Vakantie Chili | hoogtepunten, beste reistijd & meer | Sawadee

Achtergrond Chili

Chili ligt ingeklemd tussen de grote oceaan en het Andesgebergte. Het landschap van Chili is erg gevarieerd. In het noorden vind je veel droge bergachtige woestijngebieden en zoutvlakten. Het centrale gedeelte is het meest vruchtbare gebied met vele bossen en meren. Verder naar het zuiden vind je Vuurland, het gebied dat ook behoort tot Chili, evenals het Paaseiland en de Juan-Fernández-eilanden en een stuk van Antarctica, de Zuidpool.

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Chili

Reisverhalen

  • De Atacamawoestijn; de droogste plek op aarde

    Chili, 13-03-17

    De deuren van de bus klappen open en de wind blaast de droogte en hitte van San Pedro de Atacama in mijn gezicht. Het kleine, zanderige maar fijne stadje in Chili is gebouwd rondom een oase in d...

    Lees verder

Hoogtepunten Chili

Santiago de Chile

De hoofdstad van Chili is Santiago, een moderne stad met prachtige koloniale gebouwen en brede avenues. De stad heeft een mediterraan klimaat en is rijk aan veel parken. In deze stad kun je heerlijk rondstruinen door de winkelstraten en mooie pleinen met prachtige koloniale gebouwen. De stad ligt in een brede vallei en ten oosten van de stad vind je de prachtig besneeuwde Andestoppen. 

Pucón

Pucón ligt aan het Lago Villarca aan de voet van de vulkaan Villarrica. Pucón is de perfecte plek voor allerlei activiteiten in de natuur. De oorspronkelijke bewoners van dit deel van Chili zijn de Mapuche Indianen, de enige stam in Latijns-Amerika die niet door de Spanjaarden werd overheerst. 

Ushuaia 

Ushuaia is de meest zuidelijke stad ter wereld en tevens de vertrekplaats voor veel reizen naar Antartica. De stad is gelegen op Tierra del Fuego (het schiereiland Vuurland) en aan het Beaglekanaal. De stad heeft kleine gekleurde houten huisjes, waardoor het doet denken aan Scandinavië. Het gebied is een waar paradijs voor vogelliefhebbers, in dit woud- en merengebied komen ruim 150 vogelsoorten voor. 

Torres del Paine 

In dit prachtige natuurpark vind je de meest geweldige rotsformaties, gletsjers en valleien. Het park heeft een bijzonder wildleven; ongetwijfeld kom je guanacos tegen, een wilde lamasoort die absoluut niet schuw is, en de choique, een kleine Zuid-Amerikaanse struisvogelsoort. Rond de gletsjermeren en rivieren leven ook veel vogelsoorten. Genoeg te zien dus! 

Paaseiland

Het Paaseiland ligt in de stille oceaan op zo’n 3700 kilometer van de Chileense kust. Dit prachtige eiland staat bekend om zijn beeldhouwwerken. Het van oorsprong vulkanisch eiland is een waar openlucht museum, een bezoek aan het mysterieuze eiland is zeker een hoogtepunt van de reis!

Bekijk onze reizen naar Chili per reissoort:

Beste reistijd Chili

Omdat Chili en Argentinië op het zuidelijk halfrond liggen, zijn de seizoenen tegenovergesteld aan de onze. Als het hier winter is, is het daar zomer. Vandaar dat onze winter de beste reistijd is voor een vakantie naar Chili. De meest geschikte reistijd loopt dus van oktober tot maart. Overdag als de zon schijnt kan het behoorlijk warm worden, 's avonds koelt het af tot ongeveer 0-5°C. Hoe verder naar het zuiden we gaan, hoe kouder het wordt. Patagonië staat bekend om de harde winden die over de vlakte vrij spel hebben. Het gehele jaar door valt er behoorlijk wat regen. Het weer is ook erg veranderlijk: binnen een half uur kan een donkere hemel veranderen in een stralend blauwe lucht en omgekeerd.

Reistips Chili

Outdoor in Pucón

De perfecte plek voor outdoor activiteiten, verken het per mountainbike of ga lekker wandelen. Ook bestaat er de mogelijkheid om hier de Villaricca vulkaan te beklimmen, waarbij je een adembenemend mooi uitzicht over het merengebied en omliggende vulkanen zult ervaren! 

Boottocht Beaglekanaal 

Tijdens een boottocht langs het Beaglekanaal vaar je langs het mini-eiland Isla de los Lobos. Hier kun je veel dieren spotten zoals zeeleeuwen, pinguïns en aalscholvers. Een unieke ervaring om mee te maken op een van de meest zuidelijke punten ter wereld! 

Boottocht Rios de hielo

Met een grote moderne catamaran gaat deze tocht langs verschillende imposante gletsjers zoals de Upsala (grootste in het park) en de Spegazinni (hoogste in het park) en verschillende ijsbergen. Door de lichtinval krijgt het ijs prachtige tinten, het maakt het uitzicht vanaf de boot zeer spectaculair.

Naar boven