< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Nieuw-Zeeland reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Nieuw-Zeeland is gelegen op het zuidelijk halfrond. De jaargetijden zijn daardoor tegengesteld aan die van ons. In onze winter is het in Nieuw-Zeeland zomer en andersom. Het Noordereiland heeft een mild klimaat met een gemiddelde temperatuur tussen 10 en 25 °C. Op het Zuidereiland is het klimaat zeer uiteenlopend. De westkust heeft veel meer regen te verduren dan het oosten van het eiland. Zo valt jaarlijks aan de westkust gemiddeld 700 cm regen en aan de oostkust soms maar 70 cm. De temperatuur ligt lager dan op het Noordereiland, tussen 1 en 21 °C. Het weer kan vaak en snel veranderen, maar het is op veel plaatsen net wat zonniger dan bij ons.

Beste reistijd: oktober t/m maart. December t/m maart zijn de warmste maanden. In het voorjaar (oktober, november) is de temperatuur wat lager (vooral ‘s avonds), maar het frisse groen en de nog aanwezige sneeuw op de bergen maken alles goed. Het najaar (maart-april) is aangenaam mild en zonnig. Het voordeel van het voor- en najaar is dat het minder druk is, met name in de nationale parken die we bezoeken.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan de reis deelnemen. Op de meeste plekken verblijven we twee nachten, zodat je telkens een dag vrij hebt om te doen wat je zelf wilt. De wandelingen gaan voornamelijk over goed begaanbare paden en zijn optioneel zodat je zelf kunt bepalen hoe zwaar je de reis maakt. De reisroute is goed uitgebalanceerd en bevat geen lange, uitputtende dagtrajecten. Op de reisdagen maken we onderweg verschillende stops waardoor ook deze dagen zeker interessant zijn.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de gehele rondreis in Nieuw-Zeeland hebben we een eigen bus met chauffeur tot onze beschikking. We kunnen onderweg dus stoppen waar we willen. De bus heeft airconditioning en een aanhanger voor de bagage. De overtocht van het Noorder naar het Zuidereiland vindt plaats met een vlucht van Sounds Air. We nemen de boot naar ship cove en de Queen Charlotte lodge in de Marlborough Sounds.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

Queen Charlotte Wilderness Park in Nieuw-Zeeland

Het Queen Charlotte Wilderness Park is helemaal toegespitst op het behoud van de natuur en het terugbrengen van de oorspronkelijke flora. We verblijven hier twee dagen om uitgebreid kennis te maken met één van de mooiste plekjes van Nieuw-Zeeland. De inkomsten van ons bezoek komen volledig ten goede aan natuurbehoud.

  Nieuws

 • Aardbeving Nieuw-Zeeland

  13 nov 2016

  Zondagochtend 13 november 2016 werd Nieuw-Zeeland getroffen door een zware aardbeving. Al onze klanten en reisbegeleiders waren gelukkig ongedeerd. We kunnen onze reizen tot maart 2017 vrijwel geheel volgens de originele route uitvoeren. Vanwege grote schade lijken vooralsnog alleen het bezoek aan Kaikoura en de rit over de Lewis Pass voor langere tijd niet mogelijk te zijn. Hiervoor komt een alternatieve route in de plaats. Het aangeboden alternatief geschiedt op basis van beschikbaarheid en verschilt daardoor per vertrekdatum. Het bezoek aan Fox Glacier blijft daarentegen wel gewoon mogelijk.

Rondreis Nieuw-Zeeland

In de ban van de natuur

image
28 dagen vanaf € 4.348 € 4.198
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!