Over Sawadee

Sinds 1983 organiseert Sawadee avontuurlijke groepsreizen waarbij genieten en beleven voorop staan. Sawadee staat voor bijzondere reiservaringen. Wie met ons op reis gaat, ervaart een land echt. We laten je veel zien en beleven en zorgen ervoor dat je in contact komt met de lokale bevolking

Waarom reizen met Sawadee?

 • ico

  Persoonlijk én deskundig reisadvies

  Uit enquêtes blijkt dat onze reizigers Sawadee speciaal waarderen om onze deskundigheid en persoonlijke aandacht. Dit merk je niet alleen aan onze reizen, maar ook aan de gepassioneerde reisexperts op kantoor en aan onze reisbegeleiders die 'hun' reizigers overal op de wereld met veel liefde, enthousiasme, deskundigheid én passie rondleiden.

 • ico

  Het breedste reisaanbod

  Met ruim 250 reizen over de hele wereld vind je bij Sawadee altijd wel een reis die aansluit bij je wensen en budget. Ook als het gaat om de lengte van de reis is er keuze genoeg. Zo bieden we naar een aantal bestemmingen zowel kortere als langere reizen aan. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende typen reizen. Of je nu op zoek bent naar een actieve reis, een familiereis, een reis langs de hoogtepunten van een land of juist liever de minder bekende plekken wilt bezoeken, bij Sawadee ben je aan het juiste adres.

 • ico

  Reizen op een duurzame manier

  De schoonheid en authenticiteit van een land zijn onderdeel van een onvergetelijke vakantie. Wij vinden het belangrijk dat onze reizigers én reisbegeleiders op een verantwoorde manier met de natuur en de lokale bevolking omgaan en de heersende culturele waarden respecteren. Wij streven ernaar om in elke reis een project op te nemen dat gericht is op natuurbescherming, of waarbij de inkomsten direct terechtkomen bij de lokale bevolking. Duurzaam toerisme draagt er toe bij dat de negatieve gevolgen voor de natuur en het milieu zoveel mogelijk beperkt blijven en dat de lokale bevolking, lokale gidsen en hotel- en pensioneigenaren kunnen profiteren van onze komst.

 • ico

  Groepsreizen mét individuele vrijheid

  Sawadee biedt het gemak van een groepsreis met veel mogelijkheden om er zelf op uit te trekken. Wij regelen alle tickets, overnachtingen en vervoer, zodat je optimaal kunt genieten van je vakantie. Op de dagen dat er niet wordt gereisd, kun je je eigen gang gaan. Onze reisbegeleiders staan dan klaar met tips over interessante plaatsen, excursies en leuke restaurantjes. Om te voorzien in de toenemende vraag naar persoonlijke invulling van de reis, bieden we bij veel reizen de mogelijkheid om keuzeprogramma’s te boeken. Hierbij kun je denken aan excursies en een individuele verlenging aan het einde van de reis.

 • ico

  Sawadee is onderdeel van de Travelopia Group

  Sawadee maakt deel uit van Travelopia, een collectief van meer dan 50 (internationale) reismerken. Travelopia is de enige groep reisorganisaties ter wereld waarvan het portfolio uitsluitend is gericht op gespecialiseerde reizen. Wij lopen daarmee voorop in het aanbieden van onderscheidende reizen wereldwijd.


  Elk reismerk binnen Travelopia staat op zichzelf, wat zorgt voor unieke ervaringen die zijn gericht op specifieke bestemmingen, passies of interesses. Van skivakanties en cruises tot cultuurreizen en zeer luxe reizen. Door deze specialistische focus, maakt het de merken tot de beste op hun gebied – veel organisaties zijn marktleiders in hun sector. Travelopia klanten hebben hoge verwachtingen; ze zoeken nieuwe ervaringen en nieuwe avonturen, waarvan elk een andere aanpak vereist. Wij bieden reizigers dit door jarenlange marktkennis en deskundigheid. Dat is de kern van alles wat we doen bij Travelopia.

  Sawadee is onderdeel van de Travelopia Group

Onze reizen

Sinds 1983 organiseert Sawadee avontuurlijke reizen waarbij genieten en beleven voorop staan. Genieten van de indrukwekkende natuur en van de fascinerende cultuur. Voor een optimale beleving van een land maak je een wandel- of een fietstocht, een tocht per kameel, een ritje met het openbaar vervoer of bezoek je bijvoorbeeld een markt, hetgeen vaak garant staat voor onverwachte ontmoetingen. Op deze manier reis je er niet vluchtig langs, maar sta je er middenin!

Avontuurlijk

Wie kiest voor een avontuurlijke reis, kiest voor een kennismaking met andere culturen en gebruiken. Dat betekent vaak ook andere omstandigheden: niet uit elke douche komt (warm) water, niet ieder lichtknopje geeft licht en lokale situaties kunnen ervoor zorgen dat niet alles volgens planning verloopt. Dit maakt dat onze reizen bedoeld zijn voor mensen met een flexibele en avontuurlijke instelling.

Actief

In vrijwel al onze reizen zijn wandel-, fiets-, of andere actieve tochten opgenomen. Meestal kun je ter plekke besluiten of je hieraan deelneemt. In een groot aantal actieve reizen zijn meerdaagse wandeltochten opgenomen, waarbij je overnacht in tenten, bij de bevolking thuis of in eenvoudige guesthouses. Tijdens een kampeertocht zorgt Sawadee voor tenten en gaat er een kok mee. De bagage wordt meestal vervoerd door dragers, yaks, ezels, kamelen of paarden. Zelf draag je alleen een dagrugzak, zodat je optimaal kunt genieten van de natuur.

Accommodaties

Onze reizen bieden zoveel mogelijk afwisseling in het soort overnachtingsplek. Van een hotel of ecolodge tot kamperen in de natuur of een overnachting bij de mensen thuis. Ook het verblijf op een boot of een nacht onder sterrenhemel in de woestijn behoren tot de mogelijkheden. Bij elke reis vind je onderstaande icoontjes, die aangeven van welk type accommodaties er tijdens de reis gebruik gemaakt wordt.

Vliegen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen

We vliegen zo veel mogelijk met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, zoals KLM, Singapore Airlines en Cathay Pacific. Daarnaast vliegen we zo vaak mogelijk rechtstreeks naar onze bestemmingen. Bij elke reis staat vermeld met welke luchtvaartmaatschappij we vliegen. Het kan voorkomen dat we genoodzaakt zijn om tussentijds naar een andere, eveneens gerenommeerde maatschappij, te moeten uitwijken. We kiezen bij voorkeur voor lijnvluchten omdat de vertrektijden vanaf Schiphol en Brussel doorgaans gunstiger zijn. Veel luchtvaartmaatschappijen zijn een onderling samenwerkingsverband aangegaan waardoor je soms op een vlucht of een deeltraject met een partnermaatschappij vliegt.

Vervoer onderweg

Het onderweg zijn, is een belevenis op zich. We maken gebruik van diverse soorten transport. Meestal reizen we met privé busjes en landcruisers, waardoor we gemakkelijker bijzondere plekken kunnen bezoeken en onderweg even kunnen stoppen bij een lokale markt of leuk dorpje. In Afrika maken we tijdens de safarireizen gebruik van expeditietrucks, die speciaal voor de lokale omstandigheden zijn gebouwd. Je zit hoog zodat je goed zicht hebt over de savanne. In de woestijnlanden gebruiken we 4x4 landrovers, noodzakelijk om over de pistes te kunnen rijden. Naast ons eigen vervoer reizen we soms ook per boot, fiets, kameel of te voet. Tijdens een aantal reizen maken we gebruik van de trein, hetgeen veelal zorgt voor ongedwongen ontmoetingen met de lokale bevolking.

Zwaarte van de reizen

Wij willen je een land of een regio zo intensief mogelijk laten ervaren. In de reisdetails van een reis vind je onder het kopje 'zwaarte’ meer informatie over het comfort en de fysieke inspanning die van je gevraagd wordt.

Fysieke inspanning

De fysieke inspanning van een reis wordt als volgt weergegeven:

Comfort

Het comfort van de reis wordt als volgt weergeven:

Je eigen fysieke gesteldheid alsmede de weersomstandigheden en de hoogte spelen natuurlijk ook een belangrijke rol. De beoordelingen van de zwaarte van een reis zijn een indicatie, zodat je zelf een inschatting kunt maken of de reis geschikt voor je is. Je kunt je natuurlijk ook laten informeren door één van onze reisexperts.

 

Rondreizen

De rondreizen van Sawadee staan in het teken van avontuur en een intense beleving. In een groep van maximaal 20 personen maak je kennis met de meest bijzondere bestemmingen. Je bezoekt prachtige steden, betreedt indrukwekkende natuurgebieden, maakt kennis met de cultuur en komt in contact met de locals. Kortom, een complete reis om nooit meer te vergeten.

Hoogtepunten reizen

Tijdens deze reizen maak je kennis met de absolute hoogtepunten van een land. We reizen in groepen van maximaal 24 personen en laten je veel zien, proeven en beleven. Alles is tot in de puntjes geregeld, met zorg samengesteld én met een vleugje avontuur.

Comfort-Plus

Comfort-Plus reizen bieden, zoals de naam al zegt, nog meer comfort. We reizen in kleine groepen van maximaal 18 deelnemers en maken zo veel mogelijk gebruik van viersterrenhotels of bijzondere boutique-style hotels. Waar mogelijk wordt gekozen voor extra comfortabel vervoer, zoals 4-wheeldrives of een net wat ruimere privébus.

Chill & Adventure

Reizigers die op zoek zijn naar een combinatie van activiteit en rust kunnen nu kiezen voor een Chill & Adventure reis. Deze groepsreizen bestaan uit een week rondreizen en een week ontspannen aan het strand. Zo kom je tot rust op de mooiste stranden en heb je veel individuele vrijheid om te ontspannen of juist op pad te gaan. Tijdens het actieve gedeelte van de reis bezoek je hoogtepunten en leer je meer over de mensen en de cultuur.

Singlereizen

Sawadee’s singlereizen zijn bedoeld voor alleenreizenden die het leuk vinden om samen met gelijkgestemden een land te ontdekken.

Familiereizen

Met het hele gezin op avontuur

Ouders die graag met hun kinderen de wereld over gaan, kunnen bij Sawadee kiezen uit een enorm aanbod van topbestemmingen. Op safari in Tanzania, zweven tussen de boomtoppen in Costa Rica of slapen onder de sterrenhemel in de Wadi Rum woestijn. Een avontuurlijke reis waarbij actie, hoogtepunten, ontspanning en vermaak elkaar afwisselen.

Leeftijd, comfort en zwaarte

De familiereizen van Sawadee zijn ingedeeld naar leeftijd (7, 12 en 16 jaar). Hierdoor reizen de kinderen veelal met leeftijdsgenoten. Vriendschappen zijn zo makkelijk gesloten en dat draagt bij aan een onvergetelijke vakantie ervaring. Er is bij het samenstellen van de reizen rekening gehouden met de behoeften en interesses van zowel ouders als kinderen. De reizen bevatten leuke activiteiten zoals safari’s, fietstochten en overnachtingen bij mensen thuis.

IJskoude sneeuwvlaktes en hagelwitte stranden

Familiereizen zijn er van lange reizen in de zomervakantie tot kortere actieve reizen gedurende het hele jaar. Bestemmingen lopen uiteen van regenwouden vol bijzondere dieren in Ecuador tot ijskoude vlaktes in Lapland, waar je met huskysledes overheen scheurt.

Eenoudergezinnen

Steeds meer alleenreizende ouders willen samen met hun kinderen een avontuurlijke reis maken. Onze familiereizen zijn hier uitermate geschikt voor! Sommige gezinnen stellen het op prijs om niet het enige eenoudergezin in een groep te zijn. Op onze website vind je daarom een overzicht van de familiereizen waarop al minimaal één eenoudergezin meereist.

Fietsvakanties

Fietsend de wereld over

Sawadee biedt, meestal in samenwerking met Cycletours Produkties B.V., actieve fietsreizen aan. Deze avontuurlijke reizen binnen en buiten Europa zijn geschikt voor zowel stellen als single-reizigers en families en zijn ingedeeld op zwaarte en comfort. Zo kies je van te voren een bestemming en het soort reis dat bij jou past.

Het groepsgevoel

Bij fietsreizen van Sawadee staan mooie routes en een gezellige dagafsluiting met de groep centraal. Gedurende de reis leg je verschillende fietsroutes af, ieder op zijn/haar eigen tempo. Aan het eind van de dag kom je weer samen onder de luifel, waar je geniet van elkaars verhalen, een lekker glaasje wijn of fris en een heerlijke maaltijd. Bij de kampeerreizen gaat er altijd een kok mee die een lekkere 3-gangenmaaltijd op tafel zet.

Kamperen of hotel

Bij verreweg de meeste fietsreizen binnen Europa wordt er gekampeerd. De bus met luifel is dé plek om ’s avonds samen te komen, te eten, drinken en lachen. De reizen buiten Europa zijn veelal in combinatie met hotelovernachtingen waarbij het ontbijt vaak is inbegrepen. Kijk naar de iconen bij de bestemming of het gaat om een kampeer¬vakantie of om overnachtingen op basis van hotel.

Reisbegeleiding

Bij een actieve fietsreis hoort goede begeleiding. Tijdens onze fietsreizen is er altijd een ervaren begeleider mee en in veel gevallen een mecanicien.

Vervoer

Tijdens een fietsreis van Sawadee worden bagage, tent en reservespullen vervoerd door een meereizend busje. Bij de kampeerreizen gaat de mobiele keuken en luifel mee. Bij de meeste reizen is het mogelijk een pendelbus bij te boeken, zodat je jouw eigen fiets mee kunt nemen op reis. Ook kan je ervoor kiezen om met eigen vervoer naar de plaats van bestemming af te reizen.

Poolreizen

Naar de Noord- of Zuidpool

Wie altijd al heeft gedroomd van een bezoek aan de Noord- of Zuidpool kan met Sawadee die droom laten uitkomen. In samenwerking met Quark Expeditions bieden wij tientallen zeer comfortabele reizen naar zowel het Noord- als Zuidpoolgebied.

Schepen

Onze reizen worden uitgevoerd met moderne, zeer comfortabele en relatief kleine cruiseschepen. Alle kajuiten hebben privéfaciliteiten en een raam of patrijspoort. Aan boord zijn alle maaltijden inbegrepen.

Reisbegeleiding

Elke poolreis wordt begeleid door een professioneel team dat dag en nacht klaarstaat. Elk teamlid heeft een eigen specialiteit: de een is geoloog, de ander historicus. De meeste avonden worden er presentaties gegeven over allerlei facetten van deze fantastische bestemmingen.

Activiteiten

De Pool ervaar je pas echt als je van boord gaat. Je trekt er dan ook vaak op uit met de zodiacs (rubberboten). Je vaart tussen ijsschotsen en langs gletsjers. Je gaat dikwijls aan land voor een wandeling of om dieren van dichtbij te zien.

Sawadee reizigers

De deelnemers aan onze reizen zijn leuke zelfstandige Nederlanders en Vlamingen die van avontuur en actie houden. Zowel ervaren reizigers als mensen die voor het eerst een stap buiten Europa zetten, gaan mee. Onze reizigers hebben een flexibele instelling, zien niet op tegen de soms lange reisdagen en primitieve omstandigheden en accepteren dat tijdens een avontuurlijke reis soms niet alles volgens planning verloopt. Ze hebben hart voor andere culturen, staan open voor nieuwe ervaringen en hebben teamspirit; niet onbelangrijk als je langere tijd in een groep optrekt. Bovendien hebben ze respect voor mens en natuur. Ze willen veel zien, maar ook tijd hebben om de bijzondere culturen en mooie natuur echt te kunnen beleven. Je treft bij ons stellen, vrienden en alleengaanden, veelal tussen de 25 en 60 jaar, maar ook daaronder en -boven. Vanwege het avontuurlijke karakter en de zwaarte hanteren we voor de meeste reizen een minimumleeftijd van 18 jaar.

Single Reizen

Op al onze reizen kom je alleenreizenden tegen. Op onze reguliere reizen is de verhouding tussen alleengaanden en stellen ongeveer gelijk. Reis je liever met meerdere alleengaanden, kijk dan in het overzicht van alle reizen waarop al minimaal drie mensen alleen hebben geboekt. We hebben daarnaast ook speciale reizen voor singles; dat wil zeggen reizen waar geen stellen op meegaan. Deze reizen zijn bedoeld voor iedereen die alleen op vakantie gaat, maar wel graag in het gezelschap van anderen een land wil verkennen. Het begrip 'single' hanteren we ruim: wil jij op vakantie, maar blijft je partner thuis? Ook dan kun je een van onze singlereizen boeken.

Reizen met het gezin

Reizigers jonger dan 18 jaar, kunnen met hun ouders op reis met Familieavontuur. De minimumleeftijd op deze reizen is 7 jaar. Speciaal voor nieuwsgierige kinderen met avontuurlijke ouders bieden wij actieve reizen naar meer dan 35 bijzondere bestemmingen wereldwijd! Deze reizen zijn helemaal afgestemd op de behoeftes en interesses van zowel ouders als kinderen. Kijk hier voor meer informatie.

Vaak op pad met Sawadee

Er zijn veel reizigers die regelmatig met ons op pad gaan. Mariëlle, Theo en Gerdien zijn trouwe Sawadee reizigers. In het interview dat wij met ze hadden vertellen ze alles over hun bijzondere reiservaringen. Lees hier hun verhalen en ontdek waarom zij steeds weer voor Sawadee kiezen.

Deskundige reisbegeleiding

Onze reisbegeleiders zijn professioneel en gepassioneerd. Wij besteden veel aandacht aan de werving en selectie en vrijwel allemaal hebben ze een intensieve, door Sawadee ontwikkelde, meerdaagse training gevolgd. De reisbegeleider zorgt ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en is het eerste aanspreekpunt in het geval van calamiteiten. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag je vragen, maar zij zijn geen wandelende reisgids. Wie veel wil weten over een land adviseren we dan ook om zelf een goede reisgids mee te nemen. Veel van onze reisbegeleiders zijn gedurende langere tijd in het buitenland. De reisbegeleiders zijn meestal al ter plekke en wachten jullie daar op.

"De training is leuk en nuttig. Ik volgde 'm in 2017, en nog altijd is het de basis voor mijn reisbegeleiding van vandaag!" Eén van Sawadees reisbegeleiders

Lokale reisbegeleiders

Ook onze lokale Engelssprekende reisbegeleiders hebben veel ervaring en een intensieve training achter de rug. Lokale reisbegeleiders spreken de taal van het land kunnen veel vertellen over de cultuur en tradities van hun land. De ervaringen zijn zeer positief. Met zeer veel kennis en enthousiasme leiden lokale reisbegeleiders onze groepen door hun land.

"Ik vond het erg leuk om meer te leren over de Nederlandse geschiedenis en cultuur en de mentaliteit. Daarom weet ik nu nog beter wat de Nederlandse klanten op hun vakantie verwachten en wat Sawadee van mij verwacht !"?Eén van Sawadees lokale reisbegeleiders

Lees meer over onze reisbegeleiders

Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij doen ons uiterste best om de negatieve effecten van het toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Rank a brand heeft Sawadee uitgeroepen als koploper het gebied van duurzaamheid in de reiswereld. 

Lees wat Sawadee doet om haar reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren.

Sawadee medewerkers

Een grote reis maak je over het algemeen niet elk jaar, dus dat vraagt om deskundigheid en persoonlijk advies. Wij snappen dan ook dat je graag wilt weten wie er achter de schermen aan al die mooie reizen werken.

Het gepassioneerde Sawadee team bestaat in 2017 uit ruim 50 medewerkers en stagiaires.

Verkoop & Reisadvies

Op onze afdeling Verkoop & Reisadvies helpen we je graag met het maken van je keuze en het beantwoorden van al je vragen. Veel van onze bestemmingen hebben we zelf ook bezocht, want naast onze werkzaamheden op kantoor zijn we zelf zeer reislustig. We gaan mee op één van onze reizen of we gaan zelf op vakantie naar een van onze avontuurlijke bestemmingen.

image

Mirjam

Al 12 jaar werk ik als reisexpert, met de ervaring van jarenlang reizen begeleid te hebben. Ik vertel je graag alles over onze trekkings in Nepal, het zwoele leven in Azië, de kleuren en geuren van Afrika en de vele wandel- en fietsmogelijkheden in veelzijdig Europa. Gelukkig is de wereld te groot om in een leven te bereizen en leer ik van iedere ontmoeting.

image

Caja

Reizen is mijn levenselixer, het gevoel van ruimte en vrijheid geeft zoveel energie. Het liefste ben ik in de eindeloze woestijn te vinden met de stilte om me heen om de stilte in mezelf te ervaren. Als reisbegeleider geniet ik van het schouwspel van twee culturen die een klein stukje van elkaar mogen ontdekken. Na een aantal jaren in het Midden - Oosten gewoond te hebben ben ik nu werkzaam op kantoor. In mijn functie als Team Leader Verkoop mag ik je samen met een geweldig team begeleiden in een eerste stap naar een nieuwe reiservaring.

image

Deborah

Als je mij vraagt waar je mij enorm blij mee kan maken, dan is mijn antwoord “op reis gaan!”. Vaak genoeg ben ik in mijn hoofd alweer bezig met het plannen van een reis. Ik ben nieuwsgierig naar elke nieuwe bestemming. Mijn eerste verre reis was naar Zuid-Afrika. Daar heb ik onder andere Kaapstad en de wijnlanden gezien. Hierna had ik de smaak te pakken en heb ik in 2010 een internationale groepsreis door Thailand gemaakt, vooral het Thaise Nieuw Jaar ‘Songkran’ was geweldig om mee te maken! Daarna volgden nog vele reizen: een poging doen tot salsa dansen in Cuba, met vriendinnen een groepsreis door het Westen van de Verenigde Staten en een paar keer een stedentrip naar New York. Er staan nog ontzettend veel reizen op de planning. Ik vind het super leuk om jou verder te helpen met het maken van je droomreis, dus bel ons snel!

image

Wietske

Leren over nieuwe culturen en gewoontes, versteld staan van de prachtige natuur in deze wereld, verdwalen in eeuwenoude steden en dorpjes, zoeken naar wild op de savannes, chillen op een tropisch eiland; kortom alle zintuigen aan het werk zetten in een ander land. Reizen is leven. In Nieuw-Zeeland en Canada heb ik gewoond, reizen heb ik begeleid in Kenia en Tanzania, Nieuw-Zeeland en Frankrijk en voetstappen heb ik achtergelaten op bijna elk continent. En er is niet mooiers dan onze reizigers goed te kunnen adviseren en samen de perfect passende reis uit te zoeken.

image

Ilse

1983, het jaar van mijn geboorte én die van Sawadee. Hoe toevallig is het dat ik er na een flinke omzwerving terecht kwam? Reizen heeft altijd al in mijn bloed gezeten. Waar ik vroeger de Europese landen verkende, verken ik nu de rest van de wereld. Vooral de landen in Zuid- en Midden-Amerika hebben mijn hart gestolen. De woestijnen en Inca geschiedenis van Peru en Bolivia, de prachtige vulkanen en jungle van Nicaragua. Vergezeld van de mooie klanken van de Spaanse taal en muziek. Ik wil nog veel meer van dit continent ontdekken, maar zeker houd ik mijn ogen open voor de rest van de wereld. Ik ben nog lang niet uitgereisd en hoop andere mensen net zo enthousiast te kunnen maken.

image

Eefje

Reizen is net een spannend boek: je begint eraan en kan niet meer ophouden, altijd nieuwsgierig naar de volgende bestemming. Mijn eerste verre reis naar Maleisië heeft grote indruk gemaakt. Een ontmoeting met een totaal andere cultuur, natuur, flora, fauna en bevolking. Dat was in 1988 en vanaf dat moment heeft de reiskoorts toegeslagen. In de afgelopen jaren heb ik al heel veel van de wereld mogen zien. In Suriname in een korjaal over de rivieren gevaren, in Cuba gelogeerd bij de bevolking thuis in de casa particulares, de Ijenvulkaan in Indonesië beklommen, in Jamaica geluisterd naar de reggae klanken, geraft op een rivier in Thailand, in Moskou in het beroemde Bolshoi Theater van het Zwanenmeer genoten en in Jordanië de rust van de woestijn ervaren. Elke reis heeft prachtige herinneringen opgeleverd. Als medewerker sales support help ik je graag met al je vragen zodat jij goed voorbereid aan je eigen bijzondere reis kan beginnen

image

Karin

Reizen is altijd een passie van mij geweest. Ver van huis of dichtbij, het maakt mij niet uit. Ik vind het altijd tof om nieuwe plekken en culturen te ontdekken. Van de drukte in New York City tot de rust in de Blue Mountains in Australië, aan elke plek houd ik mooie herinneringen over. Maar nu ik bij Sawadee werk, besef ik pas echt hoeveel er nog te zien is. De lijst aan landen die ik wil bezoeken wordt alleen maar langer. Je moet altijd wat te dromen houden!

image

Jesse

Reizen is echt mijn passie! Ik werk al ruim 15 jaar in de reisbranche en door eigen reizen en vele studiereizen heb ik al heel wat bestemmingen gezien op deze mooie aardbol. Mijn favoriete continent is Afrika. In Afrika heb ik de meeste landen van Zuidelijk en Oostelijk Afrika bezocht. Het kamperen in de African Bush is een geweldige ervaring. Je ervaart op die manier het beste de prachtige natuur van Afrika. Ook Azië vind ik helemaal geweldig. Laatst heb ik Japan bezocht. De vriendelijke bevolking, prachtige landschappen en gigantische metropolen hebben een geweldige indruk op me achtergelaten. Als medewerker Verkoop adviseer ik je graag om de perfecte reis voor je te vinden.

image

Larissa

Sinds 2017 werk ik voor Sawadee op de sales afdeling. Voordat ik hier kwam werken heb ik veel op campings in Italië gewerkt, een jaar in Indonesië gewoond en een aantal maanden door Azië gereisd. Dit waren hele gave avonturen. Elke dag nieuwe mensen leren kennen, mooie natuur zien, en vaak met de voetjes in prachtig wit zand op de mooiste stranden geeft mij een heerlijk gevoel van vrijheid. Ik ben vooral verliefd op Indonesië maar wil nog zooo veel van de wereld zien, kan niet wachten tot mijn volgende reis….. eindelijk Centraal-Amerika ontdekken!

image

Neda

Reizen, het blijft iets magisch. Je stapt het vliegtuig in en je stapt uit in een hele andere wereld. Ook als je niet ver van huis bent. Mijn reizen naar Patagonië en Australië hebben de meeste indruk achtergelaten. Paaseiland was ook zeker de moeite waard! Lekker met een rugzakje wandelen door de ongerepte natuur is wat ik het liefste doe. Op de sales afdeling kan ik onze reizigers weer inspireren voor een volgende reis!

Customer Operations

image

Julia

Na mijn stage op afdeling Verkoop, kon ik bij Sawadee terecht als medewerker Customer Operations. Samen met mijn collega’s zorg ik voor de vluchten en reserveringen van jouw reis en beantwoord ik al je praktische vragen. Als beginnend reiziger heb ik nog veel te weinig van de wereld gezien. Mijn mooiste reis tot nu toe was naar Azië. Hoog op mijn ‘to-see-list’ staan Australië en Midden- en Zuid-Amerika. Mijn reislust wordt elke dag geprikkeld en ik doe er alles aan om zoveel mogelijk van de wereld te kunnen ontdekken!

image

Nancy

Tijdens de studie Management Toerisme heb ik bij Sawadee tweemaal stage gelopen. Op afdeling Luchtvaart heb ik uiteindelijk mijn plek gevonden. Van alle gebieden in de wereld heeft Zuidoost Azië op mij de grootste aantrekkingskracht. Het land dat mij verrast heeft, is echter Nieuw-Zeeland. Wat een overweldigende en mooie natuur!

image

Kevin

Lekker (ver)dwalen in exotische landen, dat is wat ik het liefste doe. Van de donkere steegjes vol lekkere geuren in Tokyo, tot diep in de bergen van Midden-Azië en de wildrijke parken in Zuidelijk Afrika. En zodra ik in het vliegtuig naar huis zit ben ik alweer aan het dromen over mijn volgende bestemming. Ik heb tijdens en na mijn opleiding toerisme bij verschillende touroperators gewerkt. Ik heb echter mijn thuis gevonden bij Sawadee, waar ik onze avontuurlijke reizigers help hun nieuwste rondreis te vinden.

image

Ingrid

In 1993 maakte ik mijn eerste groepsrondreis naar Mexico, Guatemala en Belize. Een uitgestippelde reis waar het vervoer en de hotelovernachtingen van zijn geboekt beviel mij zó goed, dat ik er daarna nog meerdere heb gemaakt. Veel landen in Midden- en Zuid-Amerika heb ik intussen bezocht, en ook Zuidelijk Afrika ken ik goed. Op het gebied van groepsrondreizen ben ik dus een echte ervaringsdeskundige. Het reizen vind ik zo leuk, dat ik in 2000 heb besloten een carrièreswitch te maken vanuit de bank- naar de reiswereld. Hier zit ik écht op mijn plek!

image

Nensi

Mijn uitdaging is om reizigers te helpen een onvergetelijke reis te maken, prachtige dingen te zien, interessante mensen te ontmoeten en om met verschillende culturen kennis te maken. Naar mijn mening heb ik de beste baan die er is. Ik werk al 6 jaar bij Sawadee en heb geen intentie om te stoppen.

image

Daniëlla

Als klein meisje liep ik al met atlassen en reisboeken te zeulen. Die nieuwsgierigheid heeft me al naar veel mooie bestemmingen gebracht. Tijdens mijn studie aan de Hogeschool voor Toerisme ben ik naar Taiwan, Thailand en Nepal geweest. Mijn liefde voor Azië was aangewakkerd en na mijn afstuderen ben ik een half jaar met een backpack op pad gegaan door Thailand, Maleisië en Indonesië. Ik ben bij thuiskomst aan de slag gegaan in de luchtvaart en heb hierdoor veel van de wereld kunnen zien. Nu ben ik bij Sawadee beland voor mijn volgende avontuur. Achter de schermen zal ik hard werken om andermans reisdromen uit te laten komen. En zelf zal ik af en toe weer stiekem dagdromen (net als vroeger) over mijn volgende bestemming. Er is immers nog zo veel te zien en beleven!

Product Managers

image

Marrit

Mijn Hollands hart begint sneller te kloppen zodra ik ergens een wereldkaart zie. Ik waan mezelf alvast ergens anders op de wereld en zie mezelf genieten van de ongelooflijk mooie landschappen en culturen. De diversiteit van onze mooie wereld blijft me intrigeren. Al twee keer heb ik mijn baan opgezegd om met rugzak de wereld rond te reizen, maar nu heb ik de perfecte baan: als Productmanager Latijns-Amerika houd ik me bezig met de Zuid-Amerikaanse bestemmingen.

image

Michiel

Van de Zuidpool tot de Sahara en van de Amazone tot de Himalaya: als reiziger en reisbegeleider heb ik al veel van de wereld gezien. Bij Sawadee ben ik verantwoordelijk voor Zuidelijk-Afrika, Rusland en de Kaukasus. Ik kan uren genieten van de meest ruige en ongerepte plekken op aarde en met name de fabelachtige landschappen van Spitsbergen, Namibië en Algerije hebben mijn hart gestolen. En m'n eigen vakantie? Ik ga graag naar de landen waar de reisgidsen nog voor geschreven moeten worden.

image

Sophia

Mede dankzij een prachtige reis door Ghana ben ik na de middelbare school Toerisme gaan studeren in Amsterdam. Ik begon als broekie op afdeling Verkoop en heb daar ontzettend veel geleerd over de wensen en behoeften van de Sawadee reiziger. Inmiddels heb ik veel meer van de wereld gezien en ben ik productmanager Midden-Amerika. Ik vind het een uitdaging om van elke reis een unieke ervaring te maken. De leuke, afwisselende functie en de goede sfeer binnen Sawadee maken het een feestje om hier te werken.

image

Sara

Tijdens mijn eerste verre reis, naar Midden-Amerika, is de reiskriebel ontstaan en gebleven. Ik vond mijzelf ineens wegdromend terug achter mijn laptop, zoekend naar tickets naar elke willekeurige uithoek van de wereld. Na ook Zuid-Amerika, Afrika en stukje Zuidoost-Azië te hebben bereisd werk ik nu met veel plezier bij Sawadee. Als productmanager ben ik onder andere verantwoordelijk voor Oost- West- en Zuidelijk Afrika, India en Nepal. Het dagelijks contact met lokale agenten en mijn leuke collega’s maken dit werk tot een waar feest. Just remember: no-one ever regrets traveling.

image

Berend

De landen die ik ondertussen heb mogen bezoeken in al die jaren die ik werkzaam ben ik het toerisme, kan ik nauwelijks nog tellen. Alleen, met vrienden, met partner of het hele gezin; reizen blijft het mooiste wat er is. Regelmatig krijg ik, als Manager Touroperating, de vraag naar mijn favoriete bestemming. Een vraag die ik steeds weer met een andere bestemming lijk te beantwoorden. Namibië vanwege de wildparken, Laos vanwege het eten, Oman vanwege de bevolking. Of is het toch Cuba vanwege de cultuur, Indonesië vanwege de stranden, Australië vanwege de onderwaterwereld of Argentinië vanwege de uitgestrektheid? Ach weet je; Ga lekker zelf op pad. En ontdek wat voor jou een land zo bijzonder maakt.

image

Joeri

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in toerisme. Toen ik een aantal jaar geleden een mooie wereldreis achter de rug had, wist ik het zeker; hier wil ik mijn werk van maken! Nu ben ik werkzaam op de afdeling Productmanagement. Als Productmanager is het belangrijk te weten wat mensen leuk vinden. Op basis van die reiswensen probeer ik altijd de juiste balans te vinden tussen avontuur, cultuur en natuur." Ondertussen heb ik al veel mooie landen en gebieden mogen bezoeken, maar er staat nog veel meer op mijn lijstje.

image

Jacco

Op de middelbare school wist ik al vroeg dat ik iets in het toerisme wilde gaan doen. Dat werd dus de Hogeschool voor Toerisme en Verkeer en na mijn eerste baan als standplaatsreisleider in Spanje ben ik de reiswereld niet uit geweest. Tussen de seizoenen kon ik heerlijk zelf reizen en zo heb ik Azië ontdekt. Eerst op kortere reizen en later een paar keer voor langere tijd. Zo rolde ik ook in het begeleiden van reizen naar onder andere Indonesië, Thailand en India en later ook naar andere continenten. China en Pakistan hebben de meeste indruk op mij gemaakt, maar van het relaxte leven in Zuidoost-Azië houd ik ook. Of zou dat komen door het heerlijke eten daar? Nu werk ik alweer ruim 15 jaar op kantoor, waarvan een groot aantal jaren bij Sawadee, met veel plezier! Nu ik kinderen heb is het reizen iets minder geworden, maar dat komt wel weer. Hopelijk snel!

image

Nynke

Na mijn eerste reis buiten Europa naar Zuid-Afrika ben ik begonnen aan mijn toerisme opleiding in Rotterdam. Tijdens mijn studie heb ik een aantal mooie reisjes mogen maken, binnen én buiten Europa. Daarnaast heb ik onder andere vrijwilligerswerk mogen doen in Zambia en Guatemala, wat zeer bijzondere ervaringen waren. Na mijn studie heb ik een korte reis naar West-Amerika gemaakt en een half jaartje in Vietnam gewerkt. Mijn laatste reis was naar het prachtige en vriendelijke Indonesië. Er staan nog heel veel bijzondere bestemmingen op mij te wachten!

image

Inge

Na een toeristische studie en een prachtige reis door het veelzijdige Zuidoost-Azië weet ik waar mijn hart ligt. Wegdromen bij toffe bestemmingen, reizen uitstippelen, nieuwe plekken ontdekken en anderen enthousiast maken, dat is wat ik graag doe. De afwisselende functie en het leuke Sawadee-team zorgen ervoor dat ik geen dag met tegenzin naar mijn werk ga. Ik hoop nog veel meer gave reizen te kunnen maken de komende jaren, want aan die bucketlist moet gewerkt worden!

image

Huub

Sinds een eerste verre en lange reis kort na mijn studie word ik telkens weer verleid om nieuwe plekken te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en me te verwonderen over hoe het leven ook geleefd kan worden. Van de leegte in Mongolië en de hartelijkheid van de mensen in Iran tot de rituelen in Tibet; elke bestemming heeft wel iets bijzonders. Als productmanager ben ik samen met de agenten op de bestemmingen dagelijks met veel plezier bezig om iedere Sawadee reiziger zijn eigen bijzondere ervaring te geven.

image

Marijke

Het mooiste aan reizen vind ik hoe je wereldbeeld verandert door nieuwe ervaringen op te doen in onbekende bestemmingen en door met mensen uit andere culturen van gedachten te wisselen. Vaak werden juist de uitdagingen en de keren dat er iets niet helemaal volgens plan ging mijn beste reisherinneringen. In de zes jaar dat ik in Zuid Amerika woonde en als reisleidster werkte ging er dan ook geregeld iets mis en heb ik meer dan voldoende uitdagingen mogen beleven. De ervaringen die ik daarbij heb opgedaan komen erg van pas in mijn huidige functie als Product Manager.

image

Auke

Tot een jaar geleden was ik nooit buiten Europa geweest, maar nadat ik door Sri Lanka gereisd had, was ik om! Dit land was zo anders dan wat ik gewend was. De gastvrijheid van de lieve bevolking, de prachtige natuur en het onverwachte dat we onderweg tegenkwamen maakte het een ware ontdekkingstocht vol avontuur. Een echte aanrader! In het Sawadee-team kan ik nu dagelijks bezig zijn met de leukste en meest interessante bestemmingen. Mijn volgende bestemming? Er is nog zoveel te ontdekken!

Marketing & Communicatie

image

Emilie

Als online marketeer heb ik bij Sawadee een afwisselende functie. Zo maak ik onze nieuwsbrieven, schrijf ik teksten voor onze website, werk ik veel samen met verkeersbureaus en ben ik verantwoordelijk voor Sawadee’s sociale media. Het leukste aan mijn werk? Dat ik me iedere dag bezig mag houden met iets wat ik graag doe: reizen. Of het nu ver weg is of dichtbij, de wereld heeft zo veel moois te bieden!

image

Bastiaan

Sawadee; een kantoor vol leuke mensen waarvan ik tot voor kort de enige was die nog nooit buiten Europa had gereisd. Hier is gelukkig verandering in gekomen en heb ik in Vietnam en Ladakh ervaren hoe mooi onze reizen zijn. Als E-commerce specialist wil ik dat er heel veel bezoekers naar onze website komen, en niet zomaar bezoekers; bezoekers met passie voor bijzondere reizen, die dus net als ik kiezen voor Sawadee Reizen.

image

Laura

Sinds november 2013 ben ik bij Sawadee in dienst als vormgever. Ik houd mij voornamelijk bezig met al die mooie foto’s, kleuren, posters, de visuele kant van de nieuwsbrief en de website. In deze veelzijdige functie kan ik twee van mijn favoriete tijdsbestedingen combineren: vormgeving en de wereld ontdekken. Al moet ik zeggen dat mijn reiservaring nog lang niet in de buurt komt bij die van de meesten van mijn collega’s. Het bestaat vooralsnog vooral uit Europese steden, maar daar komt hopelijk snel verandering in! Mijn mooiste reiservaring tot nu toe? De zonsondergang aan de rand van de Grand Canyon. Magisch!

image

Cynthia

Er is geen beter gevoel dan onderweg te zijn in een vreemd land. Genietend van de prachtige landschappen, de vreemde lekkernijen die worden verkocht in de lokale bussen en de lieve bevolking in traditionele kleding. Mijn voorliefde voor Spaanstalige culturen is al vroeg begonnen, dus na een half jaar in Ecuador te hebben gewoond, was ik helemaal om. Zuid- en Midden-Amerika zijn mijn favorieten, maar er is zeker nog zoveel meer te ontdekken. Reizen heeft iets bijzonders en dat wil ik ook andere mensen laten ervaren.

image

Joran

Als jongen van 7 vloog ik voor het eerst met mijn ouders naar Indonesië voor een rondreis en hoewel ik er niet heel veel meer van weet, heeft het me wel veranderd. Ik moest en zou alles van deze prachtige wereld zien! Inmiddels heb ik vele reizen gemaakt over de hele wereld en woonde ik in China, Argentinië en Duitsland. Tussendoor heb ik mijn bachelor in marketing gehaald in Utrecht. Na mijn studie ben ik bij Sawadee terecht gekomen waar ik werk op de Marketing & Communicatie afdeling. Hier werk ik dagelijks aan onze nieuwsbrieven, de sociale media en verzorg ik alle communicatie van onze externe partners (Exodus, Trek America, GAA, Intrepid, Anders Reizen en Joker).

image

Mariska

Sinds januari 2018 ben ik werkzaam bij Sawadee als E-commerce Marketeer. Ik ondersteun het Marketing en Communicatie team en houd mij bezig met het onderhouden en verbeteren van de website. Hiermee wil ik bijdragen aan een bijzondere ervaring: het zoeken en boeken van een reis. Want dat is toch waar het allemaal begint. Mijn passie voor toerisme is er altijd al geweest. Ik heb Toerisme Management gestudeerd en heb veel gereisd. Na het afronden van deze studie ben ik Communicatie en Multimedia Design gaan studeren aan de Haagse Hogeschool, waarmee ik ook een semester in Bilbao(ES) heb gestudeerd. De combinatie van deze twee opleidingen heeft mij hier bij Sawadee gebracht.

image

Pieter

Bij Sawadee houd ik me bezig met het analyseren en optimaliseren van onze website. Samen met mijn enthousiaste collega’s zorgen we ervoor dat niet alleen veel reizigers op onze website komen, maar ook dat we onze bezoekers zo goed mogelijk kunnen helpen bij het zoeken en boeken van een reis. De continue veranderingen op dit gebied van e-commerce maakt dat ik hier met veel interesse en enthousiasme mee bezig ben. Dit in combinatie met het plezier dat ik uit reizen haal zorgt dat ik elke dag graag aan de slag ben bij Sawadee.

Financiën & Administratie

image

Lony

Al meer dan 20 jaar ben ik bij Sawadee verantwoordelijk voor de financiële administratie. Je kunt dus zeggen dat ik al een tijdje mee ga. Ik heb mijn hart verloren aan Latijns-Amerika vanwege de cultuur, de natuur en de overal aanwezige klanken van de ritmische muziek. Altijd feest! Daarnaast ben ik de trotse oma van twee geweldige kleinzonen. Ik vertel hen graag over reizen in de hoop dat ze er later net zo gek op zullen worden als ik!

image

Willeke

Mijn ultieme droom was om naar Australië te gaan en daar heb ik dan ook 6 maanden gewoond en gewerkt. Na het afronden van mijn studie aan NHTV ben ik bij Sawadee terechtgekomen en heb ik mijn plek gevonden als teamleader Finance. Ik heb nog een groot deel van de wereld op mijn verlanglijstje staan en hoop met Sawadee wat landen weg te kunnen strepen.

image

Maarten

In oktober 2010 ben ik bij Sawadee in dienst getreden als Manager Finance. Tot die tijd was mijn ervaring met reizen beperkt, dus ik verwacht dat daar verandering in gaat komen. Met zo veel "reisgekke" collega's om me heen slaat het reisvirus vast snel over. Het leuke aan onze reizen vind ik de combinatie van vakantie en activiteit. Wandelen of fietsen (zoals op de Mont Ventoux) zijn voor mij belangrijke onderdelen van een vakantie. En in de weken dat er gewerkt moet worden maak ik Sawadee samen met mijn collega's financieel en organisatorisch nog sterker.

image

Anita

Sinds eind januari 2017 werk ik bij Sawadee als medewerker Finance. Ik vind het een hele veelzijdige functie bij een super leuke organisatie, waar ik mij al snel thuis voelde. Ik houd erg van fietsen en heb een paar fietsvakanties in Europa gedaan. Ook mijn rondreis naar Egypte, waaronder snorkelen in de Rode Zee was heel mooi. Nu wordt het tijd om het verder weg te zoeken, helemaal nu ik hier al die mooie reisverhalen hoor. Ik ben een natuurmens en mijn grootste wensbestemming is Yosemite National Park of Yellowstone.

Luchtvaart

image

Gunnar

In mijn kinderjaren was ik al gefascineerd door landkaarten en fotoboeken van verre landen en vreemde culturen. Een studie aan de Hogeschool voor Toerisme en Verkeer was dan ook een logisch vervolg. Bij Sawadee hou ik me bezig met de inkoop van de vluchten en ben ik teamleader van de afdeling Customer Operations, en samen met mijn team doen wij ons best om je zo goed mogelijk van dienst te zijn tussen het moment dat je de boeking instuurt tot aan het moment dat je in het vliegtuig stapt om op reis te gaan. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor Sawadee’s állermooiste bestemmingen, de Noord- en Zuidpool.

Klantenservice & Reisbegeleiding

image

Marios

Min of meer bij toeval kwam ik bij Sawadee terecht en ik heb het er nog steeds enorm naar mijn zin: een leuke organisatie om voor te werken, prettige en enthousiaste collega's maar vooral een prachtig product! Wie verre reizen maakt kan veel verhalen zegt het spreekwoord. Behalve dat reizen heel erg leuk is, verandert het ook je blik op de wereld. Wanneer je van de gebaande paden afgaat en je openstelt voor ontmoetingen met andere mensen en culturen, begint het avontuur pas echt. Mijn uitdaging bij Sawadee is het bewaken van de kwaliteit en om samen met onze klanten steeds te kijken hoe we onze reizen en dienstverlening nog verder kunnen verbeteren.

image

Linda

Reizen is een passie en gelukkig heb ik de afgelopen jaren al heel veel mooie landen gezien. Sinds 2013 werk ik bij Sawadee en ik hoop ook nu weer bijzondere reizen te kunnen maken. Favoriete bestemmingen zijn onder andere Mongolië, Cambodja en Kenia/Tanzania. Als accountmanager reisagenten ben ik de schakel tussen Sawadee en de reisagenten in Nederland & België.

image

Maya

Een van mijn vroegste herinneringen is dat ik als 3-jarige een Indiaas restaurant bezocht in Bombay. Op mijn 7de verhuisde mijn gezin vanuit Californië naar Amsterdam en toen breidden de verre reizen zich uit naar bestemmingen als Thailand, Egypte, Marokko en Sint Maarten. Mijn mooiste herinneringen zijn dan ook gerelateerd aan eten op reis: de mango’s die we langs de weg aten in Mexico, de garnalencocktail en route naar Tarifa, de bananenshake’s in Thailand... Mijn lievelingsbestemming is Thailand vanwege de vriendelijke bevolking, mooie stranden en natuurlijk het heerlijke eten! In januari 2018 besloot ik na een loopbaan van 15 jaar als Facility Manager het roer om te gooien en te gaan werken met een product waar ik ontzettend gelukkig van word: reizen. Op de afdeling Tour Operations verdiep ik me nu dag in dag uit in reizen, wie wil dat nou niet!

Disclaimer

Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van onze publicaties de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie (na verloop van tijd) verouderd of niet (meer) correct is. Sawadee Reizen B.V. aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van gegevens uit de door ons gecreëerde website(s), brochures, flyers, advertenties en overige publicaties en kan geen garanties geven met betrekking tot de aard en de inhoud daarvan.

Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor schade van welke aard dan ook, ontstaan door inhoud van derden op de website(s) van ons. Wij behouden het recht voor om zonder aankondiging of opgaaf van redenen, aangeboden informatie te wijzigen en/of te verwijderen. Sawadee Reizen B.V. kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor besluiten door reizigers op basis van de door ons verstrekte informatie, indien die informatie daar niet voor is bedoeld of op een onoordeelkundige wijze worden gebruikt.

Wij kunnen geen garantie bieden betreffende de veiligheid van de website, noch aansprakelijk gesteld worden voor de schade die, direct of indirect, het gevolg is van een onderbreking in de beschikbaarheid van de site.

Vacatures & stages

Sawadee Reizen biedt al sinds 1983 avontuurlijke reizen in kleine groepen naar bijzondere bestemmingen met aandacht voor natuur, cultuur en contact met de lokale bevolking. De reizen van Sawadee zijn avontuurlijk wat betekent dat er gereisd wordt in kleine groepen, overnacht wordt in kleinschalige accommodaties en activiteiten zoals wandelen en fietsen veelal zijn opgenomen in de reis. Daarnaast staat duurzaamheid bij ons centraal: dit draagt er toe bij dat de negatieve gevolgen voor de natuur en het milieu zoveel mogelijk beperkt blijven en dat de lokale bevolking, lokale gidsen en hotel- en pensioneigenaren kunnen profiteren van onze komst. Het hoofdkantoor van Sawadee, waar ongeveer 50 medewerkers werkzaam zijn, is gevestigd in het centrum van Amsterdam.

Vacatures

  Er zijn op dit moment zijn actieve vacatures.

Stage ervaringen bij Sawadee Reizen


Sander Westerbos - Marketingcommunicatie - juni 2018

Voor mijn MBO studie grafisch vormgeven heb ik in een periode van 4 maanden mijn afstudeerstage gelopen bij de marketingcommunicatie afdeling van Sawadee. Ik heb dit ervaren als een leerzame stage op het gebied van vormgeven en communicatie. Persoonlijk ben ik gegroeid op het gebied van samenwerking en werken voor een opdrachtgever. Ik heb hier een goede ervaring aan over gehouden, denk hierbij aan fijne samenwerking met collega’s binnen de marketingcommunicatie afdeling, maar ook met de overige afdelingen. Ik kijk positief terug op mijn tijd bij Sawadee en ben klaargestoomd om mijn weg te vervolgen op het HBO, communicatie.

Linda Kiala - Marketingcommunicatie - januari 2018

Ik heb met veel plezier 4 maanden stage gelopen op de Marketing & Communicatie afdeling van Sawadee. Ik vond het spannend om voor het eerst stage te lopen, maar bij Sawadee voelde ik me al snel thuis. Het is een gezellig informeel bedrijf, waar iedereen bereid is om je te helpen. In die 4 maanden tijd heb ik ontzettend veel geleerd over online marketing en de reisbranche. Ik vond vooral het schrijven van de blogartikelen heel erg leuk maar heb ook heel erg genoten van het Sawadee reisevent en de vakantiebeurs! Bij Sawadee wordt je als stagiaire serieus genomen te en mag je zelf ook met ideeën komen. Daarnaast heb ik tijdens mijn stage ook genoeg ruimte gehad om te werken aan mijn schoolopdrachten. Ik ben blij dat ik hier veel heb mogen leren en veel leuke mensen heb leren kennen.

Olivier van der Meer - Marketingcommunicatie - januari 2018

Ik heb in het 2e jaar van mijn MBO-studie Media Vormgeving 5 maanden stage gelopen op de marketingcommunicatie afdeling van Sawadee. Ik heb mijzelf in deze paar maanden erg ontwikkeld. Ik ben heel veel te weten gekomen over hoe het nou werkt op een marketing afdeling. Ik heb allerlei dingen gemaakt die ook echt gebruikt zijn. Ook werd mijn mening altijd serieus genomen en daardoor voelt het alsof je ook echt inbreng hebt in het bedrijf. Dat maakt het leuker om stage te lopen. Ook kreeg ik erg veel vrijheid om zelf dingen te maken en daar leer je veel van. Ik het erg gezellig gehad tijdens mijn stage.

Wesley van Ravenzwaaij - Marketingcommunicatie - juni 2017

Tijdens het derde jaar van de opleiding commerciële economie heb ik mijn meewerkstage afgerond bij de marketingcommunicatie afdeling van Sawadee Reizen. In een relaxte sfeer met vriendelijke en behulpzame collega’s heb je alle tijd om aan je schoolopdrachten te werken. In een periode van 20 weken heb ik diverse werkzaamheden kunnen verrichten zoals het schrijven van SEO teksten, werken met een CMS systeem en andere ondersteunende werkzaamheden voor diverse marketingacties. Een stage bij Sawadee betekent veel tijd en ruimte om jezelf te ontwikkelen, maar wanneer het nodig is staat er altijd iemand voor je klaar.

Merel Blom - Marketingcommunicatie - januari 2017

In het tweede jaar van mijn studie Media, Informatie en Communicatie (HvA) heb ik mijn beroepsoriënterende stage gelopen bij Sawadee op de marketingcommunicatie afdeling. De sfeer bij Sawadee is erg informeel en vriendelijk, je voelt je er gelijk op je gemak. Ik ben tijdens mijn stage veel bezig geweest met website copywriting, online zetten van nieuwe reizen, SEO en social media. De werkzaamheden op de marketing afdeling zijn erg divers, je zit nooit stil want er is continue wel iets te doen. Ook al was mijn stage periode redelijk kort, ik heb toch erg veel kunnen leren bij Sawadee. Je krijgt veel zelfstandigheid en je hebt ook tijd om aan je stageverslag te werken. Ik heb het hier erg naar mijn zin gehad en ik kan iedereen deze stage aanraden.

Rowan Torres Rey – Marketingcommunicatie – januari 2017

Tijdens het 2e jaar van de opleiding Communicatie heb ik mijn meewerkstage bij Sawadee kunnen afronden, waarbij ik het marketingcommunicatie team heb ondersteund. In een korte periode van tien weken heb ik veel praktijkervaring opgedaan en een ontzettend leuke tijd gehad. Dagelijks hield ik mij bezig met verschillende marketing- en communicatiewerkzaamheden, zoals het ontwerpen van beeldmateriaal voor de website, SEO teksten schrijven voor bijzondere landen en het opzetten en ondersteunen van marketingacties. De sfeer op de afdeling was open en relaxed, waardoor ik mij vanaf het begin helemaal op mijn plek voelde. Daarnaast kreeg ik genoeg feedback om mezelf verder te ontwikkelen en kreeg ik de tijd om aan mijn stageverslag te werken. Sawadee is simpelweg een ideale stageplek!

Marinde Grovenstein - Marketingcommunicatie - juli 2016

Mijn tweede HBO stage van de opleiding Internationaal Toeristisch Management, heb ik afgerond bij Sawadee. In totaal heb ik drie maanden stage gelopen als online marketeer op de afdeling Marketing en Communicatie. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestonden uit onder andere het schrijven van SEO teksten voor de website, blog artikelen en het bijhouden van social media. Ik heb veel geleerd over SEO, werken met een CMS systeem en over de reisbranche zelf. Ik heb genoeg tijd en ruimte gehad om bezig te kunnen zijn met mijn stageverslag en onderzoeksopdracht, tevens heb ik super goede begeleiding gehad. Bij Sawadee voelde ik mij gelijk op mijn gemak, werd met open armen ontvangen en overal bij betrokken. De drie maanden zijn voorbij gevlogen en ik heb de tijd ervaren als zeer leuk en leerzaam!

Kelly Velberg - Product Management - mei 2016

Ik heb vijf maanden stage gelopen bij Sawadee op de afdeling Touroperating. De stage deed ik in combinatie met mijn afstudeeronderzoek. Dankzij het meewerken op de afdeling heb ik veel geleerd over de praktijk. Mijn dagelijkse werkzaamheden waren gevarieerd en naarmate de tijd vorderde, kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheden. Zo mocht ik o.a. de Uganda en Rwanda Pop-Up vanaf het begin vormgeven. Niet onbelangrijk: erg leuke collega’s die altijd bereid zijn om je te helpen. De sfeer binnen Sawadee is erg open en informeel en daardoor voelde ik me meteen al op mijn gemak. Kortom, een leerzame en gevarieerde stage binnen een leuk team!

Martijn Troch - Marketingcommunicatie - januari 2016

De meewerk stage bij Sawadee was voor mij de uitgelezen kans om te ontdekken waar mijn passie en talent ligt binnen de communicatie en marketing. Naast dat ik bovengemiddeld geïnteresseerd ben in unieke reisbestemmingen vind ik het ontzettend leuk om mooie teksten te schrijven voor klanten. Klanten die net als ik heel graag meer te weten willen komen over een bestemming duizenden kilometers van huis. Tijdens mijn stage heb ik van alles gedaan en gemaakt op het gebied van marketing en communicatie. Dit heeft mij een realistisch en breed beeld gegeven van het vak. Films maken, reclamemateriaal bedenken, teksten schrijven en beeldmateriaal op de website zetten. Daarnaast heb ik meegeholpen tijdens informatiedagen en op beurzen. Na 5 maanden kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat ik nóg meer heb geleerd dan ik had verwacht.

Kelly Bakker - Touroperating - december 2015

Tijdens mijn derdejaars HBO stage bij Sawadee Reizen op de afdeling Touroperating heb ik echt onwijs veel geleerd. Ik werd veel betrokken bij de dagelijkse werkzaamheden en heb een aantal eigen projectjes gekregen. Zo mocht ik zelf een Rusland pop-up reis uitzetten en een familiereis naar Bali ontwikkelen. Natuurlijk hebben mijn collega’s me wel geholpen en goede feedback gegeven. Het is een leuk team om in te werken, erg gezellig en behulpzaam. Ik heb een goed beeld gekregen van de werkzaamheden van de afdeling Touroperating, maar ook van de andere afdelingen. Een dag per week mocht ik aan mijn onderzoek zitten wat ontzettend fijn was. Ik kijk met veel plezier terug op mijn stageperiode en de tijd is voorbij gevlogen!

Joeri Kaars – Marketingcommunicatie - juli 2015

In het kader van mijn afstudeeronderzoek heb ik vijf maanden stage gelopen op de marketingcommunicatieafdeling van Sawadee Reizen. Ik heb de praktijk van dichtbij meegemaakt en ondertussen deed ik mijn onderzoek. Ik heb de stage- en afstudeerperiode bij Sawadee als zeer prettig ervaren, de werksfeer binnen de organisatie is goed en de werknemers zijn zeer behulpzaam en sympathiek. Je wordt bij Sawadee écht betrokken bij het product en de werkzaamheden, zo heb ik onder andere geholpen bij het opzetten van on- en offline campagnes en het organiseren van events. Kortom, het was een leerzame ervaring waar ik met plezier op terugkijk.

Amber van Lunsen - Verkoop & Customer Operations - februari 2013

Van februari t/m juni 2013 heb ik met veel plezier bij Sawadee stage gelopen. Het is een leuk team en iedereen staat voor je klaar mocht je hulp nodig hebben. Ik heb geleerd hoe een touroperator in elkaar zit en hoe de verschillende afdelingen met elkaar samenwerken. Al vanaf het begin was alles goed voor mij geregeld. Ik kreeg genoeg ruimte om aan mijn onderzoek te werken en hierdoor kon ik mijn werkzaamheden binnen Sawadee goed combineren met mijn opdrachten vanuit school. Ik kijk terug op een zeer leerzame en leuke tijd, die voorbij is gevlogen.

Nina Ferdinandy - Marketing - april 2012

Tijdens mijn stageperiode van 10 weken heb ik veel geleerd over online marketing en vormgeving. Ik vond het erg interessant om te zien hoe een bedrijf in elkaar zit en hoe verschillende afdelingen samen werken. Ik kreeg de ruimte om zelfstandig aan de slag te gaan en wanneer ik vragen had stond iedereen voor me klaar. Sawadee was een erg fijne werkplek met leuke collega's!

Frens van der Sluis - Marketing - januari 2012

Van januari t/m oktober 2012 ben ik werkzaam geweest als stagiair Online marketing bij Sawadee Reizen. Direct vanaf het begin werd ik met open armen ontvangen en voelde me direct op me gemak. Er hangt een gezellige en informele sfeer op het kantoor en je bent omringt door vriendelijke en behulpzame collega?s. Tijdens mijn stage heb ik veel kennis en ervaring opgedaan over online marketing en grafische vormgeving. Het mooie is dat je bij Sawadee betrokken wordt in projecten en ook daadwerkelijk een bijdrage levert. Zo heb ik online campagnes mogen ontwikkelen en diverse marketing events mogen bezoeken. Wil jij een stageplaats waar je waar veel kan leren en betrokken wordt in de ontwikkeling van projecten? Dan ben je bij Sawadee zeker aan het goede adres!

Sèrah van den Brink - Touroperating - februari 2012

Mijn derdejaars HBO stage bij Sawadee Reizen op afdeling Touroperating heb ik ervaren als een fantastische leerperiode. Ik heb een goed beeld kunnen vormen over de werkzaamheden die op de afdeling allemaal plaatsvinden, en ik heb ook kunnen zien wat de andere afdelingen doen en hoe zij met elkaar in contact staan en samenwerken. Ik heb mij bij Sawadee Reizen erg op mijn gemak gevoeld. Sawadee biedt namelijk een prettige werksfeer en er werken behulpzame en geduldige werknemers. Als je dus op zoek bent naar een leerzame, veelzijdige stage waar een prettige werksfeer heerst en waar je volledig in staat wordt gesteld om jezelf te kunnen ontwikkelen dan is Sawadee Reizen echt een aanrader.

Dianthe Heddes- Marketing - februari 2011

Mijn stage bij Sawadee op de afdeling Marketing was een onwijs leuke en leerzame periode waar ik met veel plezier op terugkijk. Door de gezellige en behulpzame collega's ben ik elke dag met veel plezier naar kantoor gekomen. Ik heb bij Sawadee een goed beeld kunnen krijgen van de reisbranche, wat perfect aansluit op mijn opleiding Tourism & Recreation Management. Daarnaast heb ik op de afdeling Marketing veel bijgeleerd op het gebied van online marketing en social media. Ik zou iedereen die op zoek is naar een leuke werkomgeving en afwisselende werkzaamheden een stage bij Sawadee aanraden!

Tantusha Soekhlal - Reisbegeleiding - jan 2011

Mijn afstudeerstage bij Sawadee Reizen op de afdeling Reisbegeleiding was erg leuk en zeer leerzaam. Sawadee Reizen biedt als stagebedrijf ruimte om naast de verplichte werkzaamheden op je eigen afdeling ook een kijkje te nemen bij de andere afdelingen en jezelf te ontwikkelen. Daarnaast heb ik tijdens mijn stage mogen meedraaien in het voorbereidingsproces van de Reisbegeleidersdag en heb ik een dagje mogen kijken hoe de nieuwe reisbegeleiders getraind worden. Beide een onvergetelijke ervaring. Mijn werkzaamheden, de begeleiding, het contact met de reisbegeleiders en de prettige sfeer op het kantoor hebben mijn stage bij Sawadee Reizen zeer aangenaam gemaakt. Twijfel niet om je praktijk-/afstudeerstage bij Sawadee Reizen te doen!

Puck van der Vossen - Verkoop - juli 2011

Mijn eindstage voor de opleiding Manager Verkoop Reizen mocht ik lopen op de afdeling Verkoop bij Sawadee Reizen. Tijdens deze stage kreeg ik de mogelijkheid om naast mijn werkzaamheden, ook te werken aan mijn schoolopdrachten. Dit was erg prettig! De werksfeer binnen Sawadee is erg goed. Leuke collega's en iedereen wilt je helpen als je vragen stelt. Ik zal in toekomst met veel plezier terugkijken naar deze leerzame en gezellige periode. Bedankt Sawadee!

Judith Vos - Social Media- juli 2011

Van het hoge Noorden (Drenthe) verhuisde ik naar Noord-Holland om als onderdeel van mijn studie Commerciële Economie stage te lopen bij Sawadee reizen. Als social media stagiaire op de afdeling marketing en communicatie hield ik mij o.a. bezig met de social media platforms Facebook, Twitter, Youtube en andere kanalen. Wat ik als positief heb ervaren bij Sawadee Reizen is de fijne sfeer, leuke en behulpzame collega's en de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Ik zou het iedereen aanraden om bij Sawadee stage te lopen!

Robert van Veen - Social Media - februari 2011

Sawadee Reizen is een fantastische plek om een stage te doorlopen. De open bedrijfscultuur, leuke collega?s en de locatie in het centrum van Amsterdam zorgen ervoor dat je jezelf meteen als een vis in het water voelt. Bovendien heb ik tijdens mijn afstudeerstage op de afdeling Marketing genoten van een zeer goede, kwalitatieve en aangename begeleiding. Graag raad ik iedereen aan om bij deze touroperator aan de slag te gaan!

Rosalie Koppes - Touroperating - september 2010

Mijn eerste stage heb ik mogen doen bij Sawadee Reizen op de afdeling Touroperating. Gedurende vijf maanden heb ik de kans gekregen om in een gezellige werkomgeving een reis naar Noord-India op te zetten. Als je op zoek bent naar een afwisselende stage, waar je voldoende vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om jezelf te ontwikkelen dan is Sawadee de juiste plek!

Antonio Pibia - Touroperating - februari 2010

Met veel plezier kijk ik terug op mijn tijd bij Sawadee Reizen. Het is een aanrader voor diegene die de Nederlandse touroperator markt beter wil leren kennen. Sawadee Reizen geeft je de mogelijkheid om veel aspecten van het touroperating vak te leren en in praktijk te brengen. Ik heb de kans gehad om als een echte product manager te werk te gaan; door een eigen reis naar Sardinië te ontwikkelen en het contact me reisbegeleiders en buitenlandse agenten te onderhouden.

Contact

Op de volgende dagen hebben wij afwijkende openingstijden tot 16:00:
5 December, 24 December en 31 December.

Daarnaast zijn wij gesloten op de volgende (feest)dagen:
25 november, 25 december, 26 december en 1 januari.

Telefoon

Onze Reisexperts zitten voor je klaar op:

020-4202220

maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur
zaterdag van 09:00 tot 15:00 uur
zondag van 12:00 tot 16:00 uur

Bel me terug


WhatsApp

Nog niet geboekt? App met een Reisexpert:

06-15687667

maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur
zaterdag van 09:00 tot 15:00 uur
zondag van 12:00 tot 16:00 uur

Open WhatsApp


Chat

Weet jij dat je ook al je vragen kunt stellen aan onze Reisexperts via onze chat.

maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur
zaterdag van 09:00 tot 15:00 uur
zondag van 12:00 tot 16:00 uur

Start chat


E-mail

Info@sawadee.nl: Voor persoonlijk advies, een optie die je geplaatst hebt of voor al je andere vragen.
Service@sawadee.nl: Voor al je vragen over je geboekte reis.

Ons kantoor

Sawadee Reizen
Sarphatistraat 650
1018 AV Amsterdam

Van maandag t/m zaterdag ben je van harte welkom om een reis te boeken of om informatie te krijgen over de reis die je hebt geboekt. Laat ons van tevoren weten wanneer je komt, dan zorgen wij dat de koffie klaarstaat.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en onze nieuwe reizen? Meld je dan aan voor de Sawadee nieuwsbrief.
E-mail marketing(B2B)

E-mail marketing: marketing@sawadee.nl. Het mailadres van marketing is uitsluitend voor B2B contact.

Verstuur mail


Betalingen

Noodnummers en dringende zaken

In geval van nood en bij zeer dringende zaken (waaronder bijv. ernstige urgente klachten, die ter plaatse niet kunnen worden opgelost) zijn wij 24 uur per dag bereikbaar. Tijdens kantooruren kun je ons bellen op +31 (0)20-4202220.

Buiten kantooruren word je doorgeschakeld met onze alarmdienst of kun je direct ons noodnummer bellen -> +31 (0)20-6516035. We willen benadrukken dat het nummer buiten kantooruren alleen voor noodgevallen bedoeld is. Maak daarom goede afspraken met je thuisblijvers over hoe en wanneer je tijdens de reis contact met hen opneemt.

Handige noodnummers van Banken en Verzekeringen

Indien je contact wilt opnemen met je verzekeringsmaatschappij of bank (bijvoorbeeld om je bankpas of creditcard snel te kunnen blokkeren) zijn dit de meest voorkomende noodnummers:

Banken - Nederland

 • Rabobank (Interhelp SOS): +31887226767
 • ING: 020-228 8800
 • ABN-AMRO Hulpdienst: +31702342100
 • SNS-Bank: +31-30-2835372 (bankpas) en +31-30-2997490 (credit-card)
 • VISA Global Assistence: 020-660 0611 of +14105813836
 • American Express: +31205048000
 • Mastercard Global Service: +318000225821

Alarmcentrales - Nederland

 • S.O.S. International (gezamenlijk nummer voor: Europeesche Verzekering, De Amersfoortse, Univé, Rotterdamse Verzekeringen, CZ, OZ, Interpolis): +31206515151
 • Mondial Assistance alarm service:+31205929292
 • Interpartner Assistance (gezamenlijk nummer voor: V.V.A.A., AXA, Aegon en Sterpolis): +3120–6640131 / +31205740555
 • Eurocross / Zilveren Kruis: +31713641850
 • Artsen Alarmservice: +31302412908
 • V.V.A.A.: +31302412908
 • ABN-AMRO hulpdienst: +31703243100
 • F.B.T.O.: +31582345650
 • Travel Care alarm centrale (gezamenlijk nummer voor: ANWB, Postbank, Goudse, Géove, en Friesland): +31703147575
 • I.Z.Z.: +31703145165
 • Interhelp Interpolis: +31134620462
 • OHRA Hulpdienst: +31264004868
 • Nationale Nederlanden: +31703147575
 • AEGON: +31883440000
 • GEOVE: +31703147575
 • I.Z.A.: +31504040888
 • C.Z.: +31134680402
 • N.K.V.B. (Nederlandse Klim en bergsport vereniging): +31703145511

Alarmcentrales - België

 • EUROPE ASSISTANCE (België): +3225337575
 • Ethias: +3211282828
Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een reis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!