Vakantie Laos | hoogtepunten, beste reistijd & meer | Sawadee

Achtergrond Laos 

Laos ligt in het continent Azië en geografisch gezien ten westen van Vietnam. Het land heeft geen kustlijn en is bijna zes keer groter dan Nederland. Het land heeft China, Thailand, Cambodja, Myanmar en Vietnam als buurlanden. De hoofdstad van Laos is Vientiane. Het landschap van Laos bestaat voornamelijk uit ruige en ruwe bergen die begroeid zijn met uiteenlopende planten en bomen. Ontdek alles van dit land tijdens een vakantie met Sawadee.

Geschiedenis 

In 1893 werd Laos binnengedrongen en veroverd door de Fransen, waarna het werd toegevoegd aan de kolonie die de Unie van Indochina werd genoemd. Nadat de rechtse regering omver werd geworpen door een staatsgreep ontstond binnen korte tijd de tweede Indo-Chinese oorlog, ook wel bekend als de Vietnamoorlog. Kort na de oorlog, in 1975, werd de Democratische Volksrepubliek Laos uitgeroepen. 

Bevolking 

In Laos leven bijna 7 miljoen mensen. De grootste religie is het boeddhisme. De taal die wordt gesproken in Laos is Laotiaans of Lao. Deze taal heeft overeenkomsten met de Thaise en Chinese taal. In totaal worden er meer dan 80 talen gesproken in Laos.

Wist je dat...

  • Het geloven in geesten in Laos de normaalste zaak van de wereld is?  
  • De leefstijl in Laos draait om het relaxte tempo? Niemand hoor je klagen als de bus wat later komt en ruzie zal je niet snel zien op straat. 
  • Het Laotiaanse nieuwjaar wordt gevierd in april? Het feest wordt gevierd door andere mensen nat te maken met bijvoorbeeld een waterpistool en daarbij een gelukkig nieuwjaar te wensen.
  • Je in Laos wel 16 verschillende soorten eekhoorns en 69 verschillende soorten vleermuizen kunt vinden? 
  • De bekendste plant van Laos papaver is, waaruit op grote schaal opium wordt gewonnen? 
  • Het Laotiaans een taal is met 6 verschillende toonhoogten die voor ons moeilijk te onderscheiden zijn? 
  • Lào-Láo de nationale borrel is, een lokaal gebrouwen distillaat van rijst? 
  • De belangrijkste religieuze stroming (ca. 60% van de bevolking) in Laos het boeddhisme is?

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Laos

Reisverhalen

Hoogtepunten Laos

Pakbeng en Mekong

Een bijzondere ervaring is om per boot langzaam naar Pakbeng te varen. Nadat jullie de Vredesbrug tussen Thailand en Laos zijn overgestoken gaan jullie aan boord van deze ‘Slow Boat’. Onderweg vertelt de gids allerlei interessante verhalen over het leven op en naast de Mekong rivier en gaan jullie zelfs aan land om in een dorpje het Kamu volk te ontmoeten. 

Luang Prabang 

Luang Prabang wordt door veel mensen gezien als een van de mooiste steden om te bezoeken bij een vakantie in Zuidoost Azië. Voor natuurliefhebbers zijn er de schitterende Kuang Si watervallen waar jullie lekker kunnen zwemmen. Jullie kunnen je laten vervoeren per tuktuk of zelf op een mountainbike stappen. Wie zich meer wil verdiepen in de cultuur kan een van de bijzondere tempels in het gebied bezoeken. 

Siem Reap

Ontdek het sfeervolle stadje Siem Reap tijdens een vakantie in Laos en Cambodja. De stad staat bekend om de grote tempels die er in de omgeving verspreid staan. De Angkor Wat en Angkor Tom zijn twee van die tempels. Omdat de tempels er al eeuwen staan en boomwortels bovengronds hun weg zoeken langs de muren ademen deze tempels een sprookjesachtige sfeer. Vergeet vooral aan het einde van de dag niet om te kijken naar de zonsondergang bij de Angkor Wat. Dit is een ervaring om niet te vergeten.

Bekijk onze reizen naar Laos per reissoort:

Beste reistijd Laos

Tijdens een vakantie in Laos ontdek je dat het er altijd wel vrij warm is. Overdag kan de temperatuur oplopen tot 30 °C en 's avonds koelt het iets af. Tijdens de maanden juli en augustus is het de tijd van de moesson (regen). Het reizen is goed mogelijk want het regent zelden de hele dag, meestal betreft het een enorme bui die een uur of twee duurt (voornamelijk in de namiddag, 's avonds en ‘s nachts). Cambodja is het hele jaar door warm, maar vooral in de zomer omdat het dan relatief vochtig is.

image

Reistips Laos

Hieronder vind je enkele reistips voor tijdens je vakantie in Laos en omgeving.

Doi Suthep 

Nadat jullie met de prachtige zogenaamde ‘slangentrap’ naar boven zijn gewandeld komen jullie uit bij de Doi Suthep. Dit enorme goudkleurige bouwwerk is op zijn zachtst gezegd opvallend omdat het uittorent boven de rest van de gebouwen. Vanaf de Doi Suthep kunnen jullie genieten van een schitterend uitzicht over de rest van het gebied. 

Excursie Chiang Mai 

Hebben jullie zin in een avontuurlijke activiteit, ga dan op excursie in Chiang Mai. Jullie kunnen kiezen voor een tocht waarbij je onder begeleiding de diepe jungle van Thailand ontdekt. Een stapje verder is de Canopy Tour waarbij jullie aan kabels langs boomtoppen naar beneden razen. 

Kuang Si 

Voor de echte liefhebbers van de natuur is een fietstocht naar de Kuang Si watervallen een absolute aanrader. Natuurlijk kunnen jullie ook per tuktuk dit prachtige gebied verkennen en een duik in het heldere water nemen. 

Bang Bao 

Wij Nederlanders staan vooral bekend om de manier waarop we het water achter onze dijken houden en onze huizen een droge ondergrond garanderen. In Bang Bao gaan ze hier net even iets anders mee om. In plaats van de huizen op het land te bouwen staan vrijwel alle huizen van het dorp op palen boven de zee gebouwd. Een bijzonder gezicht!

Naar boven