Resultaten worden geladen

Rondreis Oman

Het sultanaat Oman grenst aan de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Jemen. Het is een veelzijdig land met woestijnen, bergen, groene oases, sfeervolle steden en brede zandstranden. Een uitstekend land om op rondreis te gaan en kennis te maken met het Midden-Oosten en al het moois wat dit land te bieden heeft. Leer de cultuur en de mensen van dit gastvrije land kennen.

Onontdekt Oman is pas sinds 1970 opengesteld voor toerisme. Hierdoor heeft het land zijn authentieke charme en tradities goed behouden. De vriendelijke bevolking, het gemak van het rondreizen en het diverse landschap maken dit een geliefd land onder reizigers. Neem een kijkje in het Midden-Oosten en laat je verwonderen. 

Beste reistijd Oman 

Je kunt het beste op rondreis naar Oman gaan tussen oktober en april. De zomermaanden in Oman zijn erg heet, in juni en juli is het gemiddeld zo’n 40 graden. In het noorden van Oman is het over het algemeen warmer dan in het zuiden. Tussen juni en september is het regenseizoen in Oman. 

Hoogtepunten Rondreis Oman

Muscat 

Muscat is een stad van witte laagbouw en wordt daarom de ‘witte stad’ genoemd. Door de afwezigheid van wolkenkrabbers heerst er een sprookjesachtige sfeer waar de oude identiteit van de stad goed bewaard is gebleven.

Schildpaddenstrand Ras al Hadd 

Bij Ras Al Hadd kan je een tocht maken over het strand en op zoek gaan naar schildpadden. Op dit strand leggen zeeschildpadden hun eieren. De kans is best groot dat je dit kan aanschouwen maar je moet wel erg stil zijn.

Jabrin kasteel 

Het Jabrin Kasteel wordt benoemd als het grootste en mooiste kasteel van Oman. Dat moet je met eigen ogen zien! Het kasteel stamt uit de 17e eeuw en ligt ten westen van Nizwa. Struin door deze plaats en kijk hoe de mensen hier leven. 

Al Sawadi Beach 

Wie tijdens zijn reis graag ook even ontspant op het strand is op Al Sawadi Beach aan het goede adres. Een prachtig breed strand waar je volledig tot rust kan komen op een strandbedje met uitzicht op de Golf van Oman.

Dubai 

Wie na een reis door authentiek Oman graag wil kennismaken met een totaal andere wereld brengt een bezoek aan Dubai. Deze stad in, het buurland van Oman, de Verenigde Arabische Emiraten kent een enorme rijkdom, gigantische wolkenkrabbers, luxe hotels en indrukwekkende projecten zoals de palmeilanden.

Naar boven