Vakantie Nicaragua | Hoogtepunten en beste reistijd | Sawadee

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Nicaragua

Reisverhalen

  • De magie & mystiek van Costa Rica & Nicaragua

    Nicaragua, 11-01-18

    Tessa van de Ven is reisbegeleider en heeft een enorme passie voor natuurreizen en niet-westerse culturen. Dit keer verkent ze de ongerepte natuur en rijke cultuur van Nicaragua en Costa Rica en br...

    Lees verder

Hoogtepunten Nicaragua

Isla de Ometepe

In het meer van Nicaragua ligt een achtvormig eiland gevormd door twee vulkanen: Isla de Ometepe. De twee vulkanen, Concepción en Madera, zijn vanaf het hele eiland zichtbaar en zeer belangrijk voor de mythen en legendes. Zeker de vulkaan Concepción ziet er uit als de perfecte vulkaan en is erg fotogeniek. Madera, de andere vulkaan, leent zich uitstekend voor een pittige klimtocht naar boven. Omringd door brulapen loop je omhoog met prachtige uitzichten over het meer. De echte beloning vind je bovenaan de vulkaan: het kratermeer. Liever een iets minder actieve wandeling? Dan kun je ook aan de voet van de vulkaan een lichtere wandeltocht maken. 
Ometepe was ooit een belangrijke nederzetting van de Niquirano-indianen en overblijfselen van deze cultuur zijn op het eiland nog te vinden in de monumenten, huizen en keramiek. 

León

Als je van koloniale steden houdt dan zit je in León helemaal goed. De stad heeft een prachtig oud centrum, vol met oude koloniale gebouwen, schitterende kerken en kleurrijke straatjes. De stad wordt beschouwd als het intellectuele centrum van het land, waar vele beroemde dichters en artiesten vandaan komen. De meest bekende bezienswaardigheid middenin de stad is de kathedraal, de grootste van heel Centraal-Amerika. Je kunt de kathedraal ook beklimmen, waarna je een geweldig uitzicht over de stad hebt. 

San Juan del Sur

San Juan del Sur is zo'n typisch dorpje waar je je meteen thuis voelt, mooi weer, de prachtige baai met helder blauw water en gezellige restaurantjes. Een plek om even bij te komen van alle indrukken die je op doet tijdens een reis door Nicaragua. Naast het relaxen op het strand zijn er ook voldoende activiteiten zoals watersporten, wandel naar het Jezus beeld voor een uitzicht over het dorpje, paardrijden, yoga.. het kan allemaal. Als visliefhebber zit je hier ook helemaal goed door de dagelijkse verse aanvoer van vis en schelpdieren. 

Corn Islands

Bij een rondreis door Nicaragua denk je wellicht niet meteen aan verlaten, tropische stranden vol palmbomen met een helderblauwe zee. Toch kun je dat wel zeker vinden in Nicaragua bij de Corn Islands, oftewel de maiseilanden. Een waar paradijs om wat dagen te verblijven. Je kunt hier prachtig snorkelen, duiken, vissen of ultiem relaxen. Duik in een hangmat, drink kokosmelk uit een verse kokosnoot en geniet van de rust. Aangezien het eilanden zijn kun je al vis- of zeevruchtenliefhebber je hart ophalen. Na een ontspannen dag sluit je af met een verse vis of kreeft op het strand....

Beste reistijd Nicaragua

Van november tot en met april is de beste reistijd, maar ook buiten deze periode is Nicaragua goed te bereizen. Ongeacht in welke periode van het jaar je reist, zal het tijdens je reis wel eens regenen. Nicaragua is dan ook niet voor niets gezegend met prachtige natuur.

Managua

Reistips Nicaragua

Bezoek het dorpje El Castillo

El Castillo is wellicht wel één van de meest bijzondere plekjes in Nicaragua, omdat je hier alleen per boot kunt komen. Veel toeristen slaan dan ook deze plek over en dat is zonde. Het is een lieflijk, authentiek plaatsje waar uiteraard geen auto's rijden omdat het niet bereikbaar is met de auto. De grootste bezienswaardigheid van het plaatsje is het fort, welke door de Spanjaarden gebouwd is om het land tegen piraten te beschermen. Verder kun je vanuit hier tours boeken naar het biologische natuurreservaat Indio-Maíz waar je kikkers, leguanen en drie soorten apen kunt spotten. Een waar relaxed natuurparadijs! 

Vulkaanboarden van de Cerro Negro 

Voor de avontuurlijke reiziger is vulkaanboarden van de Cerro Negro een absolute aanrader. Het feit dat dit een van de jongste en meest actieve vulkanen van Nicaragua is, maakt het avontuur nog een stukje groter. Na een ritje van drie kwartier sta je aan de voet van de vulkaan en loop je gemakkelijk naar de top. Eenmaal daar krijg je uitleg over de activiteit en hoe je met zo min mogelijk kleerscheuren er van af komt. Dan rest je alleen nog maar om op het houten plankje te gaan zitten en van de 675 meter hoge vulkaan naar beneden te glijden. Vergeet niet te genieten van het uitzicht, want dat is adembenemend mooi! 

Naar boven