< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Australië Ruig en Ongerept reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Perth en de kust ten noorden hiervan zijn het hele jaar goed te bereizen en hebben gematigde maar regenachtige winters en heerlijk mediterrane zomers. Broome, de Kimberleys en Darwin kennen 2 zeer duidelijke seizoenen: de droge tijd (van april tot november) en de natte tijd (kortweg “the Wet”) van november tot april. Reizen is uitsluitend mogelijk in de droge tijd. De eerste maanden is het landschap nog volop groen en weelderig, zijn de rivieren nog vol water (dus spectaculaire crossings met de truck!) en de watervallen op hun mooist. Nadeel is echter dat ook de insecten nog volop aanwezig zijn. Tijdens onze zomermaanden is het overdag heerlijk, maar kan het ’s nachts flink koud worden in de Outback, en vergeet niet dat je veel buiten slaapt. Het is tevens de drukste tijd van het jaar.

Tijdens ons najaar is er beduidend minder insectenactiviteit, zijn de nachten zwoel en de dagen warm tot heet. Het waterniveau is op z’n laagst, maar een koele duik blijft nog overal mogelijk. Rond oktober begint de zogenaamde “build-up”: Het wordt heter en heter, steeds benauwder en donkere wolken pakken zich samen tot de lucht als het ware op springen staat. Dit zijn de laatste dagen dat reizen nog mogelijk is, want hierna breekt alle hel los. De volgende maanden wordt het gebied geteisterd door hevige moessonregens en de grootste donderstormen met de meeste bliksems ter wereld. Nationale Parken zijn gesloten, mensen zijn weg getrokken, wegen zijn onbegaanbaar geworden en overspoeld en er is geen enkele toeristische activiteit meer. Tot ons voorjaar, als de regens ophouden en een groen, weelderig, bijna paradijselijk land voor ons achterlaten.

Klimaatgrafiek Broome

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Voor iedereen met een flexibele instelling die van het buitenleven en van wandelen en kimmen houdt, is dit een geschikte reis. Tijdens het eerste deel van de reis zijn het voornamelijk de lange reisdagen die de reis vermoeiend maken. Infrastructuur, algemene hygiëne en eten/water zijn overal dik in orde, maar wat de reis zwaar kan maken is het gebrek aan privacy, de vaak beperkte faciliteiten op de campings en de hitte (afhankelijk van het seizoen).

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Van Perth naar Broome maken we gebruik van een gewone kleine bus met aanhanger. Vanwege het ruigere werk in de Kimberley en de Bungle Bungles maken we van Broome tot Darwin gebruik van een 4x4-truck.
De luchthaventransfers in Perth en Darwin zijn niet in de reissom inbegrepen. Hiervoor kun je gebruik maken van de airport shuttles die in beide steden rijden.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Australië Ruig en Ongerept

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!