< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Bezoek aan het historische dorpje Barumini
 • Dagtocht door het natuurpark Giara di Gesturi
 • Bezoek aan het dorpje Belvi
 • Prachtige stranden met azuurblauw water
 • Prachtig natuurlandschap
 • Leer de Sardijnse cultuur kennen
 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Op reis met onze Belgische partner Anders Reizen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Vlucht Brussel - Olboa, naar Cala Gonone

  Heenreis van Brussel via Zürich naar Olbia en transfer naar het eerste logies in Cala Gonone, gelegen bij de zee, in een romantische baai aan de Golf van Orosei.

  In Cala Gonone maken we een eerste korte wandeling langs de rotskust naar de zeegrot Biddiriscotta.

 • 2

  Cala Gonone / strandwandeldag

  image

  Tocht langs mooie stranden en kreken met azuurblauw water, die enkel te voet of per boot bereikbaar zijn en waar het heerlijk zwemmen is. Wie dit wil, kan deze wandeling afsluiten met een optionele boottocht. Tweede overnachting in Cala Gonone.

 • 3

  Cala Gonone / bergwandeldag

  image

  Bergtocht naar het bergstadje Dorgali of prachtige panoramische wandeling boven de ruwe kust en onderlangs de Monte Irveri. We dalen af naar Cala Cartou met haar breed zandstrand.  Derde overnachting in Cala Gonone.

 • 4

  naar Belvi

  image

  Vandaag maken we kennis met de Sardische volkscultuur. De dag begint met onze transfer naar Centraal-Sardinië en eindigt in het bergdorp Belvi in het westen van het Gennargentu-gebergte. Hier logeren we ook 2 nachten in het familiehotel van Marianna Casau. De gemengde wouden die de Gennargentu-keten bedekken doen wat denken aan die van zuidelijk Duitsland (maar dan zonder de massa’s toeristen).

  In Orgosolo bekijken we de anarchistische muurschilderingen en in Mamoiada laten we ons rondleiden in het maskermuseum.  

  De volgende dagen maken we enkele pittige tochten in de ongerepte natuur van dit ruige, haast onbewoonde massief en passeren dorpjes waar nog volop Sardijns wordt gesproken en waar de oude tradities in ere worden gehouden. 

 • 5

  Belvi / wandeling Punta la Marmora

  image

  We begeven ons naar Arco de Tascussi, gelegen op 1245 m, en vandaar wandelen we naar het hoogste punt van Sardinië, Punta la Marmora op 1835 m. Het hele eiland ligt aan onze voeten.

  Tweede overnachting in Belvi.
 • 6

  naar Barumini

  image

  In de voormiddag maken een wandeling naar een meesterwerk van natuurlijke architectuur, de Monte Texile rots. Na de picknick zijn we klaar voor het transfer naar Barumini in het zuidelijk deel van het eiland. Ons hotelletje ligt even buiten het dorp Barumini. In de vooravond verkennen we het historisch dorp Barumini, brengen we een bezoek aan het museum Casa Zapata of genieten van de avondzon op de ruime patio van het hotel. Morgen komen we meer te weten over het Su Nuraxi mysterie.

 • 7

  Barumini / bezoek Su Nuraxi

  image

  Een bezoek aan Su Nuraxi, het grootste nuraghen-complex van Sardinië absoluut is de moeite waard. Een lokale cultuurgids vertelt over de bouwwerken van onbekende oorsprong die opgetrokken werden tijdens het eind van het 2e millennium v. Chr. Ze zijn uniek in de wereld. Su Nuraxi is het grootste en best bewaarde voorbeeld van deze opmerkelijke vorm van prehistorische architectuur en is opgenomen in de Werelderfgoedlijst.

  Tocht in het natuurpark Giara di Gesturi, een basaltplateau met een oppervlakte van 45 km² dat door zijn specifieke landschappelijke kenmerken bijna een ‘eiland op een eiland’ is. Tussen de maquisvegetatie van struiken en kurkeiken groeien de mooiste bloemen, waaronder heel wat orchideeën, en zwerven inheemse Sardijnse paarden rond. Deze kleine, donkerbruine paarden zijn de laatste afstammelingen van een ras dat ooit heel Sardinië bevolkte.

  Tweede overnachting in Barumini.

 • 8

  naar Cagliari

  image

  Transfer naar Cagliari, waar we inchecken in een hotel in het centrum, de meest "Italiaanse" stad van Sardinië: vespa's rijden op en af de beschaduwde boulevards, de locals vertoeven in de cafeetjes onder de sierlijke bogen in het Marina district en overal is de rijke historie van de stad weerspiegeld in Romeinse ruïnes, musea, kerken en galerijen.

 • 9

  Vlucht naar Brussel

  In de vroege middag ben je vrij om nog even door Cagliari te dwalen. 's Middags vertrekken we naar de luchthaven van Cagliari voor de terugvlucht naar Brussel.


Wandelvakantie Italië - Sardinië

Boekbaar vanaf 27-12-2018.
Ik blijf graag op de hoogte.

Sardinië
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een reis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!