Duurzaam op reis met Sawadee

De urgentie om de opwarming van de aarde tot 1,5 graad te beperken was nog nooit zo groot als nu. Het IPCC-rapport van 2022 van het VN-klimaatpanel benadrukt dat de tijd voor oplossingen steeds korter wordt om de gevolgen van klimaatverandering te stoppen. Snelle klimaatacties zijn nodig om energie te besparen, duurzame energie op te wekken en de uitstoot van CO2 terug te dringen. Door duurzaam en verantwoord te reizen kunnen we met elkaar een actieve bijdrage leveren om het tij te keren.

Onze bijdrage aan jouw duurzame reis 

Om de positieve impact van jouw reis te vergroten verduurzamen wij niet alleen onze reizen, maar handelen we zowel in- als extern zo duurzaam mogelijk. Uiteraard toetsen we ons zelf keer op keer om te zien of wij de belofte die wij onszelf, onze klanten en de komende generaties gedaan hebben, nog waarmaken. We streven continu naar verbeteringen. Dat houdt ons scherp en betrokken. We zijn er daarom trots op dat Sawadee ‘Travelife’ is gecertificeerd. Travelife is een toonaangevende internationale certificering voor reisorganisaties die duurzaam ondernemen. Andere initiatieven die we ondernemen om jouw reis te verduurzamen:

  • Stimulatie van het gebruik van accommodaties met een lage CO2-uitstoot
  • Excursies en activiteiten met respect voor mens, natuur en dier
  • Duurzame projecten op veel reizen (Puur Sawadee)
  • Samenwerking met lokale duurzame partners
  • Participatie in internationale initiatieven (o.a. Global Tourism Plastics Initiative) 
  • Aansluiting bij het Tourism Declares a Climate Emergency
  • Geven van duurzame reistips- en adviezen


Duurzame reisorganisatie 

Sinds 1983 organiseert Sawadee Reizen avontuurlijke groepsrondreizen. Wij geloven erin dat reizen onze wereld verrijkt. Door andere landen te bezoeken, bouwen we verbindingen op, vergroten we ons begrip van de wereld en ondersteunen we lokale gemeenschappen.

Maar als ervaren reisorganisatie weten wij als geen ander wat de negatieve effecten van reizen kunnen zijn op het klimaat en op de sociale en natuurlijke leefomgeving van bestemmingen die wij bezoeken. Het is dan ook onze plicht en ambitie, om samen met onze partners duurzame reizen aan te bieden waarin mens, milieu, cultuur en natuur centraal staan.  

We doen ons uiterste best om de positieve impact van toerisme te vergroten en de negatieve impact zo klein mogelijk te maken, zodat ook de volgende generaties kunnen genieten van onze authentieke en avontuurlijke rondreizen.

Vragen over ons beleid?
Heb je vragen of opmerkingen over ons beleid omtrent duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, neem dan contact met ons op via info@sawadee.nl. 

Naar boven