Resultaten worden geladen

Rondreis Mongolië

Het land van de Blauwe Hemel zal je versteld doen staan van de unieke en bijzondere Mongoolse cultuur. De bevolking bestaat voor een groot deel uit nomaden die wonen in traditionele gers en leven van veeteelt. Ook de natuur heeft veel te bieden. Zo vind je hier de prachtige Gobi woestijn, uitgestrekte graslanden en vulkanische vlaktes. Een groepsreis naar Mongolië is zeker de moeite waard!

Rondreis Mongolië Ontdek het leven van een nomade

Het leven van een echte Mongoolse nomadenfamilie kan je ontdekken tijdens een rondreis in het gebied Gurvanbulag. Je verblijft hier bij een nomadenfamilie waar je op traditionele wijze welkom wordt geheten en meer kan proeven van de Mongoolse keuken en meer leert over het dagelijkse leven als nomade. Zo leer je hoe ze wilde paarden vangen en temmen en kan je zelf op een paard rijden.

Een rondreis door het Mongolië van nu

Een rondreis leidt je langs alle ontwikkelingen die Mongolië in lange tijd heeft doorgemaakt. Mongolië is natuurlijk vooral bekend van Genghis Khan. Hij is de grondlegger van het huidige Mongolië, dat inmiddels al ruim 800 jaar bestaat. In de 18e en 19e eeuw was Mongolië een van de gewesten van China en in de 20e eeuw kwam het land onder invloed van de Sovjet Unie. In 1924 werd de Volksrepubliek Mongolië opgericht, een communistische eenpartijstaat. De welvaart van het land is gegroeid en het is tegenwoordig hard op weg een volwassen democratie te worden.

De 'Khongoryn Els' en de 'Gobi-woestijn'

Tijdens onze rondreis door Mongolië trekken we door een immense woestijn, die bestaat uit woestijnplantjes en ook een rij zandduinen heeft, de 'Khongoryn Els.

Het land is een van meest hooggelegen landen van de wereld. Het ligt gemiddeld 1580 meter boven de zeespiegel en bestaat voor het grootste deel uit hoogvlakte die je zult ontdekken tijdens je groepsreis met Sawadee. In het noorden en westen vind je veel bergen. Het zuiden bestaat uit de Gobi-woestijn, die doorloopt in China.

De nationale economie in Mongolië is met name gebaseerd op landbouw, veeteelt en mijnbouw. Het grootste deel van de Mongoolse bevolking leeft van veeteelt. Iets meer dan de helft van het land is bedekt met gras, waar men kuddes geiten, schapen en yaks laat grazen. Aan de randen van het land kun je af en toe kuddes met rendieren vinden.

Dalai Lama verering

Sinds het land een democratie is, is het beoefenen van religie weer toegestaan en werden er weer enkele kloosters ingericht. Het grootste deel van de bevolking (96%) hangt het Tibetaans Boeddhistisch Lamaisme aan. De verering van de Dalai Lama is bijzonder groot. Zijn portret komt veel voor in de inrichting van de gers, echte nomadententen die er nog exact hetzelfde uitzien als honderden jaren geleden. 

Bijna alle inwoners van Mongolië zijn van origineel Mongoolse afkomst. 85% behoort tot de Khalkha. In het westen en noordwesten maakt men gebruik van allerlei typisch Mongoolse dialecten. Je gaat verschillende dialecten horen tijdens je rondreis door Mongolië.

Naar boven