< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Brussel - Moskou

  We vertrekken naar Moskou, waar we in de avond aankomen. Transfer met het busje naar het hotel om onze bagage neer te leggen. Met de metro gaan we naar het Rode plein en wandelen naar Kitai Gorod (China Town in het Russisch, dit verwijst niet naar China maar naar vroegere stadsmuren).

  De vlucht naar Moskou is zelf boekbaar.

 • 2

  Moskou - Petropavlovsk

  In de ochtend maken we een wandeling door het historisch centrum. Na de lunch vertrekken we naar de luchthaven waar om 17.00 uur de vlucht opstijgt naar Petropavlovsk.

 • 3

  Petropavlovsk-Kamchatskiy

  Aankomst om 10.45 uur lokale tijd (na een kleine 9 uur vliegen) in Petropavlovsk-Kamchatskiy, een weinig inspirerende stad die gegroeid is uit een marinebasis, maar een zeer mooie ligging heeft. Transfer naar het hotel en welkomstdiner in de stad. We bespreken de laatste details van de reis nogmaals en maken kennis met de gids.

 • 4

  Gorely - Mutnovsky

  Met het 6WD busje rijden we zuidwaarts. We slaan onze tenten op tussen de twee vulkanen: de Gorely en de Mutnovsky, die we de komende dagen zullen ontdekken. We maken een korte wandeling over de omringende bergkammen. Overnachting is in tenten.

 • 5

  Kamchatka - Mutnovsky

  We klimmen naar de top van de meest bekende vulkaan van Kamchatka, de Mutnovsky (2323 m). De kratertop met zijn actieve fumarolen en modderplassen is één van de prachtigste vulkanische fenomenen van Kamchatka. Je hebt er een panoramisch uitzicht op de vulkanen in het zuiden en op de zee. Steile wanden en glinsterende gletsjers omringen de diepe krater. Erin liggen een groen en een blauw vulkaanmeer tussen gesteenten die een veelvoud van kleuren weergeven.  Daarna gaan we terug naar het kamp en zijn de overnachting in tenten.

 • 6

  Kamchatka - Gorely

  Vandaag trekken we weer een hele dag de bergen in, dit keer naar de Gorely vulkaan (1829 m). Opnieuw een prachtig vulkanisch verschijnsel van overlappende kraters die een heus kratermassief vormen. Lavastromen, basaltorgels, 3 kratermeren en een geweldig uitzicht vormen de beloning. Terug naar het kamp en overnachting in tenten.

 • 7

  Mutnovsky - Zhirovaya-baai

  Vanaf deze dag tot dag 10 hebben we geen voertuig meer ter beschikking en trekken we te voet door de wilde natuur tot aan de Zhirovaya-baai. We dalen langs Mutnovski Thermal Station aan de noordoostelijke kant van de Mutnovsky-vulkaan af naar een verlaten en onverharde ’geologische’ weg in de vallei van de rivier de Mutnovsky. Dit gedeelte van de tocht loopt door een prachtig berglandschap en biedt een spectaculair uitzicht op de rijk begroeide laaglanden die we de komende dagen zullen doorlopen. We slaan ons kamp op aan de oevers van de Mutnovsky-rivier.

 • 8

  Mutnovsky - Zhirovaya

  Wandeling van 18 km door berkenbossen in de vallei van de Mutnovsky-rivier tot aan de overgang met de Zhirovaya-rivier. We volgen dan verder de Zhirovaya-rivier tot deze overgaat in de pittoreske laagvlakte van de Zhirovaya-baai. Op deze erg idyllische plaats aan de noordelijke Stille Oceaan slaan we ons kamp op. We wandelen langs het sikkelvormig strand en bezoeken het vissersstation aan de monding van rivier.

 • 9

  Stille Oceaan

  We blijven aan de zee met een rustige tocht van 12 km, eerst door het meterhoge gras van de savanne, over een verlaten zandpad en door zomerberkenbossen. We gaan kamperen aan de warmwaterbronnen, die opborrelen uit een heuvel en een aantal meertjes instromen. Je kan er eentje uitkiezen met een temperatuur die jou bevalt en kan je heerlijk genieten!

 • 10

  Starichkov - Petropavlovsk & Avacha-vulkaanplateau

  Vroeg in de ochtend brengt een zodiak ons naar de boot: de Kathleen, die ons terug zal varen naar Petropavlovsk. Maar eerst gaan we aan land op het eiland Starichkov, waar we een prachtig uitzicht hebben op de fascinerende omgeving van Petropavlovsk vanaf de zee. In Petropavlovsk wacht een 6WD-bus ons op aan de pier, die ons langs de Sukhaya (Droge)-rivier naar het Avacha-vulkaanplateau brengt, een tocht van 60 km. Overnachting in houten hutten in het basiskamp tussen de vulkanen Avachinsky en Koryaksky. 

 • 11

  Avacha-vulkaan

  Deze dag is de beklimming van de Avacha-vulkaan (2748 m). Het pad stijgt geleidelijk naar de top en neemt 5 à 6 uur in beslag. We picknicken op de rand van de krater, die tot aan de rand gevuld is met geharde zwarte lava na de uitbarsting van 1991, terwijl we genieten van het verbluffende panorama over de Stille Oceaan, Petropavlovsk, de Koryaksky-vulkaan en de Malycheva-vallei. Daarna gaan we terug naar het basiskamp.

 • 12

  Milkovenederzetting

  We rijden met een 6WD-bus 300 km naar het noorden tot aan de Milkove-nederzetting, met onderweg eventueel een halte bij de warmwaterbaden. We overnachten in houten hutten.

 • 13

  Tolbatchik

  We rijden verder naar de voet van de Tolbatchik (3682 m), waar we in de laat in de middag aankomen. Op 1000 m hoogte installeren we het basiskamp voor de volgende dagen. We verkennen de omgeving door middel van een wandeling in de ons omringende stenen woestijn van lavakegels en -stromen.

 • 14

  Ploski-Tolbatchik vulkaan

  Beklimming van de Ploski-Tolbatchik vulkaan (3080 m), 8 tot 12 uur klimmen (o.a. over oude lavavelden) maar technisch niet moeilijk. De laatste 500 m gaat recht omhoog door los zand is het zwaarste stuk. Na een lange tocht heb je van op de top van de vulkaan een prachtig uitzicht op de gigantische krater (1,8 km breed en meer dan 500 m diep) en de schitterende gletsjers in de verte. In 1975-76 vond hier een grote explosie plaats. Daarna gaan we terug naar het basiskamp.

 • 15

  Esso

  Rit naar de nederzetting Esso, pittoresk gelegen in een door groene bergen omringde vallei. Hoewel je hier een gemengde gemeenschap aantreft, wonen hier over het algemeen een van de inheemse bewoners van Kamtsjatka, de Evenen. We bezoeken het museum om iets meer over hun geschiedenis en cultuur te weten te komen. We overnachten in een hotel en dineren onder een Even-folkconcert.

 • 16

  Petropavlovsk

  Terugtocht naar Petropavlovsk (525 km) met de 6WD-bus. We overnachten in een hotel.

 • 17

  Reservedag

  Reservedag. Mocht deze niet gebruikt zijn, kan je vandaag kiezen voor een aantal optionele activiteiten (wordt besproken op de kennismakingsbijeenkomst). Een van de duurdere opties is een helikoptervlucht, bijvoorbeeld naar het Kurilskoye-meer of het geisergebied ten noorden van Petropavlovsk, daarvoor moet je reken op 450 à 550 euro. Overnachting in een hotel.

 • 18

  Moskou - Brussel

  We reizen via Moskou terug naar Brussel.

  Vlucht vanaf Moskou optioneel.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 10 deelnemers
 • Op reis met onze Belgische partner Anders Reizen
 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Wandeling door het historisch centrum van Moskou
 • Tentovernachting tussen de Gorely en Mutnovsky vulkaan
 • Panoramische uitzichten vanaf Kamchatka
 • Beklimmen van vier vulkanen
 • Te voet door de wilde natuur en berglandschap

Wandelvakantie Rusland - Het schiereiland Kamtsjatka

Niet boekbaar

Naar boven
 

Fiets- en Wandelevent 13 april
De Hoep, Castricum


Speciaal voor alle fiets- en wandelliefhebbers; een dag die volledig in het teken staat van onze fiets- en wandelreizen.

 • Woon een van de presentaties bij over onze reizen
 • Stel al je fietsvragen aan de aanwezige experts
 • Maak kennis met de wereld van GPS 
 • Maak een mooie wandeling of fietstocht in de omgeving