< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Kamperen in de oneindige Outback
 • Gevarieerde overnachtingen: van comfortabele hotels tot swags (slaapzak) in de Outback
 • Verblijf in de bruisende steden Melbourne & Sydney
 • Tijdsbesparende vluchten van Uluru naar Sydney en Sydney naar Cairns
 • Inclusief bezoek aan de Blue Mountains
 • Bezoek aan de reusachtige Ayers rock (Uluru), inclusief gids
 • Rijden over de spectaculaire Great Ocean Road
 • Kennismaking met de fascinerende Aboriginal cultuur
 • Bezoek aan het Grampians NP, Murray-Sunset NP, Kings Canyon NP en Uluru NP

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Sydney

  image

  Het grote bijzondere Australië, met zijn unieke natuur en cultuur ligt niet dichtbij. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Sydney

  image

  Een warm welkom in Australië! Na een lange vlucht komen we in Sydney aan, de grootse stad van Australië. Je wordt opgewacht door onze lokale gids, een echte Sydney expert. In een half uur rijden we naar ons eenvoudige en goed gelegen hotel. We verblijven hier twee nachten. Doe vanavond rustig aan en wen aan het tijdverschil.

 • 3

  Sydney / stadstour en vrije dag

  image

  Sydney geeft je zeker de goede energie om weer op te laden. In de ochtend kan je met de lokale gids mee op een korte verkenningstour door de stad. We bezoeken daarbij het wereldberoemde Opera House en de naastgelegen botanische tuinen. De middag kan je invullen naar eigen wensen. Pak bijvoorbeeld de ferry naar het gezellige Manly, waar je mooie fietstochten kunt maken. Ook een wandeling over de Harbour Brigde is een onvergetelijke ervaring.

 • 4

  naar Katoomba / bezoek aan de Blue Mountains

  image

  In ongeveer drie uur rijden we naar de groene en bergachtige omgeving van Katoomba. Vandaag brengen we een bezoek aan het Blue Mountains Nationaal Park. Het Nationale Park heeft zijn naam te danken aan de blauwe nevel die boven de vele aanwezige eucalyptusbossen hangt. Er zijn vanaf hier verschillende wandelingen te maken. Bijvoorbeeld naar de lager gelegen Jamison vallei, de Katoomba waterval of naar de legendarische rotsformatie de Three Sisters. We slapen vannacht voor het eerst in zelf op te zetten tenten.

 • 5

  naar Canberra

  image

  We worden in de natuurlijke omgeving van de Blue Mountains wakker. Na het ontbijt rijden we in ongeveer zes uur naar de hoofdstad van Australië, Canberra. Wie geïnteresseerd is kan onderweg een bezoek brengen aan de grote en spectaculaire grotten van Jenolan. In Canberra bezoeken we het parliament house vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de stad. We gaan ook naar het, voor Australiërs erg belangrijke, War Memorial.

 • 6

  naar Kosciuszko Nationaal Park

  image

  Vandaag reizen we naar het tweede Nationale Park tijdens onze reis, het Kosciuszko Nationaal Park. Het park staat vanwege de hoogste berg Mount Kosciuszko, ook bekend als Snowy Mountains. Het ligt op ongeveer drie uur rijden vanaf Canberra. In het park zijn veel wandelmogelijkheden. Je kan mee met de gids of wandelingen maken op eigen gelegenheid. We kamperen in zelf op te zetten tenten, midden in het natuurlijke Kosciuszko Nationaal Park zelf.

 • 7

  naar Melbourne

  image

  Met onze eigen bus reizen we vandaag in ongeveer zeven uur naar de volgende leuke stad Melbourne. We passeren het typisch uitgestrekte Australische platteland en rijden langs kleine dorpjes zoals Glenrowan. Twee nachten verblijven we in Melbourne. Qua inwoners is Melbourne heel divers. Er woont een mengelmoes van Australiërs en andere nationaliteiten, waaronder een grote populatie uit India en Azië. De combinatie van deze culturen maakt Melbourne tot een sfeervolle, culinaire en enerverende stad.

 • 8

  Melbourne / vrije dag

  image

  Deze dag heb je vrij te besteden in de één na grootste en misschien wel de meest karakteristieke stad van Australië. Wat direct opvalt wanneer je door Melbourne loopt, zijn de trammetjes, die je nergens anders in Australië ziet. Naast de gratis toeristenbus een leuke manier om de stad mee te verkennen.

 • 9

  naar Warnambool via de Great Ocean Road

  image

  Vandaag staat één van de mooiste routes van Australië op het programma, the Great Ocean Road. De route van vandaag is ongeveer 350 km lang en we rijden inclusief stops ongeveer negen uur. We stoppen verschillende keren en je hebt geweldige uitzichten over de oceaan. Bij de beroemde 12 apostelen maken we een prachtige kustwandeling. De Great Ocean Road eindigt bij Peterborough en daarmee ook het spectaculaire landschap van de westkust. We overnachten in een middenklasse hotel in Warrnambool.

 • 10

  naar Grampians Nationaal Park

  image

  Onze rondreis vervolgen we door vulkanisch gebied, in ongeveer drie uur rijden we naar het Grampians Nationaal Park: het grootste Nationale Park van de staat Victoria. Vanwege de unieke landschappen en rijke geschiedenis absoluut een bezoek waard. In de omgeving zijn verschillende mooie wandelingen te maken. Je vindt hier rotsformaties die meer dan 400 miljoen jaar oud zijn, watervallen en Aboriginal grotschilderingen. We overnachten op een mooie camping waar we zelf onze tenten opzetten.

 • 11

  naar Adelaide

  image

  Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg, dus we gaan vroeg op pad. We rijden in ongeveer zeven uur naar Adelaide. Anders dan je verwacht bij een stad met meer dan een miljoen inwoners, is Adelaide meer een groot dorp dan een drukke stad. We komen in de loop van de middag aan bij ons centraal gelegen en comfortabele hotel, hier slapen we twee nachten.

 • 12

  Adelaide / vrij verblijf

  image

  Het groene Adelaide leent zich uitstekend voor wandel- en fietstochten langs de vele parken, tuinen en musea. Voor een gezellige avond uit in Adelaide vind je op Hindley Street vele mogelijkheden. Het is heerlijk bijkomen in één van de gezellige restaurants of pubs in de buurt.

 • 13

  naar Flinders Ranges Nationaal Park

  image

  We laten de groene kustlijn en grote steden achter ons. Omdat we naar de échte Outback van Australië gaan reizen, staan de komende dagen langere busritten op de planning. Doordat we onze eigen bus hebben, kunnen we onderweg stoppen waar we willen. Ons avontuur gaat verder door rode zandvlaktes, langs grote ranches en kuddes emoes. Vanaf Adelaide rijden we in ongeveer zeven uur naar de Flinders Ranges, een nationaal park

  image

  met een rijke historie, bijzondere flora en fauna, panoramische uitzichten en Aboriginal rotstekeningen. Vannacht heb je de mogelijkheid om in een echte Australische swag (uitgebreide slaapzak) te slapen. Puur natuur, direct onder de sterrenhemel. Een overnachting die niet te vergelijken is met andere overnachtingen en een onvergetelijke ervaring.

 • 14

  naar William Creek / outback

  image

  Rondreizen door het onmetelijke Australië brengt vele kilometers met zich mee. Vanuit Flinders Ranges reizen we verder de outback in. We rijden met onze eigen 4WD bus. Deze bus geeft ons de mogelijkheid om avontuurlijk te reizen over de echte outback dirt roads (zandwegen). Onderweg stoppen we bij het unieke Eyre meer, een groot zoutmeer. In William Creek kun je weer gebruik maken van de bijzondere swag overnachting.

 • 15

  naar Coober Pedy

  image

  In ongeveer zes uur rijden we naar Coober Pedy, een historisch mijnstadje dat in 1915 gesticht is vanwege de opaal die hier destijds ontdekt werd. Tegenwoordig heeft Coober Pedy nog 3000 inwoners. Vanwege de hoge zomer temperaturen hebben de meeste inwoners hun huizen in de vroegere mijngangen gebouwd. Zelfs kerken, winkels, restaurants en hotels zijn ondergronds gebouwd. We slapen vannacht in een bijzondere accommodatie onder de grond.

 • 16

  naar Kings Canyon Nationaal Park

  image

  Vandaag ervaar je de enorme omvang en desolaatheid van de Australische woestijn. Tijdens onze negen uur durende busreis komen we alleen benzinestations, enorme roadtrains en kuddes vee tegen. We overnachten in het hart van de Kings Canyon, in vooropgezette tenten.

 • 17

  naar Uluru Nationaal Park (Ayers Rock)

  image

  Als je wilt kun je meegaan met een wandeling door Kings Canyon. Na een flinke klim word je beloond met een geweldig uitzicht over de vallei. We lopen rond de hele canyon en halverwege de wandeling kun je een verkoelende duik nemen in het water van de Garden of Eden, een groene oase met palmbomen en enorme varens. In ongeveer vier uur rijden we naar Uluru. Onderweg stoppen we bij de Olga’s en heb je de mogelijkheid om door de Walpa kloof te lopen. Bij aankomst in

  image

  Uluru, vroeger Ayers Rock genoemd, zie je misschien wel de mooiste zonsondergang van deze rondreis. Het is een prachtig gezicht wanneer deze reusachtige 350 meter hoge rotsformatie bij de ondergaande zon iedere minuut van kleur verandert. De komende twee nachten slapen we in vooropgezette tenten.

 • 18

  Uluru Nationaal Park (Ayers Rock) / vrije dag

  image

  Hoewel je er vroeg voor moet opstaan, mag je de zonsopgang over Uluru zeker niet missen. Tijdens een twee uur durende wandeling rondom Uluru voel je de magische sfeer. In eerste instantie het ontzag die deze gigantische rots afdwingt en daarnaast de uiterst heilige status die het voor de Aboriginals heeft.

 • 19

  vlucht naar Sydney

  image

  De afgelopen weken hebben we voldoende kilometers overland gereden. We vliegen daarom vanaf Alice Springs terug naar Sydney.

 • 20

  Sydney / vrije dag

  image

  Vanuit de stad neem je eenvoudig de bus naar het bekende Bondi Beach. Maak zeker tijd vrij om de kustwandeling vanaf Bondi naar het Coogee strand te maken, deze kun je in zo'n twee uur lopen. Plan wel een extra uur in, want het zou zonde zijn om nergens te stoppen. Onderweg heb je verschillende uitzichtpunten, zwembaaien en gezellige tentjes voor een bakje koffie. Terug in Sydney is het gezellig eten bij de waterkant, waar je uitzicht op de skyline en haven hebt.

 • 21

  vlucht naar Amsterdam

  image

  De rondreis zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We vertrekken met het vliegtuig naar Amsterdam, waar je afscheid neemt van de groep.

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 22

  aankomst Amsterdam

Rondreis Australië kampeer- en hotelreis

Roadtrip door de Outback

image
22 dagen vanaf € 3.898
Naar boven