Vakantie Azoren | hoogtepunten, beste reistijd & meer | Sawadee

Achtergrond van de Azoren

De Azoren telt zo’n 250.00 inwoners verdeeld over 9 eilanden. 43% van de populatie op de Azoren is jonger dan 25 jaar. Van oorsprong wonen er veel Vlamingen op de Azoren, wegens voedsel gebrek zijn zij geëmigreerd. Door deze kolonisatie is een groot deel van de Azoren katholiek, een ander deel is protestant, dit komt over uit Engeland. De cultuur op de Azoren is zeer authentiek, dit omdat de Azoren afgelegen ligt van de rest van de wereld. De geschiedenis van de Azoren wordt gekenmerkt door de vele natuurverschijnselen. De inwoners zijn zeer op elkaar gesteld en erg vriendelijk, dit komt omdat ze door de jaren heen samen de natuur hebben getrotseerd.

Op de Azoren kun je genieten van heerlijke culinaire hoogstandjes, door de ligging in de oceaan is vis natuurlijk het meest gegeten product op het eiland. Bij veel visrestaurants kun je zelf je vis kiezen die een paar uur eerder nog in de zee heeft gezwommen, extreem vers dus.

Bevolking

Met negen bewoonde eilanden kennen de Azoren 250.000 inwoners. De bewoners van de eilanden leven hoofdzakelijk van de veehouderij. Ook worden er wijndruiven, ananassen, bananen en thee verbouwd. Nog niet zo lang geleden stond deze eilandengroep bekend om de walvisjacht. Inmiddels is deze activiteit veranderd van het vangen, naar het kijken van walvissen.


Wist je dat?

  • De Azoren op een plek liggen midden in de Atlantische oceaan waar drie aardcontinenten samen komen.
  • Walvissen maken tijdens hun tocht van de noordpool naar de zuidpool een bezoekje aan de Azoren.
  • De hoogste vulkaan van de Azoren staat op het eiland Pico en is 2351 meter hoog.
  • Er veel windmolens te vinden zijn op de Azoren, vanwege de invloeden van Vlaamse kolonisten?  
  • De Azoren bestaan uit vulkanische eilanden en de hoogste top Pico heet?  
  • De keuken veel overheerlijke vis- en vleessoorten bevat door de ligging aan zee en de veehouderij? 
  • Je bijzondere vulkanische wijnen kan drinken? 
  • Er op de Azoren gewoon met de Euro betaald kan worden?

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Azoren

Reisverhalen

Hoogtepunten vakantie Azoren

Walvissen bekijken

Je zou het bijna niet geloven maar je kunt walvissen spotten in de zee rondom de Azoren. Je hebt het meeste kans op het spotten ervan tussen mei en oktober. Met een kleine boot ga je de oceaan op en begint de zoektocht naar deze bijzondere zoogdieren. Ook kan je tijdens deze trip dolfijnen zien die met de boot mee zwemmen. Dit zal absoluut één van de hoogtepunten zijn tijdens je vakantie. 


Snorkelen

Wie helemaal wild wordt van de onderwaterwereld moet gaan snorkelen in São Miguel. De onderwaterwereld van de Azoren is een rijke wereld met veel soorten vissen, krabben en scheldieren.

Lagoa do Fogo

Lagoa do Fogo is een prachtig kratermeer op het eiland São Miguel. Lagoa do Fogo betekent vuurmeer, dit is een vrij logische benaming aangezien het meer is ontstaan na een vulkaanuitbarsting. Je kunt er genieten van de prachtige natuur en het adembenemende uitzicht over het meer.

Terra Nostra

Terra Nostra wordt ook wel de botanische tuinen van de Azoren genoemd. Je ziet hier een grote  verscheidenheid aan prachtige flora en fauna, mooie meertjes en eeuwenoude bomen. Terra Nostra behoort tot een van de mooiste botanische tuinen ter wereld. Zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie op de Azoren.


Ponta Delgada

Bezoek het mooie Ponta Delgada, de hoofdstad van de Azoren. Slenter door het prachtige historische en elegante centrum. Maak een wandeling langs de boulevard of ga shoppen in de kleine smalle winkelstraatjes. Op de Azoren kan je tijdens je vakantie ook genieten van heerlijk eten, er wordt veel vis en schelpdieren gegeten, alles komt vers uit de zee en wordt met eenvoud bereid. 


Sanguinho

Sanguinho is een ruïnedorpje en sinds 1970 al niet meer bewoond. Een indrukwekkende spookstad om doorheen te wandelen. Leuk om eens te filosoferen. Wie woonden er in deze, inmiddels, met mos begroeide huizen?

Sete Cidades 

Vanuit Visto do Rei is de wandeling naar Sete Cidades overweldigend. Het uitzicht over een grote vulkaankrater met daarin het blauw-groene meer en de exotische flora zoals de Japanse ceder en gele gemberlelie maken dit een betoverend landschap. In het meer van Sete Cidades leven verschillende soorten vissen zoals de forel en de karper.

Pico 

Het eiland Pico kent vele hoogtepunten op zich. Tijdens een bezoek aan dit eiland is een bezoek aan de zone van wijngaarden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat een aanrader. De wijngaarden Vinhas da Criacão Velha zijn een heerlijke plek om rond te struinen.

Bekijk onze reizen naar de Azoren per reissoort:

Beste reistijd voor de Azoren

Tijdens je vakantie op de Azoren kun je te maken krijgen met verschillende klimaten. Het klimaat op de Azoren wordt bepaald door de golfstroom. De temperatuur op de Azoren is vrij mild en vochtig. Het is er gemiddeld 17 tot 26 graden. De wintermaanden zijn de meest koude en vochtige maanden op de Azoren, gemiddeld valt er dan 150 mm regen per maand. In de zomermaanden wordt het maximaal 26 graden met minder regen en veel zon.


Seizoenen

Men zegt dat je op de Azoren in één dag alle 4 de seizoenen kunt meemaken. Het kan ’s ochtends bewolkt zijn met veel regen terwijl het een uur later weer strakblauw is. De eilandbewoners zijn daarom ook zeer afhankelijk van het weer, wanneer het mistig is kunnen de binnenlandse vluchten niet landen en de ferry’s niet varen.

Ponta Delgada

Ponta Delgada is de grootste stad en hoofdstad van de Azoren. Er heerst een warm maritiem klimaat dat sterk wordt beïnvloed door de ligging in de Atlantische Oceaan. De temperaturen zijn hier het hele jaar aangenaam en liggen in de zomer zo rond de 25 graden. In de zomer is het zeewater op een prettige temperatuur, dat maakt het mogelijk om tijdens je vakantie te zwemmen.

image

Reistips vakantie Azoren

Ribeira Grande en plantage

In Ribeira Grande zijn de Portugese invloeden nog zeer merkbaar. Dit dorpje ten noorden van het eiland is ideaal om doorheen te wandelen. Je kan stoppen bij een likeurwinkeltje met de lekkerste likeuren. In de omgeving van Ribeira Grande is veel natuurschoon te vinden, zoals de warmwaterbronnen. Je kan hier een lokale ananasplantage bezoeken en meer leren over het fruit en de werking van de plantage.

Furnas 

Aan de rand van dit meer vind je bronnen met kokende modder. Wist je dat in deze modderbronnen het heerlijke gerecht Cozida das Furnas wordt gemaakt? Een grote aluminium pan met vlees, aardappelen en groenten wordt in een gat in de grond gestopt en afgedekt met een deksel en een berg zand. Het borrelende, hete water stooft het eten gaar. Zo’n zes uur later wordt de pot uit het water getild en vervoerd naar de plek van consumptie. Dit kan je tijdens je vakantie op de Azoren ter plekke gaan proeven!

Naar boven