< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 25 deelnemers
 • Zeer comfortabele en stabiele schepen
 • Mogelijkheid tot het zien van diverse soorten walvissen
 • Bezoek aan de geologisch zeer interessante Vestmannaehjar eilanden
 • Beklimming van de actieve Eldfell-vulkaan op Heimaey
 • Alle vluchten inbegrepen in de reissom
 • CO2 compensatie van de vlucht inclusief in de reissom
 • Spectaculaire reis langs 3 Arctische eilanden: Spitsbergen, Groenland en IJsland
 • grote kans op het zien van ijsberen
 • Een prachtige reis door een gebied waar weinig toeristen komen
 • Wandelmogelijkheden door zeer divers landschap (fjorden, gletsjers en besneeuwde bergtoppen)
 • Uiterst bekwame en enthousiaste crew aan boord

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Oslo

  Er zijn geen vluchten die je op één dag van Amsterdam totaan Longyearbyen (of terug) kunnen brengen. Daarom overnachten we op de heen- of de terugreis altijd in Oslo. Omdat de luchthaven van Oslo op circa 60 kilometer van de stad ligt, boeken we een overnachting voor je in een hotel vlakbij de luchthaven. Voor het vluchtschema verwijzen we naar het kopje "Vluchtgegevens".

 • 2

  Oslo - Longyearbyen - Aan boord

  's Ochtends vlieg je van Oslo naar Longyearbyen, de meest noordelijke stad ter wereld met meer dan 1000 inwoners (het heeft er nog steeds slechts ongeveer 2000) en de naam is eenvoudiger dan het lijkt. De stad werd vernoemd naar de Amerikaans John Longyear en 'byen' betekent eenvoudig 'het dorp". Na aankomst op de luchthaven wordt je gelijk naar het schip gebracht en heb je de tijd om je cabin in te richten en het schip te verkennen, alvorens het schip uitvaart, het avontuur tegemoet.

 • 3

  ontdekking van Spitsbergen

  We hebben twee dagen om verschillende prachtige delen van Spitsbergen te ontdekken.De ervaren gidsen aan boord zullen je een keuze bieden in mooie excursies of je nu geïnteresseerd bent in wandelen, flora en fauna, geologie of de manier waarop de lokale bevolking leeft. De doorgang van een excursie is uiteraard afhankelijk van het weer, de condities van sneeuw en ijs en de aanwezigheid van ijsberen. Hoewel de meeste van de ruim vijfduizend ijsberen in het noorden en oosten leven worden ze gedurende de zomer overal op Spitsbergen gezien. Na het ontbijt varen we eerst per zodiac langs de ijskliffen en de prachtige gletsjers voor we voet aan wal zetten. Na de lunch bezoeken we Ny Ålesund, de meest noordelijke permanent bewoonde nederzetting ter wereld, waar we een bezoek brengen aan een internationaal Arctisch onderzoeksstation. Hier heb je de unieke gelegenheid om via de meest noordelijke postbus een kaartje te versturen. Vogelliefhebbers zullen hier onder meer Arctische sternen, langstaart eenden, meeuwen en ganzen kunnen zien.

  Begin 20e eeuw was er een wedloop van ontdekkingsreizigers die de laatste plekken op aarde in kaart wilde brengen. De Noordpool was een gebied wat nog niet in kaart gebracht was en waar we een bezoek zullen brengen aan twee van de bekendste vliegtuigen uit die tijd. De 'Norge' werd in 1926 gebruikt door de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsun om het meest noordelijke punt te bereiken. Een paar dagen hiervoor claimde de Amerikaan Richard Byrd de eerste te zijn geweest hoewel hiervoor nooit bewijs is geleverd. Twee jaar na deze pogingen probeerde de Italiaan Umberto Nobile het nogmaals. Zijn poging eindigde met een ongeluk in het pakijs van Spitsbergen. Vele reddingspogingen werden ondernomen om bij het wrak te komen, waarbij Roald Amundsen tot de dag van vandaag spoorloos verdween.

  Eenmaal aan boord varen we langs het meest noordelijke punt van Spitsbergen en meren we aan bij Worsleynesset, het vertrekpunt voor een prachtige wandeling door het toendra landschap. De wandeling is een goede plek voor het zien van prachtige wilde bloemen in de baaien en lagunes met diverse vogelsoorten. In de namiddag varen we richting de Monaco gletsjer waar we per zodiac dicht bij kunnen komen. Deze indrukwekkende gletsjer is de leefomgeving van vele duizenden meeuwen waaronder de ivoormeeuw. Op de kust zijn in de zomermaanden vaak ijsberen te zien. Terug aan boord verzamelen we ons na het diner op de boeg van het schil in helder daglicht. We passeren namelijk een unieke grens, 80 graden noorderbreedte waarbij we nog slechts zeshonderd kilometer verwijderd zijn van het meest noordelijke punt op aarde. We eindigen de dag met een bezoek aan een kleine atol achtige eilandengroep waar de walrussen door een lage zeespiegel heerlijk genieten van de zon.

 • 6

  Groenlandse zee

  Een ontspannen dag aan boord om alle indrukken van de laatste dagen nog eens de revue te laten passeren. Geniet vanaf het dek van de prachtige vergezichten over zee, tuur met onze bemanning over zee op zoek naar walvissen of woon een presentatie bij over biijvoorbeeld de 'moderne' manier van leven van de Inuit. In de namiddag zien we aan de horizon de eerste bergen verschijnen waar het zuiden van Groenland bekend om is. Een omgeving die we de komende dagen van dichtbij zullen bekijken.

 • 8

  oostkust van Groenland

  De zuidkust van Groenland bestaat uit immense fjorden uitgeschuurd door het landijs vele duizenden jaren geleden. Per zodiac gaan we op zoek naar een geschikte plek om aan te meren en een prachtige wandeling te maken in een landschap wat wordt gedomineerd door gletsjers. In de Scoresbysund fjord, de grootste ter wereld, varen we om de ijsbergen heen die hier zo nu en dan van de gletsjers afbreken. Ook hier gaan we aan land, maar de doorgang van de wandelingen is afhankelijk van het weer. Gedurende de wandelingen leer je veel over dit verlaten en desolate landschap en de oude overblijfselen van dorpen die verwijzen naar een periode dat er ooit mensen leefden. In de namiddag van dag negen laten we de kust achter ons en stappen we definief aan boord als we verder varen.

 • 12

  Straat van Denmarken, op weg naar IJsland

  We laten Groenland achter ons en steken de straat van Denemarken over richting IJsland. Aan boord krijg je veel informatie over de geologisch zeer interesante bestemming van onze reis. Uiteraard is er genoeg tijd en gelegenheid om te genieten van de vele vergezichten over zee en het ontdekken van walvissen. Met perfecte weersomstadigheden zijn in deze wateren in de zomer vele verschillende soorten walvissen te zien.

 • 14

  Vestmannaehjar eilanden voor de kust van IJsland

  De vestmannaeyjar eilanden, ten zuid westen van het vaste land van IJsland, vormen een geologisch zeer jonge archipel. Ondanks de vorming vele honderdduizenden jaren geleden zijn de verschillende eilanden pas tienduizend jaar geleden omhoog gestuwd en boven het water uitgekomen. Het resultaat is spectaculair; uit de zee omhoog rijzende kliffen en rotspunten vormen de eilandengroep. We brengen een bezoek aan Heimaey, de hoofdstad op het gelijknamige eiland waar je een bezoek kunt brengen aan het Natural History Musuem alwaar men een aantal uniek IJslandse vogelsoorten heeft opgezet. Ook is een bezoek aan de plaatselijke bioscoop, waar een documentaire wordt uitgezonden over de uitbarsting van de Eldfell vulkaan in 1973. Wekenlang was het dorp in de ban van aswolken en lavastromen die het dorp bedreigden. Na deze introductie gaan we de vulkaan zelf bekijken en is het mogelijk de wandeling over de nog immer warme flanken te maken.

 • 15

  aankomst Reykjavik

  In de loop van de morgen komen we aan in Akureyri in het noorden van IJsland en hier neem je afscheid van de bemanning. We vliegen met een chartervlucht terug naar Reykjavik. Je brengt de nacht door in een comfortabel hotel en je hebt de gehele dag om Reijkjavik te verkennen.

 • 16

  vlucht naar Amsterdam

  Je gaat (op eigen gelegenheid) naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. Dit kun je het makkelijkst doen met de flybus (www.re.is/flybus). Voor het vluchtschema verwijzen we naar het kopje vluchtgegevens.

Rondreis Spitsbergen, Groenland & IJsland

IJsberen en Geysers

IJsbergen Spitsbergen, Groenland & IJsland
15 dagen vanaf € 9.398
Naar boven
 

Informatiedag Amsterdam
Zaterdag 22 april 2017

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en schrijf je in voor diverse reispresentaties. O.a. Peru, Nepal & IJsland.
 • Stadswandelingen met ervaren gids.
 • Pisco sour workshop i.s.m. verkeersbureau Peru.

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.