< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Parijs - Kahalui Maui

  Een shuttlebus brengt ons naar de luchthaven van Parijs. Na een lange reis (Hawaï ligt nu eenmaal héél ver weg) landen we rond 21:00 uur plaatselijke tijd in Kahalui op Maui. Transfer naar een comfortabel, centraal gelegen hotel waar we de komende 4 nachten verblijven.

 • 2

  Molokini-krater - Ho’opika Beach Park

  image

  Als er één plaats is in Hawaï waar je het water móet ingaan, is het in de gedeeltelijk onder de zeespiegel gelegen Molokini-krater. Langs de steile kraterwanden zien we zeeschildpadden, (ongevaarlijke) rifhaaien en massa's kleurrijke vissen. Tijdens deze optionele uitstap breng je een halve dag door op een catamaran, maak je verschillende snorkelstops en sluit je af met een barbecue aan boord. Wie dit liever niet doet, rijdt naar Ho’opika Beach Park, een van de meest gerenommeerde windsurfplekken ter wereld en stranden om u tegen te zeggen. Zonsondergang op Big Beach, een ongerept strand en een van de mooiste van Maui. Tweede overnachting in Kahalui op Maui.


 • 3

  Keonehe’ehe’e Trail

  image

  Wie het Haleakala Nationaal Park niet heeft bezocht heeft niet in de ziel van Maui gekeken. Op het Keonehe’ehe’e Trail, één van de topwandelingen op Hawaï die zo'n 6 uur in beslag neemt, ontdekken we de unieke landschappen rondom de grootste slapende vulkaan ter wereld. Zonsondergang op het hoogste punt van Maui, dat bijna altijd boven de wolken uitsteekt. Derde overnachting in Kahalui op Maui.


 • 4

  Pipiwai Trail

  image

  ‘The Road to Hana’ loopt langs steile kliffen, tropisch regenwoud, watervallen en afwisselende landschappen. We stoppen op meerdere plaatsen aan de steeds spectaculaire kustlijn. Het Pipiwai Trail brengt ons door een dicht bamboebos naar de Waimoku-waterval (2 uur retour). We bevinden ons hier aan de zuidelijke kant van het Haleakala National Park. De weg is hier in mindere staat, sommige delen zijn onverhard. Vierde overnachting in Kahalui op Maui.

 • 5

  ​Lahaina - Kauai

  image

  Lahaina is een historisch stadje, ooit de hoofdstad van het koninkrijk Hawaï begin 19de eeuw en tot halverwege die eeuw een belangrijke uitvalsbasis voor de walvisvangst. We bezoeken deze relaxte plek en we lunchen in een restaurant met traditionele Hawaiiaanse keuken. In de namiddag rijden we verder noordelijk waar we een wandeling maken langs de kust, via kliffen en mooie stranden. We nemen afscheid van Maui en vliegen naar Kauai, waar we de komende vier nachten in Lihue logeren, op een rustig gelegen plek met een ruime tuin en zwembad.

 • 6

  Waimea Canyon - watervallen van Wailua

  image

  Vandaag bestaat er de mogelijkheid om een helikoptervlucht te maken over ‘the Garden Island’, zoals Kauai ook wordt genoemd. Je vliegt door Waimea Canyon, de ‘Grand Canyon of the Pacific’ en 22,5 km lang en 1098 m diep, en je krijgt onvergetelijke zichten op de kustlijn van Na’pali waar o.a. Jurrasic Park werd gefilmd. Wie niet kiest voor de helikoptervlucht, kan de watervallen van Wailua bezoeken in de weelderige, natte jungle van Wailua River State Park. Na het rijden maken we nog een mooie valleiwandeling van twee uur. Tweede overnachting in Lihue op Kauai.


 • 7

  Na Pali-kust - Kalalau Trail

  image

  De Na Pali-kust is een bijzondere plaats, met de robuuste 'pali', diepe, smalle valleien die abrupt uitlopen in zee. Je vindt er watervallen, snelstromende rivieren en, op de bodem van de valleien, overblijfselen van stenen muurtjes. In vroegere tijden lagen hier akkers waar 'taro' (olifantsoor) werd verbouwd, een zetmeelrijk basisingrediënt van de Hawaïaanse keuken. Wandeling over het Awa'awapuhi Trail, met mooie zichten op de Napali Coast. De wandeling volgt dezelfde weg heen en terug. Er zijn soms steile stukken en het kan hier en daar modderig zijn; wandelstokken zijn zeker aanbevolen. Derde overnachting in Lihue op Kauai.


 • 8

  Waimea Canyon

  image

  Vandaag gaan we op ontdekking in de Waimea Canyon (zie dag 6), langs de weelderig begroeide, roodbruine lavarotsen van dit geologische wonderland. Het is ongetwijfeld een van de meest indrukwekkende plaatsen van Hawaï. We stoppen regelmatig om te genieten van een panoramische uitzicht over de canyon en de omgeving. In de middag wandelen we over het Canyon Trail (2,5 uur) naar de Waipo’o-waterval, met mogelijkheid tot zwemmen en onderweg bewonderen we weer prachtige uitzichten. Vierde overnachting in Lihue op Kauai.


 • 9

  Maha’ulepo Trail - Kona

  image

  Het zalige Maha’ulepo Trail brengt ons in circa 3 uur langs de kustlijn via kliffen naar een mooi strand. Hier picknicken we en is er tijd om te zwemmen.Transfer naar de luchthaven van Lihue en vlucht naar Kona, The Big Island, dat groter is dan alle andere eilanden van Hawaï samen. Transfer naar het hotel in Kona, een centraal gelegen comfortabel hotel met zwembad.

 • 10

  ​Kona

  image

  Kona is een relaxte plek die vooral gekend is als startplaats van de Iron Man, de zwaarste triatlon ter wereld. Hier bevindt zich Pu’uhonua Historical Park met de reconstructie van Hale o Keawe Heiau, tot begin 19de eeuw een koninklijk mausoleum. We maken er een rustige dag van. Ten noorden van Kona liggen enkele mooie stranden waar we een wandeling maken (ca. 2 u.) en waar kan gezwommen worden. Tweede overnachting in Kona op Big Island.

 • 11

  Pu’uhonua Historical Park - Kona

  image

  Ka Lae viewpoint is met zijn steile kliffen, sterke wind en eindeloze zichten op de Stille Oceaan een bijzondere plaats. Per 4x4 rijden we verder tot aan Green Sands Beach, dat zijn kleur te danken heeft aan vulkanisch basalt. Deze prachtig gelegen baai is een ideale plek om te zwemmen. Op het strand van Punalu’u is het zand zwart en hier worden vaak zeeschildpadden gezien. We slapen vanavond in een rustige omgeving in Volcano op Big Island.

 • 12

  Hawai'i Volcanoes National Park Hilo

  image

  Vandaag bezoeken we Volcanoes National Park. In het Visitor Center krijgen we o.a. een filmpje te zien van de laatste ontwikkelingen in het park. Dat was immers deels ontoegankelijk geworden door de recente vulkaanuitbarsting. Het wordt geleidelijk aan weer opengesteld voor het publiek en die delen zijn de moeite waard om te ontdekken tijdens enkele korte wandelingen. Transfer naar Hilo, waar we de komende 4 nachten logeren in een hotel.

 • 13

  Hilo

  image

  Transfer naar het Onizula Visitor Information Station, gelegen op 2800 m op de flank van de Mauna Kea, de hoogste vulkaan op Hawaï (4205 m) en een plaats van groot spiritueel belang. We komen er meer te weten over de enorme telescopen die op de top staan en tot de krachtigste ter wereld behoren. Aan het Visitor Station staan ook telescopen - zij het minder krachtig - die voor het grote publiek toegankelijk zijn. 

  Het is tevens het startpunt van een prachtige wandeling naar Pu'u Kole, een opvallend dieprode sintelkegel van waar je indrukwekkende zichten krijgt op de Mauna Kea en buur Mauna Loa. De wandeling duurt ca. 4 u., is 11 km lang met 300 m klimmen en weer dalen. Vanavond kan je optioneel deelnemen aan een georganiseerde tour om de zonsondergang mee te maken vanaf de top van Mauna Kea. 

  Tweede overnachting in Hilo op Big Island.

 • 14

  Hilo

  image

  We rijden naar Waipi’o, waar we een indrukwekkend uitzichtpunt hebben over de gelijknamige vallei. Verder naar het uiterste noorden van Big Island, naar de Honokāne Nui-vallei. Een aardbeving heeft hier in 2006 grote aardverschuivingen teweeggebracht. Toch valt hier nog veel en mooi te wandelen door intens groene bossen met prachtige zichten op de Oceaan. Heen en terug nemen we dezelfde route van een 4-tal u. met 300 m klimmen/dalen. Derde overnachting in Hilo op Big Island.

 • 15

  Lili’uokalani Park - Kahalui

  image

  Mauna Loa is de grootste vulkaan ter wereld en neemt een groot deel van Big Island in beslag. We rijden door enorme lavavelden tot op 3400 m hoogte, waar we mooie zichten hebben op de Mauna Kea (waar we eergisteren waren). 

  We maken een wandeling die start op 3400 m en door de lavavelden loopt. Het pad gaat aanvankelijk vrij steil omhoog en dan op en neer, maar we winnen geleidelijk aan hoogte. We wandelen een 3-tal u. en keren via dezelfde route terug. Indien het weer het toelaat en de groep het fysiek aankan, kunnen we doorwandelen tot aan de krater op de top, 4170 m hoog (2 u. wandelen extra). 400 m klimmen/dalen of 800 m klimmen/dalen.

  Vierde overnachting in Hilo op Big Island.

 • 16

  Lili’uokalani Park

  image

  Lili’uokalani Park, genoemd naar de laatste koningin van Hawaï, met zijn Japanse tuinen is een relaxte plek. Even ten noorden van Hilo ligt het Akaka Falls State Park. De kleine wandeling naar de 130 m hoge waterval is de moeite waard. En de prachtige botanische tuin laat ons voor het laatst genieten van de tropische flora van Hawaii. 

  Tegen de avond transfer naar de luchthaven voor de terugreis

 • 17

  Washington - Brussel

  Verder via Washington naar Brussel.

 • 18

  Brussel


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 12 deelnemers
 • Overweldigende panoramische uitzichten
 • Bezoek aan de Molokini-krater
 • Bezoek aan Lahaina
 • Wandeling over de Kalalau Trail
 • Tocht door de Waimea Canyon
 • Prachtige natuurlandschappen
 • In samenwerking met Anders Reizen

Wandelvakantie Verenigde Staten - Hawaï

In samenwerking met Belgische partner Anders Reizen

Hawaï
18 dagen vanaf € 6.330
Naar boven
 

Wintersale
Kortingen tot €200 p.p.

De koude winterdagen in Nederland zijn een feit. Sneeuw, kou en regen.. Typisch Hollands winterweer. Droom je al weg naar een zonnig oord? Misschien boek je een mooie reis naar één van onze geselecteerde bestemmingen en ontvang je tot €200 korting per persoon