< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Hotel Vellir - Reykjavik

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Op korte rijafstand van het centrum van Reykjavik ligt hotel Vellir. Het hotel beschikt over gratis wifi, een bar, een fitnesscentrum en eenvoudige kamers met tv en eigen badkamer. In de omgeving van Reykjavik zijn veel activiteiten te ondernemen.

  NB: Wanneer dit hotel volgeboekt is, maken we gebruik van een ander, gelijkwaardig hotel.

 •  

  Hostel - Kulusuk

  In Kulusuk overnachten we in een eenvoudig doch netjes hostel of lokaal huis met gedeelde kamers. De accommodatie in Kulusuk wordt pas bekend als de reis definitief doorgaat vanwege beschikbaarheid.

 •  

  Kamperen - Groenland

  Tijdens een expeditie reis hoort uiteraard een avontuurlijk verblijf. Zo kamperen we gedurende de wandeltocht in het wild. Voor alle kampeerspullen en een goede kampkeuken wordt gezorgd, maar je dient zelf een goede, warme slaapzak en een slaapmatje mee te nemen en ook het dragen van de spullen wordt verdeeld over de groep. Het is niet mogelijk ter plekke een slaapzak te huren. Houdt er wel rekening mee dat we écht in het wild kamperen, dus dat er geen facilitaire en sanitaire voorzieningen aanwezig zijn. Denk hierbij aan een gat in de grond, waarbij er voor gezorgd wordt dat dit hygiënisch, discreet en duurzaam voor het milieu is.

  NB: Tijdens de kampeernachten wordt er berenwacht gehouden door lokale gidsen of vrijwilligers.

  NB: Bijgevoegde foto is een impressiebeeld

 •  

  Hostel - Tasiilaq

  In Tassilaq slapen we in een zeer eenvoudig doch netjes hostel met éénpersoonsbedden. Er is een gezamenlijke woonruimte aanwezig.

  NB: Wanneer dit hotel volgeboekt is, maken we gebruik van een ander, gelijkwaardig hotel.

Accommodatie algemeen

Tijdens deze reis wordt er gekampeerd (8 nachten) en in hotels (7 nachten) overnacht.

Aan het begin en aan het einde van de reis slaap je in Reykjavik in een hotel. In Kulusuk verblijf je in een eenvoudig guesthouse en in Tasiilaq slaap je twee aaneengesloten nachten in een hostel. Tijdens de 7-daagse trekking wordt er gedurende 8 nachten gekampeerd in het wild.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt. Wil je dit liever niet, dan kun je voor € 400,- extra een éénpersoonskamer bijboeken. We proberen terplekke zo veel als mogelijk dat deze kamers bij elkaar in de buurt liggen.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

De eenpersoonskamertoeslag geldt alleen voor de tenten en het hotel in Reykjavik. In de hostels, hutten en het Inuit huis in Groenland is een eenpersoonskamer niet mogelijk.

 Vervoer ter plaatse

Rondreis Groenland Expeditie

Op expeditie langs fjorden en gletsjers

Huizen Groenland
15 dagen vanaf € 3.998
Avontuur-Plus
Naar boven
 

Doe mee aan de Memory Challenge

En maak kans op mooie prijzen!

 • 1e plaats: Jack Wolfskin jas t.w.v. €199,95
 • 2e plaats: The North Face Surge rugzak t.w.v. €129,95 
 • 3e plaats: Een Fatboy Lamzac t.w.v. €74,50 

Daar gaan we!