De mooiste wildlifebestemmingen ter wereld: dit is onze top 10!
< Terug naar overzicht
De mooiste wildlifebestemmingen ter wereld: dit is onze top 10!

De mooiste wildlifebestemmingen ter wereld: dit is onze top 10!

Cultuur, natuur, steden, strand en wildlife; de mooiste reizen hebben natuurlijk van alles wat. Maar wat als jij tijdens je volgende reisavontuur vooral op zoek wilt naar bijzondere dieren? Welke landen kan je dan het beste overwegen? Samen met onze partner KLM zetten we de 10 mooiste wildlifebestemmingen ter wereld voor je op een rijtje. 

1. Costa Rica 

Costa Rica

Dat dit groene land op nummer één staat is vast geen verrassing. Je vindt in Costa Rica talloze nationale parken en beschermde natuurgebieden, waar je een enorme verscheidenheid aan wilde dieren kunt spotten. Zo biedt het Tortuguero Nationaal Park de unieke kans om zeeschildpadden te zien nestelen, terwijl het Corcovado Nationaal Park dé plek is voor het spotten van tapirs, apen en zelfs jaguars. En wat dacht je van toekans, luiaarden en kleurrijke kikkers, die niet voor niets op vele reisgidsen over Costa Rica pronken. De biodiversiteit van Costa Rica is ongekend, en de inspanning die het land verricht om deze te behouden en beschermen zijn bewonderingswaardig. 

Met KLM vlieg je in ongeveer 14 uur naar San José. 

2. Kenia & Tanzania 

Kenia

Op nummer twee vind je dé safarilanden bij uitstek: Kenia en Tanzania. Iedereen die houdt van wildlife, en van Afrikaans wild in het bijzonder, moet een keer naar één van deze landen. Je vindt er enkele van de meest beroemde wildparken ter wereld, zoals de Serengeti en Masai Mara. Tijdens een rondreis door Kenia en Tanzania kan je uiteraard de Big Five (leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn) spotten, maar daar blijft het absoluut niet bij. Zebra’s, giraffen, nijlpaarden, flamingo’s, hyena’s, cheeta’s; je camera zal overuren draaien in deze safarilanden. Wie zijn of haar reis naar Kenia en Tanzania echt onvergetelijk wilt maken, kan het beste in de maanden mei t/m september op reis. Dan heb je namelijk kans op het aanschouwen van de Grote Trek. 

Met KLM vlieg je in ongeveer 8,5 uur naar Nairobi. 

3. Canada

Canada

Ook de nummer drie op de lijst is zeker de minste niet op het gebied van wildlife. Met prachtige nationale parken zoals Banff, Jasper, Yoho en Wells Gray zijn er mogelijkheden in overvloed om wildlife te spotten. Grizzlyberen, elanden, berggeiten, zwarte beren, wolven, otters, herten en bevers; het zijn slechts enkele voorbeelden van dieren die je tijdens een rondreis door het westen van Canada in het wild kunt tegenkomen. Maar niet alleen op het land leven bijzondere dieren, ook op het water kun je wildlife spotten. Ga tijdens je verblijf op Vancouver Island mee op een walvissenexcursie en wie weet kan jij een grijze walvis of orka in zijn natuurlijk leefomgeving bewonderen.  

Met KLM vlieg je in ongeveer 13 uur naar Vancouver.

4. Galapagoseilanden 

Galapagoseilanden

Deze archipel, gelegen in de Stille Oceaan op zo’n 3 uur vliegen vanaf Ecuador, is het thuis van vele unieke diersoorten. De Galapagoseilanden staan bekend als de inspiratiebron voor Darwins evolutietheorie. Het viel Darwin op dat de vogels op elk eiland een andere snavel hadden, afhankelijk van het eten dat er te vinden was op het eiland waar ze leefden. Mede door deze observatie kwam Darwin tot de conclusie dat dieren zich door middel van evolutie aanpassen aan hun omgeving. Wie naar de Galapagoseilanden afreist kan niet alleen bijzondere vogels spotten, maar ook gigantische schildpadden, pinguïns, zeehonden, leguanen en nog veel meer mooie beesten. Door de geïsoleerde ligging is het best een eindje reizen, maar de unieke wildlife-ervaring die je ervoor terugkrijgt is dat dubbel en dwars waard. 

Met KLM vlieg je in ongeveer 12 uur naar Quito. 

5. Zuid-Afrika 

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika biedt een grote verscheidenheid aan ecosystemen, variërend van savannes en woestijnen tot bergen en wetlands. Hierdoor kun je er ook een enorme diversiteit aan wilde dieren spotten. Een van de beste plekken in Zuid-Afrika voor het zien van wildlife is het wereldberoemde Krugerpark. Maar er zijn nog veel meer mooie plekken in Zuid-Afrika waar je prachtige wildlifeontmoetingen kunt hebben. Zo kun je tijdens een boottocht over Lake St. Lucia krokodillen, nijlpaarden en vele soorten vogels zien, en kom je in het Addo Elephant Park, zoals de naam al doet verwachten, heel veel olifanten tegen. Bij Sawadee hebben we een groot aanbod rondreizen naar Zuid-Afrika, zodat je zelf kunt kiezen hoe groots je jouw wildlifeavontuur wilt maken. 

Met KLM vlieg je in ongeveer 11,5 uur naar Johannesburg. 

6. Antarctica 

Antarctica

Het is de bestemming op deze lijst die het meeste moeite kost om te bereiken, maar ook zeker de bestemming die je het minst snel zult vergeten. Tijdens een expeditie naar de Zuidpool krijg je de kans om zeehonden, walvissen, verschillende soorten zeevogels en natuurlijk pinguïns te bewonderen in hun natuurlijke omgeving. En wat voor omgeving; de ongerepte Zuidpool is magisch mooi. Varend tussen de torenhoge ijsschotsen zal je hart telkens weer een sprongetje maken als je een dier spot. Wie geen genoeg kan krijgen van pinguïns moet een Antarcticareis kiezen met daarin een bezoek aan South Georgia. Hier krijg je de kans om duizenden pinguïns bij elkaar te zien, een beeld dat je nooit van je leven meer vergeet. Reisbegeleidster Ageeth maakte het mee en vertelt je er graag over in haar reisverhaal

Met KLM vlieg je in ongeveer 28 uur naar Ushuaia. 

7. Maleisisch Borneo 

Maleisisch Borneo

Maleisisch Borneo herbergt het oudste regenwoud ter wereld en biedt reizigers de kans om onder andere neusapen, krokodillen, vogels en olifanten in het wild te spotten. Maar laten we eerlijk zijn; als je naar Maleisisch Borneo gaat is er één dier dat je écht niet wilt missen: de orang-oetan. Borneo is naast Sumatra de enige plek ter wereld waar je deze bijzondere dieren in het wild kunt spotten. Helaas wordt het dier ernstig bedreigd, onder andere door het kappen van bomen in zijn leefgebied, bijvoorbeeld voor het winnen van palmolie. Tijdens onze reizen naar Maleisisch Borneo bezoeken we het Semonggoh rehabilitatiecentrum, waar ontheemde orang-oetans worden opgevangen en worden voorbereid op een zelfstandig leven in de jungle. Het is een perfecte plek om meer te leren over deze beesten en waarom het zo belangrijk is om ze te beschermen. 

Met KLM vlieg je in ongeveer 16,5 uur naar Kuching. 

8. Namibië 

Namibië

Namibië is bij velen vooral bekend door de surrealistische landschappen, maar het is ook zeker een land voor de wildlifeliefhebber. In dit uitgestrekte land zijn veel bijzondere dieren te spotten, zoals de woestijnolifant en de woestijnleeuw. Deze dieren hebben zich aangepast aan de moeilijke omstandigheden van de Namib- en Kalahari-woestijn en zijn dus echte overlevers. Maar ook gemsbokken, springbokken en zebra’s kun je voorbij zien lopen wanneer je begeeft in de woestijnlandschappen van Namibië. Het mooiste en meest bekende wildpark van Namibië is zonder twijfel Etosha. Met een oppervlakte van 20.000 km² biedt dit park toevlucht aan ruim honderd soorten zoogdieren en 340 vogelsoorten. Fantastische gamedrives gegarandeerd! 

Met KLM vlieg je via Johannesburg in ongeveer 21,5 uur naar Windhoek. 

9. Brazilië 

Brazilië

Brazilië herbergt het grootste deel van het Amazoneregenwoud, één van ’s werelds meest diverse ecosystemen. Hier kom je oog in oog te staan met enkele van de meest bijzondere dieren op aarde, zoals jaguars, roze rivierdolfijnen en een overvloed aan kleurrijke vogels. Maar ook verder naar het zuiden, in de wetlands van de Pantanal, is veel wildlife te vinden. Dit gebied heeft de hoogste concentratie wild van heel Zuid-Amerika en is dé plek om veel dieren en vogels in hun natuurlijke omgeving te zien. Je hebt er de kans om om onder andere apen, capibara’s (de grootste knaagdieren van de wereld), gordeldieren, miereneters en vooral heel veel kaaimannen te zien. Brazilië is dé wildlifebestemming voor reizigers die graag op avontuur gaan in de jungle. 

Met KLM vlieg je in ongeveer 14 uur naar Buenos Aires. 

10. Uganda 

Uganda

We sluiten de lijst af met ‘de parel van Afrika’, het prachtig groene Uganda. Hoewel we dit land op nummer 10 hebben gezet doet het qua wildlife-ervaring zeker niet onder voor de andere landen op deze lijst. In de nationale parken als Murchison Falls, Queen Elizabeth en Lake Mburo kun je op zoek gaan naar prachtig Afrikaans wild, zoals leeuwen, giraffen, nijlpaarden, zebra’s en olifanten. Maar vooral voor liefhebbers van apen is Uganda de ultieme bestemming. In Kibale Forest kan je op zoek naar allerlei soorten apen, zoals olijfbavianen, roodstaartapen, grijswang-mangabees en chimpansees, en in het Bwindi Nationaal Park kun je een bijzondere gorillatrekking doen. Onder begeleiding van een parkwachter ga je in de jungle op zoek naar een gorillafamilie, die je vervolgens maximaal een uur vanaf een veilige afstand mag bewonderen. Een onvergetelijke ervaring! 

Met KLM vlieg je in ongeveer 11,5 uur naar Entebbe. 

Vlieg jouw wildlifeavontuur tegemoet met KLM

Ga je samen met Sawadee op reis naar een van de landen uit deze top 10, dan is de kans groot dat je vliegt met onze partner KLM. En dat is alleen maar meer reden om ze te bezoeken als je het ons vraagt, want met KLM begint jouw wildlifeavontuur heerlijk comfortabel. Voordat je met een safaritruck, jeep of boot op pad gaat, kun je eerst lekker plaatsnemen in jouw ruime stoel aan boord van KLM. Na een aantal lekkere maaltijden en voor de liefhebber flink wat entertainment (wie weet zit er wel een gave wildlifedocumentaire tussen!), kom je uitgerust aan op jouw bestemming. Een beter begin van je wildlifeavontuur kan je je niet wensen!


Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaande knop.

Blijf op de hoogte