< Terug naar resultaten

Rondreis Tahiti - Eclips

Zonsverduistering in het paradijs

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Oceanië

Route daagse rondreis Tahiti - Eclips

Tahiti: de naam alleen al brengt beelden op ons netvlies van verborgen blauwe lagunes en kleurrijke koraalriffen, omringd door palmbomen die zachtjes wiegen in de warme passaatwind. Hier, op een verlaten atol midden in de Stille Zuidzee, gaan we de zonsverduistering van juli 2010 meemaken. Daarnaast heeft Tahiti de avontuurlijke reiziger nog veel meer te bieden. De archipel heeft een lange en kleurrijke geschiedenis sinds de Europeanen voor het eerst in in 1767 voet aan wal zetten. Door de reizen van kapitein James Cook tussen 1769 and 1779 leerde de wereld de schoonheid van de Pacific pas echt kennen. Tahiti is misschien wel het bekendst als de plek waar één van de beroemdste muiterijen uit de geschiedenis plaatsvond: die op de HMS Bounty in 1789.

Een reis voor diegene die op zoek is naar een kijkje in het paradijs, terwijl je een totale zonsverduistering kunt bijwonen op meer dan 4000 kilometer van het dichtstbijzijnde vasteland! Je reist in een internationale groep en de voertaal is Engels. Op Tahiti verblijf je in het uiterst comfortabele Hilton Resort. Op Hao is geen toeristische infrastructuur en slaap je in tenten op een eenvoudige campsite. Transfers van en naar het hotel zijn inclusief. Naar Hao vliegen we met een speciaal gecharterde turboprop. Tahiti: Verrassend paradijs in de Stille Zuidzee Tahiti is een eiland in de Stille Zuidzee, het behoort samen met de eilanden Moorea en Bora Bora tot Frans-Polynesië, een grote eilandengroep van 118 eilanden die gelegen is tussen Australië en Zuid-Amerika. Veel van deze eilanden hebben een vulkanische oorsprong. Tahiti is ondermeer bekend geworden omdat de Franse schilder Paul Gauguin er een aantal jaren heeft gewoond en gewerkt. Duiken en snorkelen op Tahiti De reis begint bij Tahiti’s hoofdstad, Papeete, een verrukkelijk kleurrijke en chaotische stad. Dit is misschien niet het lome, kleine eilandstadje wat je had verwacht – en niet iedereen houdt ervan, maar na een tijdje zul je de mix van mensen en muziek leren waarderen. De binnenlanden van het eiland worden gevormd door puntige bergpieken, met regenwoud bekleed, waar je geweldig kunt wandelen of trektochten kunt maken. Uiteraard zijn er verschillende wereldberoemde plekken om te snorkelen en te duiken. Op de kleinere zuidoostelijke kaap van het eiland vind je misschien wel de meeste ansichtkaart-achtige beelden: traditionele Polynesische dorpjes, droomstranden en een puur en ongehaast levensritme dat je moeilijk zult kunnen weerstaan. Je hebt voldoende tijd om al dit moois te verkennen. Zonsverduistering op een atol Een zonsverduistering is natuurlijk altijd spectaculair, maar de plek waar we deze eclips - hopelijk - zullen aanschouwen is wel héél bijzonder. Het pad van de eclips gaat namelijk net ten zuiden van Tahiti! In het midden van de oneindige Stille Oceaan, op 800 ten oosten van Tahiti, liggen de Tuamotu Eilanden direct op het pad van de totale eclips. We hebben gekozen voor de Hao Atol als observatiepunt. Dit is een kleine, 60 km lange atol die precies binnen het gebied van de totale verduistering ligt. Hao is echt een unieke setting, met door palmbomen omzoomde stranden, waar het azuurblauwe water van de centrale lagune zachtjes tegen aan klotst. Je zult de eclips hier echt ver van elk massatoerisme kunnen meemaken. Op deze onvoorstelbaar vredige en schilderachtige plek blijven we twee nachten voordat we weer terugvliegen naar Tahiti.

Rondreis Tahiti - Eclips

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Los jij de puzzel het snelst op?


Ben jij goed in puzzelen? Dan hebben we een mooie uitdaging voor je!

Los de puzzel zo snel mogelijk én in zo min mogelijk kliks op en wie weet ben jij de winnaar van een GoPro Hero 7 White!

Ben je er klaar voor?