Vakantie Honduras | Hoogtepunten en beste reistijd | Sawadee

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Honduras

Reisverhalen

Hoogtepunten Honduras 

Copán 

Wie op vakantie gaat naar Honduras, brengt een bezoek aan de oude Maya-stad Copán. Dit was de meest zuidelijk gelegen Mayastad die haar bloeiperiode kende tussen 465 en 800 na Chr. De Maya-kunst bereikte in Copán haar hoogtepunt. Je ziet hier zeer gedetailleerde beeldhouwwerken op tempels, trappen en gebouwen en er bevinden zich meer hiërogliefen en gebeeldhouwde monumenten dan in alle andere Maya-steden. De drie meter hoge afbeeldingen in steen zijn uniek in hun soort: afbeeldingen van figuren en dieren en koninklijke portretten met inscripties van geboortedata, huwelijken en overlijdensdata. De langste tot nu toe bekende Maya-tekst bevindt zich op een gigantische trap van 72 treden overdekt met 2500 afzonderlijke hiërogliefen. Copán staat sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van Unesco als een van de best bewaarde Maya-steden.

Lago de Yojoa 

Om even helemaal tot rust te komen en lekker buiten te zijn ga je naar het grootste meer van Honduras: Lago de Yojoa. Deze plek groeit langzaam maar zeker uit tot een ware trekpleister van Honduras en dit is volledig terecht. De beboste bergen, ondergrondse grotten, watervallen, en groene heuvels maken de plek een paradijs voor verschillende buitenactiviteiten. Zo kun je per kano het meer verkennen, meer dan 500 verschillende vogels spotten, zipline, zwemmen in de watervallen of prachtige wandelingen maken. Het is aan te raden hier een aantal dagen te verblijven en ook de twee omliggen nationale parken te bezoeken: Santa Bárbara National Park aan de noordelijke oever en Cerro Azul Meambar National Park in het zuiden. Kortom, natuur, actief bezig zijn en rust!

Lago de Yojoa, Honduras


Pico Bonito Nationaal Park 

Op zoek naar wildlife in Honduras? Dan is het Pico Bonito Nationaal Park de plek om naartoe te gaan. Het bergachtige landschap dat in hoogte varieert van 60 m tot 2480 m, bestaat uit een dichtbegroeide jungle die huisvesting bieden aan onder andere slangen, apen, jaguars, toekans en hagedissen. Niet alleen voor het spotten van dieren breng je een bezoek aan dit park, maar ook voor oneindig veel buitenactiviteiten zoals paardrijden, fietsen, kajakken en zwemmen. Overdag geniet je van de fenomenale vergezichten en in de avonden val je in slaap met de geweldige jungle-geluiden op de achtergrond. 

Utila en Roatán

Utila is het kleinste eiland van de Bay Islands en is slechts 13 km lang. Voor dit eiland geldt zeker ''klein, maar fijn'' door de relaxte sfeer en dat het wellicht wel een van de beste duik- en snorkellocaties van het Caribisch gebied is. Op dit kleine eiland vind je voornamelijk ongerepte wildernis met een aantal onverharde wegen en prachtige witte zandstranden.
Roatán, het grootste eiland, is een van de populairste plekken van Honduras om vakantie te vieren. Een Caribisch paradijs met wuivende palmbomen, witte stranden, omringd door een ruike onderwaterwereld. Je kunt er dolfijnen, zeeschildpadden, walvissen en verschillende soorten tropische vissen spotten. Boven water kun je leguanen, apen en papegaaien spotten. Het paradijs op aarde! 
Strand Honduras

Beste reistijd Honduras

Net als in heel Midden-Amerika zijn er twee duidelijke seizoenen te onderscheiden: het regenseizoen en het droge seizoen. Je kunt Honduras het hele jaar door bezoeken. Mocht je graag in de droge tijd gaan, dan zijn de maanden december tot en met mei aan te raden. Het regenseizoen duurt van half mei tot en met half november. In deze tijd kun je ook zeker op vakantie naar Honduras, de regenbuien zijn vaak van korte duur. 

Reistips Honduras

Maak een trektocht in Río Plátano

De echte avontuurlijke reizigers mogen een trektocht in Río Plátano niet overslaan tijdens een vakantie in Honduras. Wandel door de dichte bossen van het reservaat en spot wilde dieren zoals tapirs, jaguars, brulapen, miereneters en West-Indische zeekoeien. Je vindt er geen wegen en grote delen van het gebied zijn onbewoond. Het nationaal park Río Plátano Biosphere Reserve ligt in het geïsoleerde gebied La Mosquitia. Naast ontelbaar veel soorten exotische planten en bedreigde diersoorten, is het reservaat ook nog steeds de thuisbasis van inheemse stammen, waaronder de Miskito-indianen. Río Plátano, dat letterlijk ‘Bananenrivier’ betekent, is een stukje onaangetast tropisch regenwoud in Midden-Amerika. Tevens staat het sinds 1982 als biosfeerreservaat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Honduras
Naar boven