< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

In Longyearbyen overnacht je in een comfortabel hotel.
De gegevens van het hotel zijn:
Radisson Hotel
Road 500
9171 Longyearbyen, Norway
tel: +47 79 02 3450

In Oslo verblijf je in het Radisson SAS Airport hotel.

Tijdens de reis maken we gebruik van een schip dat behoort tot de meest stille en stabiele in zijn klasse, de Peregrine Mariner/Ioffe. Dit voormalige onderzoeksschip is zo omgebouwd om je aan boord van alle gemak te voorzien en de perfecte basis voor deze mooie reis. Aan boord zijn onder meer een restaurant, een bar met zitgelegenheid en uitizicht over zee, een bibliotheek met leesruimte en een aparte presentatieruimte aanwezig.
Zie voor meer informatie over de Pergrine Mariner/Ioffe het kopje vervoer verderop in deze beschrijving.

Alle hutten zijn buitenhutten, met raam of patrijspoort. De kajuiten zijn comfortabel, voorzien van genoeg kastruimte, maar zijn niet groot. Daarnaast is er een wastafel, een schrijftafel, kleine sofa en is de kamer voorzien van airconditioning.
an boord slaap je standaard in een tweepersoons kajuit met stapelbed en met gedeeld sanitair.
De hutten zijn ingedeeld in zes categorieën:
Cook suite: aparte slaapkamer, 2 benedenbedden, ramen, zitje, privé do/wc
Peregrine suite: aparte slaapkamer, 2 benedenbedden, ramen, zitje, privé do/wc
Superior plus: 2 benedenbedden en 1 sofabed, privé do/wc, raam
Superior: 2 benedenbedden, raam, privé do/wc
Upper deck: 2 benedenbedden, gedeelde do/wc met buren, raam
Main deck: 1 stapelbed, wastafel, raam, gedeelde do/wc
Main deck - 3-pers.hut: 1 stapelbed, 1 benedenbed, wastafel, raam, gedeelde do/wc

Onze prijs op internet is gebaseerd op de prijs in de categorie Main Deck. De boeking is altijd op aanvraag.
De meerprijs voor de andere hutten is:
Upper Deck € 400 pp.
Superior € 850 pp.
Superior Plus € 1.300 pp.
Peregrine € 1.600 pp.
Cook Suite € 2.200 pp.

In tegenstelling tot de standaard informatie hieronder mbt eenpersoonskamertoeslag, brengen we je een toeslag in rekening indien je alleen boekt voor het hotel in Longyearbyen aan het begin van de reis e het hotel in Oslo op het eind .
De toeslag bedraagt € 200
Op de boot betaal je geen toeslag en word je ingedeeld met een andere reisgenoot.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

We maken gebruik van een voormalig onderzoeksschip, de Peregrine Mariner/Ioffe. Op de boot is plaats voor 110 passagiers en 52 bemanningsleden. Je reist in een internationaal gezelschap, de voertaal aan boord is Engels. Zie voor een beschijving van dit schip de beknopte reisbeschijving. Dit is een middelgroot schip, omgebouwd om groepen toeristen te kunnen vervoeren. Het schip is uitgerust met zodiacs, kajaks en verder alle materialen die maar nodig zouden kunnen zijn om een paar weken te kunnen overbruggen. Dit zijn zeker geen grote cruiseschepen waar avondkleding en kristal de sfeer bepalen, maar kleinere, intiemere schepen. Klein genoeg om de sfeer gezellig en informeel te houden; groot en stabiel genoeg om goede faciliteiten te bieden en om de overtocht aangenaam te maken. Aan boord is een grote eetzaal, een bescheiden bibliotheek, een relaxte lounge met bar en een sauna. Een windvrij achterdek, een laag dek bij de boeg en een groot zonnedek bieden ruim plek om aan alle kanten van het uitzicht te kunnen genieten. Ook vanuit de lounge heb je prachtig zicht. De nadruk van de schepen ligt op ruimte en comfort gedurende het verblijf waardoor ze wat minder flexibel en wendbaar zijn maar op het open water stabiel zijn. Het is echter onmogelijk alle bewegingen op open zee op te vangen waardoor het aan te raden is medicijnen tegen zeeziekte mee te nemen in geval je snel zeeziek bent.

Rondreis Spitsbergen

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Informatiedag Amsterdam
Zondag 22 juni 2019

  • Laat je inspireren door diverse reispresentaties over o.a. India&Nepal, Australië en Costa Rica. 
  • Maak kennis met de mensen achter de schermen.
  • Doe inspiratie op voor je volgende reis.

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.