< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Twee keer per dag excursies per zodiac (rubberboot) waarbij je ook soms aan land gaat
 • Zeer comfortabele en stabiele schepen
 • Uiterst bekwame en enthousiaste crew aan boord
 • Alle vluchten inbegrepen in de reissom
 • CO2 compensatie van de vlucht inclusief in de reissom
 • Unieke reis en unieke kans! Vol = vol!
 • 16-daagse actieve reis van Schotland naar Spitsbergen
 • Wandelingen op gletsjers en naar adembenemende uitzichtpunten
 • Op zoek naar ijsberen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Edinburgh

  Je vliegt 's ochtends naar de Schotse hoofdstad: Edinburgh. Afhankelijk van het tijdstip van vertrek van het schip (dit is ergens in de middag) heb je nog de tijd om deze prachtige stad kort te bezoeken - eventueel kunnen we de vlucht vanuit Amsterdam ook enkele dagen eerder voor je boeken, zodat je meer tijd hebt in Edinburgh.

 • 2

  Kirkwall

  Als je 's ochtend de gordijnen open doet, zie je de Orkney Archipel, met haar bijna 70 eilanden, voor het raam verschijnen. We brengen hier een bezoek aan het Neolithische hart van Orkney, met onder andere de Standing stones of Stenness, de Skara Brae en de Ring van Brodgar. Orkney heeft ook een geschiedenis met het Poolgebied - ontdekkingsreiziger John Rae, die het laatste stuk van de befaamde Northwest Passage in kaart heeft gebracht is geboren en getogen op Orkney en ligt begraven bij de impossante St Magnus Katedraal.

 • 3

  Sheltland Eilanden

  De Shetlands staan bekend om de archeologische sites, en we brengen een bezoek aan een aantal van de meest indrukwekkende sites. Verder gaan we naar Lerwick, de hoofdstad van de Shetlands, en Jarlshof, een 2500 jaar oude prehistorische nederzetting van de Noormannen. De cultuur op de Shetlands wordt bepaald door een interessante mix van Schotse en Engelse invloeden, gelardeerd met een toefje Viking-cultuur.

  Na de lunch gaan we op weg naar Noorwegen.

 • 4

  Bergen

  we komen aan in de tweede stad van Noorwegen, Bergen. We nemen uitgebreid de tijd voor een wandeling door het middeleeuwse centrum van de stad en maken kennis met de rijke historie van deze stad die al meer dan 1000 jaar bestaat.

 • 5

  Alesund

  In de ochtend komen we aan bij Alesund, aan de mond van de indrukwekkende Geiranger Fjord. We hebben de tijd om het stadje met haar Art Nouveau-architectuur te bezoeken, en ook de beklimming van Mount Aksla, van waar je een prachtig uitzicht op het stadje en de fjord hebt, staat op het programma

 • 6

  Trondheim

  Vroeger, toen Trondheim nog de hoofdstad van Noorwegen was, werden hier de koningen gekroond. Daarnaast was het de woonplaats van Leif Eriksson, die Amerika toch een jaartje of 500 voor de heer Columbus heeft ontdekt. Een stad met een rijke historie dus.

  We wandelen hier door het schattige oude centrum met haar kenmerkende houten huizen, vele leuke winkeltjes en cafeetjes en bekijken de Nidris kathedraal die uit de twaalfde eeuw stamt.

 • 7

  Vega Eiland

  Vega is een ware droom voor vogelaars. Met name eidereenden worden hier voor hun veren gevangen. Kleine dorpjes, vuurtorens en overweldigende landschappen maken het plaatje compleet. De Archipel is een mooi voorbeeld van hoe vissers en boeren al 1500 jaar op een duurzame manier eidereendendons verzamelen.

 • 8

  Moskenesøy Eiland, Reine

  Het eiland Moskensøyis een van de meest afgelegen en fascinerendste plekken van Noorwegen, waar het wijdse landschap wordt bepaald door bergen en door gletsjers gevormede kusten. Reine is een prachtig en rustig klein vissersdorp. Ondanks dat het zo afgelegen ligt, trekt het veel bezoekers juist vanwege z’n schoonheid.

 • 9

  Bleiksøya en Nyksund, Lofoten

  ‘s Ochtends komen we aan in Bleiksøya,waar we een zodiactocht maken bij een van de grootste vogelkolonies van Noorwegen. Papegaaiduikers, alken, zeearenden, aalscholvers en andere vogelsoorten komen hier in de duizenden voor. We varen langs de noordelijkste fjorden van het land. De wateren rondom de Lofoten staan bekend om de walvissen die hier leven. De crew van het schip zal continu op de uitkijk staan voor walvissen.

 • 10

  Tromsø

  Tromsø is het culturele hart van Noord-Noorwegen, waar festivals, theater, musea en muziek aan de orde van de dag zijn. Het historische centrum staat vol traditionele houten huizen. Misschien tegen de verwachting in vind je hier, dankzij de warme Golfstroom, ook een botanische tuin.

 • 11

  op zee

  Vannacht en vandaag maken we de oversteek van het Europese vasteland naar de Pool. Langzaam doemen de schitterende fjorden en immense ijsbergen op. Wie weet zien we vandaag het eerste wildlife van de Noordpool.

 • 12

  Hornsund

  Met wat geluk gaan we bij Hornsund aan land en kunnen we de gigantische gletsjers aanschouwen en heel misschien zelfs een stukje opklimmen. Onder weg naar een oud wetenschapsstation bij Gashamma zien we wellicht walvisbotten. Bij Isbjornhamma zien we wellicht rendieren en alken. Natuurlijk kijken we altijd uit naar ijsberen, zeker omdat Hornsund een geliefd jaaggebied is van de beren.

 • 13

  Bellsund

  Honderd jaar geleden was het gebied rond Bellsund de plek waar gelukzoekers mineralen uit de grond haalden. Tegenwoordig komen mensen naar Bourbanhamma en Calypsobyen om de historische erfenis daarvan te zien. We wandelen over de met bloemen bezaaide toendra en genieten van de prachige uitzichten.

 • 14

  Poolepynton en Alkhornet

  Poolepynton is een goede plek om walrussen te observeren en te fotograferen. Iets wat je niet snel zult vergeten. Elke walrus probeert met z’n logge lichaam en bewegingen de beste plek te krijgen, wat voor komische taferelen zorgt voor ons. Alkhornet, een berg aan de westkust van Spitsbergen, is met ongeveer 10.000 broedende vogelparen een van de belangrijke vogelplekken ter wereld. Rondom op de toendra heb je goede kans rendieren te zien.

 • 15

  vertrek uit Spitsbergen, naar Oslo

  Het avontuur eindigt in de kleine hoofdstad van Spitsbergen: Longyearbyen. Wie naar huis gaat, wordt naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Oslo. Maar het is ook mogelijk om nog wat extra dagen op Spitsbergen te blijven.

 • 16

  vlucht Oslo - Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het kopje ‘vluchtinformatie’.

Rondreis Schotland naar Spitsbergen

Niet boekbaar

Naar boven
 

Maak kans op Bever cadeaukaart
ter waarde van € 250!

De zomer is ver te zoeken dus kun je vast wel iets gebruiken om je dag zonniger te maken. Wil je kans maken op een Bever cadeaukaart om artikelen aan te schaffen voor je volgende reis?

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.