< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Diverse wandeltochten in het prachtige Groenlandse landschap
 • Zodiac cruises langs gigantische ijsbergen en spectaculaire fjorden
 • Wandelen op de in bloei staande toendra
 • Twee keer per dag (indien mogelijk) excursies en landingen per zodiac
 • Beperkte beschikbaarheid, boekbaar tot 25 mei
 • Mogelijkheid tot het zien van diverse soorten walvissen
 • Comfortabel en stabiel schip
 • Bezoek aan Inuit-gemeenschap en verlaten Thule-nederzettingen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Reykjavik

  image

  Je vliegt van Amsterdam naar Reykjavik waar je in de loop van de middag aankomt. Je hebt de rest van de dag vrij te besteden in 's werelds meest noordelijke hoofdstad. Je verblijft in een comfortabel hotel op enige afstand buiten het centrum.

 • 2

  Aan boord van de Sea Adventurer

  image

  Nadat je 's ochtends nog een paar uur de tijd hebt gehad om Reykjavik te verkennen, wordt je naar de haven van Reykjavik gebracht, waar het schip al op je ligt te wachten. Het duurt dan nog even voordat het schip kan uitvaren, dus in die tijd kun je alvast je hut en de rest van het schip aan een inspectie onderwerpen. Zodra het schip uitvaart, is het natuurlijk zaak om op het dek te staan om naar zeevogels te spieden en misschien de eerste walvis al te spotten, terwijl Reykjavik langzaam een steeds kleiner puntje aan de horizon wordt.

 • 3

  Land in zicht

  image

  Vanochtend ben je nog op open zee. Je kunt vanaf het dek of de brug de vele zeevogels leren (her)kennen of lekker in gedachten verzonken naar de horizon staren. Deze twee dagen bieden een goede gelegenheid om deel te nemen aan de verschillende educatieve (maar zeer leuke) presentaties over de geschiedenis, de flora en fauna en geografie van Groenland. In de loop van de dag bereik je Groenland en bezoeken we Tasiilaq en Ammassalik Fjord, de grootste nederzetting van Oost-Groenland, waar de bewoners wellicht wat van hun cultuur laten zien. Als de tijd het toelaat gaan we op zoek naar walvissen in Ammassalik Fjord. 

 • 4

  Oost-Groenland

  image

  Het smalle deel van de Skoldungenfjord is een fantastische plek om per zodiac en kajak te ontdekken. Je vaart langs grote ijsbergen en krijgt de mogelijkheid om geweldige foto's te nemen van deze ijssculpturen. We brengen ook een bezoek aan het spookstadje Skoldungen, dat in 1961 is verlaten omdat de bewoners gedwongen werden naar grotere, beter bereikbare nederzettingen te verhuizen

 • 5

  Zuid-Groenland

  image

  Het gebied rond Tasermiut Fjord is wereldberoemd in de klimwereld, omdat dit een van 's werelds meest uitdagende "speeltuinen" is voor klimmers. De omgeving heeft zijn bijnaam "Arctisch Patagonië" te danken aan de dramatische berglandschappen.

 • 6

  Zuid-Groenland

  image

  De historicus aan boord zal enthousiaste vertellen over het deel van Zuid-Groenland dat we vandaag bezoeken, omdat hier de eerste Westerse nederzettingen werden gesticht door de Viking Erik de Rode. Erik's zoon Leif ging zelfs nog een stapje verder, en hij wist zelfs Canada's oostkust te bereiken, ongeveer 500 jaar voordat Cristoffel Columbus als "ontdekker van Amerika" de boeken inging.

 • 7

  Zuid-Groenland

  image

  Als we Cape Farewell, Groenlands zuidelijkste puntje, ronden, maken we een stop bij de natuurlijke warmwaterbronnen in het gebied rond Uunaartoq. De ideale gelegenheid om een ontspannen bad te nemen in het geothermisch opgewarmde water, terwijl op enige afstand de ijsbergen voorbij drijven.

 • 8

  West-Groenland

  image

  De kustlijn van Groenland biedt vele dramatische berglandschappen, doorsneden door de vele fjorden. Terwijl het schip een noordelijke koers inzet, stoppen we in een aantal typisch Groenlandse nederzettingen. We ontmoeten vriendelijke Inuït, lokale ambachtsmannen, en zien de typisch Groenlandse kleurrijke houten huizen. Ook hebben we de mogelijkheid om te wandelen op de met wilde bloemen bedekte toendra.

 • 9

  West-Groenland

  image

  We brengen een bezoek aan Nuuk, de hoofdstad van Groenland, dat met zijn circa 16.000 inwoners nauwelijks groter is dan een plaats als Boskoop of Brielle. In Nuuk heb je de mogelijkheid om het stadje te bekijken en een bezoek te brengen aan het museum om de bekende Groenlandse Mummies te zien.

 • 10

  West-Groenland

  image

  Een van de plaatsjes die we tijdens de reis bezoeken is Sisimiut (of Holsteinborg, zoals ze het in Denemarken noemen). Dat Sisimiut een stadje is waar het vervoer per hondeslede zeer gebruikelijk is, blijkt wel uit het aantal sledehonden, dat groter is dan het aantal inwoners.

 • 11

  West-Groenland

  image

  Evighedsfjorden (Eeuwigheidsfjord) is een fantastische plek om per zodiac te verkennen. Er zijn nauwelijks nederzettingen te vinden in dit lange, diepe fjord, dus dit is de gelegenheid bij uitstek om Groenland's natuur in haar meest pure en rauwe vorm te ervaren. We hebben hier de mogelijkheid om te wandelen tussen de hoge bergen en de kleurrijke toendra te verkennen.

 • 12

  West-Groenland

  image

  We zetten de reis voort richting Amerdloq Fjord. Hier hebben we de gelegenheid om nog een lekker stuk te wandelen, en een aantal verlaten dorpjes te bezoeken. We brengen ook een bezoek aan een aantal historische Thule-nederzettingen, waar je van de aan boord aanwezige historicus een interessante uiteenzetting te horen krijgt.

 • 13

  West-Groenland

  image

  We varen naar Ilulissat IJsfjord, een van de snelststromende gletsjers ter wereld. Per dag schuift de gletsjer 19 meter op, dus je hebt hier een goede kans om een brok ijs ter grote van een fatsoenlijke eensgezinswoning met donderend geraas in het water te zien vallen. Per jaar valt hier 35 kubieke kilometer (35.000.000.000 kubieke meter, oftewel genoeg om heel Nederland te bedekken onder 1 meter ijs). Houdt je camera dus klaar, want je weet maar nooit wanneer de volgende ijsberg geboren wordt.

 • 14

  Kangerlussuaq en Kopenhagen

  image

  Vandaag komen we aan in Kangerlussuaq waar je van boord gaat. Met een gecharterde vlucht wordt je naar de hoofdstad van Denemarken gebracht. Je overnacht in een comfortabel hotel nabij de luchthaven.

 • 15

  Kopenhagen, terugvlucht naar Amsterdam

  In de loop van de ochtend of op de vroege middag vlieg je van Kopenhagen naar Amsterdam.

Rondreis Groenland Pop-up

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Maak kans op Bever cadeaukaart
ter waarde van € 250!

De zomer is ver te zoeken dus kun je vast wel iets gebruiken om je dag zonniger te maken. Wil je kans maken op een Bever cadeaukaart om artikelen aan te schaffen voor je volgende reis?

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.