< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Onwerkelijke uitzichten op fjorden, gletsjers en ijsbergen
 • Kans op zien van zeehonden, ijsberen, walvissen en Arctische vossen
 • Laat je onderdompelen in de unieke Inuit-cultuur
 • In september grote kans om het noorderlicht te aanschouwen
 • Wild kamperen in onherbergzame landschappen
 • Op expeditie naar de ijskap van Groenland
 • Wandeltochten van fjord naar fjord over de toendra's van Groenland
 • Veel maaltijden inclusief in de reissom

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Reykjavik

  Vandaag gaat de expeditiereis beginnen! Je vliegt van Amsterdam naar Reijkjavik waar je in de loop van de middag aankomt. Je hebt de rest van de dag vrij te besteden in 's werelds meest noordelijke hoofdstad.

 • 2

  vlucht Reykjavik (IJsland) - Kulusuk (Groenland)

  image

  Na aankomst in Kulusuk worden we naar het pension gebracht. Je hebt vandaag een vrije middag om de eerste indrukken van Groenland op je in te laten werken en contact te maken met deze majestueuze Groenlandse regio en zijn bewoners. Kulusuk is een traditionele stad gelegen op het eiland met dezelfde naam. We slapen vanacht in een eenvoudig doch netjes pension.

 • 3

  via Tasiilaq Fjord naar Tasiilap Kuua

  image

  De expeditie gaat vandaag van start! We vertrekken vroeg per boot van Ittimiini naar de Tasiilaq Fjord, een spectaculaire reis van ongeveer 2 uur, via de traditionele nederzetting van Kuummiut. Eenmaal aangekomen bij het Tasiilaq Fjord, kan de eerste trekking beginnen en lopen we in ca. 6 tot 8 uur via de Tasiilap Kuua vallei. Omringd door majestueuze bergen en gletsjers vervolgen we onze weg door de vallei. Al snel zien we de rivier steeds groter en sterker worden, haar weg zoekend tussen de sneeuwvelden. Het pad leidt ons over de gletsjer van de Pikkelhuen Peak en uiteindelijk

  naar ons kamp, net onder de steile toppen van Trillengerne (2069m).

 • 4

  via Ningerti naar Sermilik Fjord

  image

  Vandaag staat er een prachtige trekking over de toendra op ons te wachten. De tocht duurt ongeveer 6 tot 8 uur. We komen langs weiden met bloemen, grote morenes, meren, ijsrivieren en indrukwekkende gletsjers aan weerszijden van de vallei. Aan het einde van de tocht wachten nog een aantal adembenemende uitzichten over de ruige Ningerti en Sermilik Fjords. Deze laatste wordt ook wel de ijsfjord genoemd vanwege het grote aantal ijsbergen en ijsplaten die op het water drijven.

 • 5

  Sermilik Fjord

  image

  Na een stevig ontbijt beginnen we de dag vol nieuwe energie. We doorkruisen het enorme Sermilik Fjord waarbij we een verzameling van reuze gletsjers te zien krijgen. De wandeling van vandaag duurt zo'n 6 à 7 uur. We vervolgen onze reis langs de kust in zuidoostelijke richting, het meest uitdagende en veeleisende deel van deze trekking. Op een bepaald punt zullen we ons zelfs onder de imposante gletsjer door moeten waden. Een spannende, intensieve en indrukwekkende wandeling!

 • 6

  naar de Llinera Vallei

  image

  We zullen wakker worden met het geluid van miljoenen ton ijs dat tussen de oceaanstromen en de mond van de fjorden breekt. Een blik naar het oosten geeft ons het beeld van grote gletsjers en ijspalen die van de polaire ijskap afkomen. Na het ontbijt vervolgen we onze wandeling langs watervallen, kleine meren en rivieren richting het hoogtepunt van vandaag, de Llinera Vallei. We wandelen vandaag zo'n 6 à 7 uur.

 • 7

  naar het Sangmileq Fjord

  image

  Voor de afwisseling stappen we in de ochtend, na het ontbijt, in de boot naar het kleine Sangmileq Fjord. Dit fjord is gelegen ten zuiden van Johan Petersen Fjord. Nadat we weer aan wal zijn gestapt zullen we ons tentenkamp opzetten en een picknicklunch nuttigen. In de middag is er voldoende tijd om de prachtige omgeving te voet met elkaar of op eigen houtje te verkennen.

 • 8

  naar de ijskap

  image

  Zodra we na het ontbijt weer voldoende energie hebben gekregen om de dag goed te starten, beginnen we een wandeling om nog dichter bij de spectaculaire polaire ijskap te komen. Je kunt zelfs de ijsduin betreden, die op sommige plaatsen een dikte van wel 3,500 meter bereikt. De Inuit zelf komen hier niet, daar er geen dieren voorkomen om op te jagen. Deze 6 à 7 uur durende wandeltocht is niet pittig, maar het brengt je naar een nauwelijks verkend en wild terrein dat op sommige kaarten aangeduid wordt als 'onontgonnen'.

 • 9

  naar Johan Petersen Fjord

  image

  Na het ontbijt pakken we onze spullen en beginnen we met de beklimming naar het hoogste punt van het gebied (350m). We zullen omringd worden door de 20 km `helero´ muren, onderdeel van de Johan Petersen Fjord; een wereld van ijs, ijsbergen en gletsjers, iets wat je je alleen kunt voorstellen wanneer je het zelf hebt gezien. Daarna vervolgen we onze weg naar de Johan Petersen Fjord, waar we ons kamp opzetten en de nacht doorbrengen.

 • 10

  Johan Petersen Fjord

  image

  Vandaag lassen we een reserve dag in voor het geval we slechte weersomstandigheden hebben tijdens de trekking. Vandaag kunnen we een actieve rustdag hebben, ontspannen en genieten van de prachtige uitzichten die het Johan Petersen Fjord ons biedt. Voor de meer avontuurlijke en onvermoeibare reiziger, zullen we wederom op ontdekkingstocht gaan in de omgeving.

 • 11

  via Sermilik Fjord naar Tasiilaq

  image

  's Morgens na het ontbijt worden we opgehaald en brengt de boot ons naar de stad Tasiilaq, de hoofdstad van Tunu en voor velen, de mooiste stad in Groenland. Je vindt hier voornamelijk leuke, gekleurde huizen wat een mooi gezicht is. Na al die nachten kamperen in het wild verblijven we in Tassilaq twee nachten in een eenvoudig hostel.

 • 12

  Tasiilaq / wandeling naar Qaqqartivagajik Mountain

  image

  Vandaag wandelen we richting de Qaqqartivagajikberg (718m). Een makkelijke wandeling van ongeveer 4 uur, die ons door een vallei van bloemen helemaal naar de top van deze berg brengt, met uitzicht op de imposante bergketens die het eiland omringen. Hier kunnen we de 's werelds grootste ijsmassa zien bewegen, de 'Polar Stream' afkomstig uit het poolgebied.

  image

  In de namiddag kunnen we de stad Tasiilaq bezoeken. Ook raden we je aan om het lokale museum te bezoeken, één van de belangrijkste musea van Groenland. Je kunt hier een tentoonstelling bijwonen over de geschiedenis van de oostkust, waaronder een vertoning van maskers, beeldhouwwerken, antieke foto's en meer.

  image

  Ook bezoeken we het Aardappelhuis, een reconstructie van een traditioneel Groenlandisch huis van steen en turf. Een bezoek aan de Citadel en het huis van de missionarissen dat diende als een kerk, een school en als een ziekenhuis, zijn ook de moeite waard. 's Avonds na het eten gaan we naar de Krostuen, een van de twee plaatsen in de stad die zich richten op het lokale nachtleven.

 • 13

  boot naar Kulusuk

  image

  Na het ontbijt varen we vanuit Tasiilaq met de boot weer terug naar de traditionele stad Kulusuk. Deze boottocht duurt ongeveer een uurtje. We hebben in Kulusuk genoeg tijd om deze nederzetting te bezoeken en de gastvrijheid van de bewoners te ervaren. We overnachten een nacht in een pension met gedeelde kamers.

 • 14

  vlucht naar Reykjavik

  image

  Ons expeditie-avontuur zit er helaas weer op waardoor we afscheid zullen moeten nemen van Groenland. Kijk nog één keer goed om je heen, neem het prachtige landschap in je op en denk terug aan de mooie dagen. Na het ontbijt worden we naar de luchthaven gebracht waar we het vliegtuig pakken naar Reykjavik.

 • 15

  Reykjavik / vrije dag

  image

  Je hebt vandaag een vrije dag die je naar eigen wens in kunt vullen. Je kunt er op uit gaan om de meest noordelijke hoofdstad ter wereld te ontdekken. Het ontstaan van de stad is een mythe waarin de Noor Ingolfur Arnarson op zee bericht kreeg van hogerhand een stad te vestigen daar waar hij aan land zou gaan. Aan de westkust van IJsland in een baai vol rook en stoom werd de stad gevestigd: 'Rookbaai' oftewel Reykjavik.

  image

  Vanuit Reykjavik kun je diverse activiteiten ondernemen. Je kunt een bezoek brengen aan de Blue Lagoon, IJslands meest bekende warmwaterbron. Of wat dacht je van een gave walvissafari, fietstocht of paardrijden door de omgeving? De reisbegeleider kan je er ter plekke alles over vertellen en zal in samenwerking met onze lokale agent alles voor je regelen.

  Deze reis heeft een zeer avontuurlijk karakter en hoewel we de vertrekdata in de beste reistijd gepland hebben kunnen weersomstandigheden de route en het verloop van de reis beïnvloeden. Zo kan het zijn dat we genoodzaakt zijn de route aan te passen, maar het kan ook mogelijk zijn dat we, door weersomstandigheden gedwongen, een dag later naar Reykjavik moeten terugvliegen. We vragen iedereen die deze reis boekt zich daar terdege van bewust te zijn.

 • 16

  vlucht naar Amsterdam

  's Ochtend vlieg je van Reykjavik naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema onder het kopje 'vluchtinfo'.

Rondreis Groenland Expeditie

Op expeditie naar de ijskap

Huizen Groenland
16 dagen vanaf € 3.698
Avontuur-Plus
Naar boven
 

Inspiratiedagen 2018

 • Kom op 20 jan. of 11 feb. naar ons kantoor in Amsterdam of 27 jan. naar de Verkadefabriek in Den Bosch
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis
 • Cursus reisfotografie in Den Bosch

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.