< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

  •  

    Kapitan Dranitsyn - Groenland

Accommodatie algemeen

Je overnacht de eerste en laatste nacht van de reis in een comfortabel hotel in Sint Petersburg.

Aan boord slaap je standaard in een tweepersoons kajuit. De standaard kajuiten zijn niet heel groot, maar hebben genoeg kastruimte, een wastafel, een of twee patrijspoorten, een schrijftafel, een kleine sofa en airconditioning. Het is mogelijk om een grotere kamer op een hoger dek te nemen, maar deze heeft uiteraard een ander prijskaartje. De prijs van een éénpersoonskamer is ongeveer anderhalf maal de reguliere prijs. Dit is altijd op aanvraag; het aantal éénpersoonshutten is zeer beperkt.

In onderstaand prijstabel kun je zien wat de toeslagen zijn indien je kiest voor een hogere klasse kajuit. De "Superior" klasse en hoger kunnen uitsluitend op basis van twee personen geboekt worden. Als je alleen reis en je wilt in een Superior of hoger, dien je het single-supplement te betalen. Alle cabintypes zijn te allen tijde op aanvraag.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Reis je alleen, dan gaan we er vanuit dat je een kamer deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de reis verblijf je op de Kapitan Dranitsyn, een Russische ijsbreker met ijsklasse LL3. Het schip is géén luxe cruiseschip met kroonluchters en gouden kranen. Het is een ijsbreker die nog gewoon in functie is, en slechts een paar weken per jaar wordt verhuurd aan Quark Expeditions om met toeristen naar het onherbergzame, maar zeer imponerende Russische poolgebied te reizen. Het schip is gemaakt om door dikke lagen ijs te breken, en heeft een zeer sterke, lepelvormige, boeg. Verder heeft het schip een vrij hoge opbouw, waardoor je op de brug een heel eind van zee-niveau zit. De lepelvormige boeg en de hoge opbouw van het schip, maken dat het schip op open zee behoorlijk kan schommelen als je onderweg zwaar weer tegenkomt.

Rondreis Arctisch gebied

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven