deel verhalen en foto's met je scheidsgenoten in de lounge, ontspan de onze on board bibliotheek of doe mee aan een van de dynamische presentaties van het Expeditie Team. Lezingen kunnen variëren van de historische tijd van exploratie naar walvissen van de zuidelijke oceaan.

 • 16

  aankomst Ushuaia, door naar Buenos Aires

  image

  Vroeg in de ochtend is het schip aangemeerd in de haven van Ushuaia. Meteen na het ontbijt gaat iedereen van boord en word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Bueos Aires. Omdat het helaas niet ondenkbaar is dat er vertraging optreedt bij de vluchten vanuit Ushuaia en je daardoor de aansluitende vlucht naar Amsterdam zou kunnen missen, hebben we gekozen voor een extra nacht in Buenos Aires als buffer. Hier overnacht je weer in een comfortabel hotel in het centrum.

 • 17

  Buenos Aires- Amsterdam

  De rondreis is alweer voorbij en waarschijnlijk heb je enorm veel indrukken gekregen en heb je een fantastische tijd gehad. Je hebt nog een ochtend om Buenos Aires in te duiken. ’s Middags is de transfer naar het vliegveld. Voor het vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • Aankomst AmsterdamWaarom deze reis?

 • Duizenden keizerpinguïns-waaronder kuikens-in hun natuurlijke habitat
 • Zeer zeldzame Poolexpeditie naar Show Hill Island
 • Een 18-daagse, actieve cruise reis naar Antarctica
 • Wandelingen op gletsjers, tussen pinguïns en naar adembenemende uitzichtpunten
 • Bij Antarctica twee keer per dag excursies per zodiac (rubberboot) waarbij je ook soms aan land gaat
 • Optionele excursies zoals kamperen op het ijs, kajakken tussen de ijsbergen, bergbeklimmen en langlaufen (niet op alle boten)
 • Aan boord van de legendarische Kapitan Khlebnikov, het enige schip in staat om twee keer Antarctica rond te navigeren
 • Uiterst bekwame en enthousiaste crew aan boord
 • Comfortabele hotelovernachtingen in Buenos Aires voor en na de reis
 • CO2 compensatie van de vlucht inbegrepen in de reissom
 • Geniet van helikopter sightseeing en Zodiac cruising voor een uniek perspectief van het Antarctische schiereiland
 • Steek de beroemde Drake Passage over op de weg om de Snow Hill keizer kolonie te verkennen

Rondreis Rondreis Antarctica - Snow Hill eiland

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

Rondreis Snow Hill eiland
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Informatiedag Amsterdam
Zondag 22 juni 2019

 • Laat je inspireren door diverse reispresentaties over o.a. India&Nepal, Australië en Costa Rica. 
 • Maak kennis met de mensen achter de schermen.
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.