< Terug naar resultaten

Rondreis Namibië

Kamperen op de maan
21 dagen vanaf € 2.498,- € 2.448,- (incl. vlucht)

Waarom deze reis?

 • Complete, compacte Namibië rondreis
 • Drie nachten in het wildrijke Etosha Park
 • Ontmoet de inwoners van Namibië in Ovamboland
 • Ruim tijd in Windhoek voor de musea en townships
 • Actieve reis door de mooiste woestijnlandschappen van Namibië

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image
21 dagen vanaf € 2.498,- € 2.448,-
€ 50,- Sawadeal korting tot Profiteer nu van tijdelijke korting op vertrek zo 26 apr

Route 21 daagse rondreis Namibië

Namibië is eindeloos, tijdloos en ongelofelijk gevarieerd in bizarre en adembenemende woestijnlandschappen. Het is ook een land van vreemde contrasten. De torenhoge rode zandduinen van de Sossusvlei steken fel af tegen de blauwe lucht en witte kalk. Bij Walvisbaai schalt na honderden kilometers bizarre rotsformaties, zandduinen en witte gravelvlaktes ineens Duitse polka in de supermarkt. In het beroemde (of beruchte?) Kaokoveld bezoeken we de nomadische Himba. En dan hebben we het nog niet eens gehad over tienduizenden pelsrobben, woestijnolifanten, de grootste jachtluipaardpopulatie ter wereld en de enorme getallen wild in Etosha.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam – Johannesburg
 2. Dag 2 - vlucht Johannesburg – Windhoek
 3. Dag 3 - Sesriem
 4. Dag 4 - Sossusvlei
 5. Dag 5 - naar Solitaire
 6. Dag 6 - naar Swakopmund
 7. Dag 7 - Swakopmund / vrije dag
 8. Dag 8 - via Cape Cross naar Spitzkoppe
 9. Dag 9 - door Damaraland naar Twyfelfontein
 10. Dag 10 - naar Palmwag
 11. Dag 11 - Palmwag / vrije dag
 12. Dag 12 - bushcamp bij de Himba
 13. Dag 13 - naar Ovamboland
 14. Dag 14 - naar Etosha NP
 15. Dag 15 - Etosha NP / game drives
 16. Dag 16 - Etosha NP / game drives
 17. Dag 17 - naar Windhoek
 18. Dag 18 - Windhoek / vrije dag
 19. Dag 19 - vlucht Windhoek - Amsterdam
 20. Dag 20 - aankomst Amsterdam
Bekijk reisroute

Kamperen op de maan

Dit is een zeer afwisselende vakantie in Namibië voor de liefhebber van safari, woestijnlandschappen en authentieke cultuur. Een aantal nachten slapen we in hotels, maar Afrika maak je echter pas echt mee tijdens de kampeerovernachtingen midden in de natuur. De voorzieningen op de campsites zijn over het algemeen erg goed, vaak is er zelfs een zwembad. Twee kampeernachten zijn zonder voorzieningen.Je reist in een safaritruck met grote glazen schuiframen tegen het stof en de wind, en voorzien van een volledige kampeer- en kookuitrusting.

Rondreis Namibië (21 dagen)

Kamperen op de maan

image
21 dagen vanaf € 2.498,- € 2.448,-

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Complete, compacte Namibië rondreis
 • Drie nachten in het wildrijke Etosha Park
 • Ontmoet de inwoners van Namibië in Ovamboland
 • Ruim tijd in Windhoek voor de musea en townships
 • Actieve reis door de mooiste woestijnlandschappen van Namibië
 • Prettige afwisseling tussen kamperen en verblijf in comfortabele hotels
 • Uitgebreid bezoek aan de Sossusvlei met zijn immens hoge zandduinen
 • Geen overvol programma en voldoende rust, zodat je Afrika echt kunt ervaren
 • Op zoek naar woestijnolifanten in Damaraland
 • Uitgebreid bezoek aan de Cheetah Conservation Fund
 • Verblijf bij de nomadische Himba

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Johannesburg

  Vertrek naar Johannesburg. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  vlucht Johannesburg – Windhoek

  image

  Je programma voor vandaag is afhankelijk van het vluchtschema. Bij een langere overstap in Johannesburg brengen we je naar een lodge met zwembad net buiten de stad. Hier kun je je even opfrissen en op verhaal komen na de vlucht. Bij een korte overstap in Johannesburg heb je vanmiddag de tijd om Windhoek, de elegante en Duits aandoende hoofdstad nog even te verkennen. Windhoek is een prima plaats om mensen te bekijken vanaf een terrasje, galerieën te bezoeken of boeken over Zuidelijk-Afrika te kopen.

 • 3

  Sesriem

  image

  We verlaten Windhoek en rijden een steeds leger wordend landschap binnen. Leeg, maar vooral één van de meest kleurrijke, gevarieerde en eenzame landschappen ter wereld. De rit naar Sesriem door de Namib is van betoverende schoonheid. Rotsformaties in alle kleuren van de regenboog, wuivend gras, acacia’s met immense wevernesten: het is immens verlaten en druk tegelijk. ’s Middags komen we direct al bij één van de absolute hoogtepunten van de reis: de Sossusvlei met zijn immens hoge zandduinen.

  image

  We kamperen in onze eigen tentjes in Sesriem, de dichtstbijzijnde kampeerlocatie bij de Sossusvlei. 's Middags heb je nog tijd om een korte wandeling (of mooie klim) te maken naar de kleine maar mooie Sesriemkloof of naar één van de zandduinen die in de buurt van de camping ligt. Met de schemer kleuren het gras, de duinen en de lucht prachtig pastel en hoor je het schattige 'geblaf' van de gecko's in de verte.

 • 4

  Sossusvlei

  image

  We staan zeer vroeg op zodat we de zon op kunnen zien komen over de duinen. ’s Ochtends vroeg zijn de duintoppen op hun mooist en het is er dan een paradijs voor fotografen. Haarscherpe glooiingen werpen verre schaduwen over het rode zand. Je kunt hier wandelen en duinen beklimmen om dit natuurwonder goed op je in te laten werken.

  image

  NB: Afhankelijk van de beschikbaarheid overnachten we in of buiten het park. In het laatste geval zijn we gebonden aan de openingstijd (1 uur voor zonsopkomst) van het park.

  NB: Om bij de Sossusvlei te komen, moet je 5 km over het mulle zand afleggen (en 5 km terug). Dit kan ook per 4x4 transferbusje. De kosten hiervan zijn niet in de reissom inbegrepen.

  ’s Middags kun je relaxen bij het kleine zwembadje en als het wat koeler is naar de Sesriem Canyon wandelen.

 • 5

  naar Solitaire

  image

  We rijden in een paar uur naar Solitaire, een eenzame benzinepomp in de woestijn die bekendheid heeft gekregen dankzij het gelijknamige boek van Ton van de Lee (aanrader). Hier kun je jezelf trakteren op een overheerlijke appeltaart. Rondom de camping kun je prachtig wandelen door de Namib, de oudste woestijn op aarde. Namib betekent ‘eindeloze ruimte' in de taal van het Namavolk en die naam is zeer toepasselijk. We kamperen twee nacht in de omgeving van Solitaire. Als je het geluk hebt hier op een maanloze nacht te zijn, leg je slaapzak dan buiten (als het niet te koud is natuurlijk), want een sterrenhemel als hier zul je niet snel meer zien. Het is alsof je de sterren kunt aanraken.

  image

  Namibië bezit de grootste cheeta- en luipaardpopulatie ter wereld. Vaak halen deze dieren hun prooi van één van de commerciële boerderijen, wat een reden is voor lokale boeren om ze te doden. "Naankuse" houdt zich daarom bezig met de bescherming, opvang en uitzetten van voornamelijk cheeta’s en luipaarden, maar ook van bijvoorbeeld hyena’s en wilde honden.

 • 6

  naar Swakopmund

  image

  We trekken door de grote witte vlakte naar het dramatische maanlandschap van het Namib Naukluft Park. In de Kuiseb Canyon zie je de sporen van gletsjers die hier honderdduizenden jaren geleden over het land schoven. In de loop van de middag bereiken we het 'gemütliche' havenplaatsje Swakopmund. Het 100 jaar oude Swakopmund doet vreemd aan omdat veel mensen nog Duits spreken. De polka die hier soms uit de supermarktspeakers schalt versterkt dit gevoel nog eens. Het is bezaaid met historische gebouwen, zoals de vuurtoren en het oude stationnetje. Het museum geeft een overzicht van de geschiedenis en de flora en fauna van Namibië.

 • 7

  Swakopmund / vrije dag

  image

  We verblijven twee nachten in comfortabele kamers. In de omgeving kun je diepzeevissen of een dolfijnenexcursie ondernemen. Ook kun je sandboarden op één van de hoge duinen rondom de stad. Wil je meer contact met de bevolking, breng dan een bezoek aan een township. Hier ontmoet je de mensen thuis, drink je een biertje in een shebeen (café) en kun je het lokale eten proeven. Ga ook vooral uit eten in één van de vele restaurantjes. Je kunt heerlijk vis eten, maar ook genieten van de Duitse keuken: Bratwurst of Eisbein met Sauerkraut als hoofdgerecht en Kugelhupf of Apfelstrudel na!

 • 8

  via Cape Cross naar Spitzkoppe

  image

  In de ochtend bezoeken we Cape Cross, waar een chaotische kolonie van tienduizenden pelsrobben op het land voor een geweldige herrie (en stank …) zorgt. Jakhalzen lopen vaak langs het strand in de hoop een jonge pelsrob te kunnen verschalken.

  image

  Na dit bezoek rijden we verder naar Spitzkoppe – waar rode granietrotsen lukraak in het landschap lijken te zijn gegooid. Hier kun je op eigen gelegenheid over de rotsen klauteren of een wandeling maken door de prachtige omgeving. Aan het einde van de middag kleuren de rotsen in verschillende tinten rood bij de ondergaande zon. We kamperen in deze fraaie omgeving. De sanitaire voorzieningen zijn zeer beperkt. We kamperen hier op een camping die is opgezet door een lokale gemeenschap en die is aangesloten bij Nacobta (voor meer informatie zie het kopje over duurzaam toerisme). De zonsondergang mag je hier zeker niet missen.

 • 9

  door Damaraland naar Twyfelfontein

  image

  Twyfelfontein is de naam van een kleine waterbron, waar overigens niet altijd water uit komt. Ooit leefden hier veel mensen van de San-bevolking. Nergens zijn er nu zo veel rotsgravures van deze vroege bewoners te vinden als bij Twyfelfontein. Een lokale gids neemt ons mee naar deze oeroude tekeningen. Wederom zetten we onze tenten op op een camping van de lokale gemeenschap.

 • 10

  naar Palmwag

  image

  We reizen verder Damaraland in en komen in de bijzondere omgeving van Palmwag. Dit gebied leent zich uitstekend voor het maken van een wandeling, maar je kunt ook luieren bij het zwembad. De zeldzame woestijnolifant, en ook giraffen, zebra’s en gemsbokken zwerven hier door het droge landschap, wonderwel aangepast aan de omstandigheden. In Palmwag slapen we twee nachten in comfortabele chalets. Alle maaltijden zijn hier inbegrepen.

 • 11

  Palmwag / vrije dag

  image

  Het is vandaag mogelijk om een optionele tocht per terreinwagen te maken door deze wonderschone omgeving. Je rijdt zo'n drie uur met een open jeep over rotspaden en gaat op zoek naar wild. In dit ongerepte gebied dwalen gemsbokken, giraffen, zebra’s én woestijnolifanten. De kosten voor deze rit zijn niet inbegrepen in de reissom.

 • 12

  bushcamp bij de Himba

  image

  De Himba’s, de beroemde stam in het noordwesten van Namibië, zijn een bedreigd volk. Er bestaan namelijk vergevorderde plannen om van hun leefgebied een stuwmeer te maken dat heel Namibië van elektriciteit zal voorzien. Toch houden deze mensen nog steeds met trots vast aan hun leefwijze. We doen als eerste Opuwo aan, het stoffige administratieve centrum van de Kaoko-regio.

  image

  Vanuit hier rijden we verder het Kaokoveld in. Je bezoekt een Himba-nederzetting en maakt kennis met het vermogen van de mensen om in deze hardvochtige omgeving te leven. Het bushcamp dat we hier opslaan is zeer primitief en er zijn geen faciliteiten. De rust en het ongedwongen contact dat je 's avonds met de Himba hebt maakt dit echter meer dan goed.

 • 13

  naar Ovamboland

  image

  Ovamboland is het ‘andere Namibië’ en in veel opzichten het kloppend hart van Namibië. Hier wonen verreweg de meeste mensen van het land, maar bijna geen blanken en er wordt vrijwel geen Afrikaans meer gesproken. Dit is waar de rest van Afrika begint: geen hekken langs de weg, want het land is van iedereen. Koeien en ezels kuieren over de weg, overal zijn hutjes, dorpjes en barretjes. Héél véél barretjes. In Oshikati is vaak markt en mochten we dan langs rijden zullen we zeker even stoppen om te kijken.

  image

  Doel vandaag is Ondangwa. De naam van dit kleine stadje betekent ‘einde van het Ondonga gebied’ en refereert aan één van de koninkrijkjes in dit gebied. Westerse beschaving drong hier in de 19e eeuw door via een Finse missionaris. Het huis dat missionaris Martti Rautanen hier in 1870 bouwde fungeert nu als museum waar je informatie over de geschiedenis van Ondangwa en de bevolking, de Owambos, kunt vinden. We kampere vannacht op de camping naast de oude missiepost.

 • 14

  naar Etosha NP

  image

  Aan het begin van de middag bereiken we het uitgestrekte Etosha park. Met een oppervlakte van 20.000 km² biedt dit park toevlucht aan ruim honderd soorten zoogdieren en 340 vogelsoorten. Ook is Etosha één van de laatst overgebleven lege gebieden in Afrika. Hier kunnen nog grote kuddes antilopen vrij rondtrekken met in hun voetsporen de altijd hongerige roofdieren. We zetten onze tent op en je kunt een verfrissende duik in het zwembad nemen.

 • 15

  Etosha NP / game drives

  image

  De volgende dag staan we vroeg op voor een dag die in het teken van de safari staat. Vanwege de grootte van Etosha vallen bezoekers niet erg op in het weidse landschap. We rijden met onze eigen truck een aantal uren door boomsavanne en grasland en langs de Etosha Pan; het immense opgedroogde meer waaraan het park zijn naam dankt. Je hebt hier grote kans om wild als zebra’s, olifanten, bat eared fox (lepelhonden), giraffen, struisvogels en springbokken te zien.

 • 16

  Etosha NP / game drives

  image

  Wellicht zien we hier ook enkele van de 300 leeuwen die het park rijk is. Rond het middaguur, als de dieren slapen of zich schuil houden, kun je luieren aan de rand van het zwembad.

  NB: Afhankelijk van de beschikbaarheid kamperen we drie nachten in of net buiten het park. Voorzieningen als een bar en een zwembad zorgen voor het nodige comfort.

 • 17

  naar Windhoek

  image

  In de middag arriveren we weer in Windhoek, waar je laatste souvenirs kunt inslaan en 's avonds heerlijk kunt gaan uit eten in een van de vele restaurantjes. Duitsers en Zuid-Afrikanen hebben er het straatbeeld bepaald. Windhoek voelt als een voortkabbelend provinciestadje. We slapen twee nachten in hetzelfde hotel net buiten het centrum.

 • 18

  Windhoek / vrije dag

  image

  Je hebt nog een volle dag om de stad te bekijken, de musea te bezoeken of een bezoek aan Katutura, de bekendste township van Windhoek te brengen. Katutura betekent 'plek waar we niet willen wonen'. Het was de plek die de zwarte bevolking van Windhoek omstreeks 1960 toegewezen kreeg als township. Tegenwoordig is Katutura het levendige deel van de hoofdstad. Er zijn verschillende markten waar dagelijks gehandeld wordt.

 • 19

  vlucht Windhoek - Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 20

  aankomst Amsterdam

Data & Prijzen

Reisdatum   Opmerking Reissom (incl. vlucht)    
check arow Gegarandeerd vertrek zo 26 apr / vr 15 mei Nog 5 plaatsen beschikbaar Sawadeal €50,- korting € 2.498,-
€ 2.448,-
Groepsamenstelling
zo 12 jul / vr 31 jul € 2.498,- Groepsamenstelling
zo 06 sep / vr 25 sep € 2.498,-
zo 27 sep / vr 16 okt € 2.598,-
check arow Gegarandeerd vertrek zo 18 okt / vr 06 nov € 2.498,-
zo 08 nov / vr 27 nov € 2.498,-

De groepssamenstelling wordt getoond vanaf 5 deelnemers. Voor vragen over de groepssamenstelling indien niet getoond, of alle andere vragen, neem contact met ons op via: 020 - 420 2220 of email.


2015

Deelnemers & Doorgang

Sawadee kiest bewust voor het reizen in kleine groepen. Voor deze reis is het maximum 20 deelnemers. Wij garanderen een reis op basis van het minimum aantal definitieve deelnemers. Voor deze bestemming is dat minimum 8 deelnemers. Een reis kan al met minder deelnemers zijn gegarandeerd. De minimumleeftijd voor deze reizen is 18 jaar.

Inbegrepen en bijkomende kosten

Wat is inbegrepen in de reissom?

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting Schiphol
 • Overige luchthavenbelastingen (uitgezonderd eventueel ter plekke te betalen vertrekbelastingen; zie kopje: zakgeld)
 • Brandstoftoeslag (zoals die geldt op het moment van boeking)
 • Vervoer ter plaatse volgens programma
 • Overnachtingen volgens programma
 • Lokale Engels sprekende reisbegeleiding/kok
 • 7 x ontbijt & 2 x diner (Palmwag)
 • Volledige kampeer- en kookuitrusting, behalve een slaapzak
 • Entreegelden van de Sossusvlei, Cape Cross, Twyfelfontein, Etosha (t.w.v. € 40,-)

Bijkomende kosten vooraf

Boekingskosten 
 • 1 persoon:
 • 2 personen:
 • 3 of meer deelnemers:
€ 25,-
€ 40,-
€ 50,-
Bijdrage Calamiteitenfonds (per factuur) € 2,50
Reis en/of annuleringsverzekering (indien van toepassing)
Zakgeld

Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is € 1.000,- per persoon.

Dit zijn de prijzen zoals bekend in januari 2015. Uiteraard kunnen de prijzen in de loop van het jaar wijzigen. Hou er rekening mee dat vanaf januari 2015 de Euro flink in waarde is gedaald t.o.v. de Dollar en sommige lokale valuta.

Boekingsvoorwaarden

Zie hier de boekingsvoorwaarden en ons prijsbeleid.

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. Op basis van feedback van klanten en reisbegeleiders waarborgen wij de kwaliteit en service. Doordat de meeste hotels klein zijn kunnen wij niet altijd garanderen dat er plaats is en kan het voorkomen dat we uitwijken naar een vergelijkbaar hotel.

Accommodaties

 • ico

  Roof of Africa - Windhoek


  • wifi

  • eigen badkamer

  • ontbijt

  • zwembad

  Roof of Africa ligt op 15 minuten lopen van het centrum van Windhoek en beschikt over kamers met airconditioning en gratis wifi. Gasten kunnen ontspannen in de schaduwrijke biertuin of zwemmen in het buitenzwembad. Alle kamers hebben een eigen ingang en bieden uitzicht op de omliggende tropische tuinen. Sommige beschikken over een zithoek, die uitkomt op een balkon of een klein terras. Het openluchtrestaurant met rieten dak serveert een dagelijks ontbijtbuffet en een à-la-cartemenu. Independence Avenue met zijn restaurants en winkels bevindt zich op slechts 750 meter lopen van het hotel.

 • ico

  Sesriem - Sesriem


  • zwembad

  • gedeelde badkamer

  De camping van Sesriem heeft meer dan 25 kleine en grote kampeerplekken, waarvan de verst gelegen prachtig uitzicht hebben over het wuivende gras van de Namib. Er is een zwembad, een kiosk en een bar. Alleen als je op deze camping slaapt, kun je met zonsopgang bij de duinen van de Sossusvlei zijn. Op flinke loopafstand of korte rij-afstand vind je ook de kleine Sesriem Canyon.

 • ico

  Solitair Guest Fram - Solitair


  • zwembad

  De Solitaire Guest Farm biedt uitzicht op de Namib-woestijn en de Naukluft-bergen. Het beschikt over 2 buitenzwembaden, een tuin en een restaurant. In de bar kunt u darten en genieten van een drankje. Er zijn ook barbecuefaciliteiten beschikbaar. Het Namib Carnivore Conservation Centre is gelegen bij Solitaire Guest Farm.

 • ico

  Alte Brücke - Swakopmund


  • wifi

  • eigen badkamer

  • ontbijt

  De ruime chalets van Alte Brücke liggen rustig gelegen op loopafstand van zowel het centrum van Swakopmund als het strand. Er is gratis internet en gelegenheid om kleren te (laten) wassen.

 • ico

  Spitzkoppe Camp - Spitzkoppe

  Het kampeerterrein bij de Spitzkoppe is afgelegen, ruig en vrijwel zonder voorzieningen. Maar wát een prachtige plek! Midden tussen de torenhoge rotsen zetten we de tenten op om te genieten van een schitterende zonsondergang, stilte en sterren.

 • ico

  Aba Huab - Twyfelfontein

  Aba Huab is een ruim opgezette camping naast een vrijwel altijd droge rivierbedding vlakbij de beroemde rotsgravures van Twyfelfontein. Na een dag aan de wandel of reizen is het heerlijk bijkomen in de gezellige bar. Er zijn enkele douches en elke kampeerplek heeft braaivaciliteiten.

 • ico

  Palmwag Lodge - Palmwag


  • eigen badkamer

  • half-board

  • zwembad

  De prachtige Palmwag Lodge ligt zeer afgelegen in een van de mooiste regio's van Namibië. De mooie chalets zorgen voor het nodige comfort, maar wat de lodge zo bijzonder maakt is dat er regelmatig woestijnolifanten te zien zijn; soms zelfs in het kamp. Vanuit de lodge kun je wandelingen maken of meegaan op een sundowner jeepsafari in de schitterende omgeving.

 • ico

  Himba Bushcamp - Opuwo

  Op gepaste afstand van een Himba-dorp zullen we onze tenten opzetten. Er zijn geen voorzieningen, maar de interactie met de Himba en de prachtige omgeving maken dit meer dan goed. Waar het bezoek aan het dorp zelf wat geforceerd kan overkomen, is het potje voetbal aan het eind van de middag met de kinderen of de Himba-dames die bij ons kampvuur komen zitten ongedwongen en waar het bij deze overnachting om draait.

 • ico

  Nakambala / Finnish Mission - Ondangwa

  Nakambala Camp is een aparte plek. Het is tegelijk de plek van de voormalige Finse Missiepost, een museum over die missiepost en de regio en een nagebouwde Ovambo-kraal (dorp). Er is een kleine keuken en er zijn enkele douches, maar de grote attractie is de omgeving zelf. Je kunt je tent opzetten of in een 'traditionele' hut je matje neerleggen.

 • ico

  Namutoni - Etosha Nationaal Park


  • zwembad

  • gedeelde badkamer

  De camping van Namutoni beslaat een gigantisch groot grasveld waar veel bomen voor schaduw zorgen. In het mooie zwembad is het goed toeven na een dag wild spotten. Ook Namutoni heeft een 's nachts verlichtte drinkplaats voor het wild. Ook kun je een kijkje nemen in het oude Duitse fort dat hier nog staat.

 • ico

  Okaukuejo - Etosha Nationaal Park


  • zwembad

  • gedeelde badkamer

  Okaukuejo is één van de drie campings die in Etosha NP zelf liggen. Van deze drie heeft Okaukuejo de bekendste verlichte waterplek. Hier kun je als je wilt 24 uur per dag rustig op een bankje zitten en de bonte dierenparade gadeslaan die hier doorlopend komt drinken. In de vroege avonduren is het niet ongewoon om zwarte neushoorns, olifanten en leeuwen op hetzelfde moment te zien drinken. We kamperen hier. Faciliteiten zijn o.a. een restaurant, bar, winkel en zwembad.

Vervoer

 • ico

  truck en tent - Zuidelijk-Afrika

  Je reist per grote, sterke, moderne en zeer comfortabele 'overlandtruck'. Alle stoelen staan naar voren en er is genoeg beenruimte. Elke plek heeft schuiframen; er is geen airco. Achterin zijn kluisjes.

  De sterke canvastenten zijn 2,10 m bij 2,10 m en 1,60 m hoog en bijzonder eenvoudig en snel op te zetten. Je slaapt op dikke (5 cm) matrassen.

Praktische informatie

icoPaspoortinformatie

Iedereen heeft een paspoort nodig dat na vertrek uit Namibië nog zes maanden geldig is. 

NB. Belgische reizigers hebben een internationale reispas nodig.

icoVisuminformatie

Voor deze reis is geen visum nodig.

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten te beschikken. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade, Visumcentrale-Nederland of Visumcentrale-België.

ico Financiën

Munteenheid

In Namibië is de nationale munteenheid de Namibische dollar. De koers van de Namibische dollar is gelijk aan die van de Zuid-Afrikaanse rand en je kunt met beide valuta betalen in Namibië. Je kan dus gerust randen opnemen op het vliegveld van Johannesburg.

Pinnen

Je kunt in alle grote en middelgrote steden in Namibië pinnen.

Contant geld

Het beste kun je bij aankomst op de luchthaven van Johannesburg voor een bedrag van € 250-300 per persoon geld pinnen of wisselen. Het is ook verstandig om minimaal 200 euro contant mee te nemen voor het geval pin automaten niet werken. Houd er wel rekening mee dat contanten niet gedekt zijn bij verlies of diefstal. We wijzen je erop dat je je wel apart kunt bijverzekeren voor contanten.

Creditcard

Een creditcard is een geaccpeteerd betaalmiddel in de grotere steden in Namibië. De meeste facultatieve excursies kun je ook met een creditcard betalen, maar er wordt dan een wat minder gunstige koers gehanteerd.

Een overzicht van beschikbare pinautomaten en plekken waar je met creditcard kunt betalen vind je op www.mastercard.com. We raden je aan een extra pinpas en/of creditcard mee te nemen voor noodgevallen. In het buitenland is voor het gebruik van een creditcard altijd een pincode nodig.

Misbruik van bankpassen en/of skimmen is een wereldwijd probleem en veel banken hebben inmiddels pinbetalingen in het buitenland uitgeschakeld. Als je buiten Europa reist, zorg er dan voor dat je met je bankpas geld kunt opnemen buiten Europa. Informeer bij je bank of je bankpas goed is ingesteld en hoe je dit desgewenst kunt aanpassen naar 'wereld'.

ico Maaltijden

De meeste maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen, behalve 7 x ontbijt in de hotels (Windhoek, Swakopmund en Palmwag). Dit is een bewuste keus omdat we de vrijheid van individueel reizen willen combineren met het gemak van een groepsreis. Alleen in Palmwag is ook avondeten inbegrepen (2 avonden). Op verschillende plekken heb je de gelegenheid om zelf uit eten te gaan, want ook in sommige parken zijn restaurants. Aangezien op veel plekken niet veel of zelfs helemaal geen keus is wat betreft restaurants, zul je tevens vaak met de groep samen eten bij de truck. In dit opzicht zal je merken dat een reis naar Afrika vaak minder individuele vrijheid biedt dan een reis naar bijvoorbeeld Latijns-Amerika of Azië. De individuele vrijheid tijdens deze reis zal daarom wellicht wat minder zijn dan dat je gewend bent.
In Windhoek, Swakopmund en Twyfelfontein wordt er ’s middags en ‘s avonds niet voor je gekookt. Ook de lunch in Opuwo wordt niet bij de truck gegeten.

Boodschappen worden voor je gedaan en er wordt tijdens de meeste kampeernachten voor je gekookt. Er wordt wel verwacht dat je bij toebeurten de afwas doet met z'n tweeën of drieën. Meehelpen met hak- en snijwerk in de kampkeuken wordt op prijs gesteld en het is nog leuk ook. Geld voor de maaltijden wordt door alle groepsleden in de eetpot gestort. Het bedrag voor de eetpot is al inbegrepen in het bedrag aan persoonlijke uitgaven. Voor drankjes wordt een aparte dranklijst gemaakt. Zowel de chauffeur als de kok/reisbegeleider eten tijdens de reis mee uit de pot en hoeven daarvoor niet te betalen.

Eten en drinken

De keuken van zuidelijk Afrika verschilt per bevolkingsgroep. De zwarte bevolking eet, net als elders in Afrika, voornamelijk maïspap (mieliepap) met een stoofschotel. De blanken in Zuidelijk Afrika zijn gek op vlees; het liefst in grote hoeveelheden, geserveerd met doorgekookte groenten. Een populaire bezigheid met een belangrijke sociale functie is de ‘braai’ ofwel de barbecue. Liefhebbers van wild of een goede biefstuk zullen tijdens deze reis zeker aan hun trekken komen. De blanke Namibiërs houden ook de Duitse keuken in ere. Het nuttigen van ‘fast food' geniet in Zuidelijk Afrika grote populariteit en het is in vrijwel elke stad mogelijk om snacks te kopen zoals patat met veel ketchup, hamburgers, worstjes, eieren, vis en kip. In principe kun je in heel Namibië en Zuid-Afrika het kraanwater veilig drinken. Mineraalwater is op veel plaatsen verkrijgbaar.
In de truck is een watertank die met schoon drinkwater gevuld wordt; ideaal om je Dopper mee te vullen.

ico Taal & Cultuur

De officiële taal van Namibië is Engels, maar Afrikaans is de meest gesproken taal onder de blanken en geldt ook als lingua franca van het land. In steden, en dan met name in Swakopmund / Walvisbaai wordt ook nog Duits gesproken. Naast de Europese talen worden er ook veel Afrikaanse talen gesproken, waarvan Herero, Ovambo en de San-talen en afgeleiden (kliktalen) de meest gesproken zijn.

icoWat neem ik mee op reis

Uitrusting

We adviseren om je bagage mee te nemen in een flexibele rugzak, schoudertas of sporttas. In verband met de beperkte bagageruimte willen we je vragen om geen harde koffer mee te nemen. Neem vooral niet te veel mee, maar beperk je tot wat je echt nodig hebt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het dragen van je bagage naar de accommodatie.

Luchtvaartmaatschappijen staan meestal 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo toe. Voor binnenlandse vluchten hanteren sommige luchtvaartmaatschappijen een lagere bagagelimiet. Dit staat dan vermeld onder het kopje 'Binnenlandse vluchten'.

Kleding

Omdat de temperaturen tijdens deze reis nogal kunnen verschillen is het handig om laagjeskleding mee te nemen: kledingstukken die je als het afkoelt over elkaar heen kunt aantrekken en bij warmer weer snel uittrekt. Houd er rekening mee dat het in juli en augustus winter is in Namibië en dat het dan ’s nachts rond het vriespunt zijn, met name in hoger gelegen gebieden.

Wat je écht nodig hebt:

 • slaapzak: in de koude wintermaanden (juli en augustus) is een warme slaapzak noodzakelijk.
 • handdoek
 • goed ingelopen enkelhoge wandelschoenen
 • klein rugzakje voor de wandelingen en excursies

Fotografie, video en opladen

In de hotels en op de meeste campsites kun je de batterijen van je camera opladen. Hiervoor heb je een wereldstekker nodig.

icoGezond en veilig op reis

Medicijnen

We raden je aan om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denk hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Daarnaast zijn een tekentang en ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) aan te raden. Onze reisbegeleiders hebben zelf ook een beperkte EHBO-kit mee. Gebruik je speciale medicijnen, neem dan voldoende mee en vraag je apotheek om een KNMP-reisdocument voor je op te stellen. Houd dit document in je handbagage.

Vaccinaties en malariaprofylaxe

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe bijzonder vaak veranderen, raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of thuisvaccinatie.nl. Het is handig om deze reisroute mee te nemen tijdens de afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet vier tot zes weken voor vertrek begonnen worden. Bekijk hier meer uitleg over beschikbare vaccinaties.

Voor deze reis wordt in de regel geadviseerd je te beschermen tegen:
DTP (difterie, tetanus, polio)
Hepatitus A
Rabiës
Malaria, komt voor in het noorden van Namibie

Thuisvaccinatie.nl

Sawadee werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Dit is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Zij vaccineert aan huis of op locatie en geeft je advies over het gebruik van malariaprofylaxe. Gecertificeerde medewerkers komen bij je langs wanneer het jou uitkomt, zelfs in de avonduren. Dus geen reis- en wachttijd! De tarieven liggen op het niveau van of zelfs lager dan die van de GGD of huisarts, je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Klik hier voor meer informatie over Thuisvaccinatie, zoals de voordelen, de werkwijze, en het maken van een afspraak.

Check je reisverzekering!

Logo Europeesche

De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. Daarom stellen we een individuele reisverzekering verplicht. Meer informatie over het Sawadee Verzekeringspakket i.s.m. Europeesche Verzekeringen vind je hier.

SOS op reis

SOS op reis

Iedereen met een reisverzekering (deze stellen we verplicht) heeft recht op assistentie van een alarmcentrale. In geval van nood neem je zelf contact op met de desbetreffende alarmcentrale. De reisbegeleiding wil je hier natuurlijk altijd bij helpen. Als je beschikt over een smartphone, download dan de App "SOS op reis". Deze App biedt toegang tot alarmnummers in ruim 200 landen en gegevens van ambassades en consulaten. Via de App is het mogelijk direct contact te leggen met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Sawadee altijd op de eerste plaats. Via onze contacten met agenten en lokale autoriteiten volgen wij de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

icoContact tijdens de reis

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met Namibie in de zomertijd is 1 uur.

Contact met het thuisfront

Het versturen van post naar Nederland vanuit Zuid-Afrika duurt normaal gesproken ongeveer 1 week. Bellen met je eigen mobiel is in grote delen van Namibië mogelijk. We reizen echter door sommige gebieden waar geen dekking is. Ook verschilt dit per aanbieder; neem daarom voor vertrek contact op met je provider als je mobiel wilt bellen (of bereikbaar wilt zijn) tijdens de reis. Op diverse plaatsen is het mogelijk om te internetten.

Noodgevallen en calamiteiten

Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers! Zorg ervoor dat thuisblijvers altijd kopieën van zowel je reisschema als je vluchtgegevens hebben. Actuele vluchttijden zijn te vinden op NOS-teletekst, www.schiphol.nl of www.brusselsairport.be/nl.

We sturen geen lijst van de hotels waar we tijdens de reis verblijven omdat deze nog wel eens wisselen en de kamers vaak onder een andere naam geboekt zijn. In geval van nood zijn we voor zowel reizigers als thuisblijvers 24 uur per dag bereikbaar. Bel daarom niet met het hotel maar met Sawadee. Tijdens kantooruren kun je ons bellen op +31 (0)20-4202220. Buiten kantooruren wordt je doorgeschakeld met onze alarmdienst of kun je direct ons noodnummer bellen: +31 (0)20-6516035.

Tip: maak een digitaal dossier aan. Scan je paspoort, visa, e-tickets en andere belangrijke bescheiden en mail deze naar jezelf. Zo heb je, ingeval van diefstal of verlies tijdens de reis, altijd kopieën van je belangrijke papieren achter de hand.

Veelgestelde vragen

 • top

  Algemeen

 • ico top

  Wat is het minimum aantal deelnemers voor een reis?

  Het minimum aantal deelnemers om doorgang van de reis te garanderen, kan per vertrekdatum verschillen. Uiteraard streven we ernaar om alle gepubliceerde reizen te laten doorgaan. Wanneer deelnemers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimum aantal deelnemers heeft. De vertrekgarantie vervalt dan totdat het minimum aantal deelnemers via nieuwe boekingen weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. We nemen in ieder geval contact met je op om te kijken wat mogelijk is.

 • ico top

  Gaan er veel singles mee op reis?

  Single reizen worden steeds populairder; veel mensen gaan alleen op reis. Er is daarom ook steeds meer vraag naar speciale single reizen. Sawadee biedt ook speciale single reizen, deze reizen zijn bedoeld voor iedereen die alleen op vakantie gaat, maar wel graag in het gezelschap van anderen een land wil verkennen. Het begrip 'single' hanteren we ruim: wil jij op vakantie, maar blijft je partner thuis? Ook dan kun je één van onze single reizen boeken. Stellen kunnen niet mee met deze reizen.

  Op de reguliere Sawadee reizen is de verhouding tussen stellen en singles ongeveer gelijk. Toch boeken op de ene vertrekdatum meer alleengaanden dan op de andere. Voor de alleengaande reizigers hebben wij een overzicht van reizen waarop al minimaal drie andere alleenreizenden staan.

 • ico top

  Kan ik ook reizen in een privégroep?

  Het is ook mogelijk om te reizen in een privégroep. Dat kan vanaf 10 personen op een reis uit ons programma. Je kunt dan zelf de vertrekdatum kiezen (mits dit mogelijk is met vluchten en activiteiten tijdens de reis). Neem voor meer informatie over reizen in een privégroep contact op met onze reisadviseurs (020 - 4202220 of info@sawadee.nl).

 • ico top

  Heeft Sawadee de beschikking over een 24-uurs noodservice?

  In geval van nood kunnen thuisblijvers tijdens kantooruren bellen naar Sawadee op ons reguliere nummer: 020-4202220. Wij kunnen snel achterhalen waar de groep zich op dat moment bevindt. Als er buiten kantooruren contact gelegd moet worden met iemand die op reis is of omdat je zelf een probleem hebt tijdens je reis kun je -enkel in noodgevallen- ons noodnummer bellen: 020-6516035. Houd er rekening mee dat het vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen niet altijd mogelijk is om binnen 24 uur contact met de groep te leggen.

 • ico top

  Tot wanneer kan Sawadee een reis annuleren die nog geen gegarandeerd vertrek heeft?

  Sawadee Reizen behoudt zich het recht voor om tot uiterlijk 28 dagen voor vertrek de reis te annuleren (artikel 2, lid 4 van de ANVR boekingsvoorwaarden).

 • top

  Boeken van je reis

 • ico top

  Wanneer kan ik het beste een reis boeken?

  Wij raden je aan niet te lang te wachten met boeken omdat veel reizen, zeker in het hoogseizoen, snel vol zitten. Houd er tevens rekening mee dat ongeveer 6 weken voor vertrek, maar vaak nog wel eerder, vluchten en accommodaties op aanvraag zijn. Je kunt dan nog wel boeken maar de reservering is onder voorbehoud van beschikbaarheid van vluchten en accommodaties. Prijzen van vluchten en landarrangementen zijn altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid en kunnen aan wijzigingen onderhevig zijn. Graag willen we nog extra benadrukken dat wanneer je op tijd boekt, teleurstellingen worden voorkomen. Minstens 8 tot 10 weken voor vertrek van de reis zijn wij meestal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappijen. Ook kan het echter voorkomen dat vlucht en/of landarrangement niet meer, of enkel tegen een hogere prijs beschikbaar zijn. Indien er onverhoopt een toeslag voor de vlucht en/of landarrangement geldt, word je als klant zo snel mogelijk ingelicht over de hoogte hiervan. Op dat moment heb je de keuze om akkoord te gaan met deze toeslag of om bijvoorbeeld een andere vertrekdatum te kiezen, een andere reis te boeken of om de reis kosteloos te annuleren.

 • ico top

  Kan ik ook eerst een optie nemen op een reis?

  Wanneer je nog even wilt nadenken of moet overleggen voor je een reis vast legt, dan kun je een optie nemen op een reis. Eén van onze reisexperts neemt dan binnen 3 dagen contact met je op om alle vragen te beantwoorden. Graag stemmen we met elkaar af wanneer het moment is om de reis definitief vast te leggen. Een optie kun je telefonisch afsluiten via 020 420 22 20 of onder vertrekdata en prijzen van de betreffende reis.

 • ico top

  De reis van mijn keuze heeft nog geen gegarandeerd vertrek. Wat nu?

  Wanneer de reis van je eerste voorkeur nog geen gegarandeerd vertrek heeft, kun je natuurlijk wel gewoon boeken: des te meer mensen de reis boeken, des te sneller we deze kunnen garanderen! Wil je de zekerheid dat je op reis gaat? Dan kun je bij boeking een zogenaamde ?Vakantie Garantie Optie? nemen op een andere reis. Als de door jou geboekte reis nog niet gegarandeerd doorgaat én de reis van jouw VGO al bijna vol zit, dan bieden we je de mogelijkheid om kosteloos om te boeken. Zo weet je zeker dat je op reis gaat!

 • ico top

  Waar vind ik de boekingsvoorwaarden?

  De boekingsvoorwaarden van Sawadee Reizen vind je hier: Boekingsvoorwaarden.
  Sawadee Reizen is aangesloten bij het ANVR, de brancheorganisatie van de reisbranche. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. Op alle boekingen gemaakt bij Sawadee Reizen zijn de ANVR Consumentenvoorwaarden van toepassing. U vindt deze voorwaarden op ANVR.nl

  of in de ANVR Informatiebrochure 2014. Sawadee Reizen zal u een papieren exemplaar van deze brochure verstrekken als u hier om vraagt. Bekijk hier digitale versie van de brochure.

 • ico top

  Hoe weet ik dat mijn reis bevestigd is?

  Wanneer we je vluchten en accommodaties hebben vastgelegd, krijg je de factuur toegestuurd als definitieve boekingsbevestiging. We streven er naar je de factuur binnen acht werkdagen na boeking toe te sturen.

 • ico top

  Hoe en wanneer betaal ik?

  Wanneer we je vluchten en accommodaties hebben vastgelegd, krijg je de factuur toegestuurd als definitieve boekingsbevestiging. De aanbetaling van de reis bedraagt 20% van de reissom. Dit bedrag staat duidelijk vermeld op de factuur die je van ons krijgt. Maak meteen na ontvangst van de factuur de aanbetaling en de eventueel verschuldigde kosten van de annuleringsverzekering over. De resterende reissom en het bedrag van de eventueel afgesloten reisverzekering moeten uiterlijk 8 weken voor vertrek overgemaakt zijn. Let op: je krijgt hiervoor géén nieuwe factuur.Lees hier meer informatie over betalingen.

 • ico top

  Wanneer krijg ik mijn vluchtschema en deelnemerslijst toegestuurd?

  Uiterlijk 7 dagen voor vertrek ontvang je de exacte vluchtgegevens, de deelnemerslijst en, indien van toepassing, de meest recente reisinformatie.

 • ico top

  Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn reis?

  Wanneer je met Sawadee op reis gaat, stellen we het afsluiten van een individuele reisverzekering verplicht. Je kunt een doorlopende of aflopende reis- en/of annuleringsverzekering eenvoudig bij ons afsluiten. Sawadee biedt in samenwerking met Europeesche verzekeringen een reisverzekering aan die in alle noodzakelijke dekkingsgebieden voorziet.Bekijk hier meer informatie en het afsluiten van een reis- of annuleringsverzekering.

 • ico top

  Ik wil een wijziging aanbrengen in mijn boeking, kan dat?

  Het is mogelijk om bij boeking of naderhand van je boeking een wijziging aan te brengen. Als je na ontvangst van de factuur, tevens je boekingsbevestiging, een wijziging wilt aanbrengen in je boeking, betekent dit ook een wijziging op je factuur. Kies je voor een nieuw factuur met alle kosten en de wijziging dan brengen we administratie kosten in rekening. Kies je voor een losse aanvullende factuur, dan brengen we geen administratiekosten in rekening. Besluit je na boeking dat je mee wilt op een andere reis, dan wordt dit beschouwd als een annulering van de oorspronkelijke reis en boeking van een nieuwe reis. De ANVR Annuleringsvoorwaarden van Sawadee zijn dan van toepassing.Kijk hier voor de administratie- en wijzigingskosten.

 • ico top

  Ik wil mijn reis verlengen, kan dat?

  Ga je met Sawadee op reis maar wil je na afloop van de reis langer in het betreffende land blijven, dan is dat in principe mogelijk binnen de geldigheidsduur van het ticket. Als je de hiervoor benodigde vluchtwijziging direct bij boeking bij ons aanvraagt brengen we daar administratiekosten voor in rekening. Vraag je de vluchtwijziging na de boeking aan, dan berekenen we hier hogere administratiekosten voor. Als de gewenste verlenging buiten de geldigheidsduur van het ticket valt, of er geldt een toeslag op de vlucht, moeten we naast de bovengenoemde administratiekosten een hoger tarief, dat door de luchtvaartmaatschappij wordt opgelegd, berekenen. Voor vluchtverlengingen geldt altijd dat de vlucht op aanvraag is. Eerder vertrek, voor aanvang van de reis, is niet in alle gevallen mogelijk en uitsluitend op aanvraag. Bij een vluchtverlenging regel en betaal je zelf de kosten voor vervoer naar de luchthaven.Kijk hier voor de administratie- en wijzigingskosten..

 • ico top

  Ik moet mijn reis annuleren, hoe kan ik dit doen?

  Wanneer je de reis onverhoopt moet annuleren, doe dit dan schriftelijk door het sturen van een e-mail. Je kunt je mail sturen naar info@sawadee.nl). Lees hier meer over de annuleringsvoorwaarden.

 • ico top

  Ik wil boeken vanuit België, kan dat?

  Woon je in België, dan kun je terecht bij Joker voor alle informatie en voor het boeken van je reis. Kijk op www.sawadeereizen.be voor meer informatie.

  Onze reizen vertrekken op een enkele uitzondering na, vanuit Schiphol. Met de trein bent u vanuit Antwerpen in nog geen twee uur op Schiphol. Voor meer informatie: www.ns.nl of www.nmbs.be.

 • top

  Vluchten en tickets

 • ico top

  Hoe en wanneer ontvang ik mijn e-tickets en vluchtgegevens?

  Uiterlijk 7 dagen voor vertrek ontvang je een e-mail van ons met het definitieve vluchtschema en het e-ticket. Je ontvangt een link om je e-ticket online te bekijken via de website Checkmytrip.com. We raden je aan om je e-ticket uit te printen en mee te nemen. Op het beginscherm van de website zie je rechts een knop Afdrukken. Wanneer je deze aanklikt opent het e-ticket en kun je deze printen.

 • ico top

  Ik kan niet inloggen op Check my trip. Wat nu?

  Het kan voorkomen dat er gevraagd wordt om je voornaam in te voeren. Soms gaat dit in een keer goed, soms moet je achter je voornaam nog Mr (voor een heer) of Mrs (voor een mevrouw) invoeren. Bijvoorbeeld Paulmr of Mariamrs. Voor kinderen jonger dan 12 jaar geldt dat er Mr óf Mstr voor jongens, of Mrs óf Miss voor meisjes, toegevoegd moet worden. Lukt het inloggen nu nog niet neem dan contact met ons op, dan helpen wij je graag verder.

 • ico top

  Ontvang ik ook de tickets voor de binnenlandse vluchten?

  Alle vluchten die onder het kopje Vluchtinformatie op onze website staan, worden door ons per e-mail aan je verstuurd. Alle overige vluchten die hierin niet genoemd worden, ontvang je ter plekke van de reisbegeleider.

 • ico top

  Mijn naam staat verkeerd gespeld op het e-ticket, wat moet ik doen?

  E-tickets houden geen rekening met spaties tussen namen en zijn niet hoofdlettergevoelig. Mocht je naam dus op deze manier zijn gespeld (bijvoorbeeld vandijk) dan is er geen fout in de spelling van je naam. Indien de naam in je e-ticket echter op een andere manier niet overeenkomt met de naam in je paspoort, dan dien je gelijk contact met ons op te nemen via 020-4202220.

 • ico top

  Er staan nog andere namen op mijn ticket van mensen die ik niet ken. Klopt dit?

  Het ticket dat je van ons hebt ontvangen is alleen voor jou, de andere namen die je ziet staan zijn medereizigers uit je groep. We hebben ongeveer tegelijk met jouw naam ook hun gegevens aan de luchtvaartmaatschappij doorgegeven, waardoor jullie in hetzelfde cluster zijn geboekt. Dit kan geen kwaad voor jouw e-ticket.

 • ico top

  Hoe check ik in met een e-ticket?

  Een papieren ticket heb je eigenlijk niet meer nodig om in te checken. Het e-ticket, ook wel electronisch ticket, is slechts een overzicht van je vluchtgegevens. Je hebt alleen een geldig paspoort nodig om in te checken. Op Schiphol kan dit zowel bij de selfservice incheckpunten als bij de reguliere incheckbalies. Voor jezelf en voor de luchtvaartmaatschappij is het handig om je uitgeprinte e-ticket mee te nemen, zodat je een overzicht van je vluchtgegevens bij de hand hebt als bewijs.

 • ico top

  Kan ik van tevoren online inchecken?

  Vooraf online inchecken is mogelijk als je vliegt met:
  - KLM/Air France: vanaf 30 uur voor vertrek via www.klm.com
  - Lufthansa: vanaf 23 uur voor vertrek via www.lufthansa.com
  - Corendon: vanaf 24 uur voor vertrek via www.flycorendon.com
  - Arkefly: dit is alleen mogelijk voor de reizen naar Nepal wanneer je een stoelreservering (tegen betaling) hebt gemaakt via www.arkefly.com

  Bij alle andere luchtvaartmaatschappijen is dit voor groepsreis passagiers helaas nog niet mogelijk en dien je 2 tot 3 uur voor vertrek op Schiphol zelf in te checken. Daar waar mogelijk hebben we stoelreserveringen gemaakt.

 • ico top

  Hoeveel bagage mag ik meenemen?

  Wij adviseren onze reizigers goed op hun bagagelimiet te letten, je moet tenslotte zelf je bagage van en naar de accommodaties dragen. Een richtlijn van 10 tot 15 kilo is zeer aan te raden, vaak is het bovendien mogelijk om onderweg je kleding te (laten) wassen. De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren de regel dat je naast 1 stuk handbagage maximaal 1 stuk ruimbagage met een maximum gewicht van 20 kilo mee mag nemen. Is je tas zwaarder dan 20 kilo, of neem je meer dan 1 stuk ruimbagage mee, dan kan het gebeuren dat de luchtvaartmaatschappij een toeslag doorberekent. Het kan voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen voor hun binnenlandse vluchten een afwijkende bagage limiet hanteren van bijvoorbeeld 10 of 15 kilo. Dit staat bij de reis van je keuze vermeld onder het kopje Wat neem ik mee.

 • ico top

  Ik heb een Frequent Flyer nummer, kan ik dat ook aan jullie doorgeven?

  Ja, je kunt je Frequent Flyer nummer bij boeking aan ons doorgeven, als je dit vermeld op je boekingsformulier geven wij het door aan de luchtvaartmaatschappij zodat je punten automatisch bijgeschreven worden.

 • ico top

  Kan ik onderweg een tussenstop maken?

  Bij sommige luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om een tussenstop te maken. Dit verschilt per bestemming en luchtvaartmaatschappij en is daarom altijd op aanvraag bij ons. Met dit verzoek dien je een vluchtverlenging bij ons aan te vragen. Aan een vluchtverlenging zijn extra kosten verbonden. Klik op onderstaande link voor de kosten: administratiekosten Houdt er rekening mee dat het vluchttarief op de door jou gewenste datum hoger uit kan vallen dan het ticket van de oorspronkelijke heen- en terugreis datum. In dit geval nemen we contact met je op over de meerprijs, en maken we je boeking natuurlijk pas rond als je akkoord gaat met de eventuele meerprijs. De transfer van en naar het vliegveld en eventuele extra hotelovernachtingen dien je zelf te regelen en te betalen.

 • ico top

  Is het mogelijk om eerder of later dan de groep te vliegen?

  Het is vaak niet mogelijk om eerder uit Nederland te vertrekken in verband met de overeenkomsten die wij met de luchtvaartmaatschappijen hebben. Wij raden je aan om contact met ons op te nemen als je dit graag wilt. Later terugkeren dan de groep is zeker mogelijk. Met dit verzoek dien je een vluchtverlenging bij ons aan te vragen. Houdt er rekening mee dat het vluchttarief op de door jou gewenste datum hoger uit kan vallen dan het ticket van de oorspronkelijke heen- en terugreis datum. In dit geval nemen we contact met je op over de meerprijs, en maken we je boeking natuurlijk pas rond als je akkoord gaat met de eventuele meerprijs. Aan een vluchtverlenging zijn tevens extra administratiekosten verbonden. Klik op onderstaande link voor de kosten: administratiekosten De transfer van en naar het vliegveld en eventuele extra hotelovernachtingen dien je zelf te regelen en te betalen.

 • ico top

  Is het mogelijk om de reis eerder af te breken dan de groep?

  In overleg is het mogelijk om de reis eerder af te breken, je betaalt dan wel de volledige reissom. Deze wijziging in originele reisdata kun je bij ons als een vluchtverlenging aanvragen. Aan een vluchtverlenging zijn extra kosten verbonden. Klik op onderstaande link voor de kosten: administratiekosten Houdt er rekening mee dat het vluchttarief op de door jou gewenste datum hoger uit kan vallen dan het ticket van de oorspronkelijke heen- en terugreis datum. In dit geval nemen we contact met je op over de meerprijs, en maken we je boeking natuurlijk pas rond als je akkoord gaat met de eventuele meerprijs. De transfer van en naar het vliegveld en eventuele extra hotelovernachtingen dien je zelf te regelen en te betalen.

 • ico top

  Kan ik vanaf een andere luchthaven vertrekken?

  Ja, het is mogelijk om vanaf een andere luchthaven te vertrekken. Dan dien je zelf je vluchten te verzorgen en boek je bij ons een landarrangement. We verwachten je dan in het eerste hotel op de datum van aankomst van de groep op de bestemming. De definitieve gegevens van het eerste hotel ontvang je ongeveer 1 week voor vertrek van ons.

 • ico top

  Is er een groep incheck op Schiphol of iemand om ons daar op te vangen?

  Sawadee verzorgt geen groep incheck op Schiphol, je dient zelfstandig in te checken bij de betreffende balie op Schiphol. Wij adviseren je dan ook om tijdig aanwezig te zijn en tijdens het inchecken eventueel je stoelvoorkeuren door te geven.

 • ico top

  Hoe kan ik een vliegtuigstoel reserveren?

  Een aantal luchtvaartmaatschappijen bied de mogelijkheid om tegen betaling je stoel te upgraden naar bijvoorbeeld Economy Comfort Class stoelen. Hieronder vind je de luchtvaartmaatschappijen waarbij dit mogelijk is.

  KLM
  KLM biedt reizigers de mogelijkheid om zelf via www.klm.com met behulp van een reserveringsnummer te upgraden naar economy comfort class stoelen. Dit reserveringsnummer is telefonisch of via e-mail op te vragen bij Sawadee.

  Lufthansa
  Vanaf 23 uur voor vertrek kun je via www.lufthansa.com een vliegtuigstoel reserveren.

  Arkefly
  Vanaf 21 dagen tot en met 2 dagen voor vertrek is het mogelijk om, tegen een vergoeding, je stoelvoorkeur vast te leggen via de website van www.arkefly.com. Tevens kun je bij ArkeFly tegen betaling in economy comfort of premium comfort vliegen. Deze upgrade dient via Sawadee te worden aangevraagd en is op aanvraag. Indien deze upgrade bij boeking wordt aangevraagd dan komen er geen extra kosten bij (naast de standaard upgradekosten). Wordt dit verzoek na boeking aangevraagd dan vragen wij hier administratiekosten. Klik op onderstaande link voor de kosten: administratiekosten

  Corendon Airlines
  Het is mogelijk om een stoelvoorkeur door te geven aan Corendon Airlines. Dit kun je zelf doen via de website van www.flycorendon.com Dit is mogelijk tegen een vergoeding. Je kunt ook via deze website bij Corendon Airlines stoelen reserveren met extra beenruimte.

  Transavia
  Het is mogelijk om een stoelvoorkeur door te geven aan Transavia. Dit kun je zelf, tegen betaling, doen via de website van www.transavia.com Dit kun je doen nadat je van ons het ticket hebt ontvangen.

  Overige luchtvaartmaatschappijen
  Aan alle overige luchtvaartmaatschappijen geven wij, waar mogelijk, de stoelvoorkeur door. De luchtvaartmaatschappij probeert deze wensen zo veel mogelijk in acht te nemen. Aangezien het om een voorkeur gaat raden wij ook altijd aan om dit bij de incheckbalie op Schiphol nog even kenbaar te maken.

 • ico top

  Welke naam moet ik als getrouwde vrouw opgeven?

  Als getrouwde vrouw geef je aan ons alleen je meisjesnaam door zoals die in je paspoort vermeld staat. Staat er in je paspoort bijvoorbeeld 'Hendriks e/v Jansen', dan is je meisjesnaam Hendriks en die hebben we nodig voor je ticket.

 • ico top

  Hoe weet de luchtvaartmaatschappij dat ik een speciale maaltijd wil?

  Bij boeking kun je aan ons je wensen voor een speciale maaltijd doorgeven. Bij het boeken van je vlucht geven wij, waar mogelijk, je wensen door aan de luchtvaartmaatschappij. Zij zullen daar zoveel mogelijk rekening mee houden en op de heen- en terugreis je speciale maaltijd serveren. Voor bestemmingen binnen Europa kan deze voorkeur niet doorgegeven worden omdat er veelal geen maaltijden geserveerd worden.

 • ico top

  Wat gebeurt er als mijn vlucht vertraging heeft?

  De luchtvaartmaatschappij is verplicht de reiziger bij vertraging bijstand te verlenen. Mocht je door de vertraging een aansluitende vlucht missen, dan is de luchtvaartmaatschappij verplicht om je met een vervangende vlucht zo snel mogelijk op de eindbestemming te krijgen. Daarnaast heeft de maatschappij een zogenaamde zorgplicht afhankelijk van de duur van de vertraging is de luchtvaartmaatschappij verplicht drankjes en maaltijden, en in sommige gevallen zelfs hotelaccommodatie, ter beschikking te stellen. Mocht je te maken krijgen met een vertraging op de heenreis, neem dan even contact met ons op zodra duidelijk is wat je nieuwe aankomsttijd wordt, zodat we de reisbegeleider op de hoogte kunnen stellen. Bij een vertraging op de terugreis is het handig om eventuele ophalers even in te lichten zodat zij geen uren tevergeefs op de luchthaven op je staan te wachten 

 • top

  Voorbereiding op je reis

 • ico top

  Mijn kind heeft een andere achternaam dan ik; moet ik dan nog ergens rekening mee houden?

  Vaders en moeders, met een andere achternaam dan hun kinderen, hebben soms problemen bij de persoonscontrole op een luchthaven of grensovergang als zij alleen met hun kind reizen. Bij een reis binnen het Schengengebied (de meeste Europese landen) is er geen persoonscontrole. Naar of vanuit een niet-Schengenland is die controle er wel. De Koninklijke Marechaussee moet bij minderjarigen nagaan of de begeleidende volwassene het ouderlijk gezag heeft. Dit speelt vooral als een kind met slechts 1 volwassene reist en er redenen zijn om te kijken of er geen sprake is van het onwettig onttrekken aan het ouderlijk gezag. Nederland verwacht niet van ouders dat zij standaard een verklaring bij zich hebben waaruit het ouderlijk gezag blijkt of waaruit blijkt dat het kind de grens over mag. Wel kan documentatie over het ouderlijk gezag voor een vlottere grenspassage zorgen. Zo adviseert de marechaussee ouders om de volgende documenten mee te nemen:

  • verklaring toestemming voor vakantie van de andere ouder
  • recent uittreksel gezagsregister
  • recent uittreksel GBA van het kind
  • kopie van paspoort van toestemminggevende ouder
  • eventueel uitspraak met betrekking tot gezag en omgang
  • eventueel het ouderschapsplan
  • eventueel geboorteakte.

 • ico top

  Heb ik een visum nodig voor mijn reis?

  Voor een aantal van de door ons bezochte landen is het noodzakelijk om voor vertrek zelf een visum aan te vragen. In de regel moet hier 4 weken voor vertrek mee begonnen worden. In de uitgebreide reisroute van de betreffende reis kun je onder het kopje "Paspoort en visum informatie" de specifieke visumvoorwaarden voor het te bezoeken land (of landen) vinden en op welke termijn het visum moet worden aangevraagd. Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten te beschikken!

 • ico top

  Hoe kan ik vooraf in contact komen met andere reisgenoten?

  Om voor vertrek alvast kennis te maken met je reisgenoten kun je gebruik maken van Sawadee?s Reisgenoten App op Facebook. Met behulp van deze applicatie kun je gemakkelijk in contact komen met je medereizigers zodat de voorpret kan beginnen. Je kunt deze applicatie alleen gebruiken wanneer je een Facebook account hebt. Wij zijn ons ervan bewust dat er reizigers zijn zonder Facebook account, helaas kunnen we deze applicatie op dit moment niet buiten Facebook aanbieden.
  Tijdens een Reisvoorbereiding zet je de puntjes op de ?i? voor jouw vertrek. Stel je vragen over de route, win handige tips in over wandelschoenen, rugzakken en andere praktische zaken bij de experts van Bever. en wie weet maak je alvast kennis met je reisgenotenFacebook, reisgenotenapp, events predeparture

 • ico top

  Welke websites kan ik raadplegen voor handige reisinformatie?

  Om de voorbereidingen op je reis te vereenvoudigen hebben we hieronder een beperkt en selectief aantal links naar, aan onze reizen gerelateerde, websites op een rijtje gezet.

  Visa
  http://www.visum.nl visuminformatie en formulieren

  Gezondheid
  www.gezondopreis.nl Gezond op reis.
  www.lcr.nl het Landelijk Coördinatie Centrum Reizigersadvisering houdt zich bezig met de preventie van ziekte bij reizigers.
  www.tropenzorg.nl Deze site geeft informatie over het thema reizen en gezondheid en bijbehorende producten.
  www.vaccinatiebureau.nl geeft informatie over vaccinaties aan reizigers.
  www.ggd.nl Vind de dichtstbijzijnde GGD bij jou in de buurt.

  Reisadviezen
  www.minbuza.nl site van het ministerie van buitenlandse zaken met een overzicht per land en regio van reisadviezen, ambassades en consulaten, legalisatie-informatie en andere adviezen.
  www.anvr.nl reisvoorwaarden, boekingsvoorwaarden en meestgestelde vragen over uiteenlopende zaken.
  www.calamiteitenfonds.nl informatie over de garantieregelingen en dekkingbeperkingen van het fonds.
  www.sgr.nl informatie over de Stichting Garantiefonds Reisgelden.

  Reisboeken
  www.reizenoppapier.nl hier vind je zowel reisgidsen over het op reis gaan met kinderen als boeken voor kinderen over op reis gaan.
  www.reisboekhandel.nl overzicht van gespecialiseerde reisboekhandels in Nederland die bij de vereniging van reisboekhandels zijn aangesloten.
  www.dezwerver.nl reisgidsen en kaarten
  www.tegastin.nl reisgidsen over achtergronden en cultuur van landen.

  Duurzaam toerisme
  www.debeterewereld.nl Genieten en bewuste keuzes maken kunnen prima samengaan.
  www.hier.nu Nederland klimaatneutraal
  www.fairtourism.nl een interactieve website over duurzaam toerisme
  www.maxhavelaar.nl website over eerlijke handel met derde wereld producenten
  www.een.nl Armoede de wereld uit
  www.greenseat.nl compensatie van CO² uitstoot met behulp van het aanplanten en beschermen van bossen
  www.wwf.nl lees de projecten van het wereldnatuurfonds.
  www.soskinderdorpen.nl SOS kinderdorpen zorgt wereldwijd voor de opvang van weeskinderen.

  Geld en verzekeringen
  www.atmhunter.nl
  www.gwktravelex.nl: online bestelservice van buitenlands geld en een koersconverter.
  www.oanda.com wisselkoersen
  www.europeesche.nl informatie over reisverzekeringen.

  Overig
  www.kropla.com Welke wereldstekker heb ik nodig?
  www.schiphol.nl Schiphol Amsterdam
  www.ns.nl reisplanner voor vervoer per trein.
  www.cursusindonesisch.nl cursus Indonesisch.
  www.lowani.nl swahili cursus
  www.afrikanieuws.nl boeken, muziek, foto's en het laatste nieuws van landen in Afrika.
  www.earth.google.com satellietbeelden en andere kaarten.
  www.picasa.com software om alle afbeeldingen op de PC automatisch te rangschikken.
  www.tropentheater.nl informatie over niet-westerse culturen en hun achtergronden.
  www.kit.nl onder kit publishers staan landenboekjes speciaal voor kinderen.
  www.samsam.net site voor kinderen met leuke feitjes over landen.
  www.rangerclub.nl leuke site voor kinderen die alles willen weten over dieren.
  www.museumkennis.nl Rijksmuseum voor Volkenkunde, Rijksmuseum van Oudheden, Naturalis
  www.afrikamuseum.nl kinderspelletjes en verhalen over Afrikaanse dieren.
  www.kidsveropreis.nl voor ouders die verre reizen maken met hun kinderen.
  www.maak het waar.nl overzicht met de millenniumdoelen.
  www.globalicious.org site voor kinderen hoe je bij kunt dragen aan een hongervrije wereld.
  www.onze wereld.nl het maandblad over globalisering.
  www.weeronline.nl wat voor weer is het.
  www.worldtimeserver.com overzicht van tijdsverschillen en de huidige tijd in landen.

 • ico top

  Heb ik inentingen nodig of moet ik malariatabletten meenemen?

  Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe bijzonder vaak veranderen en Sawadee geen medische instantie is, raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl. Het is handig om de uitgebreide reisroute mee te nemen naar je afspraak.

 • ico top

  Zijn er nog bepaalde tips met betrekking tot mijn gezondheid tijdens de reis?

  Er zijn enkele eenvoudige tips, om de kans om ziek te worden tijdens de reis te verkleinen:
  Ga alleen restaurants binnen als er andere mensen zitten. Veel gasten betekent een hoge omloopsnelheid van (vers) voedsel. Bovendien kun je veel gasten als goede reclame zien.
  Doe de eerste dagen rustig aan met eten en laat je maag wennen.
  Blijf altijd goed eten ondanks de hitte en drink vooral veel water.
  Bedenk bij reeds geschild fruit hoe lang het al zo ligt.
  Goede basishygiëne (handen wassen voor het eten) is essentieel ter voorkoming van maag en darmklachten.

 • ico top

  Hoe kan ik me voorbereiden op zware trektochten?

  In enkele van onze reizen (zoals in Nepal) zitten langere trek- of wandeltochten. Hiervoor is een goede voorbereiding aan te raden. Dit helpt om de tocht minder zwaar en veiliger te maken. Daarom heeft Sawadee de trainingsgids ''Trainen voor meerdaagse wandeltochten en trekkings'' samengesteld. Deze gids is voor iedereen die een reis met Sawadee gaat maken waarin een trektocht is opgenomen en kun je hier downloaden.

 • ico top

  Hebben jullie nog enkele tips om de reis duurzamer te maken?

  Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van het toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu op bestemming. Daarnaast houden we ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Als toerist zijn er veel, vaak simpele dingen die je kunt doen (of laten) om te zorgen dat je bezoek voor beide partijen een verrijkende ervaring wordt. Hieronder een aantal tips:
  * Informeer jezelf over het land dat je gaat bezoeken met betrekking tot de actuele situatie, de geschiedenis, cultuur, taal en gebruiken.
  * Respecteer lokale culturen en gebruiken, veroordeel niet. Je bent immers een gast in hun land.
  * Eet en gebruik zoveel mogelijk lokale producten.
  * Koop lokale producten voor een schappelijke prijs. Besef dat de lage prijzen mogelijk zijn door (te) lage lonen. Zie afdingen dus niet als een sport en ga niet tot de bodem!
  * Koop geen verboden souvenirs zoals schelpen, koraal, ivoor, dieren en planten.
  * Het uitdelen van pennen, stickers, ballonnen en speelgoed is, hoe goed ook bedoeld, af te raden. Als toeristen van alles weggeven, leren kinderen dat bedelen loont. Als je iets wilt geven doneer het dan aan een project waar de hele gemeenschap baat bij heeft. Zo kun je bijvoorbeeld besluiten om met de groep een school of een ziekenhuis te steunen. Ook is het goed om ter plekke iets te kopen dat je graag wilt doneren. Zo sla je twee vliegen in een klap: je helpt bijvoorbeeld een schooltje, maar daarnaast steunen jouw aankopen in een kleine schoolboekhandel de lokale economie.
  * Gooi tijdens de reis geen afval op straat, ook al ziet het er op sommige plaatsen ng zo vies uit. Gooi wc-papiertjes onderweg in de prullenbak, of stop ze in een plastic zakje als je tijdens een wandeling hoge nood krijgt. Rondvliegende wc-papiertjes in een natuurgebied zien er niet alleen erg vies uit, maar zijn ook een bron van bacterin.
  * Bananenschillen en ander biologisch afbreekbaar afval mag 'terug naar de natuur'. Wees er wel bewust op waar je schillen ed. weggooit, want bergen rottend afval zijn bijvoorbeeld niet wenselijk in de bewoonde gebieden. Houd het discreet. In nationale parken en natuurgebieden moet je het afval dus inzamelen om het later te verbranden of weg te werpen.
  * Batterijen zijn grote vervuilers. Bewaar lege batterijen en neem ze mee terug naar Nederland en lever ze daar in voor verwerking.
  * Pas je kleding aan de lokale voorschriften en gedragscodes aan. Het is erg gemakkelijk om de lokale bevolking te beledigen of te kwetsen door niet gepast gekleed te gaan.

 • ico top

  Hebben jullie nog enkele tips om de trektocht duurzamer te maken?

  De afgelopen jaren is het aantal (berg)wandelaars sterk toegenomen. Om de gevolgen van de aanwezigheid van reizigers in vaak prachtige maar kwetsbare gebieden te beperken is een gedragscode ontwikkeld. Wij raden je sterk aan om je aan deze richtlijnen te houden.
  * Neem alle niet-afbreekbare verpakkingsmaterialen mee terug. Verbrand of begraaf afbreekbaar afval.
  * Gebruik toiletten voor zover aanwezig, of anders een plek op een afstand van minimaal 30 meter van een waterbron verwijderd.
  * Zorg voor afdoende warme kleding, zodat niemand echt afhankelijk is van verwarming 's avonds.
  * Beperk het gebruik van warm water om te wassen tot een minimum.
  * Gebruik afbreekbare zeep of shampoo.
  * Blijf op de paden.
  * Pluk absoluut geen bloemen of planten en koop geen zaken die gemaakt zijn van wilde diersoorten.
  * Respecteer de lokale cultuur. Vrouwen dienen er redelijk bedekt bij te lopen, mannen in ieder geval niet met ontbloot bovenlijf.
  * Het is gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen en dat de bevolking zich vaak dankzij hun beperkte behoeften en een uitgekiend eeuwenoud evenwicht in leven weet te houden. Bedenk dat dit evenwicht snel verstoord kan raken door onze aanwezigheid en hetgeen we achterlaten.

 • ico top

  Wat moet ik doen als ik medicijnen wil meenemen naar het buitenland?

  Gebruik je speciale medicijnen, neem dan voldoende mee en vraag je apotheek om een KNMP-reisdocument voor je op te stellen. Houd dit document in je handbagage.

  Indien je zwaardere medicijnen gebruikt die onder de Opiumwet (kunnen) vallen, lees dan het advies op: Rijksoverheid.nl. • top

  Vragen over onze fietsreizen

 • ico top

  Mag ik mijn eigen fiets meenemen?

  Bij alle kampeerreizen kun je kiezen voor het meenemen van je eigen fiets of een fiets huren. Zorg wel dat je fiets in goede staat verkeert en minimaal 21 versnellingen heeft. Bij de vliegreizen staat per reis vermeld of je je eigen fiets kan meenemen.

 • ico top

  Kan ik naar een vliegbestemming mijn eigen fiets meenemen?

  Meestal kun je kiezen tussen het meenemen van je eigen fiets en het huren van een fiets. Houd er echter rekening mee dat het aantal kilo’s op de vlucht beperkt is en hier dus vaak extra kosten aan verbonden zijn. Deze kosten kunnen per bestemming verschillen en zijn bij onze medewerkers na te vragen.

 • ico top

  Zijn de huurfietsen verzekerd?

  Je bent te allen tijde verantwoordelijk voor je huurfiets. Bij diefstal moet je daarom aangifte doen en de fietssleutels kunnen overleggen. We gaan ervan uit dat je de huurfiets in dezelfde staat weer inlevert, als waarin je hem ontvangen hebt. Lees goed de polisvoorwaarden van je reisverzekering door en vraag bij je boekingskantoor of schade en/of diefstal aan je (huur)fiets wordt gedekt.

 • ico top

  Moet ik mijn eigen reserveonderdelen en gereedschap meenemen?

  Zorg dat je fiets voor vertrek helemaal in orde is. Monteer zo nodig nieuwe banden en nieuwe remblokken. Op de reis gaan in ieder geval een hogedrukpomp en een gereedschapskist mee om de meest voorkomende reparaties te kunnen verrichten. Verder gaat er een beperkte hoeveelheid reserveonderdelen mee, o.a. binnen- en buitenbanden. De reisbegeleider kan je in geval van nood weer op weg helpen, maar kan onmogelijk voor alle merken, de vele soorten spaken, derailleurs, kettingen en remblokken bij zich hebben.

 • ico top

  Mijn zoon is deze zomer bijna 5. Kan hij dan al op een aanhangfiets?

  Uiteraard is het ene kind groter en zwaarder dan het andere, maar de leeftijd waarop kinderen te groot worden voor een achterzitje ligt doorgaans bij 4 jaar. Of een kind dan ook al meteen op een aanhangfiets mee kan fietsen, ligt ook weer aan het kind. Is het er fysiek al klaar voor? Kan het goed stil zitten? Luistert het goed naar je aanwijzingen? Zeker in zo’n “tussenjaar” is het raadzaam om geen al te zware tocht te kiezen en het fietsen regelmatig te onderbreken. Denk er ook aan dat het voor de ouder voorop ook even wennen is. Dat geldt voor het sturen, maar ook voor het fietsen zelf. Je moet er rekening mee houden dat dit een extra belasting vormt. Het is dan zeker belangrijk om met een juiste, lichte versnelling een heuvel op te kunnen fietsen. Twijfel je? Kom dan eens langs op ons kantoor om een huurfiets en aanhangfiets uit te proberen. Maak daarvoor wel eerst even een afspraak!

 • ico top

  Kan mijn kind de reis zelf fietsen?

  Natuurlijk is het niveau van ieder kind verschillend, maar over het algemeen is het zo dat een kind vanaf 7 jaar de lichtere reizen zelfstandig kan fietsen. Voor kinderen vanaf 4 jaar zijn er speciale aanhangfietsen. Kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen mee in een kinderzitje als ze goed kunnen zitten.

 • ico top

  Is hoofdbescherming verplicht?

  Wij adviseren altijd een valhelm te dragen, maar wij stellen dit niet verplicht. Bij de huur van een kinderfiets, aanhangfiets en zitje is een valhelm inbegrepen. In Spanje is het dragen van een fietshelm wel verplicht.

 • ico top

  Hoe zwaar zijn de verschillende tochten?

  Behalve de bestemming speelt het fietsniveau een belangrijke rol of een reis geschikt is voor je. Het is van belang dat je een reis kiest die bij je past. Niet te zwaar, maar ook niet te licht. Je vindt in ons programma reizen van fietsniveau 1 t/m 5. De lengte van de etappes, het hoogteverschil, het klimaat, al die dingen nemen wij mee in de weging van een reis.

  1. De lichtste fietsvakantie; over grotendeels vlak terrein, met niet al te lange dagafstanden (gemiddeld 50 km). Korte pittige hellingen met hoogteverschillen tot ± 100 meter komen voor.

  2 Niet te steile en niet te lange hellingen over niet erg moeilijk terrein. De dagafstanden zijn soms wat langer, tot plm. 65 km per dag.

  3 Zo af en toe langere en steilere hellingen zonder dat deze overheersen. De dagafstanden zijn gemiddeld 70 km.

  4 De hellingen zijn steiler en langer dan die van de voorgaande categorieën en vragen derhalve meer kracht. Het landschap heeft een bergachtig karakter. Dagafstanden tot plm. 80 km.

  5 Een meer sportieve tint. Fietsen in pittig heuvellandschap of zelfs bergen en veelal een wat langere afstand. Dagafstanden variëren van 70 tot 100 km.

  Familiereizen bieden we aan in categorie 1 t/m 3. De lengte van de etappe, het hoogteverschil, het klimaat, al die dingen nemen wij mee in de weging van een reis.
  Natuurlijk is elk kind anders, maar in het algemeen kan een kind vanaf 7 jaar niveau 1 zelfstandig fietsen. Voor de hogere niveaus moeten zij over wat meer kracht in de benen beschikken. Een aanhangfiets is voor kinderen tussen 4 en 7 jaar een prima optie. Zwaar voor de ouders? Dat ligt eraan hoeveel de kinderen meetrappen! Kinderen onder de 4 kunnen lekker mee in een kinderzitje. Twijfel je? Neem dan contact met ons op!

 • ico top

  Is er hulp bij pech onderweg ?

  De bezemwagen of volgauto is nooit ver weg. De reisleiders zijn per mobiel te bereiken en proberen je zo snel mogelijk helpen. Er wordt wel van je verwacht dat je een lekke band zelf kunt plakken.

 • ico top

  Hoe gaat het precies met de maaltijden bij de kampeerreizen?

  Op de kampeerreizen gaat er een luifelkeuken mee. Dit is een complete keuken inclusief borden en bestek. De begeleider doet inkopen voor ontbijt, lunch en diner. Compleet verzorgd dus. Wel dien je gemiddeld twee keer, onder het genot van een drankje, de kok te helpen met het voorbereiden van de maaltijden. Na het eten wordt er natuurlijk nog geholpen met de afwas.

  Op alle dagen wordt er gekookt, op één dag na, want dan is er ook voor de begeleiding een moment van rust. Voorts is er bij deze reizen de mogelijkheid, tijdens het ontbijt, een lunchpakket te maken.

  De kosten voor de maaltijden zijn niet inbegrepen. Ter plaatse betaalt je ca. € 12,- per dag voor deelnemers vanaf 13 jaar. Voor kinderen van 5 t/m 12 jaar € 7,50 en kinderen van 2 t/m 4 jaar € 4,- per persoon per dag. Kinderen van 0 tot 2 jaar betalen niets.

 • ico top

  Welke kampeerspullen moet je meenemen bij de kampeerreizen binnen Europa?

  Je dient zelf te zorgen voor een tent, matje, slaapzak, binnenzak (laken) en zaklamp. Je tenten en bagage gaan mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 20 kg per persoon, inclusief tent. Een eigen campingstoeltje is toegestaan indien deze klein en opvouwbaar is. Wij zijn gezien de beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto’s genoodzaakt daar nauwlettend op toe te zien. Houd er rekening mee dat je overdag tijdens het fietsen niet bij je bagage kunt.

 • ico top

  Wanneer ontvang ik de routebeschrijving?

  De uitgeprinte routebeschrijving ontvang je bijna bij alle fietsvakanties ter plaatse van de reisbegeleiding. Uiterlijk 7 dagen voor vertrek ontvang je deze ook per mail.

Beoordelingen van onze reizigers

Reisbegeleiding 8.3
Vervoer 8.1
Overnachtingen 8.4
Reisroute 7.6
8.2 67 beoordelingen
 • 8 13-02-15

  Frits Schalkwijk

 • 8 01-01-15

  Jan Granzier

 • 8 16-10-14

  Lucie Woerde

 • 8 16-10-14

  Marijn Kroes

 • 9 16-10-14

  Karin Van De Watering

  De rondreis door Namibi� heeft mij laten zien de veelzijdigheid van dit land. Zand en duinen. Afgewisseld met een prachtige kustlijn waarachter in deze duinen veel klein wild schuil gaat, zoals geko's, slangen en kameleons. Het grote wild is te bewonderen in het prachtige natuurpark Etosha. En niet te vergeten de Himba's wellke nog op traditionele wijze leven in dit Afrikaanse land. Dank Sawadee voor deze prachtige rondreis!

 • 8 16-10-14

  Hanny Maarleveld

 • 6 16-10-14

  Isabelle Bundervoet

  Hoogtepunt van deze groepsreis was Sossusvlei, Swakopmund, Hima en Etosha. Maar boek enkel landarrangement en boek de vluchten apart.

 • 8 16-10-14

  Eddy Vliegen

  Prachtige rondreis. Veel plaatsen gezien in noord-Namibi�. Etosha park is ook wel de moeite waard. Voor ons was de ontmoeting met de Himbastam een absoluut hoogtepunt. Kortom deze groepsreis is een echte aanrader!!

 • 8 16-10-14

  Willy Breugelmans

 • 8 16-10-14

  Frank Lobbezoo

  Mooie rondreis! Fantastische game drives gehad in Etosha maar zeker ook in Palmwag! Prachtig land en absoluut een aanrader!

 • 7 16-10-14

  Marlies Van De Ven

  Het land is prachtig, mogelijkheden voor wandelen vielen me tegen, zou eerder het zuiden meenemen met een tijdsbesparende vlucht er tussen

 • 8 16-10-14

  Tonny Breedveld

  Ooit was ik eerder in een ander land van Afrika waar ik de big five voor het eerst in het wild heb gezien wat heel bijzonder was. Namibi� heeft daarbij een afwisselend landschap voor wat betreft de vele verschillende kleuren van de Zandduinen in het westen. De ondergaande zon is vaak zo prachtig dat je bijna vergeet een foto ervan te maken. De mensen heb ik ervaren als vriendelijk. Het klimaat is aangenaam & voor mij is het een bijzondere rondreis geworden mede door de aanwezigheid van de natuur en de wilde dieren bij hun drinkplaatsen dichtbij te kunnen bekijken.

 • 8 16-10-14

  Frits Schalkwijk

 • 10 16-10-14

  Martine Volckaert

 • 9 28-09-14

  Georg Prohaska

 • 8 28-09-14

  Lenie Van Oordt

  Op veel plaatsen was de natuur adembenemend mooi. In dit land voelde ik me veilig. De vriendelijkheid van de mensen is opvallend. Goed dat de rondreis een afwisselend karakter had. We zijn uitstekend verzorgd en de hygi�ne was optimaal.

 • 8 28-09-14

  Jan Granzier

 • 7 28-09-14

  Ingrid Valstar

 • 8 28-09-14

  Ineke Kloos

 • 9 28-09-14

  Ina Ten Berge

  Namibi� is een prachtig land om op deze manier te beleven. Mits je van kamperen houdt, en van zand, van heel veel zand....

 • 7 28-09-14

  Natasja Ahlers

 • 8 28-09-14

  Marlies Peeters

 • 9 16-11-13

  Dick Knol

  Prachtige reis met soms lange, soms kortere reisdagen. Ondanks lange afstanden uiteindelijk toch heel afwisselend: van woestijn tot waterval, van zeehonden tot olifanten, van uiterst simpele camp sites (Twyfelfontein) tot luxe lodges (Palmwag).

 • 8 16-11-13

  Marie-Therese Van Ham

 • 8 16-11-13

  Marcus Flameling

  Leuke groepsreis met veel afwisseling van de landschappen. Van woestijnen tot aan Savanah.

 • 8 08-09-12

  Almar Aubel

  Topreis gehad, veel moois gezien. En dankzei onze gids/ kok/chaufeur was de reis echt compleet!

 • 9 08-09-12

  Miranda Kuik

  Namibie, het land van rust, mooie vergezichten, prachtige kleuren en bizarre rotsformaties. En het prachtige Etosha, wat een dieren en zo dichtbij! Kortom een prachtige reis met mooie campsites en een gezellige reisleider, Wessel. Baie dankie Namibi

 • 8 14-07-12

  Egidio Memeo

  Leuke, afwisselende, interessante rondreis, maar soms een beetje vermoeiend en gejaagd.

 • 7 14-07-12

  Karin De Wolf

  Prachtige rondreis met lange doch mooie reisdagen! We hebben het af en toe vreselijk koud gehad maar hebben ook genoten van het zonnetje overdag en de staalblauwe lucht! Absolute topper: Himba's!

 • 7 14-07-12

  Jos Van Der Vegt

  Mooie rondreis, Lange afstanden, dat maakt de reis zwaar. Landschap mooi; te weinig interactie met locale bevolking, maar door dunne bevolking ook niet altijd mogelijk. Sperrgebiet erg interessant om te bezoeken.

 • 9 21-04-12

  Ada Klaij

  -

 • 10 21-04-12

  Cheryl Francken

  The amazingness of all the experiences would have exceeded all my expectations, if I would've had any. You can leave Namibia, but it will never leave you.

 • 8 10-12-11

  Jan Matsaert

  Heel veel van het land gezien, afstanden vielen mee, meestal geen al te lange reisdagen (ook door behoorlijke tot goede wegen), afwisseling, campingsites: meestal goede voorzieningen en een hele goede kok die ons verwende

 • 9 10-12-11

  Ingrid De Bruin

  Prachtige vergezichten en sterrenhemels! Rust, vrijheid en respect zijn woorden die in je opkomen als je door Namibià reist. Door de immense landschappen en alle beesten die je om je heen ziet en of hoort.

 • 10 12-11-11

  Joke Van De Rijt

  Ik vond deze reis van het begin van de reis tot het eind geweldig. Een prachtig land metschitterende natuur.We hadden het natuurlijk ook gezellig met elkaar, wat belangrijk is, want je zit 4 weken op elkaars lip.Ik kan niet anders zeggen dan een aanrader voor mensen, die van prachtige natuur en avontuur houden.

 • 9 15-10-11

  Tine Bosmans

  Schitterende, maar vermoeiende reis die je laat kennismaken met een prachtig land. Adembenemende landschappen en sterrenhemels, vriendelijke bevolking, prachtige fauna en flora. De Gids (Siziba) en de kok (Muza) vormden een geweldig team en hebben ook zeker bijgedragen tot een zeer geslaagde vakantie.

 • 8 15-10-11

  Joop Langermans

  Schitterende maar wel wat vermoeiende reis. Perfecte kok en uitstekende lokale reisbegeleider.

 • 8 17-09-11

  Willy Zuijderduijn

  Namibie heeft een zeer afwisselen landschap, veel culturen, een mooi dieren-land en dus veel gezichten. Boeiend. Het is goed om rond te reizen. Maar als je een actieve vakantie wilt is dit niet het land om naar toe te gaan, althans niet op deze manier.

 • 9 17-09-11

  Margriet Van Dinteren

  Deze reis overtrof mijn verwachting. Ondanks veel lange reisdagen en veel gehobbel in de bus, was ieder pad en iedere bocht de moeite waard. Nooit geweten dat een landschap zoveel kleuren rood kan hebben. Het bezoek aan het Sperrgebiet was zeer surrealistisch. Slapen in de vrij natuur een ervaring op zich. En het aankomen op een camping waar een olifant die over het hek een boom leeg eet die op de camping staat. En de mensen zijn over het algemeen erg aardig. Voor mij een reis die bij de gedachte weer de belevenis oproept.

 • 8 17-09-11

  José De Bont

  Prachtige reis waarbij ik het land echt heb leren kennen. Aardige en mooie mensen die graag delen in hun cultuur.

 • 8 25-06-11

  Ed Bosscher

  Een fantastische reis, met afwisseling van cultuur en natuur. Leuk contact met de inwoners van Namibie. En niet te vergeten onze goede en vriendelijke gids en kok Siziba en Muza. Alles was goed georganiseerd.

 • 8 25-06-11

  Marja Hendriks

  Een afwisselende reis, wat betreft cultuur, natuur en wilde dieren. Het kamperen was heel goed te doen. Meeste campings goede voorzieningen. Om 4 á 5 dagen guesthouse of hotel was fijn. In de truck rijden was vaak vermoeiend door het gehobbel, maar de route was de moeite waard! Veel gezien en gedaan.

 • 8 25-06-11

  Vincent Hoogendoorn

  Een prachtige lange reis waarin je een groot deel van Namibie te zien krijgt. Je reist veel in een safaritruck op zand- en steenwegen en af en toe op asfalt. Niet altijd comfortabel, maar je krijgt er wel fantastische natuurlandschappen en dieren voor terug. Overdag vaak temperaturen tussen de 15-30 graden en 's nachts kan het flink koud zijn, omdat het in Afrika in juni/juli winter is. Je moet jezelf wel werpen tegen het bedelen en het verkopen van de lokale bevolking die het niet breed hebben.

 • 9 25-06-11

  Meyltje Van Aalst

  Een geweldig mooie reis voor mensen die net als ik houden van grootse landschappen, bijzondere dieren en vogels en interessante volkeren. De meest volledige Namibie-reis die er op dit moment is.

 • 8 27-05-11

  Jean Van Laarhoven

  Ik vond het een zeer afwisselende reis met veel verschillende landschappen en activiteiten.

 • 8 27-05-11

  Adriana Van Bergenhenegouwen

  Geweldige landschappen, veel diversiteit en mooie cultuur in dit immens uitgestrekte land. Siziba en Muza een geweldig team die ons zoveel mogelijk hebben geleerd over dit mooie land.

 • 8 12-12-10

  Theo Van Aerts

  Mooie reis, goed georganiseerd, maar net wat te weing hotelovernachtingen aan het eind.

 • 8 31-10-10

  Hans Adriaensen

  wij waren tevreden, de reis heeft ons de indruk nagelaten die we van Namibie hadden verwacht.

 • 8 31-10-10

  Petra Kramer

  Een prachtig fotogeniek land., , Vooral de leegtes maken veel indruk., , Wij hebben 5400 km gereisd, maar dit was de moeite meer dan waard.

 • 8 31-10-10

  Ton Verstraelen

  Namibie is overweldigend ruim en leeg met oneindige woestijnen, zandduinen en landschappen. En de pracht van de nachtelijke sterrenhemel blijt nog lang op je netvlies kleven. Bij de Himba's, Herero's en Bosjesmannen besef je dat dit prachtige land een woelige strijd heeft gevoerd om te komen waar het land nu is.

 • 8 31-10-10

  Mieke Janssen

  Ik heb genoten maar miste soms de inviduele vrijheid. Maar zoals reeds aangegeven dit komt door de vele kampeerdagen die in deze reis zijn opgenomen.

 • 8 03-10-10

  Cockie Groot Ev Lambrechts

 • 8 03-10-10

  Chris Lambrechts

 • 9 03-10-10

  Sander Jobing

  Goed

 • 8 03-10-10

  Martine Van Leuvenhaege

  Sorry geen tijd meer om een overzicht te maken

 • 8 03-10-10

  Gré Visser

  Voor wie van ongerepte natuur houdt een prima reis.

 • 8 03-10-10

  Jan Kloek

  goed

 • 8 05-09-10

  Ria De Haan E V Van Dam

  wat een kennis van de natuur bezitten deze mensen., , veel afwisselende en verbazend mooie landschappen gezien

 • 9 05-09-10

  Wendy Koevoets

  Vermoeiende reis omdat je in vier weken het land rondgaat en door de warmte, maar de afwisseling in natuur en cultuur maakt het een prachtige reis.Je leert Namibie in al zijn facetten kennen.

 • 8 18-07-10

  Petra Maasdijk

  Wat een prachtig uitgestrekt en weids land. Authentieke bevolkingsgroepen maken deze reis compleet. Of je nu op zoek bent naar ontmoetingen met mensen uit andere culturen of naar exotische dieren in hun eigen prachtige omgeving, Namibie is een land waar je beide kunt vinden! Echt een aanrader. Sla vooral het Sperrgebiet niet over, je zult zeker onder de indruk raken van de buitengewone sfeer in de verlaten stadjes.

 • 8 18-07-10

  Reza Namavar

  Een mooie en vooral zeer gevarieerde reis! Als je ergens genoeg geweest bent, kom je weer op een totaal andere plek aan.

 • 8 18-07-10

  Kirstin Horn

  Ik heb genoten van de reis. Ik wil nog wel even kwijt dat ik het gedrag van de kok op onze reis slecht vond.

 • 9 18-07-10

  Wilma Rijkers

  SUPER! Reisleiding/ crew: top! 2 verbeterpunten: reisgenoten die niet goed met lokale begeleiding om konden gaan en geen goede verwachtingen hadden van de reis.... dit licht deels aan hun inschattingsvermogen maar mogelijk ook wel wat aan reisbeschrijving. Kortom: prachtige reis, goed geregeld en superervaringen.

 • 9 18-07-10

  Elly Admiraal

  Prima reis, goede campsites en vooral zeer afwisselend. Vooral Sossusvlei is prachtig en zo zijn er nog meer hoogtepunten. Een reis die aan te bevelen is. Alleen de vluchten via Frankfurt waren erg land door de wachttijden.

 • 9 18-07-10

  Ronald Verkuijl

  Een fantastische reis die meer dan aan onze verwachting heeft voldaan.

 • ? 18-07-10

  Edwin Ongkosuwito

  goed

 • 9 18-06-09

  Annelies Konijnenbelt

  De Namibië-reis vond ik vermoeiend door de lange reisdagen: in drie weken hebben we 5500 kilometer gereden. Maar de ervaring was geweldig: prachtig en afwisselend landschap, contact met lokale bevolking, informatieve wandelingen, uitstekende (Zuidafrikaanse) reisbegeleidster + chauffeur. Ik heb veel gelachen en heel veel gezien en meegemaakt.

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Bheki Ncube Reisbegeleider Namibië

Kamperen op de maan

"Je moet het zien om het te kunnen bevatten!" Toen ik met mijn groep Opuwo bezocht, ontmoette ik voor het eerst in mijn leven Himba. Ze waren op de markt hun aardewerk aan het verkopen. De vrouwen waren halfnaakt in hun traditionele, van dierenhuiden gemaakte, gewaden. Ze spreken geen engels, dus we moesten via een tolk communiceren. Ik leerde dat de mannen zich niet zo gauw laten zien, omdat ze hun vee hoeden, en kinderen gaan niet naar school, maar leren alleen de traditionele herderstaken en doen klusjes in en om het huis. De Himba hebben veel waardering voor hun koeien. Zoveel, dat bij kinderen op 11-jarige leeftijd hun vier ondertanden worden verwijderd om meer op de dieren te lijken. Ik heb ook geleerd dat vrouwen niet in bad gaan of douchen, maar een combinatie van eikenboompoeder en dierlijk vet gebruiken om hun lichaamsgeur te verdoezelen. Ik was gelijk erg onder de indruk van deze enig overgebleven nomadenstam, die tot op heden nog steeds authentiek Afrikaans is. Opvallend is wel, dat vele inwoners van Namibië wel Christelijk zijn. Maar sommige etnische groepen, zoals Owambo, Herero en Damara vermengen dit geloof met hun traditionele geloof. Namibië is een 'moetertje' voor iedereen die van bijzondere landschappen houdt. Het land is van noord tot zuid gevuld met adembenemende natuurverschijnselen. Zo vind je er de op twee na grootste kloof ter wereld, de Fish River Canyon. Ook de unieke Kokerboom, vernoemd naar lokale Bosjesmannen die hun pijlen in de bijzondere takken bewaren, viel mij op. Het is een aloë plant die gevonden wordt in bergachtige gebieden en die hoger kan worden dan 8 meter!Nabij de grote Brandberg zijn de oudste schilderingen van Bosjesmannen gevonden. Men vermoed dat deze ouder zijn dan 11.000 jaar. De Etosha zoutvlakte is honderdtwintig miljoen jaar geleden opgedroogd, maar toch vindt men in het Etosha National Park vele goede drinkplaatsen. Hier is het ook heel makkelijk om de Big Four (het nijlpaard woont hier niet) te spotten. Het is sowieso erg makkelijk om dieren te zien in Namibië, omdat het er maar heel dun begroeid is. Heel veel in dit land is onbeschrijflijk; de Namibwoestijn, het Mopane woud en de verbazingwekkende kustgebieden. Je moet het zien om het te kunnen bevatten!Ik vind Namibië zo geweldig vanwege de weidsheid, de hartelijke bevolking en het gevoel van veiligheid. Er is een grote verscheidenheid aan plant- en diersoorten en ook de immens hoge zandduinen - sommige zelfs driehonderdvijftig meter hoog - zijn ongelooflijk indrukwekkend. Je ervaart er het pure Afrikaanse gevoel terwijl je daar rondrijdt, omdat de meeste wegen niet geasfalteerd zijn. De hotels en kampeerplekken zijn veilig en hebben goede sanitaire voorzieningen. Voor mij is dit allemaal bij elkaar, een reden waarom Namibië het beste land om te bezoeken is!

Reisinfo

icoDeskundige reisbegeleiding

Deze Namibië reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


icoBeste reistijd

De seizoenen op het zuidelijk halfrond zijn tegenovergesteld aan de onze. In onze zomermaanden is het daar juist winter.
In de maanden juni t/m september is het de droge tijd: ideaal om dieren te spotten, alhoewel het er op veel plekken dor kan uitzien. De dieren zijn nu geconcentreerd rond de droogvallende waterplaatsen en zeer gemakkelijk te vinden. Houd in deze periode rekening met kou ’s nachts. Juist in de woestijn kan het erg afkoelen, soms tot rond of zelfs onder het vriespunt in het zuiden van Namibië. In het noorden van Namibië is het overdag zeer aangenaam; ’s nachts koelt het wel af, maar niet zo erg als in het zuiden.
De maanden oktober en november zijn erg geschikt voor een bezoek aan Namibie.
Van december t/m maart is het zomer en is het erg warm.
De maanden april en mei, wanneer de zomer en regenperiode op hun eind lopen, zijn de beste maanden om Namibië te bezoeken: het oneindige wuivende gras op de vlaktes, de plassen water tussen de duinen en een groen Etosha.

Klimaatgrafiek Windhoek

ico Inbegrepen in de reissom

Wat is inbegrepen in de reissom?

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting Schiphol
 • Overige luchthavenbelastingen (uitgezonderd eventueel ter plekke te betalen vertrekbelastingen; zie kopje: zakgeld)
 • Brandstoftoeslag (zoals die geldt op het moment van boeking)
 • Vervoer ter plaatse volgens programma
 • Overnachtingen volgens programma
 • Lokale Engels sprekende reisbegeleiding/kok
 • 7 x ontbijt & 2 x diner (Palmwag)
 • Volledige kampeer- en kookuitrusting, behalve een slaapzak
 • Entreegelden van de Sossusvlei, Cape Cross, Twyfelfontein, Etosha (t.w.v. € 40,-)

icoBijkomende kosten

Bijkomende kosten vooraf

Boekingskosten 
 • 1 persoon:
 • 2 personen:
 • 3 of meer deelnemers:
€ 25,-
€ 40,-
€ 50,-
Bijdrage Calamiteitenfonds (per factuur) € 2,50
Reis en/of annuleringsverzekering (indien van toepassing)

Zakgeld

Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is € 1.000,- per persoon. Dit bedrag is een gemiddelde van wat reizigers de laatste jaren tijdens deze reis hebben uitgegeven aan maaltijden en drankjes, bijkomende excursies, entreegelden, eventuele plaatselijke luchthavenbelastingen en fooien. Natuurlijk is je eigen uitgavenpatroon hierbij ook bepalend. Souvenirs zijn daarom niet inbegrepen. Tijdens de reis zijn verschillende (optionele) excursies mogelijk, die je ter plaatse (met behulp van de reisbegeleider) kunt boeken. Indien een excursie beter vooraf kan worden geboekt, dan staat deze vermeld in de reisbeschrijving en op het boekingsformulier. Zo kun je je groepsreis toch een individueel accent geven.

Enkele voorbeelden van uitgaven tijdens deze reis:

Dit zijn de prijzen zoals bekend in januari 2015. Uiteraard kunnen de prijzen in de loop van het jaar wijzigen. Hou er rekening mee dat vanaf januari 2015 de Euro flink in waarde is gedaald t.o.v. de Dollar en sommige lokale valuta.

Fooien

Het genoemde bedrag aan fooien is een richtlijn, m.u.v. de fooien voor de Nederlandse of lokale reisbegeleider. Op reis is het gebruikelijk om bijv. chauffeurs, koks en gidsen een fooi te geven. Fooien zijn vaak een onmisbare aanvulling op het inkomen, waarvan meestal een hele familie afhankelijk is. In veel gevallen kun je zelf een fooi geven. Gemeenschappelijke uitgaven (groepsfooien, entreegelden etc.) worden meestal uit de gezamenlijke pot betaald, waarvoor aan alle deelnemers een bijdrage wordt gevraagd. Wanneer je tevreden bent over de reisbegeleider zelf, dan mag je hem/haar natuurlijk ook een fooi geven.

icoZwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan de reis deelnemen. Een positieve instelling is wel belangrijk! De reisroute is goed uitgebalanceerd. Er zitten enkele lange reisdagen in, en we zullen regelmatig over gravelwegen rijden. Deze zijn droog en stoffig, maar over het algemeen goed bereisbaar. De wandelingen zijn altijd optioneel en niet zwaar. De reis waarderen we met drie symbooltjes, voornamelijk vanwege een aantal lange reisdagen en vanwege de flexibiliteit die we van je vragen, bijvoorbeeld bij de Himba (Kaokoveld). Ook kan de individuele vrijheid tijdens een safarireis minder groot zijn dan je gewend bent en dat je meestal vroeg op moet staan. Houd er ook rekening mee dat het in Namibië stoffig is en temperaturen van plaats tot plaats erg kunnen verschillen.. Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

icoVluchtinformatie


image
image
image
image
image
image
Vertrekdatum Vluchtnr. Traject Vertrek Aankomst Vluchtduur
26 apr 2015 LH999 AMS-FRA 19.45 20.55 01.10 uur
26 apr 2015 LH572 FRA-JNB 22.05 08.40* 10.35 uur
27 apr 2015 BA6275 JNB-WDH 12.00 13.00 02.00 uur
14 mei 2015 BA6274 WDH-JNB 13.55 16.50 01.55 uur
14 mei 2015 LX289 JNB-ZRH 19.30 06.10* 10.40 uur
15 mei 2015 LX724 ZRH-AMS 07.20 09.00 01.40 uur

BA=British Airways, LH=Lufthansa, LX=Swiss, WDH=Windhoek, AMS=Amsterdam, FRA=Frankfurt, JNB=Johannesburg, ZRH=Zurich, *=volgende dag

Vertrekdatum Vluchtnr. Traject Vertrek Aankomst Vluchtduur
12 jul 2015 LH2307 AMS-MUC 17.00 18.25 01.25 uur
12 jul 2015 SA265 MUC-JNB 21.05 07.35* 10.30 uur
13 jul 2015 SA74 JNB-WDH 09.30 10.35 02.05 uur
30 jul 2015 SA77 WDH-JNB 15.10 18.00 01.50 uur
30 jul 2015 SA264 JNB-MUC 20.55 07.20* 10.25 uur
31 jul 2015 LH2302 MUC-AMS 09.15 10.45 01.30 uur

LH=Lufthansa, SA=South African Airways (SAA), WDH=Windhoek, AMS=Amsterdam, JNB=Johannesburg, MUC=München, *=volgende dag

Vertrekdatum Vluchtnr. Traject Vertrek Aankomst Vluchtduur
06 sep 2015 LH2307 AMS-MUC 17.00 18.25 01.25 uur
06 sep 2015 SA265 MUC-JNB 21.05 07.35* 10.30 uur
07 sep 2015 SA74 JNB-WDH 09.30 10.35 02.05 uur
24 sep 2015 SA77 WDH-JNB 15.10 18.00 01.50 uur
24 sep 2015 SA264 JNB-MUC 20.55 07.20* 10.25 uur
25 sep 2015 LH2302 MUC-AMS 09.15 10.45 01.30 uur

LH=Lufthansa, SA=South African Airways (SAA), WDH=Windhoek, AMS=Amsterdam, JNB=Johannesburg, MUC=München, *=volgende dag

Vertrekdatum Vluchtnr. Traject Vertrek Aankomst Vluchtduur
27 sep 2015 LH2307 AMS-MUC 17.00 18.25 01.25 uur
27 sep 2015 SA265 MUC-JNB 21.05 07.35* 10.30 uur
28 sep 2015 SA74 JNB-WDH 09.30 10.35 02.05 uur
15 okt 2015 SA77 WDH-JNB 15.10 18.00 01.50 uur
15 okt 2015 SA264 JNB-MUC 20.55 07.20* 10.25 uur
16 okt 2015 LH2302 MUC-AMS 09.15 10.45 01.30 uur

LH=Lufthansa, SA=South African Airways (SAA), WDH=Windhoek, AMS=Amsterdam, JNB=Johannesburg, MUC=München, *=volgende dag

Vertrekdatum Vluchtnr. Traject Vertrek Aankomst Vluchtduur
18 okt 2015 LH2307 AMS-MUC 17.00 18.25 01.25 uur
18 okt 2015 SA265 MUC-JNB 21.05 07.35* 10.30 uur
19 okt 2015 SA74 JNB-WDH 09.30 10.35 02.05 uur
05 nov 2015 SA77 WDH-JNB 15.10 18.00 01.50 uur
05 nov 2015 SA264 JNB-MUC 20.55 07.20* 10.25 uur
06 nov 2015 LH2302 MUC-AMS 09.15 10.45 01.30 uur

LH=Lufthansa, SA=South African Airways (SAA), WDH=Windhoek, AMS=Amsterdam, JNB=Johannesburg, MUC=München, *=volgende dag

Vertrekdatum Vluchtnr. Traject Vertrek Aankomst Vluchtduur
08 nov 2015 LH2307 AMS-MUC 17.00 18.25 01.25 uur
08 nov 2015 SA265 MUC-JNB 21.05 07.35* 10.30 uur
09 nov 2015 SA74 JNB-WDH 09.30 10.35 02.05 uur
26 nov 2015 SA77 WDH-JNB 15.10 18.00 01.50 uur
26 nov 2015 SA264 JNB-MUC 20.55 07.20* 10.25 uur
27 nov 2015 LH2302 MUC-AMS 09.15 10.45 01.30 uur

LH=Lufthansa, SA=South African Airways (SAA), WDH=Windhoek, AMS=Amsterdam, JNB=Johannesburg, MUC=München, *=volgende dag

Het vluchtschema kan per vertrekdatum verschillen. Genoemde vluchtgegevens zijn onder voorbehoud. Uiterlijk 7 dagen voor vertrek ontvang je een e-mail van ons met het definitieve vluchtschema, de gegevens van de accommodatie waar je de eerste nacht zult verblijven, de deelnemerslijst en het E-ticket.

Landarrangement

Ben je al op de plaats van bestemming of regel je de vlucht liever zelf? Boek dan het landarrangement van deze reis. We verwachten dan dat je op de dag van aankomst van de groep tijdig bij het eerste hotel bent. Transfers naar het hotel dien je zelf te regelen en te betalen. Een landarrangement zal vaak 1 of 2 dagen korter zijn dan de volledige reis vanwege de vluchtdagen die er onderdeel van uitmaken. De prijs van het landarrangement verschilt per vertrekdatum en varieert voor de 21-daagse reis van € 1.298,- tot € 1.498,-.

Het landarrangement begint en eindigt in Windhoek.

Vluchtverlenging

Wil je na afloop van de reis langer blijven, vraag dan een vluchtverlenging aan. Aan het boeken van een verlenging zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50,- per persoon (tot een maximum van € 100,- per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger. Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat. Extra hotelovernachtingen dien je zelf te regelen en te betalen. Eventuele transfers kun je het beste ter plekke regelen.

CO2 neutraal vliegen

Wij bieden je de mogelijkheid om ook de CO2 uitstoot van je vliegreis te compenseren. Hierbij wordt een zone-indeling gehanteerd (zie kaart + tabel). Het bedrag wordt geïnvesteerd in duurzame energieprojecten. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je je vlucht wilt compenseren. Voor onze reizen naar zeer fragiele natuurgebieden zoals de poolreizen en de Galapagos is CO2 compensatie standaard opgenomen in de reissom.

icoVervoer ter plaatse

We reizen met een eigen safaritruck met schuiframen die open en dicht kunnen. In dit gedeelte van Afrika zijn ramen een must vanwege de verschillen in temperatuur en de soms koude wind. Busstoelen zorgen ervoor dat je ook redelijk comfortabel kunt zitten. De truck is geschikt voor het maken van gamedrives en je kunt vanuit de truck foto’s maken.

icoAccommodatie

De ervaring leert dat deelnemers een goede afwisseling in het overnachten in hotels of kamperen erg op prijs stellen.
Tijdens ons verblijf in Windhoek, Swakopmund en Palmwag verblijven we daarom in een hotel. Het kan gebeuren dat we in grote chalets overnachten waarbij wel twee
slaapkamers zijn, maar waarbij het sanitair en de woonkamer gedeeld
zijn.

De overige 11 nachten kamperen we in ruime tweepersoonstenten op campings met goede voorzieningen. Bij de Himba zetten we onze tenten op in de buurt van een Himba-dorp. Hier zijn geen faciliteiten. Tijdens de reis zorgen wij voor tenten en voor de rest van de kampeer- en kookuitrusting. Alleen een slaapzak moet je zelf meenemen. De slaapmatjes zijn 5 cm dik, maar je kunt zelf besluiten om een nóg dikkere mee te nemen. Omdat de tenten een muskietengaas sluiting hebben, hoef je geen klamboe mee te nemen.
Je zet zelf je tent op en helpt met het inladen van de truck. Faciliteiten op kampeerplaatsen zijn vrijwel overal goed. Er zijn op een enkele plek na (Spitzkoppe, Himba) goede douches en wc’s, soms is er zelfs een zwembad.
Op verschillende overnachtingsplaatsen kun je indien er plaats beschikbaar ter plekke en tegen betaling een chalet/kamer huren in plaats van kamperen.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je voor € 250,- extra een éénpersoonskamer boeken.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je voor € 250,- extra een éénpersoonskamer boeken.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

Eigen tent

Wanneer je een kamer wilt delen met een reisgenoot, maar tijdens de kampeerovernachtingen wel in een eigen tent wilt slapen, dan kun je een extra tent bijboeken. De kosten van een eigen tent zijn € 35,- per persoon. Boek je een éénpersoonskamer dan is de éénpersoonstent al inbegrepen.

icoDuurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

image

Stichting Spots

In samenspraak met Stichting Spots hebben we kritisch gekeken naar het aanbod cheetah farms, naar zogenaamde 'knuffelboerderijen' en naar excursies die in Zuidelijk Afrika worden aangeboden waarbij leeuwen en (jacht)luipaarden worden gebruikt. We bezoeken tijdens onze reizen géén projecten en bieden géén excursies aan die niet aan de voorwaarden van Stichting Spots voldoen. Kijk op www.stichtingspots.nl of op deze link voor meer informatie.

image

Cheetah Conservation Fund

In Namibië brengen we een bezoek aan de Cheetah Conservation Fund. Deze non-profit organisatie houdt zich bezig met de bescherming en opvang van de grootste cheetah-populatie in Afrika. www.cheetah.org

Te Gast In Namibië

image

Een goede voorbereiding op een verre reis is niet alleen leuk maar ook belangrijk. De boekjes uit de serie 'Te gast in' zijn een ideale manier om je goed voor te bereiden. In deze uitgaven belichten diverse auteurs het alledaagse leven in verre, vaak onbekende landen. Hierdoor kom je meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en levenswijze. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de uitgave van Te Gast In. De kosten bedragen € 8,95 per boekje, exclusief verzendkosten.

Naar boven
 

Profiteer nog 2 dagen...
van onze aanbetalingsactie!


Maak je reisplannen concreet en profiteer nog 2 dagen van onze unieke actie.

Als je nu een reis boekt, betaal je slechts € 100 aan in plaats van 20% van de reissom.