< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Bezoek aan Madrid
 • Prachtige natuurlandschappen
 • Tocht door de Gredos-bergen
 • Bezoek aan de Cuevas de Aguila
 • Naar de top van de col Puerto del Pico
 • In samenwerking met Anders Reizen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Brussel - Madrid

  Ochtendvlucht naar Madrid, waar we worden opgewacht door de Nederlandstalige begeleider. Hij brengt ons naar zijn pension in dorp Arenas de San Pedro (circa 2 uur rijden), dat gelegen is tussen de ruige bergen met kabbelende riviertjes en aangenaam glooiende boomgaarden.

 • 2

  Torrejones

  image

  We starten de dag met een kleine wandeling die brengt ons door de schitterende omgeving van het pension naar de top van de Torrejones en eindigt bij een natuurlijk zwembad, zoals er veel zijn in deze regio.

 • 3

  Gredos-bergen - Cuevas del Valle.​​

  image

  Start van de vierdaagse trekking door de Gredos-bergen. We wandelen al onmiddellijk de berg Berocal op en krijgen een volledig overzicht van het massief en van de route die we de komende dagen gaan wandelen. Via smalle bospaadjes steken we door naar de vallei van de Cinco Villas, vijf typische bergdorpen waarvan wij er vier aandoen en overnachten in het laatste, Cuevas del Valle.

 • 4

  Col Puerto del Pico - Arenal

  image

  Over een kronkelende en soms uitdagende oude Romeinse weg bereiken we de col Puerto del Pico (1395 m). Vanaf het bergrestaurant met panoramaterras hebben we een weids uitzicht over het dal. Een indrukwekkende traverse en een afdaling langs olijvenboomgaarden brengt ons naar het bergdorpje Arenal voor de overnachting.

 • 5

  Col Yermo - Guisando-vallei

  image

  Een spectaculaire klim is nodig om bij het startpunt van de ‘Senda Ecologica’ te komen, een traject over de met dennenbossen begroeide zuidelijke hellingen van het centrale Gredos-massief. Hoogste punt is de Col Yermo (1500 m) vanwaar we oversteken naar de Guisando-vallei met aan alle kanten indrukwekkende rotspartijen. Nog een flinke afdaling over een rotspad en we zijn in het logies.

 • 6

  Arenas de San Pedro

  De laatste trekking dag is de kortste. We trekken wat tijd uit in het interessante bezoekerscentrum met een schat aan informatie over de lokale flora en fauna. Dan dalen we af, terug de dennenbossen in. Onderweg picknicken we bij het rotsbassin Charco Verde. Vanaf daar volgen we de rivier Arenal terug naar Arenas de San Pedro.

 • 7

  Cuevas de Aguila

  image

  Een luswandeling vanuit het pension brengt ons naar de druipsteengrotten Cuevas de Aguila. De terugweg is een soort van junglepad en laat een heel ander gezicht zien van het berggebied waar we de afgelopen dagen doorheen trokken. De rest van de dag kan opgevuld worden met kanoën, fietsen of paardrijden. Ook een uitstap naar de historische stad Avila is een mogelijkheid.

 • 8

  Madrid - Brussel

  Aangezien we naar Brussel terugvliegen met een avondvlucht (opstijgen 19.40 uur), is er mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Madrid. De begeleider reist met de groep mee naar de luchthaven, waar de bagage in bewaring wordt gegeven. Vervolgens brengt de bus ons naar museum Prado, waar de begeleider afscheid neemt. Het Museo del Prado is terecht de trots van Madrid en behoort met zijn meer dan 8000 schilderijen tot de topmusea in de wereld. Maar je kan ook wat gaan rondstruinen op de Plaza Mayor, een parel van harmonieuze architectuur en dé ontmoetingsplaats van de stad. Ook een citytour per bus behoort tot de mogelijkheden, om een globaal beeld te krijgen van de stad. Tegen 17 uur moeten we terug op de luchthaven zijn. We landen in Brussel om 22 uur.

Wandelvakantie Spanje - Op stap in de Sierra de Gredos

In samenwerking met Belgische partner Anders Reizen

De Siera de Gredos
8 dagen vanaf € 890
Naar boven