< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Op reis met onze Belgische partner Anders Reizen
 • Overweldigend landschap
 • Bezoek aan meerdere kleine vissersdorpjes
 • Tocht naar het strand van Kvalvikka en de Ryten
 • Bezoek aan het ruige eiland Moskenesoya
 • Tocht naar de top van de Munkan (797 meter)
 • We maken een reis met de Hurtigruten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Brussel - Oslo-Bodø

  Vluchten Brussel-Oslo-Bodø, waar we onze intrek nemen in het hotel.

 • 2

  Bodø - Stamsund

  image

  In de voormiddag maken we een wandeling vanuit Bodø naar de Keiservarden, die met zijn 366 meter de stad domineert. Je wordt meteen getrakteerd op erg mooie vergezichten, op de stad en op de ruwe eilanden voor de kust. In geval van helder weer kunnen we zelfs een eerste glimp opvangen van de Lofoten, 100 km verder. Om 15 uur vertrekken we met de Hurtigruten, de historische postboot die tussen Bergen en Kirkenes vaart, meer dan 4000 km langs de mooie Noorse kust en ook wel de ‘mooiste zeereis ter wereld’ genoemd. 4 uur puur genieten. Vanaf het schip zien we langzamerhand de zwarte massieve Lofoten-muur opdoemen en komen meer en meer steile pieken tevoorschijn. Bij zonnig weer kunnen we de hele archipel overschouwen. Aankomst in het gezellige vissersdorpje Stamsund, waar we de komende 2 nachten verblijven in een rorbu. Rorbuer zijn de houten vissershuisjes die voor het eerst als accommodatie voor seizoensvissers werden gebouwd onder koning Øystein in de 12de eeuw.

 • 3

  Justadtinden

  image

  Dagwandeling naar de Justadtinden, met 738 meter een van de hoogste toppen op het eiland Vestvagoy. We ondernemen een relatief gemakkelijke wandeling over goed begaanbaar terrein en een ideale kennismaking met de typische Lofoten-landschappen. Het 360 graden uitzicht op de top biedt spectaculaire panorama's. Bij mooi en windstil weer vormt de top een pracht van een picknickplek.

 • 4

  Stamsund - Fredvang

  Verkenning van Stamsund en een wandeling over de kam erboven, met mooie uitzichten op het dorp en de Vesterfjord. Ondanks z’n bevolkingsaantal van welgeteld 1023 inwoners is Stamsund een van de grotere vissersdorpen van de Lofoten en huist het o.a. het grootste visverwerkingsbedrijf van de hele archipel. Daarnaast heeft het een verrassend rijk cultureel leven. Zo is er de jaarlijkse organisatie van het Stamsund International Theatre festival.

  In namiddag brengt een busrit van een uurtje ons naar Fredvang, onze verblijfplaats voor de komende 3 nachten. Onderweg vergapen we ons aan het ene mooie ansichtkaartplaatje na het andere.

 • 5

  Nesland - Nusjford

  image

  Vandaag maken we een kustwandeling van de kleine nederzetting Nesland naar Nusjford, het oudste en best bewaarde vissersdorpje van de Lofoten, dat nog in zijn oorspronkelijke vorm te bewonderen is. De huisjes en werkplaatsen zijn intact en dateren van eind 1800. Hier vonden archeologen de eerste sporen van ‘industriële visserij’. Het uitzicht op de mooie rode vissershuisjes ingeklemd in de rotsen levert alweer mooie foto’s op!

 • 6

  Kvalvikka - Ryten

  image

  Dagtocht naar het strand van Kvalvikka en de Ryten. Kvalvikka is een van de mooiste stranden van de Lofoten. Gelegen in een geïsoleerde baai en enkel te voet te bereiken, voelt het aan als het einde van de wereld. Turquoise golven storten zich op het witte strand en verticale wanden rijzen honderden meters hoog, de Lofoten alweer op hun best. De baai werd tot 1930 effectief bewoond en sporen hiervan zijn nog steeds te vinden. Na de middag brengt een pittige beklimming ons naar de top van de Ryten (543 m), die ons trakteert op spectaculaire uitzichten. Met wat geluk baadt de baai waar we vanmorgen waren in het gouden zonlicht, een beeld dat je niet snel zal vergeten.

 • 7

  Moskenesoya - Vindstad

  image

  Transfer naar het zuidelijkste eiland Moskenesoya, waar we de 3 laatste nachten verblijven. Wanneer we het eiland naderen, lijkt het uitsluitend te bestaan uit scherpe bergpieken. Toch wonen hier al eeuwen mensen, omwille van de rijke visgronden. Moskenesoya heeft de wildste en ruigste berglandschappen, en biedt zonder meer de spectaculairste wandelmogelijkheden. In Reine, door de Noren verkozen tot mooiste dorp van Noorwegen, nemen we de ferry door de prachtige Reinefjord naar het kleine gehuchtje Vindstad, vanwaar we een mooie wandeling maken naar het strand van Bunes. Voor de liefhebbers is het mogelijk om nog een beklimming te maken naar de top van een naburige berg. We gaan terug met de ferry naar Reine en vertrekken naar ons hotel. 

 • 8

  Bezoek aan het dorp Å

  image

  Bezoek aan Å, het zuidelijkste dorpje van de Lofoten en een oud vissersdorp met 250 inwoners. We maken een wandeling rond het meer Agvatnet, dat fungeert als waterreservoir voor het dorp. Nadien verkennen we het dorp zelf en is er de mogelijkheid tot bezoek aan een van beide dorpsmusea, het ‘Fiskevaersmuseum’ (over het leven in een vissersdorp ) of het ‘Torrfiskmuseum’ (over de stokvis, een belangrijk voedings- en exportproduct van de Lofoten).

 • 9

  Munkan

  Dagtocht naar de top van de Munkan (797 m), het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de reis. Het is een prachtige bergtocht door één van de ruwste en wildste berggebieden van de Lofoten. Het uitzicht boven vat nog eens alles samen wat de Lofoten aan moois te bieden hebben: fjorden, bergen, en zee in alle richtingen.

 • 10

  Bodø Oslo - Brussel

  Ferry naar Bodø en terugreis via Oslo naar Brussel (aankomst 18.20 uur.).

 • Opgelet

  De kans bestaat dat er een wandeling in het hierboven beschreven schema verdwijnt en vervangen wordt door een mooier alternatief.

Wandelvakantie Noorwegen - Lofoten

Boekbaar vanaf 27-12-2018.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Sawadee Reisevent 25 november
DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou
 • Vlogworkshop door vlogger Teun Peters
 • Workshop Smartphone fotografie  
 • Lancering nieuwe brochure 2019/2020
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.