< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

We slapen 2 x in een 'bergstation' van de Sverige Turistforeningen (de Zweedse toeristenvereniging) in Abisko en Kebnekaise, 1x in een hotel in Kiruna aan het einde van de reis en de overige nachten in goed uitgeruste berg'hutten'. In de leefruimte zijn er verschillende kookvuren met bijhorend kookgerief en een houtkachel. De slaapkamers bevatten stapelbedden met donsdekens en hoofdkussens. Er is een droogruimte voorzien. De toiletten bevinden zich in afzonderlijke gebouwen. Er is geen elektriciteit en geen stromend water. Als bezoeker moeten we een aantal taken vervullen: drinkwater halen, afvalwater afvoeren, houtvoorraad aanvullen, vegen, etc. Het is een bergtraditie om samen zorg te dragen voor de leefruimte.

Om in de hutten te overnachten moet je lid zijn van de STF of Hostelling International. Anders Reizen koopt voor de deelnemers een lidmaatschap aan en dit is in de prijs inbegrepen. Wie al lid is van de VJH (Vlaamse Jeugdherbergen vzw), meldt dat best bij inschrijving. Je krijgt dit dan ter plaatse door de begeleider terugbetaald.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

Indien je voorkeur hebt altijd een éénpersoonskamer te hebben dan kan je dit bij ons melden. Hiervoor geldt een toeslag. Het aantal eenpersoonskamers is overigens beperkt en niet overal mogelijk.

Wij verkiezen een familiaal pension, een verbouwde boerderij, een authentiek groepsverblijf boven een onpersoonlijk hotel. Comfort – zoals privaat sanitair, een zwembad – wordt geboden waar het kan maar komt niet op de eerste plaats. In meer avontuurlijke reizen wordt er gekampeerd, in eenvoudige berghutten of huisjes en soms word er zelfs onder de sterren geslapen.

  • Meer persoonskamers zijn mogelijk
  • Gemeenschappelijk sanitair is mogelijk
  • Eenvoud en gezelligheid staan voorop

 Vervoer ter plaatse

Binnen Zweden verplaatsen we ons met een vlucht (naar Kiruna), per trein (naar Abisko) en per bus (terug naar Kiruna).

Wandelvakantie Zweden - Lapland: Kungsleden

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

  • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
  • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
  • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.