< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Australië reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende chauffeur/ reisbegeleid(st)er. De lokale reisbegeleid (st)er is zowel de chauffeur als de gids tijdens de overland reis vanaf Sydney tot Ayers Rock. In Sydney zal onze lokale expert je wegwijs maken in Sydney en voorbereiden op de overland reis. Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De lokale Sydney expert verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven. Bij vertrek in Sydney maak je kennis met de Engelssprekende chauffeur/ reisbegeleid (st)er die tot Ayers Rock bij ons blijft.

 Beste reistijd

De seizoenen in Australië zijn het tegenovergestelde van wat we in Nederland gewend zijn. In onze zomermaanden is het in Australië winter en omgekeerd. In de maanden december, januari en februari is het dus zomer en in juni, juli en augustus is het winter.
Zuiden: In de Australische zomer is het Zuiden vochtig en vooral rondom Sydney klam, de temperatuur kan oplopen tot boven de 40° C. Vaak eindigen een paar warme dagen met een middag/ avond met onweer. In de Australische winter is het koeler in het zuiden. Melbourne staat het hele jaar door bekend om zijn vier seizoenen in één dag.
Midden: Het midden van Australië kent een woestijnklimaat. In de Australische zomer is het er warm en kan de temperatuur oplopen tot boven de 40° C. 's Nachts kan de temperatuur sterk dalen, in de Australische winter tot wel 5° C.
Beste reistijd: Door de kampeerovernachtingen tussen Sydney en Flinders Ranges is deze reis alleen in de Australische zomer uit te voeren (van ongeveer half oktober tot half april). Grote verschillen in temperatuur zullen we niet hebben, het zal vooral warm zijn in de maanden december, januari en februari. Oktober, november en maart zijn koelere maanden.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan de reis deelnemen. De geplande activiteiten gaan voornamelijk over goed begaanbare paden en zijn optioneel zodat je zelf kunt bepalen hoe zwaar je de reis maakt. De infrastructuur, algemene hygiëne en levensbehoefte zijn vergelijkbaar met de westerse standaard. De reisroute is goed uitgebalanceerd en bevat, vanwege de grote afstanden in Australië, een paar lange reisdagen. Op de reisdagen maken we onderweg verschillende stops waardoor ook deze dagen zeker interessant zijn. Houd rekening met het soms erg warme klimaat, afhankelijk van de periode waarin je reist.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

De reis bevat vanwege de grote afstanden in Australië lange reisdagen. Op deze reisdagen maken we onderweg verschillende stops waardoor ook deze dagen zeker interessant zijn. Om de afstand tussen Ayers Rock en Sydney terug te overbruggen maken we gebruik van een tijdsbesparende binnenlandse vlucht.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

Uluru gids

Het bezoek aan diverse Nationale Parken is in Australië aan regelgeving gebonden, waarmee regionale en federale overheden de invloed van toerisme bewaken en beheersen. Uluru-Kata Tjuta NP is hiervan een voorbeeld, waar het gebruik van een gecertificeerde gids vereist is. Wij maken gebruik van een selecte groep lokale gidsen, die niet alleen gecertificeerd zijn maar stuk voor stuk Uluru-Kata Tjuta kennen als geen ander. De kennis over en ervaring met het unieke eco-systeem van het NP delen ze graag met ons, en de manier waarop ze kunnen verhalen over de gebruiken, culturele waarden en historie van de oorspronkelijke bewoners van het land, de Aboriginals, is inspirerend.

Rondreis Australië kampeer- en hotelreis

Roadtrip door de Outback

image
22 dagen vanaf € 3.898
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!