< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

In Bishkek en Osh slapen we in een middenklasse hotel, op basis van tweepersoonskamers met privaat sanitair. In Kazarman, Kojokelen en Kyzyl Shoro slapen we in een eenvoudige homestay met twee- tot zespersoonskamers en gedeeld, basic sanitair.
Tijdens de trekkings slapen we afwisselend in tweepersoonstenten en joerten, die plaats bieden aan 6 à 7 personen. Sommige joerten zijn redelijk comfortabel, maar doorgaans is het comfort beperkt en slaap je in een slaapzak. In de joerten zijn matten en dekens voorzien. Voor de overnachting in tenten dien je je eigen slaapmatje te voorzien. In Kamp 1 slapen we in ruime tweepersoonstenten met degelijke matrassen in een vast tentenkamp. Hier dien je enkel een warme slaapzak te voorzien.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

Het is voor deze bestemming niet mogelijk een éénpersoonskamer te boeken.

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Je kan ervoor kiezen om een kamer (of tent indien van toepassing) te delen en te rouleren met andere ‘op indeling’ deelnemers van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

Indien je voorkeur hebt altijd een éénpersoonskamer te hebben dan kan je dit bij ons melden. Hiervoor geldt een toeslag. Het aantal eenpersoonskamers is overigens beperkt en niet overal mogelijk.

Wij verkiezen een familiaal pension, een verbouwde boerderij, een authentiek groepsverblijf boven een onpersoonlijk hotel. Comfort – zoals privaat sanitair, een zwembad – wordt geboden waar het kan maar komt niet op de eerste plaats. In meer avontuurlijke reizen wordt er gekampeerd, in eenvoudige berghutten of huisjes en soms word er zelfs onder de sterren geslapen.

 Vervoer ter plaatse

Ter plaatse maken we gebruik van een privé-minibus en jeeps (met chauffeur). Houd er rekening mee dat er heel wat afstanden afgelegd worden en dat de wegen niet altijd goed zijn.

Wandelvakantie Kirgizië: Tien Shan - naar het Pamirgebergte

In samenwerking met Belgische partner Anders Reizen

Kirgizië
20 dagen vanaf € 2.290
Naar boven
 

Haal het Midden-Oosten en Noord-Afrika in huis
Samen met Sawadee!

Reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voelt als reizen door de tijd. Ook deze week hebben wij weer leuke tips en reisverhalen voor jou geselecteerd.

Speel daarnaast deze week mee met de Midden-Oosten en Noord-Afrika quiz. Door alle vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden maak jij kans op een reisspelletjespakket. Leuk voor nu thuis, maar ook straks op reis.