< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 25 deelnemers
 • wandeltochten over de toendra's van Groenland
 • zodiac cruises langs gigantische ijsbergen en spectaculaire fjorden
 • Wandelend op zoek naar ijsberen en naar adembenemende uitzichtpunten.
 • Twee keer per dag (indien mogelijk) excursies en landingen per zodiac.
 • Mogelijkheid tot het zien van diverse soorten walvissen.
 • Zeer comfortabele en stabiele schip.
 • bezoek aan Inuit-gemeenschap en verlaten Thule-nederzettingen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam-Reykjavik

  Je vliegt van Amsterdam naar Reijkjavik waar je in de loop van de middag aankomt. Je hebt de rest van de dag vrij te besteden in 's werelds meest noordelijke hoofdstad.

 • 2

  Aan boord

  Nadat je 's ochtends nog een paar uur de tijd hebt gehad om Reykjavik te verkennen, wordt je met een groepstransfer naar de haven van Reykjavik gebracht, waar het expeditieschip de Sea Spirit al op je ligt te wachten. Het duurt dan nog even voordat het schip kan uitvaren omdat er eerst nog wat douaneformaliteiten afgehandeld moeten worden, dus in die tijd kun je alvast je hut en de rest van het schip aan een inspectie onderwerpen. Zodra het schip uitvaart, is het natuurlijk zaak om op het dek te staan om de zeevogels te bespieden en misschien de eerste walvis al te spotten, terwijl Reykjavik langzaam een steeds kleiner puntje aan de horizon wordt.

 • 3

  Op open zee

  Gedurende deze twee dagen ben je op open zee. Je kunt vanaf het dek of de brug de vele zeevogels leren (her)kennen of lekker in gedachten verzonken naar de horizon staren. Deze twee dagen bieden ook een goede gelegenheid om het Expedition Team en je medereizigers beter te leren kennen. Ook is dit een goede gelegenheid om deel te nemen aan de verschillende educatieve (maar zeer leuke) presentaties over de geschiedenis, de flora en fauna en geografie van Groenland.

 • 4

  Land in zicht - Oost Groenland

  Het smalle deel van de Skoldungenfjord is een fantastische plek om per zodiac en kajak te ontdekken. Je vaart langs grote ijsbergen en krijgt de mogelijkheid om geweldige foto's te nemen van deze ijssculpturen. We brengen ook een bezoek aan het spookstadje Skoldungen, dat in 1961 is verlaten omdat de bewoners gedwongen werden naar grotere, beter bereikbare nederzettingen te verhuizen We brengen ook een bezoek aan Tasiilaq en Ammassalik Fjord, de grootste nederzetting van Oost Groenland, waar je de tijd hebt voor een wandeling naar de bloemenvallei, en waar de bewoners wellicht wat van hun cultuur laten zien. Indien tijd en weer het toelaten, gaan we hier ook op zoek naar walvissen in Ammassalik Fjord.

 • 7

  Zuid Groenland

  Het gebied rond Tasermiut Fjord is wereldberoemd in de klimwereld, omdat dit een van 's werelds meest uitdagende "speeltuinen" is voor klimmers. De omgeving heeft zijn bijnaam "Arctisch Patagonië" te danken aan de dramatische berglandschappen. Deze regio is ook van historisch belang, omdat hier de eerste westerse nederzetting werd gesticht door de Viking Erik de Rode.

 • 8

  West Groenland

  De kustlijn van Groenland biedt vele dramatische berglandschappen, doorsneden door de vele fjorden. Evighedsfjorden (Eeuwigheidsfjord) is een prachtige plek om er met de Zodiac op uit te trekken. Dit lange, diepe fjord heeft erg weinig dorpjes, waardoor je nog mee ontzag krijgt voor de rauwe natuur. We maken een wandeltocht tussen de hoge bergen, en je hebt hier ruim de tijd om de landschappen en de (verrassend kleurrijke) vegetatie op de gevoelige plaat te zetten. We brengen ook een bezoek aan de hoofdstad van Groenland, Nuuk, dat met zijn 16.000 inwoners nauwelijks groter is dan pak 'm beet Boskoop of Brielle. In Nuuk heb je de mogelijkheid om in het stadje rond te kijken en een bezoek te brengen aan het museum om de beroemde Groenlandse Mummies te zien In Amerdlock Fjord gaan we de benen strekken met een wandeling langs een aantal verlaten dorpjes en een paar historische Thule vestigingen (ca 1300 na Christus). In het nabijgelegen Sisimiut wonen op dit moment meer sledehonden dan mensen. We varen ook naar Ilulissat Ijsfjord, waar je een van de snelst "stromende" gletsjers ter wereld vindt. Per dag schuift de gletsjer 19 meter op, dus je hebt hier een heel grote kans om flinke brokken ijs met donderend geraas in het water te zien donderen. Per jaar valt hier 35 kubieke kilometer (dit is 35,000,000,000 kubieke meter, genoeg om heel Nederland te bedekken met 1 meter ijs!). Houdt je camera dus klaar, want je weet maar nooit wanneer de volgende ijsberg "geboren" wordt.

 • 14

  Kangerlussuaq en Kopenhagen

  Vandaag komen we aan in Kangerlussuaq waar je van boord gaat. Met een gecharterde vlucht wordt je naar de hoofdstad van Denemarken gebracht. Je overnacht in een comfortabel hotel.

 • 15

  Kopenhagen, terugvlucht naar Amsterdam

  In de loop van de ochtend of op de vroege middag vlieg je van Kopenhagen naar Amsterdam.

Rondreis Groenland en IJsland

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!