Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

Resultaten worden geladen

Rondreis Italië

Met zijn rijke cultuur, warme klimaat en voortreffelijke keuken is Italië een uitermate aantrekkelijke bestemming. Elk gebied heeft zijn eigen karakteristieke hoogtepunten, geschiedenis en specialiteiten in de keuken. Ook kent het land een zacht mediterraans klimaat waardoor het bijna het hele jaar aangenaam weer is. Naast dat het een prachtig land is om te bezoeken, is een rondreis Italië ook praktisch omdat het gemakkelijk te bereiken is. Wie graag strand, zee en lekker eten combineert is aan de Italiaanse kust ook goed op z'n plek. Dit is niet alleen op het vaste land fantastisch om te doen, maar ook op de prachtige eilanden Sicilië en Sardinië. Op de eilanden waan je je tussen historische temples, kom je in gezellige knusse dorpjes en kun je genieten van lokale gerechten in steden als Palermo of Cagliari.

Ervaar Toscane tijdens een rondreis Italië

Toscane wordt als een van de mooiste regio's van Italië gezien. Niet voor niets, het schilderachtige landschap met glooiende heuvels die bezaaid zijn met korenvelden en wijngaarden maken Toscane een fantastische bestemming voor een rondreis Italie. Ook voor de cultuurliefhebber heeft Toscane enorm veel te bieden. Tijdens een groepsreis door Toscane zie je fantastische steden zoals Florence en Pisa waar je een enorme hoeveelheid aan culturele erfgoed vindt. Tel daarbij op het heerlijke klimaat en de fantastische Toscaanse keuken en je hebt een ideale rondreis bestemming. 

De hoofdstad van de regio Toscane is Florence en wordt in het Italiaans Firenze genoemd. Het was de geboorte en/of vaste verblijfplaats van enkele bekende historische figuren zoals Leonardo da Vinci en Michelangelo. De stad zelf is een waar kunstwerk en eigenlijk een soort gigantisch openlucht museum. Nergens anders in Italië zijn er zoveel gebouwen en kunstwerken uit de renaissance tijd te vinden.

De ruige natuur van Italië

Dat de natuur zowel mooi en indrukwekkend maar tegelijkertijd ook gevaarlijk kan zijn wordt in Italië wel bewezen. De bekende vulkaan de Vesuvius is gelegen nabij Napels is 1281 meter hoog en wordt nog steeds gezien als een actieve vulkaan. De laatste uitbarsting was in 1944, tegenwoordig komt er nog altijd rook en as vrij, maar het bewijs van de vernietigende kracht van deze vulkaan is de stad Pompeï. Deze stad is in het jaar 79 bedekt door een dikke lag as, voor de inwoners toen natuurlijk een ramp, maar door deze laag as is de stad nu een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Een bezoekje aan deze historische plek is tijdens een rondreis door Italië dan ook echt aan te raden.

Bekijk onze reizen naar Italië per reissoort:

Naar boven