Beste reistijd Costa Rica | Sawadee Reizen

Beste reistijd Costa Rica

Van december tot en met april is de beste reistijd, maar ook buiten deze periode is Costa Rica goed te bereizen. Het regenseizoen, ook wel 'het groene seizoen' genoemd, vind plaats van mei tot en met november. In september en oktober valt de meeste regen. Het land heeft veel verschillende microklimaatzones. Aan de kusten is het heet en tropisch, op het centraal plateau is het een stuk koeler en in de bergen kan het soms zeer koud zijn. Het weer kan snel omslaan, maar over het algemeen heerst er een aangenaam subtropisch klimaat in Costa Rica. Ongeacht in welke periode van het jaar je reist, zal het tijdens je reis wel eens regenen, Costa Rica is dan ook niet voor niets gezegend met prachtig regenwoud. De temperatuur ligt het hele jaar door tussen de 20°C en 30°C, afhankelijk van de hoogte waarop je je bevindt. 

De seizoenen in Costa Rica

  • Mei t/m november - regenseizoen 
  • December t/m april - droger seizoen 

De Caribische kust 

De Caribische kust onderscheidt zich van de rest van het land. In tegenstelling tot andere delen, heerst hier geen specifiek droog- of regenseizoen. Het is er het hele jaar door regenachtig en tegelijkertijd tropisch warm. Zon en regenbuien wisselen elkaar regelmatig af. Neem dus je regenjas en badkleding mee! 

Klimaat in San José

De hoofdstad van Costa Rica is San José. Geografisch gezien ligt de stad centraal in het land op een hoogte van 1170 meter boven zeeniveau. Door de ligging van de stad is er een vrij constante maximumtemperatuur van 23 tot 26 graden. Hetzelfde geldt voor de minimumtemperatuur, deze ligt.


Bekijk alle Costa Rica reizenCreated with Highcharts 4.0.4Chart context menuTemperatuurNeerslagSan JoséNeerslagMin. temperatuurMax. temperatuur15°C17.5°C20°C22.5°C25°C27.5°C30°C0 mm100 mm200 mm300 mm400 mm500 mm600 mmdec Max. temperatuur: 26°C
janfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec