< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Brussel - Dehli

  De reis begint met een vlucht van Brussel naar Delhi. 

 • 2

  Dehli

  Vroeg in de ochtend komen we aan en brengt een transfer ons naar het hotel. Delhi is een chaotische mozaïek van middeleeuwse bolwerken, Moghol Mausolea, stofferige bazaars, koloniale stadsplanning en megawinkelcentra. We hebben vandaag de tijd om een bezoek te brengen aan enkele van de vele monumenten die Delhi rijk is.

  We overnachten in een hotel in Delhi.

 • 3

  Leh

  We beginnen de dag met een vroege vlucht over de besneeuwde toppen van de Himalaya, naar Leh, de hoofdstad van Ladakh, op 3600 meter hoogte. Een transfer brengt ons naar het hotel waar we 3 nachten zullen verblijven. Om ons lichaam te laten wennen aan de hoogte doen we het vandaag zeer rustig aan. We drinken thee in de tuin van het hotel en in de avond is het mogelijk al een eerste keer de stad in te trekken. 

 • 4

  Leh

  Vandaag bezoeken we Leh, ooit een karavaanstad op de Zijderoute. Tot vandaag heeft de stad haar exotisch karakter weten te bewaren. Bovendien is het de enige 'grote' stad in een straal van 250 km. Leh dient dan ook als marktplaats voor verschillende nomadenstammen. We kunnen door de schaduwrijke steegjes en straatjes slenteren en het Stok paleismuseum bezoeken, ooit de residentie van de koning van Ladakh, Shankar gompa en Shanti stoepa. (een gompa is een boeddhistisch klooster en een stoepa een heiligdom dat vaak een relikwie bevat.)

  's avonds hebben we de tweede overnachting in Leh.

 • 5

  Leh

  In de Indusvallei vind je een aantal van de mooiste kloosters: Hemis, Thikse en Shey. Niet alleen de kloostergebouwen op zich zijn interessant, maar ook hun ligging is ronduit grandioos. Na het bezoek aan de kloosters rijden we terug naar Leh waar we onze derde overnachting hebben, de rit brengt ons langs de rivier. 

 • 6

  Kargil

  We vertrekken vroeg voor een lange transfer van 7 à 8 uur, onze eerste stop is bij Alchi Choskor, een klooster met prachtige architectuur, houtbewerking en fresco's. Vervolgens komen we langs het klooster van Likir. Later in de namiddag is het laatste klooster van de dag aan de beurt, Lamayuru is het oudste klooster van Ladakh gelegen op 3550 meter. Hierna rijden we verder naar Kargil, waar we overnachten in een hotel. 

 • 7

  Rangdum

  Een rit van 128 km brengt ons naar Rangdum, hier doen we ongeveer 7 uur over. De rit zelf is prachtig met zicht op de indrukwekkende bergen Nun (7135 m) en Kun (7035 m). 's Avonds bezoeken we het 18de-eeuwse klooster van Rangdum. De overnachting vindt plaats in een indrukwekkend gelegen en comfortabel tentenkamp in Rangdum. 

 • 8

  Penzi la naar Padum

  De laatste rit is er één van een goeie 100 km en brengt ons in circa 6 uur over de 4400 meter hoge pas Penzi la naar Padum, de administratieve hoofdplaats van de Zanskar-vallei. Deze vallei is omringd door de Himalaya- en Zanskar massieven en is de meest geïsoleerde van alle trans-Himalaya valleien. Ze ligt op een gemiddelde hoogte van 4010 m. Vandaag is de eerste avond waarbij tenten worden opgezet. Voor onze trekking in de Indiase Himalaya kunnen wij bouwen op een jarenlange, vruchtbare samenwerking met een familiebedrijf dat al tientallen jaren gespecialiseerd is in avontuurlijke reizen. Hun gidsen en helpers zijn stuk voor stuk mensen die omwille van hun ervaring en achtergrond een reis uniek maken.

 • 9

  Padum

  Vandaag hebben we een vrije dag zodat we even tot rust kunnen komen en zodat de lokale ploeg de kans heeft voorraad in te slaan. Padum is omringt met akkers en is op zich weinig inspirerend, maar het is aangenaam rondwandelen in de kleine bazaar. De ligging is echter wel de moeite waard, in elke windrichting zie je namelijk een mooi berglandschap, bezaaid met chortens en gompa's. De overnachting vindt weer plaats in ons tentenkamp. 


  Vrije dag om even tot rust te komen en om de lokale ploeg de kans te geven voorraad in te slaan.  Het met akkers omringde Padum is op zich weinig inspirerend, maar het is aangenaam rondwandelen in de kleine bazaar. De ligging is dan weer wel de moeite waard en in elke windrichting zie je een mooi berglandschap, bezaaid met chortens en gompa's. We overnachten weer in ons tentenkamp

 • 10

  Mune

  Na voldoende geacclimatiseerd te zijn kunnen we vandaag beginnen met de 9-daagse trekking die ons naar Mune (3760 meter) brengt. Onderweg bezoeken we het klooster van Bardan. Mune ligt naast de rivier en 's avonds is het mogelijk om het avondgebed in het klooster bij te wonen. We overnachten in de tent. 

 • 11

  Ichar

  Tijdens onze tocht naar Ichar (3650 meter) is er de mogelijkheid een school te bezoeken. De school is opgericht met geld van verschillende projecten in Europa, hier kunnen lokale kinderen in een vrij 'moderne' omgeving onderwijs krijgen. Vanavond gaan we weer kamperen.

 • 12

  Purne

  Het doel van vandaag is Purne, welke indrukwekkend is gelegen op een hoogte van 3820 meter in de buurt van de samenvloeiing van de rivieren Tsarap en Kargyak. Deze 2 rivieren monden verder uit in de Zanskar-rivier. De overnachting vindt weer plaats in het tentenkamp. 

 • 13

  Phuktal Gompa

  Een lusvormige tocht brengt ons naar Phuktal Gompa. Dit is een ongelooflijk spectaculair klooster gelegen in de Lungnak-vallei en enkel te voet bereikbaar. Men vermoedt dat er al zo'n 2500 jaar geleden religieuze activiteiten plaatsvonden in de achterliggende grot. Deze grot en later het klooster (zoals we dat vandaag kennen werd het gesticht in de 14de eeuw) heeft in de loop der eeuwen heel wat bewoners gehad die in het boeddhisme een belangrijke rol hebben gespeeld. (Klik hier voor meer info.) Vanavond staat er weer een avond kamperen op de planning. 

 • 14

  Kargyak

  Het landschap wordt geleidelijk aan steeds ruwer terwijl we de hoogte in wandelen. De tocht brengt ons langs o.a. maïs- en aardappelvelden waarin de boeren aan het werk zijn. Op het einde bereiken we het kleine dorpje Kargyak (4050 meter), met de typische Tibetaanse witte huisjes. Hier zetten we, omringd door bergformaties die in kleur variëren van oranje tot paars, onze tenten op.

 • 15

  Lakang

  De flora en fauna hier krijgen langzaamaan een alpien karakter, misschien krijgen we onderweg wel een marmot of een edelweiss te zien. Eén ding is zeker, onderweg naar Lakang (4320 meter) zien we mani's (gebedsstenen) en chortens (religieuze, koepelvormige bouwwerken). Dit zijn allemaal tekenen dat de bevolking hier boeddhistisch is.

 • 16

  Chumik Nakpo

  De dag begint vandaag vroeg, we moeten namelijk een eerste hoge pas over, de Shingo La (5100 m). Technisch gezien is het een makkelijk traject, niet al te steil en zonder gletsjers. De pas is het hele jaar door besneeuwd. Eenmaal boven worden we beloond met een adembenemend uitzicht op de Zanskar- en Himalaya-massieven. We dalen de pas af tot Chumik Nakpo (4400 m). S'avonds kamperen we weer.  

 • 17

  Ramjak

  De afdaling gaat over een niet altijd aanwezig pad, soms over natte keien en hoog gelegen boven de vallei richting Ramjak (4150 meter). In de avond wordt het tentenkamp weer opgezet.

 • 18

  Palemo

  Vandaag wandelen we via een steil traject naar Zanskar Sumdo. Hier steken we de hangbrug over en bereiken we Palemo (3500 meter). De overnachting vindt weer plaats in een tent.


 • 19

  Darcha

  Langs de velden van de de dorpjes Chika en Rari komen we aan in Darcha (3400 meter) en zit de 9-daagse trekking er op. We gaan weer kamperen.

 • 20

  Manali

  Vandaag staat er een spectaculaire en dagvullende rit on de planning. Via Keylong, hoofdstad van het 'stammendistrict' Lahaul & Spiti, over de Rohtang-pas (3978 m) rijden we naar Manali, een bergdorp in de mooie, beboste Kulu-vallei. We overnachten dit keer in een hotel.

 • 21

  Manali

  Om even bij te komen van de afgelopen dagen hebben we vandaag een vrije dag in het aangenaam-drukke Manali, dat een rijke cultuur kent. Er zijn hier meerdere bezienswaardigheden, zo kan je de Dhungri-tempel bezoeken of de bazaar en de warmwaterbronnen. Hier is de tweede overnachting in Manali.

 • 22

  Dehli

  Een rit van 550 km waar we circa 12 uur over rijden brengt ons naar Delhi. Hier overnachten we in een hotel.


 • 23

  Dehli - Brussel

  Op de laatste dag staan we vroeg op, een transfer brengt ons naar de luchthaven en stappen we op het vliegtuig terug naar Brussel. 


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Op reis met onze Belgische partner Anders Reizen
 • Kleine groepen met maximaal 13 deelnemers
 • Bezoek aan boeddhistisch kloosters en andere heiligdommen
 • We rijden langs bergen van boven de 7000 meter
 • Intensieve 9-daagse trekking dwars door de Himalaya
 • Een bezoek de hoofdstad van India, Delhi

Wandelvakantie India - de grote Zanskar doorsteek

Niet boekbaar

Naar boven
 

Fiets- en Wandelevent 13 april
De Hoep, Castricum


Speciaal voor alle fiets- en wandelliefhebbers; een dag die volledig in het teken staat van onze fiets- en wandelreizen.

 • Woon een van de presentaties bij over onze reizen
 • Stel al je fietsvragen aan de aanwezige experts
 • Maak kennis met de wereld van GPS 
 • Maak een mooie wandeling of fietstocht in de omgeving