< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Op expeditie naar de ijskap van Groenland
 • Onwerkelijke uitzichten op fjorden, gletsjers en ijsbergen
 • Kans op zien van ijsberen, walvissen en Arctische vossen
 • Laat je onderdompelen in de unieke Inuit-cultuur
 • Wandeltochten van fjord naar fjord over de toendra's van Groenland
 • Wild kamperen in onherbergzame landschappen
 • In september grote kans om het noorderlicht te aanschouwen
 • Veel maaltijden inclusief in de reissom

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Reykjavik

  Vandaag gaat de expeditiereis beginnen! Je vliegt van Amsterdam naar Reijkjavik waar je in de loop van de middag aankomt. Je hebt de rest van de dag vrij te besteden in 's werelds meest noordelijke hoofdstad.

 • 2

  vlucht Reykjavik (IJsland) - Kulusuk (Groenland)

  image

  Na aankomst in Kulusuk worden we naar het pension gebracht. Je hebt vandaag een vrije middag om de eerste indrukken van Groenland op je in te laten werken en contact te maken met deze majestueuze Groenlandse regio en zijn bewoners. Kulusuk is een traditionele stad gelegen op het eiland met dezelfde naam. We slapen een nacht in een pension met gedeelde slaapkamers (slaapzak nodig).

 • 3

  via Tasiilaq Fjord naar Tasiilap Kuua

  image

  Na het ontbijt vertrekken we per boot van Ittimiini naar de Tasiilaq Fjord, een spectaculaire reis van ongeveer 2 uur, via de traditionele nederzetting van Kuummiut. Eenmaal aangekomen bij het Tasiilaq Fjord, beginnen we de 6-8 uur durende trekking en lopen we via de Tasiilap Kuua vallei. Omringd door majestueuze bergen en gletsjers vervolgen we onze weg door de vallei. Al snel zien we de rivier steeds groter en sterker worden, haar weg zoekend tussen de sneeuwvelden. Het pad leidt ons over de gletsjer van de Pikkelhuen Peak en uiteindelijk naar ons kamp,

  net onder de steile toppen van Trillengerne (2069m).

 • 4

  via Ningerti naar Sermilik Fjord

  image

  Na het ontbijt beginnen we aan een prachtige trekking over de toendra. De tocht duurt ongeveer 6 tot 8 uur. We komen langs weiden met bloemen, grote morenes, meren, ijsrivieren en indrukwekkende gletsjers aan weerszijden van de vallei. Aan het einde van de tocht wachten nog een aantal adembenemende uitzichten van de ruige Ningerti en Sermilik Fjords. Deze laatste wordt ook wel de ijsfjord genoemd vanwege het grote aantal ijsbergen en ijsplaten die op het water drijven.

 • 5

  Sermilik Fjord

  image

  Na het ontbijt doorkruisen we het enorme Sermilik Fjord waarbij we een verzameling van reuze gletsjers te zien krijgen. We wandelen vandaag zo'n 6 à 7 uur. We vervolgen onze reis langs de kust in zuidoostelijke richting, het meest uitdagende en veeleisende deel van deze trekking. Op een bepaald punt zullen we ons zelfs onder de imposante gletsjer door moeten waden. Een spannende en indrukwekkende wandeling!

 • 6

  naar de Llinera Vallei

  image

  We zullen wakker worden met het geluid van miljoenen ton ijs die tussen de oceaanstromen en de mond van de fjorden breekt. Een blik naar het oosten geeft ons het beeld van grote gletsjers en ijspalen die van de Inlandsis afkomen. Na het ontbijt vervolgen we onze wandeling langs watervallen, kleine meren en rivieren richting het hoogtepunt van vandaag, de Llinera Vallei. We wandelen vandaag zo'n 6 à 7 uur.

 • 7

  naar het Sangmileq Fjord

  image

  Na het ontbijt vertrekken we per boot naar het kleine Sangmileq Fjord, ten zuiden van Johan Petersen Fjord. Nadat we weer aan wal zijn gestapt zullen we ons tentenkamp opzetten, een picknicklunch nuttigen en zullen we de prachtige omgeving te voet verkennen.

 • 8

  naar Inlandsis

  image

  Zodra we na het ontbijt weer voldoende energie hebben gekregen om de dag goed te starten, beginnen we een wandeling om nog dichter bij de spectaculaire Inlandsis te komen, om zelfs echt op die ijsduin te stappen, die op sommige plaatsen een dikte van wel 3,500 meter bereikt. De Inuit zelf komen hier niet, daar er geen dieren voorkomen om op te jagen. Deze 6 à 7 uur durende wandeltocht is niet pittig, maar het brengt je naar een nauwelijks verkend en wild terrein dat op sommige kaarten aangeduid wordt als 'onontgonnen'.

 • 9

  naar Johan Petersen Fjord

  image

  Na het ontbijt pakken we onze spullen en beginnen we met de beklimming naar het hoogste punt van het gebied (350m). Van hier zullen we omringd worden door de 20 km `helero´ muren, onderdeel van de Johan Petersen Fjord; een wereld van ijs, ijsbergen en gletsjers, iets wat je je alleen kunt voorstellen wanneer je het zelf hebt gezien. Daarna vervolgen we onze weg naar de Johan Petersen Fjord, waar we ons kamp opzetten.

 • 10

  Johan Petersen Fjord

  image

  Vandaag lassen we een reserve dag in voor het geval we slechte weersomstandigheden hebben tijdens de trekking. Vandaag kunnen we een actieve rustdag hebben, ontspannen en genieten van de prachtige uitzichten die het Johan Petersen Fjord ons biedt. Voor de meer avontuurlijke en onvermoeibare reiziger, zullen we wederom op ontdekkingstocht gaan in de omgeving.

 • 11

  via Sermilik Fjord naar Tasiilaq

  image

  's Morgens na het ontbijt worden we door een boot opgehaald die ons naar de stad Tasiilaq brengt, de hoofdstad van Tunu en voor velen, de mooiste stad in Groenland. Je vindt hier voornamelijk leuke gekleurde huizen wat een mooi gezicht is. Na al die nachten kamperen verblijven we vandaag in een hostel.

 • 12

  Tasiilaq / wandeling naar Qaqqartivagajik Mountain

  image

  Na het ontbijt lopen we richting de Qaqqartivagajikberg (718m). Een makkelijke wandeling van ongeveer 4 uur, die ons door een vallei van bloemen helemaal naar de top van deze berg brengt, met uitzicht op de imposante bergketens die het eiland omringen. Hier kunnen we de  's werelds grootste ijsmassa zien bewegen, de 'Polar Stream' afkomstig uit het poolgebied.

  image

  In de namiddag kunnen we de stad Tasiilaq bezoeken. Ook raden we je aan om het lokale museum te bezoeken, één van de belangrijkste musea van Groenland. Je kunt hier een tentoonstelling bijwonen over de geschiedenis van de oostkust, waaronder een vertoning van maskers, beeldhouwwerken, antieke foto's en meer.

  image

  Ook bezoeken we het Aardappelhuis, een reconstructie van een traditioneel Groenlandisch huis van steen en turf en vervolgens naar de Citadel en het huis van de missionarissen dat diende als een kerk, een school en als een ziekenhuis. 's Avonds na het eten gaan we naar de Krostuen, een van de twee plaatsen in de stad die zich richten op het lokale nachtleven.

 • 13

  boot naar Kulusuk

  image

  Na het ontbijt varen we gedurende een uur met de boot weer terug naar de traditionele stad Kulusuk. We hebben vrije tijd om deze nederzetting te bezoeken en te genieten van de gastvrijheid van de bewoners. We overnachten in een pension met gedeelde kamers.

 • 14

  vlucht naar Reykjavik

  image

  Ons expeditie-avontuur zit er helaas weer op waardoor we afscheid zullen moeten nemen van Groenland. Kijk nog één keer goed om je heen, neem het prachtige landschap in je op en denk terug aan de mooie dagen. Na het ontbijt worden we naar de luchthaven gebracht waar we het vliegtuig pakken naar Reykjavik.

 • 15

  Reykjavik / vrije dag

  image

  Je hebt vandaag een vrije dag die je naar eigen wens in kunt vullen. Je kunt er op uit gaan om de meest noordelijke hoofdstad ter wereld te ontdekken. Het ontstaan van de stad is een mythe waarin de Noor Ingolfur Arnarson op zee bericht kreeg van hogerhand een stad te vestigen daar waar hij aan land zou gaan. Aan de westkust van IJsland in een baai vol rook en stoom werd de stad gevestigd: 'Rookbaai' oftewel Reykjavik.

  image

  Vanuit Reykjavik kun je diverse activiteiten ondernemen. Je kunt een bezoek brengen aan de Blue Lagoon, IJslands meest bekende warmwaterbron. Of wat dacht je van een gave walvissafari, fietstocht of paardrijden door de omgeving? De reisbegeleider kan je er ter plekke alles over vertellen en zal in samenwerking met onze lokale agent alles voor je regelen.

 • 16

  vlucht naar Amsterdam

  's Ochtend vlieg je van Reykjavik naar Amsterdam.

Rondreis Groenland Expeditie

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

Huizen Groenland
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.