Achtergrond Tanzania 

Geschiedenis

Tanzania is een land, gelegen in Oost-Afrika, dat in 1964 is ontstaan nadat Tanganyika (het vaste land gedeelte) en Zanzibar (het eiland) besloten zich samen te voegen. Sinds enkele jaren kent het land een democratie waarbij elke 5 jaar verkiezingen worden gehouden. Tijdens deze verkiezingen strijden meerdere partijen om 324 zetels waarvan 75 verplicht naar vrouwen gaan en 5 verplicht naar Zanzibar. 

Het vaste land van Tanzania is één van de oudst bewoonde gebieden van de mensheid. In de Olduvaikloof, in het noorden van Tanzania, kun je enkele van de oudste menselijke fossielen die ooit gevonden zijn bekijken. Het gaat hier om menssoorten die meer dan een miljoen jaar geleden leefden in deze gebieden. 

Tussen 1919 en 1961 was Tanzania onderdeel van het Britste koninkrijk als kolonie, hierdoor word er door veel mensen nog altijd goed Engels gesproken. Ook merk je aan de cultuur van het vaste land dat het onder invloed is geweest van de Engelsen.

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Tanzania

Reisverhalen

 • Naar de top van de Kilimanjaro

  Afrika, 06-03-20

  Joran beleefde afgelopen januari de tocht van zijn leven. Met Intrepid ging hij mee naar Tanzania en beklom daar de hoogste berg van Afrika: de Kilimanjaro. Hoe hij dit avontuur heeft ervaren, lees...

  Lees verder
 • Plasticverbod in Tanzania

  Afrika, 22-07-19

  Plastic producten, waaronder tassen en flessen, veroorzaken wereldwijd grote milieuproblemen. De regering van Tanzania heeft daarom besloten om het gebruik van plastic tasjes (ongeacht hu...

  Lees verder
 • De lekkerste koffie uit Tanzania

  Afrika, 20-02-17

  Sawadee Reizen heeft samen met organisaties SNV en Fair Trade én met een lokale koffiecoöperatie in Tanzania een koffieproject opgezet in Moshi; een stad in het noordoosten van ...

  Lees verder
 • Met de kids naar Tanzania

  Afrika, 31-05-16

  Met het hele gezin een echt avontuur beleven? Wie weet is een familiereis naar Tanzania wel wat voor jullie. Dit land kent naast een enorme diversiteit aan flora en fauna ook een erg vriendelijke b...

  Lees verder
image

Hoogtepunten Tanzania

Serengeti National Park 

Als je naar Tanzania op vakantie gaat mag een bezoek aan het Serengeti NP eigenlijk niet ontbreken. Het park is een gigantisch natuurgebied wat verspreid ligt over het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia. Het staat bekend om de miljoenen wilde dieren die er leven. Naast de bekende Big Five, de leeuw, buffel, olifant, neushoorn en luipaard, vind je er apen, giraffen en in zeer grote getallen zebra’s en gnoes. Het gebied bestaat voornamelijk uit open grasvlaktes waardoor de dieren erg makkelijk te spotten zijn.

In de Serengeti vind je tevens de Olduvaikloof. Dit is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen ter wereld omdat hier enkele van de oudste menselijke fossielen ooit zijn gevonden.

Sawadee Rondreis Tanzania - Serengeti

Ngorongoro Krater

De Ngorongoro Krater mag tijdens een vakantie naar Tanzania niet ontbreken. Het gebied is spectaculair om op safari te gaan omdat de wilde dieren hier in een relatief kleine omgeving leven. Daarnaast is het de grootste intacte vulkanische krater in de wereld en is het uitzicht vanaf de rand van de krater zeer spectaculair. Net als in de Serengeti spot je hier de Big Five en vele andere wilde dieren. Tijdens je vakantie ontdek je het gebied per 4x4 truck met een open dak waardoor je oog in oog komt te staan met alle dieren.

Mount Kilimanjaro

Een van de bekendste plekken in Afrika is natuurlijk de Kilimanjaro. Deze vulkaan is de hoogste vrijstaande berg op aarde en tevens het hoogste punt in Afrika. Ondanks dat de berg bijna op de evenaar ligt, is er het hele jaar door sneeuw en ijs te vinden op de top. Het beklimmen van de Kilimanjaro kan via vijf verschillende routes: De Marangu Route, Machame Route, Rongai Route, Lemosho Route en de Mweka Route. Alle routes eindigen bij Uhuru Peak waar je op heldere dagen honderden kilometers ver kunt kijken. Voor het beklimmen van de Kilimanjaro heb je geen speciale vaardigheden nodig, wel is een goede conditie verijst. Mocht je de kans hebben deze fantastische berg te beklimmen tijdens je vakantie naar Tanzania, dan zal je dit avontuur nooit meer vergeten.

Sawadee Rondreis Tanzania - Kilimanjaro


Bekijk onze reizen naar Tanzania per reissoort: 

Beste Reistijd Tanzania 

Je kan gemakkelijk het hele jaar door op vakantie gaan in Tanzania. Omdat het land dicht bij de evenaar ligt is de temperatuur altijd aangenaam; de gemiddelde temperatuur ligt tussen de 28 en 34 graden. Tanzania kent twee keer per jaar een regenseizoen: een lang regenseizoen tussen maart en mei en daarnaast een kort regenseizoen in oktober en november. Tijdens het regenseizoen kunnen er een paar keer per dag korte maar hevige regenbuien vallen en kunnen de kleinere wegen soms tijdelijk onbegaanbaar zijn. 

image

Reistips Tanzania

Mto Wa Mbu

In Mto Wa Mbu leer je het echte Tanzaniaanse leven kennen. Ga mee op fiets- of wandelexcursie en maak kennis met de vriendelijke lokale bevolking. Onderweg komen we langs scholen, bananenplantages rijstvelden en leuke winkeltjes. Omdat er in deze regio ook veel koffie plantages zijn, is een vers kopje koffie hier sterk aan te raden!

Sawadee Rondreis Tanzania - Mto Wa Mbu


Zanzibar 

Zanzibar is een paradijselijke eilandengroep in de Indische Oceaan. Na een prachtige vakantie in Tanzania te hebben gemaakt, kun je hier aan de hagelwitte zandstranden perfect bijkomen. Op Zanzibar vind je, door een bewogen geschiedenis, een mix van Arabische, Aziatische en Afrikaanse culturen. Deze mix aan invloeden zorgt er voor een unieke sfeer op de eilanden. Je kunt op het eiland prachtig zwemmen, snorkelen en duiken.

Sawadee Rondreis Tanzania - Zanzibar
Naar boven
 

Haal het Midden-Oosten en Noord-Afrika in huis
Samen met Sawadee!

Reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voelt als reizen door de tijd. Ook deze week hebben wij weer leuke tips en reisverhalen voor jou geselecteerd.

Speel daarnaast deze week mee met de Midden-Oosten en Noord-Afrika quiz. Door alle vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden maak jij kans op een reisspelletjespakket. Leuk voor nu thuis, maar ook straks op reis.