< Terug naar resultaten

Rondreis Spitsbergen, Groenland & IJsland

IJsberen en Geysers

15 dagen vanaf € 9.398

inclusief CO2-compensatie

Waarom deze reis?

 • Spectaculaire reis langs 3 Arctische eilanden: Spitsbergen, Groenland en IJsland
 • Wees er snel bij want op = op
 • Zeer comfortabel en stabiel schip
 • Mogelijkheid tot het zien van diverse soorten walvissen
 • Beklimming van de actieve Eldfell-vulkaan op Heimaey

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 15 daagse rondreis Spitsbergen, Groenland & IJsland

Deze reis is een poolexpeditie langs 3 eilanden, ieder eiland heeft zijn eigen karakter. Spitsbergen met zijn ruige bergtoppen en grote kans op het spotten van ijsberen, Groenland met zijn indrukwekkende ijskap en gigantische fjorden en natuurlijk IJsland met zijn unieke geologie. Elke dag is een nieuw avontuur tijdens deze indrukwekkende rondreis. En ook op de "zeedagen" valt er voldoende te zien, je wordt vergezeld door verschillende soorten zeevogels, en is dat wolkje in de verte een uitademende walvis...?

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Oslo
 2. Dag 2 - Oslo - Longyearbyen - Aan boord
 3. Dag 3 - ontdekking van Spitsbergen
 4. Dag 7 - Groenlandse zee
 5. Dag 9 - oostkust van Groenland
 6. Dag 13 - Straat van Denmarken, op weg naar IJsland
 7. Dag 14 - Terugkomst Akyreyri, door naar reijkjavik
 8. Dag 15 - Naar Amsterdam

IJsberen en Geysers

Ondanks de extreme omgeving waar je naar toe gaat, is het een comfortabele reis. De boot is van alle gemakken voorzien. Alle excursies zijn optioneel, waardoor je de reis zo zwaar kunt maken als je wilt. Je reist in een internationaal gezelschap, de voertaal aan boord is Engels.In Longyearbyen overnacht je in een comfortabel hotel. Op de boot zijn er eenvoudige kamers en luxe suites, maar elk type heeft zijn prijskaartje. Aan boord zijn alle maaltijden inbegrepen. Tijdens deze poolreis maken we gebruik van een comfortabel middelgroot cruiseschip (maximaal circa 115 passagiers). Alle hutten zijn buitenhutten, met raam of patrijspoort. De algemene ruimtes zijn groot en comfortabel. Zo is er een restaurant, presentatieruimte, lounge, bars, winkeltje, bibliotheek, ziekenzaal, sauna, zwembadje en een fitnessruimte.

Spitsbergen

Spitsbergen is een eilandengroep ten noorden van Scandinavië waar slechts tweeduizend mensen wonen. De tachtig eilanden zijn onherbergzaam en puur, waarvan de moderne ontdekking in 1596 plaatsvond door Willem Barentsz. Voor hij strandde op Nova Zembla was hij op zoek naar een alternatieve route richting oost Azie en gaf de groep haar zijn naam mee. De huidige Noorse eilanden, waarvan Longyearbyen de hoofdstad is, zijn tegenwoordig zeer in trek bij toeristen vanwege de ongerepte natuur en de walvissen die de 'warmere' wateren voor de kust opzoeken.

Flora en fauna in het noordelijk Arctisch gebied

Het noordelijk Arctisch gebied is één van de koudste gebieden op aarde en toch heeft er zich leven weten aan te passen aan dit klimaat. Walvissen in het water, terwijl walrussen, robben en zeehonden op de stranden liggen te zonnen en véle vogelsoorten de kliffen bevolken. Wie weet hebben we het geluk een ijsbeer te zien op de uitgestrekte witte vlaktes.

Groenland

Het grootste eiland ter wereld bezoeken is een bijzondere ervaring die je niet snel zult vergeten. De naam doet anders vermoeden, maar 84% van dit land is het hele jaar bedekt met een witte ijslaag van gemiddeld 1600 meter. De zuidkust van Groenland bestaat uit immense fjorden uitgeschuurd door het landijs vele duizenden jaren geleden. Per zodiac gaan we op zoek naar een geschikte plek om aan te meren en een prachtige wandeling te maken in een landschap dat wordt gedomineerd door gletsjers.

Rondreis Spitsbergen, Groenland & IJsland

IJsberen en Geysers

IJsbergen Spitsbergen, Groenland & IJsland
15 dagen vanaf € 9.398
Naar boven
 

Maak kans op Bever cadeaukaart
ter waarde van € 250!

De zomer is ver te zoeken dus kun je vast wel iets gebruiken om je dag zonniger te maken. Wil je kans maken op een Bever cadeaukaart om artikelen aan te schaffen voor je volgende reis?

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.