Vakantie Filipijnen - Ontdek o.a. hoogtepunten en de beste reistijd

Achtergrond

De Filipijnen bestaan uit zo’n 7107 eilanden gelegen in Zuidoost-Azië. De grootste twee eilanden zijn Luzon en Mindanao. Er worden maar 1000 eilanden permanent of tijdelijk bewoont. De overige eilanden zijn onbewoonde zandbanken en koraalriffen. Het land is in totaal zo’n zeven keer groter dan Nederland. Alle eilanden zijn rijk aan prachtige flora en fauna, zo zijn er wel 37 actieve vulkanen te vinden! Langs de oostkust van de Filipijnen ligt het de Filipijnentrog die met 10.497 meter tot de diepste plekken van de aarde hoort. Deze trog is ontstaan door vele aardverschuivingen. 

Bevolking 

De meeste Filipijnen zijn van Maleisische afkomst. Door veel verschillende overheersers en handelsovereenkomsten in het verleden hebben onder andere de Spanjaarden, Amerikanen en Chinezen hun sporen achtergelaten in de Filipijnse cultuur. De officiële taal is Filipijns, maar de meest gesproken taal is Engels. De bevolking van de Filipijnen staat bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. 

Geschiedenis 

Er was pas echt sprake van de Filipijnen zoals wij die nu kennen, sinds de koloniale periode. De eilanden werden ontdekt rond 1521, maar pas in 1565 slaagden de Spanjaarden er in om de eilanden in handen te krijgen. Spanje heeft er zo’n 350 jaar geheerst en intussen had het de naam ‘Las Islas Filipinas’ gekregen. Vernoemd naar de toenmalige Spaanse koning Filips II. In 1898 was er een oorlog tussen de VS en Spanje en bij het vredesverdrag moest Spanje de eilanden afstaan aan de VS. Daarmee was de Amerikaanse periode voor de eilanden begonnen. Later in 1941 vielen de Japanse troepen de Filipijnen binnen, na Spanje en de VS was nu Japan aan de beurt. Kort na de tweede wereldoorlog werd het land onafhankelijk. In 1965 kwam president Marcos aan de macht, hij zorgde echter voor veel onrust en uiteindelijk moest hij vluchten. Het was een corrupte toestand in het land tot het in 1992 wat stabieler werd. Tegenwoordig is Benigno Aquino III de president van het land. 

Wist je dat… 

  • Er op de Filipijnen ook Pasen wordt gevierd?
  • Karaoke uitgevonden is op de Filipijnen?
  • De Filipijnen ook een siësta houden?

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Filipijnen

Reisverhalen

  • De Filipijnen op z'n best

    Filipijnen, 15-12-16

    Tropische eilanden en adembenemende rijstterrassen afgewisseld met drukke steden; dát zijn de Filipijnen. Deze archipel, bestaande uit maar liefst 7107 eilanden, is een republiek in Zuidoost-Az...

    Lees verder

Hoogtepunten Filipijnen

Manilla 

Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen ligt op het eiland Luzon. Luzon is het grootste en economisch gezien het belangrijkste eiland van de Filipijnen. In deze stad zal je veel terug zien van de Spaanse overheersing, met name in de wijk Intramuros. Het eiland wordt veel bezocht om de vele rijstterrassen die er te vinden zijn, maar je zult al gauw ontdekken dat deze prachtige stad nog veel meer te bieden heeft. 

Taal vulkaan 

De wandeling rondom de Taal-vulkaan neemt je mee langs één van de prachtigste kratermeren. Je maakt een tocht over het meer om bij het vulkaaneiland te komen, vervolgens wandel je door om de hoofdkrater te bewonderen. Hier zal je je ogen uitkijken want het uitzicht is adembenemend mooi! 

Batad 

Tijdens een tocht in een Jeep zullen we aankomen bij de start van de wandeling door Batad. Bij aankomst in Batad, zal je uitkijken over de meest prachtige rijstterrassen. In dit groene gebied dwaal je af naar Ifugao, een dorp beneden in het dal. Zeker een hoogtepunt van de reis!

Pinatubo

Een wandeling rondom de actieve vulkaan Pinatubo neemt je mee langs een prachtig kratermeer en een ruig gebied dat doet denken aan een maanlandschap. Onderweg zie je de meest bijzondere asvelden en rotsachtige rivieren.

Sub Terranean River 

Het beroemde Sub Terranean River (ook wel Underground River genoemd) is een ondergrondse rivier, die sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze plek is voor de echte natuurliefhebbers een droom. Ook is het benoemd tot 1 van de nieuwe 7 natuurwonderen. Hier zal je het magische gevoel van de ware Filipijnse schoonheid ervaren!

Beste reistijd

De Filipijnen hebben een tropisch klimaat zonder een duidelijk verschil tussen de seizoenen. De regenperiode valt in principe tussen juni en september. Tijdens deze periode kunnen er ook tropische stormen en orkanen voorkomen. Wij bieden daarom in deze periode geen reizen aan. De eilanden die wij bezoeken, hebben het gehele jaar aangename temperaturen  (tussen 25 en 30 graden Celsius). Alleen in de hoger gelegen gedeeltes (zoals bij Baguio) liggen de temperaturen gemiddeld iets lager.

Manilla

De hoofdstad van de Filipijnen is Manilla. De stad is één van de grootste metropolen in Zuidoost- Azië en telt meer dan elf miljoen inwoners. Er heerst een tropisch klimaat in Manilla met gedurende het gehele jaar hoge temperaturen. Overdag is het vaak tussen de 30 en 35 graden en gedurende de nacht tussen de 21 en 24 graden. Januari tot en met april is droog, vanaf mei neemt de hoeveelheid regen toe.

Manilla

Reistips Filipijnen

Manilla 

Wandel door de straten van Manilla en ontdek de mooiste historische gebouwen. Deze stad leent zich er uitstekend voor om een tocht te maken op de fietst. Op deze manier leg je een langere afstand af dan te voet en kan je de omgeving op je in laten werken. Natuurlijk kun je hier ook genieten bij een van de vele restaurantjes!

El Nido

Tijdens je vrije tijd in El Nido zal je zeker genoeg te doen en te zien hebben. Hier kun je namelijk heerlijk luieren op het strand. Is luieren niks voor jou? Dan kun je ook een van de vele grotten bezoeken of verken de bijzondere onderwaterwereld tijdens het snorkelen. De omgeving is rijk aan eilandjes, ontdek deze tijdens een leuke eilandtour.

Naar boven