< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • De vogelliefhebber kan zijn hart ophalen
 • Twee keer per dag excursies per zodiac (rubberboot) waarbij je ook soms aan land gaat
 • Optionele kajaktochten tussen de ijsbergen en gletsjers (niet op alle reizen)
 • Zeer comfortabele en stabiele schepen
 • Uiterst bekwame en enthousiaste crew aan boord
 • Alle vluchten inbegrepen in de reissom
 • CO2 compensatie van de vlucht inclusief in de reissom
 • Indien mogelijk interessant bezoek aan een wetenschapsstation
 • Wandelingen op gletsjers en naar adembenemende uitzichtpunten
 • Op zoek naar ijsberen en naar adembenemende uitzichtpunten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Oslo

  Er zijn geen vluchten die je op één dag totaan Longyearbyen kunnen brengen. Daarom overnachten we op de heen- en de terugreis altijd in Oslo. Omdat de luchthaven van Oslo op circa 60 kilometer van de stad ligt, boeken we een overnachting voor je in een hotel vlakbij de luchthaven. Voor het vluchtschema verwijzen we naar het kopje "Vluchtgegevens".

 • 2

  vlucht naar Spitsbergen, aan boord

  Bij aankomst wordt je naar het centrum van Longyearbyen gebracht. Longyearbyen is de meest noordelijke stad ter wereld met meer dan 1000 inwoners (het inwoneraantal schommelt rond de 2000) en de naam is eenvoudiger dan het lijkt. De stad werd vernoemd naar de Amerikaans John Longyear en 'byen' betekent eenvoudig 'het dorp". Het museum is een aanrader. Hier kun je al heel veel te weten komen over de expedities die vanaf Spitsbergen vertrokken op zoek naar de noord-oost passage en natuurlijk de race om de Noordpool zelf. In de namiddag wordt je naar het schip gebracht en ga je aan boord. Je maakt kennis met de crew en het schip en onder het genot van een hapje en drankje wordt het begin van de expeditie gevierd.

 • 3

  varen rond Spitsbergen

  Doel van deze expeditie is om het grootste eiland in de archipel, Spitsbergen, te verkennen, maar als de omstandigheden het toelaten, zullen we ook kleinere eilanden proberen te bezoeken. We varen eerst naar het noorden (totaan Phippsoya). Daarna ga je via Alkefjellet naar de zuidkant van Nordauslandet. Vervolgens vaar je langs de westkust naar het zuiden rond de Zuidkaap van Spitsbergen. Tot slot vaar je met de klok mee naar het noorden, in de richting van Longyearbyen. Daar waar mogelijk gaan we er (2 keer per dag) in onze rubberboten, de zodiacs op uit. Per zodiac verkennen we gletsjers en ijsbergen, maar we gaan - indien tijd en weer het toelaten - ook aan land bij Ny-Ålesund, waar een onderzoekstation met 80 wetenschappers is gevestigd. In het noordwesten van Spitsbergen ligt de nederzetting Smeerenburg, ooit ‘blubberstad’ genoemd. Hier kun je zien wat over is gebleven van de traankokerijen waarmee de Nederlandse walviswaarders in de 17e eeuw spek uit de walvissen wonnen. Ook de walvisbotten die hier liggen herinneren aan deze tijd.

  Hoe noordelijker we varen, hoe kouder het wordt. We passeren zelfs de 80-graden noorderbreedte, minder dan 1000 kilometer van de Noordpool. We varen langs Moffeneiland, waar een park ter bescherming van de walrussen is gevestigd. Behalve de reusachtige walrussen die je hier kunt observeren, is er kans om ijsberen te zien. Naast de vele soorten vogels en zoogdieren is ook de natuur van Spitsbergen overweldigend. We wandelen tussen honderden miljoenen jaren oude rotsformaties en kijken uit over enorme toendra en ijsvelden. Wie alleen op tv de mensen met Nieuwjaar in de koude zee zag duiken, heeft nu de kans om dit ruim te overtreffen. Voor wie durft bestaat er de mogelijkheid om een duik te nemen in het bijna bevroren water. Levert in elk geval een leuk certificaat voor thuis aan de muur op! De bemanning en enthousiaste reisbegeleiding vertellen zowel aan boord - door middel van diapresentaties - als tijdens de wandelingen en boottochten van alles over de natuur, de dieren en de ontdekking, verovering en ontberingen die hier geleden zijn.

  Reizen in het (Ant)Arctisch gebied betekent reizen in een zeer onherbergzaam gebied. Weer- en ijscondities kunnen er toe leiden dat er wordt afgeweken van de route, maar ook een ijsbeer of walvis kan er toe leiden dat het programma wordt aangepast. De crew van Quark Expeditions zal er alles aan doen om deze reis tot een ultieme belevenis te maken.

 • 12

  aankomst in Longyearbyen, vlucht naar Oslo.

  Vroeg in de ochtend meert de boot aan in Longyearbyen. Na het ontbijt ga je van boord en vroeg in de middag volgt de transfer naar het vliegveld. Je overnacht in hetzelfde hotel op de luchthaven als op de heenreis.

 • 13

  vlucht naar Amsterdam

  Je vliegt in de ochtend van Oslo naar Amsterdam.


Rondreis Spitsbergen, 11 dagen

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

IJsberen Spitsbergen
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven