< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 12 deelnemers
 • Overweldigende panoramische uitzichten
 • Bezoek aan de Molokini-krater
 • Bezoek aan Lahaina
 • Wandeling over de Kalalau Trail
 • Tocht door de Waimea Canyon
 • Prachtige natuurlandschappen
 • In samenwerking met Anders Reizen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Parijs - Kahalui Maui

  Een shuttlebus brengt ons naar de luchthaven van Parijs. Na een lange reis (Hawaï ligt nu eenmaal héél ver weg) landen we rond 21:00 uur plaatselijke tijd in Kahalui op Maui. Transfer naar een comfortabel, centraal gelegen hotel waar we de komende 4 nachten verblijven.

 • 2

  Molokini-krater - Ho’opika Beach Park

  image

  Als er één plaats is in Hawaï waar je het water móet ingaan, is het in de gedeeltelijk onder de zeespiegel gelegen Molokini-krater. Langs de steile kraterwanden zien we zeeschildpadden, (ongevaarlijke) rifhaaien en massa's kleurrijke vissen. Tijdens deze optionele uitstap breng je een halve dag door op een catamaran, maak je verschillende snorkelstops en sluit je af met een barbecue aan boord. Wie dit liever niet doet, rijdt naar Ho’opika Beach Park, een van de meest gerenommeerde windsurfplekken ter wereld en stranden om u tegen te zeggen. Zonsondergang op Big Beach, een ongerept strand en een van de mooiste van Maui. Tweede overnachting in Kahalui op Maui.


 • 3

  Keonehe’ehe’e Trail

  image

  Wie het Haleakala Nationaal Park niet heeft bezocht heeft niet in de ziel van Maui gekeken. Op het Keonehe’ehe’e Trail, één van de topwandelingen op Hawaï die zo'n 6 uur in beslag neemt, ontdekken we de unieke landschappen rondom de grootste slapende vulkaan ter wereld. Zonsondergang op het hoogste punt van Maui, dat bijna altijd boven de wolken uitsteekt. Derde overnachting in Kahalui op Maui.


 • 4

  Pipiwai Trail

  ‘The Road to Hana’ loopt langs steile kliffen, tropisch regenwoud, watervallen en afwisselende landschappen. We stoppen op meerdere plaatsen aan de steeds spectaculaire kustlijn. Het Pipiwai Trail brengt ons door een dicht bamboebos naar de Waimoku-waterval (2 uur retour). We bevinden ons hier aan de zuidelijke kant van het Haleakala National Park. De weg is hier in mindere staat, sommige delen zijn onverhard. Vierde overnachting in Kahalui op Maui.

 • 5

  ​Lahaina - Kauai

  image

  Lahaina is een historisch stadje, ooit de hoofdstad van het koninkrijk Hawaï begin 19de eeuw en tot halverwege die eeuw een belangrijke uitvalsbasis voor de walvisvangst. We bezoeken deze relaxte plek en we lunchen in een restaurant met traditionele Hawaiiaanse keuken. In de namiddag rijden we verder noordelijk waar we een wandeling maken langs de kust, via kliffen en mooie stranden. We nemen afscheid van Maui en vliegen naar Kauai, waar we de komende drie nachten in Lihue logeren, op een rustig gelegen plek met een ruime tuin en zwembad.

 • 6

  Waimea Canyon - watervallen van Wailua

  image

  Vandaag bestaat er de mogelijkheid om een helikoptervlucht te maken over ‘the Garden Island’, zoals Kauai ook wordt genoemd. Je vliegt door Waimea Canyon, de ‘Grand Canyon of the Pacific’ en 22,5 km lang en 1098 m diep, en je krijgt onvergetelijke zichten op de kustlijn van Na’pali waar o.a. Jurrasic Park werd gefilmd. Wie niet kiest voor de helikoptervlucht, kan de watervallen van Wailua bezoeken in de weelderige, natte jungle van Wailua River State Park. Na het rijden maken we nog een mooie valleiwandeling van twee uur. Tweede overnachting in Lihie op Kauai.


 • 7

  Na Pali-kust - Kalalau Trail

  image

  De Na Pali-kust is een bijzondere plaats, met de robuuste 'pali', diepe, smalle valleien die abrupt uitlopen in zee. Je vindt er watervallen, snelstromende rivieren en, op de bodem van de valleien, overblijfselen van stenen muurtjes. In vroegere tijden lagen hier akkers waar 'taro' (olifantsoor) werd verbouwd, een zetmeelrijk basisingrediënt van de Hawaïaanse keuken. Wij bewandelen hier het bijna 18 km-lange uitdagende en spectaculaire  Kalalau Trail, de enige toegang over land tot dit deel van de ruige kust. Het pad doorkruist 5 valleien alvorens het eindigt op het strand van Kalalau. Derde overnachting in Lihue op Kauai.


 • 8

  Waimea Canyon

  image

  Vandaag gaan we op ontdekking in de Waimea Canyon (zie dag 6), langs de weelderig begroeide, roodbruine lavarotsen van dit geologische wonderland. Het is ongetwijfeld een van de meest indrukwekkende plaatsen van Hawaï. We stoppen regelmatig om te genieten van een panoramische uitzicht over de canyon en de omgeving. In de middag wandelen we over het Canyon Trail (2,5 uur) naar de Waipo’o-waterval, met mogelijkheid tot zwemmen en onderweg bewonderen we weer prachtige uitzichten. Vierde overnachting in Lihue op Kauai.


 • 9

  Maha’ulepo Trail - Kona

  Het zalige Maha’ulepo Trail brengt ons in circa 3 uur langs de kustlijn via kliffen naar een mooi strand. Hier picknicken we en is er tijd om te zwemmen.Transfer naar de luchthaven van Lihue en vlucht naar Kona, The Big Island, dat groter is dan alle andere eilanden van Hawaï samen. Transfer naar het hotel in Kona, een centraal gelegen comfortabel hotel met zwembad.

 • 10

  ​Kona

  image

  Kona is een relaxte plek die vooral gekend is als startplaats van de Iron Man, de zwaarste triatlon ter wereld. Ten noorden van Kona liggen een aantal mooie stranden waar we een wandeling maken van ongeveer 2 uur. Ook heb je de mogelijkheid om te zwemmen. De helderheid van het water aan Kona Coast maakt het tot een ideale snorkelplaats om o.a. zeeschildpadden, scholen tropische vissen en kleurrijke koralen te zien. In de baai van Kailua is het mogelijk om een nachtelijke snorkeltrip met reuzenmanta’s te maken, de grote roggen (en de brave neven en nichten van de pijlstaartrog) die met hun vleugelachtige vinnen elegant door het water lijken te zweven. Tweede overnachting in Kona op Big Island.

 • 11

  Pu’uhonua Historical Park - Kona

  image

  In Pu’uhonua Historical Park bevindt zich de reconstructie van Hale o Keawe Heiau, tot begin 19de eeuw een koninklijk mausoleum. Ka Lae viewpoint is met zijn steile kliffen, sterke wind en eindeloze zichten op de Stille Oceaan een bijzondere plaats. Per 4x4 rijden we verder tot aan Green Sands Beach, dat zijn kleur te danken heeft aan vulkanisch basalt. Deze prachtig gelegen baai is een ideale plek om te zwemmen. Op het strand van Punalu’u is het zand zwart en hier worden vaak zeeschildpadden gezien. Derde overnachting in Kona op Big Island.

 • 12

  Hawai'i Volcanoes National Park

  image

  In het Hawai'i Volcanoes National Park, waartoe ook de Mauna Loa behoort, ondernemen we de Crater Rim Drive, een rond rit van 16 km in het centrum van het park en een ideale introductie. We bezoeken het Jaggar Museum, met interessante uitleg over vulkanische geologie, wandelen langs Thurston Lava Tube, waar ooit een actieve lavastroom doorheen liep, en bezoeken de imposante Kilauea Iki-krater. Deze is 1,5 km in doorsnee en barstte in 1959 voor het laatst uit. Hier maken we een wandeling van 2 uur, die ons tot in de krater brengt. Halema’uma’u is de jongste, meest actieve vulkaan ter wereld. Hier kan je actieve lava zien, het beste zichtbaar nadat de zon verdwenen is. We slapen drie nachten op een rustige plaats vlakbij het Nationaal Park op Big Island.

 • 14

  Hilo

  We rijden naar de kust door lavavelden en met schitterende uitzichten onderweg. Een wandeling van circa 1,5 uur brengt ons naar eeuwenoude rotstekeningen. In de namiddag kan je kiezen tussen een 'gewone' wandeling (circa 5 uur) langs de kust naar een uitzichtpunt waar je lava in de Oceaan kan zien stromen. Of je kan kiezen voor een georgansieerde boottriptour om dichterbij de lava te komen. Blijkbaar kan je dit fenomeen nergens ter wereld van zo dichtbij aanschouwen. Nadien rijden we verder naar Hilo, waar we twee nachten logeren in een hotel aan de kust.

 • 15

  Mauna Loa - Hilo

  image

  Mauna Loa is de grootste vulkaan ter wereld en neemt een groot deel van The Big Island in beslag. We rijden door enorme lavavelden tot op 3400 m hoogte, waar we mooie zichten hebben op de Mauna Kea en maken een korte wandeling. Nadien bezoeken we het Onizula Visitor Information Station op 2800 meter, waar we meer te weten komt over de enorme telescopen die op de top staan en tot de krachtigste ter wereld behoren. Aan het Visitor Station staan telescopen die voor het grote publiek toegankelijk zijn. Vanavond kan je optioneel deelnemen aan een georganiseerde tour om de zonsondergang mee te maken vanaf de top van Mauna Kea, de hoogste vulkaan op Hawaï (4205 meter) en een spirituele plek. Tweede overnachting in Hilo op Big Island.

 • 16

  Lili’uokalani Park - Kahalui

  image

  Lili’uokalani Park, vernoemd naar de laatste koningin van Hawaï, met haar Japanse tuinen is het een zeer relaxte plek. Even ten noorden van Hilo ligt het Akaka Falls State Park. De kleine wandeling naar de 130 meter hoge waterval is de moeite waard. En de prachtige botanische tuin laat ons voor het laatst genieten van de tropische flora van Hawaii. Tegen de avond transfer naar Kahalui voor vlucht naar Los Angeles.

 • 17

  Washington - Brussel

  Verder via Washington naar Brussel.

 • 18

  Brussel

  Aankomst Brussel om 7:15 uur.

Wandelvakantie Verenigde Staten - Hawaï

In samenwerking met Belgische partner Anders Reizen

Hawaï
18 dagen vanaf € 5.880
Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

 • Kom op zaterdag 8 september naar Amsterdam
 • Bezoek onze inspiratiedag in Zwolle op 13 oktober
 • Of kom naar ons grote Reisevent in Utrecht op 25 november

Meld je gratis & vrijblijvend aan.