Vakantie Brazilië | hoogtepunten, beste reistijd & meer | Sawadee

Achtergrond Brazilie

Brazilië is zeer geschikt voor een vakantie met een groep omdat het een enorm land is dat voor het grootste deel bestaat uit prachtige natuur. Zo vind je er het amazonewoud, de Patanal en de Iguazu watervallen. Brazilië is daarmee ook het vijfde grootste land ter wereld. Naast deze prachtige natuur heeft Brazilië ook nog indrukwekkende steden zoals Rio de Janeiro en Sao Paulo. In deze steden beleef je de echte Braziliaanse cultuur van Capoeira tot aan het carnaval.

Bevolking van Brazilië

De bevolking van Brazilië is zeer gemengd als resultaat van relaties tussen de Portugese kolonisten, slaven en Indianen en door een grootschalige immigratie van veel Italianen en Japanners in de 19e en 20e eeuw. In Brazilië wonen meer dan 200 miljoen mensen. Zo ongeveer 86% van de bevolking is Christelijk. De officiële taal van Brazilië is Portugees maar het wordt gesproken met een heel ander accent dan in Portugal. 

Geschiedenis van Brazilië 

Op vakantie in Brazilië zul je de lange historie van het land ontdekken. In april 1500 werd Brazilië ontdekt door de Portugezen, vanaf toen begon de kolonisatie en werden de eerste suikerplantages gesticht. Er werden veel mensen uit Afrika gehaald die dienden als slaven. In 1549 werd Salvador gesticht dat werd uitgeroepen tot eerste hoofdstad van het land, later werd dit Brasil genoemd. In een korte periode van 1630 tot 1654 maakte Brazilië uit van het Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Uiteindelijk werden de Nederlanders verdreven door de Portugezen. In de periode daarna werd Rio de Janeiro een belangrijke handelsplek voor het land, maar pas in 1822 werd het land een onafhankelijk keizerrijk. Rio de Janeiro werd de hoofdstad, maar later is Brasilia gebouwd en verklaard als hoofdstad. 

Wist je dat...       

 • Brazilië het grootste land van Zuid-Amerika is?
 • Brazilië eén van de landen is waar de langste rivier ter wereld doorheen stroomt? De amazonerivier.
 • het land maar liefst vijf keer het WK voetbal heeft gewonnen?
 • Brazilië het enige land is in Zuid-Amerika waar geen Spaans wordt gesproken maar Portugees?
 • Brazilië een beschikking heeft over maar liefst 2500 vliegvelden?

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Brazilië

Reisverhalen

 • Van Buenos Aires naar Rio de Janeiro

  Brazilië, 15-07-19

  Reisexpert Jesse ging mee op pad naar Argentinië & Brazilië. Lees hier hoe hij zijn eerste kennismaking met deze landen én Zuid-Amerika heeft ervaren. Een ding is zeker: de gastvrije latino’s, ...

  Lees verder
 • Bucketlist reis: driedaagse boottocht door de Amazone

  Brazilië, 13-02-18

  Het Braziliaanse Amazonegebied staat bekend om haar exotische dieren, tropische planten en wilde jungle. Een plek waar je als avonturier en natuurliefhebber simpelweg ooit eens móet zijn geweest. D...

  Lees verder
 • Minder bekende to do's en hoogtepunten van Brazilie

  Brazilië, 14-11-16

  Brazilië wordt al jaren druk bezocht door vakantiegangers. Niet alleen vanwege de vele bruisende steden zoals Sao Paolo of Salvador de Bahia, maar óók vanwege de werkelijk ongekend mooie natuur...

  Lees verder

Hoogtepunten Brazilië

Omdat Brazilië een gigantisch groot land is, kent het vele hoogtepunten. Hieronder vind je er een paar die je moet bezoeken tijdens een vakantie naar het land.

Het Amazonegebied

Het Amazonegebied bevindt zich grotendeels in Brazilië. Twee keer per jaar overstroomt het gebied, waardoor rivieren met elkaar in verbinding komen te staan. Tijdens een boottocht kom je oog in oog te staan met de prachtige flora en fauna. Je maakt een wandeltocht door de jungle en ‘s avonds een nachtsafari, waarbij je wellicht kaaimannen tegenkomt. De gids zal je alles uitleggen over het Amazonegebied en wat dit zo bijzonder maakt.

Amazonegebied


Rio de Janeiro

Tijdens een vakantie naar Brazilië is Rio de Janeiro een must-see. Deze indrukwekkende stad staat bekend om de samba en het carnaval. De stad is gelegen aan een baai en kent prachtige stranden. Hier vind je ook het beroemde reusachtige beeld van ‘Christus de Verlosser’. Deze staat op de 710 meter hoge Suikerbroodberg. Sinds 2012 staat een deel van de stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad kent vele ‘Favela’s’, de sloppenwijken, een aantal is tegenwoordig veilig voor bezoek. Met een gids ontdek je hoe de mensen er leven en kom je meer te weten over de cultuur.

Rio de Janeiro


Salvador de Bahia

Salvador de Bahia is een stad gevormd door een lange tijd van slavernij. Je zult merken dat de Afrikaanse cultuur hier op alles nog invloed heeft. Zowel op de muziek, kleding, eten, geloof, etc. De bekende dans Capoeira heeft hier ook zijn oorsprong gevonden, op straat kom je regelmatig mensen tegen die de mengeling van gymnastiek en voet-vecht techniek uitvoeren. Een indrukwekkend schouwspel om te zien. Ook Salvador de Bahia kent een prachtige architectuur, de stad is verdeeld in onder- en bovenstad.

Salvador de Bahia


Penedo

Penedo is een stadje met een mooi historisch centrum, gelegen aan de Sao Francisco rivier. Het centrum wordt gekenmerkt door barokke architectuur, wat prachtig is om te zien. Het historische centrum is dan ook niet voor niets als nationaal historisch erfgoed verklaard.

Lençois

Lençois is een stad waar vroeger veel diamanten werden opgegraven maar tegenwoordig staat het meer bekend om het nabij gelegen Nationaal Park Chapada Diamantina. De natuur in dit gebied is overweldigend. Het is een savannelandschap, onderbroken met tepuis, ofwel tafelbergen, heldere rivieren, canyons, rotsen waarvan watervallen zich naar beneden storten, druipsteengrotten en poeltjes waarin je kunt zwemmen. Ontdek dit prachtige gebied en geniet van de geweldige indrukken.

Bekijk onze reizen per reissoort:

Beste reistijd 

Brazilië is het grootste land in Zuid-Amerika en is geschikt om als vakantie het hele jaar door te bezoeken. Per regio zijn er klimatologische verschillen. Het grootste deel van Brazilië ligt in de tropen en het land kent een aantal verschillende klimaattypes. De seizoenen in het land zijn precies tegenovergesteld aan de Nederlandse seizoenen omdat het aan de andere kant van de evenaar ligt. 

Seizoenen

 • Lente     : 1 september tot 30 november
 • Zomer   : 1 december tot 28/29 februari
 • Herfst    : 1 maart tot 31 mei
 • Winter   : 1 juni tot 31 augustus

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is de stad van het wereldberoemde carnaval en het gigantische beeld van Jezus Christus dat over de stad uitkijkt. Het klimaat in Rio de Janeiro zit tussen een tropisch en een gematigd klimaat in. Het is het hele jaar door warm genoeg om te genieten op één van de mooie stranden. In de zomer is er regelmatig een regenbui en in de winter is het vanwege de temperaturen prettig vertoeven.

image
image

Reistips Brazilië

Boottocht Sao Francisco rivier 

Bij een verblijf in Piranhas zal je de prachtige omgeving verkennen door middel van een boottocht, waarbij je langs de mooiste canyons vaart van de Sao Francisco rivier. Bewonder het bijzondere landschap. Hier schiet je de mooiste foto’s voor je vakantie-album.

Sao Francisco rivier


Wandelen bij Penedo 

Penedo is omringd door een bijzonder mooi duingebied, dit is een prachtig ruig gebied dat perfect is voor een wandeling. Het historisch centrum van Penedo is ook ideaal om te voet te verkennen.

Boottocht bij Salvador de Pahia 

Bij Salvador de Pahia is het mogelijk om een boottochtje te maken door de ‘Baai van de Allerheiligen’. Tijdens de tocht bezoek je een aantal prachtige stranden die zeker de moeite waard zijn. 

Excursie bij Lençois 

Bij het indrukwekkende natuurgebied van Lençois kun je excursies maken. Je brengt hierbij onder andere een bezoek aan de Lapa Doce, een grot met prachtige druipsteenformaties en de Silver Cave, waar je kunt baden in kristalhelder water en kunt snorkelen in een ondergrondse rivier. Het water van de Blue Cave is fel blauw, een bijzonder gezicht. 

Lençois


Excursie bij Morro de São Paulo.

Je kunt een excursie maken bij Morro de São Paulo naar het naburige eiland Boipeba. Per speedboot ga je allereerst naar een mooi koraalrif waar je kunt snorkelen. Vervolgens ga je naar Boipeba, waar je een wandeling kunt maken over schitterende, verlaten stranden. De mangroves aan de luwzijde worden door de local’s gebruikt voor de oesterteelt. Smullen voor de liefhebbers!

Naar boven