Duurzaam op reis met Sawadee    

Als aanbieder van avontuurlijke groepsrondreizen weten wij als geen ander wat het effect van reizen op de sociale en natuurlijke leefomgeving van onze bestemmingen kan zijn. Het is dan ook onze ambitie, en onze plicht, om reizen te ontwikkelen waarin mens, milieu, cultuur en natuur centraal staan. We doen ons uiterste best de positieve impact van toerisme te vergroten en de negatieve impact zo klein mogelijk te maken, zodat ook de volgende generaties kunnen genieten van authentieke, avontuurlijke rondreizen.      

 • We compenseren standaard CO2-uitstoot van je reis met vertrek in 2022
 • Wij stimuleren het gebruik van accommodaties met een lage CO2-uitstoot
 • Excursies en activiteiten met respect voor mens, natuur en dier
 • Duurzame projecten op veel reizen
 • Sawadee is Travelife gecertificeerd


Laatste nieuws

Op 1 december 2021 heeft Sawadee namens zijn reizigers nogmaals € 20.000,- euro geschonken aan Wakibi. Hiermee gaat Wakibi microleningen verschaffen aan ondernemers in ontwikkelingslanden.

> Lees nieuwsbericht

Sawadee ondertekent het Global Tourism Plastics Initiative onder leiding van het United Nations Environment Programme en de World Tourism Organization (UNWTO), in samenwerking met de Ellen MacArthur Foundation.

> Lees nieuwsbericht

Onze filosofie

Duurzaam ondernemen, verantwoord reizen en daarmee respect voor mens, dier en natuur zit ons in de genen. In alle afdelingen binnen de organisatie zit het verweven in de dagelijkse bedrijfsvoering. Dit heeft onder andere geresulteerd in een Travelife certificaat. Wij “verduurzamen” niet alleen onze reizen, maar handelen zowel in- als extern zo duurzaam mogelijk. Dat verwachten wij ook van onze partners en we helpen onze reizigers hierbij. Uiteraard toetsen we ons zelf keer op keer om te zien of wij de belofte die wij onszelf, onze klanten en de komende generaties gedaan hebben, nog waar maken. We streven continu naar verbeteringen. Dat houdt ons scherp en betrokken. Klik op de linkjes hieronder om meer te lezen over wat we doen en hebben bereikt:

> Lees wat onze impact is 

> Lees meer over CO2-compensatie

> Bekijk duurzame partners

> Bekijk duurzame reistips 


Vragen over ons beleid?
Heb je vragen of opmerkingen over ons beleid omtrent duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, neem dan contact met ons op via info@sawadee.nl.

Onze impact

Lees hieronder hoe Sawadee duurzaam op reis gaat, en wat wij al hebben bereikt:

Sawadee impact duurzaam reizen infographic


Wat doen wij nog meer?

Puur Sawadee Projecten

In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land. Je vind onze Puur Sawadee projecten bij de reisroute's van onze rondreizen waar het van toepassing is.

Lees hier meer over in ons Puur Sawadee blog.


Activiteiten op de reis

Excursies en activiteiten tijdens de reis worden enkel aangeboden met respect voor mens, natuur  en dier. Zo is er bijvoorbeeld bewust gekozen om olifantenritten en het bezoeken van kindertehuizen niet in onze reizen voor te laten komen. Waar mogelijk gebruiken we voor onze excursies gecertificeerde partners.

Verblijf

Wij stimuleren het gebruik van accommodaties met een lage CO2-uitstoot. Wij attenderen onze partners op Travelife en stimuleren ze te handelen naar de richtlijnen van Travelife.

Vervoer

Wij compenseren standaard de CO2-uitstoot van onze reizen, maar we bieden onze reizigers ook de mogelijkheid een vrijwillige bijdrage te leveren tijdens het boeken van hun reis. We werken hiervoor samen met South Pole Group. De bijdrage die gedaan wordt gaat direct naar duurzame energie-projecten.

> Lees meer over CO2-compensatie bij Sawadee

Collega's en ons kantoor 

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Zo reizen bijna al onze collega’s met het openbaar vervoer of met de fiets van en naar kantoor. We verzorgen interne training en communicatie ten aanzien van duurzaamheid. We scheiden ons afval, gebruiken spaarlampen en groene stroom en kopen zoveel mogelijk fairtrade producten. Daarnaast proberen we zo min mogelijk te printen, maar wanneer nodig op FSC-papier. Allemaal initiatieven om ons kantoor duurzamer te maken. We hebben een MVO-team (Better Holidays gecertificeerd) met vertegenwoordigers van alle afdelingen dat voorlichting geeft over, initiatieven voordraagt voor, invulling geeft aan en toeziet op naleving van onze duurzame doelstellingen.

We hebben reisbegeleiders die weten hoe het moet, en waar we voor staan. Dankzij onze voorlichting en training van zowel de reisbegeleiders die vanuit Nederland meereizen dan wel de reisbegeleiders die bij onze agentschappen werkzaam zijn. Wij ondersteunen hen tijdens de reizen op vele manieren. Met de Doppers bijvoorbeeld, en de watertanks in de busjes waar de gasten hun Dopper en flesjes kunnen bij vullen in plaats van steeds nieuwe kleine waterflesjes te kopen.


Hulp van lokale agenten

Al onze lokale agenten ondertekenden de intentie om binnen hun mogelijkheden te handelen naar de Travelife richtlijnen, en hetzelfde te vragen van hun lokale partners. Daarnaast handelen zij naar de richtlijnen van de Verenigde Naties, Unicef en Ecpat ten aanzien van mensenrechten, kinderarbeid en sekstoerisme.Reisbegeleiding

Al onze (lokale) reisbegeleiders krijgen een uitgebreide training waarin ook ruime aandacht is voor MVO. Tevens doen alle onze reisbegeleiders de online ANVR duurzaamheidstraining 'Leading the Way'. We maken bewust gebruik van zowel Nederlandse/Vlaamse reisbegeleiders als lokale reisbegeleiders. Omdat een deel van onze reizigers graag Nederlandse reisbegeleiders heeft en anderen juist de charme van een lokale reisbegeleider waarderen. De reisbegeleiders die we meesturen vanuit Nederland plannen we zoveel mogelijk in op aansluitende reizen. Dat bespaart vliegreizen, en dus uitstoot. Met de inzet van lokale reisbegeleiders stimuleren we bovendien de lokale economie.

Wat hebben we zo al bereikt?


Travelife certificaat

Sawadee is sinds januari 2014 Travelife gecertificeerd. Travelife stimuleert duurzaam ondernemen binnen de reissector. Om het certificaat te behalen moet voldaan worden aan 158 duurzaamheidscriteria, die betrekking hebben op de meest uiteenlopende facetten van onze bedrijfsvoering. Van bijvoorbeeld de koffie die bij ons op kantoor in Amsterdam gedronken wordt tot het vervoer op de plaats van bestemming.

Sawadee Charity

Sawadee heeft een eigen fonds. Met het fonds steunt Sawadee jaarlijks diverse projecten en initiatieven op verschillende bestemmingen. Aanvragen worden beoordeeld door een onafhankelijk team van collega’s. Enkele voorbeelden van door het fonds gefinancierde projecten en initiatieven zijn Stichting Breath for Sri Lanka, HBUFC Young Boys Cape Town en Support Rural Nepal.

Sawadee steunt de strijd tegen plastic afval op Bali

Bali is een geweldig mooi eiland en dat moet ook in de toekomst zo blijven. Helaas kampt Bali met het probleem van enorm veel plastic afval. Daar moet iets aan veranderen dacht de Fransman Alexandre Tsuk, die zelf op het eiland woont. 

Tijdens een reis van twee weken verbruik je al snel 30 plastic waterflesjes. De app Refill my Bottle moet hier verandering in brengen. Deze app bevat namelijk een kaart waarop 250 refill stations staan aangegeven, plekken waar je je waterfles kunt bijvullen met veilig drinkwater. Zo draag je bij aan het reduceren van plastic afval op Bali, de Gili-eilanden, Nusa Lembongan, Java en Flores. 

De Refill my Bottle app is een mooie manier om reizigers te betrekken bij het verminderen van plastic afval en daarom doneerde Sawadee onlangs 1100 USD om de ontwikkeling van de app te ondersteunen. Deze donatie werd mede mogelijk gemaakt door onze reizigers, die duurzaam toerisme een warm hart toe dragen. Hoe dit zit? Sinds januari 2018 compenseert Sawadee de volledige CO2 uitstoot van alle reizen die haar klanten maken. Reizigers hebben daarnaast de mogelijkheid om ook een vrijwillige bijdrage te doen in de strijd tegen onder andere de opwarming van de aarde, vervuiling en armoede. Het bedrag dat Sawadee dankzij de vrijwillige bijdragen niet zelf hoeft te investeren in CO2 compensatie, investeren wij in andere projecten op het gebied van MVO en duurzaamheid. Refill my Bottle is een van deze projecten.


Volledige CO2-compensatie 

Sawadee compenseert sinds 1 januari 2018 standaard alle CO2-uitstoot van haar zelf ontwikkelde reizen. Dit geldt voor reizen in 2022 zowel voor de retourvluchten naar de bestemming, als voor alle vormen van transport tijdens de reis en het volledige verblijf op de plaats van bestemming. Met de keuze om dit voor al onze reizigers te doen, hebben we samen met onze partners een belangrijke stap gezet in het terugdringen van de hoeveelheid broeikasgassen.

Beschrijving CO2-compensatie

Door de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren helpt u om ergens anders op de wereld dezelfde hoeveelheid CO2 te voorkomen. Dit is mogelijk door het ondersteunen van projecten die dankzij uw financiële steun CO2-uitstoot kunnen vermijden, bijvoorbeeld door het koken op ovens die schoner en zuiniger zijn of door het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Niet alleen wordt er dankzij het project CO2-uitstoot vermeden, maar er worden ook nieuwe banen gecreëerd, de levensomstandigheden verbeterd en de natuur beschermd. Met CO2-compensatie doet u dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Hieronder lichten we wat projecten uit.

Samenwerking met South Pole Group

Wij hebben, samen met de ANVR en enkele andere reisorganisaties, gekozen voor een samenwerking met South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten.

South Pole ontwikkelt projecten die klimaatverandering tegengaan, de lokale bevolking ondersteunen en de natuur beschermen. South Pole is in 2007 als spin-off van de technische universiteit in Zürich (ETH) door vijf studenten opgericht en nu werken er 200 klimaatexperts wereldwijd aan het ontwikkelen van projecten en aan vele andere activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Inmiddels heeft South Pole meer dan 500 klimaatprojecten ontwikkeld. De meeste projecten zijn gecertificeerd met de Gold Standard en bevinden zich in ontwikkelingslanden in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Omdat er geen schakels zitten tussen South Pole en de ondernemers, ingenieurs en ngo’s die het project dagelijks runnen, komt zo veel mogelijk geld direct bij de projecten terecht.

Welke projecten steunen we met onze bijdrage?

We hebben gekozen voor 3 verschillende compensatieprojecten, op verschillende plekken in de wereld;

Zonne-energie in Thailand

Duurzaam project: zonne-energie in Thailand
Siam Solar Energy

Thailand is een van de grootste energieverbruikers in Zuidoost-Azië en de een-na-grootste olie-importeur in deze regio. Fossiele brandstoffen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 80% van de energieopwekking in Thailand. Duurzaam opgewekte energie is dus van essentieel belang om klimaatverandering tegen te gaan en minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen.

De zonnepanelen van het Siam project in Thailand wekken per jaar gemiddeld 148.477 MWh groene stroom op waardoor schadelijke CO2-uitstoot vermeden wordt. In de provincies Saraburi and Kanchanaburi in het hart van Thailand waar men voornamelijk van de landbouw leeft, zijn op tien verschillende plekken zonneparken gebouwd met een totaal vermogen van 104,7 megawatt. Omdat in dit gebied de zonne-intensiteit een van de hoogste van heel Thailand is, wordt er op een efficiënte manier veel schone elektriciteit opgewekt.

Bijdrage aan duurzame ontwikkeling:

 • Het zonne-energieproject voorziet bijna 65.000 mensen in hun energiebehoefte
 • Honderd nieuwe banen gecreëerd
 • Jaarlijks wordt 148.477 MWh groene stroom opgewekt waardoor minder fossiele brandstof verbrand hoeft te worden
 • 37 werknemers krijgen technische training
 • Verbeterde lokale infrastructuur
 • 80.487 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden dankzij de zonnepanelen

Schone kookovens in Rwanda

Duurzaam project: schone kookovens in Rwanda
Efficient cookstove project

In Rwanda zijn de belangrijkste energiebron voor koken houtskool en brandhout, vooral op het platteland. Het koken gebeurt over het algemeen op thermisch inefficiënte traditionele apparaten en veroorzaakt grote hoeveelheden rook. De houtskool en brandhout die wordt gebruikt om te koken draagt niet alleen bij aan de uitstoot van CO2, maar ook aan luchtvervuiling binnenshuis. Daarnaast veroorzaakt de houtkap voor de productie van houtskool en brandhout ontbossing en woestijnvorming.

Door de verspreiding van innovatieve kooktoesteltechnologie onder de gemeenschappen in Rwanda, komt dit project het milieu ten goede evenals een gezondere leefomgeving. De kookovens zijn schoner en zuiniger waardoor ze aanzienlijke brandstofverbruik verminderen. De verbeterde kachel is ontworpen om het rendement, de veiligheid, de kosten, de stabiliteit en de sterkte van de kachel in evenwicht te brengen met een focus op het gebruik van lokaal beschikbare materialen.

Dankzij het ondersteunen van dit project kunnen de efficiënter brandende kookovens tegen een lagere prijs verkocht worden. Hierdoor hebben ook armere families de mogelijkheid om een schone kookoven aan te schaffen. Huishoudens besparen geld door minder brandstof nodig te hebben om dezelfde hoeveelheid voedsel te koken en de gezondheid wordt verbeterd door de vermindering van binnen-luchtvervuiling

Bijdrage aan duurzame ontwikkeling:

 • Gemiddeld is er 70% minder brandhout en houtskool nodig met de duurzame kookovens waardoor er meer geld gespaard kan worden 
 • Per jaar worden er 2.1 miljoen uren bespaard doordat er minder brandhout verzameld hoeft te worden en de kookovens sneller koken. Dit zorgt ervoor dat vrouwen meer tijd hebben voor hun eigen ontwikkeling en andere inkomsten genererende activiteiten 
 • Betere luchtkwaliteit en minder luchtwegeninfecties en oogproblemen bij vrouwen en kinderen door 57% reductie van rookontwikkeling tijdens het koken
 • Werkgelegenheid en inkomsten voor mensen via de distributie en het onderhoud van de kachels, evenals training en het inzetten van gemeenschapsonderwijspersoneel, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van de lokale economie 
 • Minder ontbossing dankzij de verminderde vraag naar houtskool en een positieve impact op de biodiversiteit 
 • Ruim 140.000 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden dankzij het gebruik van de schone kookovens

Windkracht in Taiwan

Duurzaam project: windkracht in Taiwan
Guanyin wind project

Taiwan is bijna volledig afhankelijk van geïmporteerde fossiele brandstof, die voor ongeveer 98% van de energievoorziening in het land verantwoordelijk zijn. Daarom is er een grote behoefte aan schone energie die lokaal geproduceerd wordt. Het Guanyin wind project aan de noordwestkust van Taiwan wekt op een duurzame manier schone energie op, waardoor er minder brandstoffen geïmporteerd en verbrand hoeven te worden. Het project bestaat uit 19 moderne windturbines met een totaal vermogen van 43,7 MW en levert groene stroom aanmeer dan 30.000 huishoudens.

Bijdrage aan duurzame ontwikkeling:

 • 142.000 MWh schone stroom per jaar
 • 13 nieuwe permanente banen gecreëerd
 • Bijna honderd tijdelijke banen gecreëerd tijdens de bouw van het windmolenpark
 • Ondersteuning van milieuactiviteiten zoals het opruimen van stranden
 • 50 kinderen profiteren van speciale schoolprojecten en er worden beurzen aan studenten uitgereikt
 • Overdracht ven kennis naar de lokale bevolking
 • Er hoeven minder fossiele brandstoffen te worden geïmporteerd, die meestal per tankerschip worden aangeleverd wat met de nodige risico’s gepaard gaat
 • Gemiddeld 110.293 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden foor het vervangen van fossiele energie door schone windenergie

Duurzame partners

Duurzaam reizen is voor ons meer dan het ondersteunen van goede doelen. Wij doen er alles aan om maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) door te voeren in onze gehele bedrijfsvoering, niet alleen op ons eigen kantoor maar ook in de landen waar we reizen organiseren. Hiervoor werken we samen met verschillende organisaties:

WakibiWakibi

Wakibi is een Nederlandse stichting die via haar crowdfunding platform kleine leningen verstrekt aan ondernemers in ontwikkelingslanden. In september 2019 en 2021 heeft Sawadee namens zijn reizigers in totaal €40.000 geschonken aan deze bijzondere organisatie. Dit bedrag wordt de komende tien jaar doorlopend uitgeleend, waardoor Wakibi met dit geld een groot aantal ondernemers op weg kan helpen. Een succesvolle onderneming in een ontwikkelingsland heeft een positieve invloed op de lokale gemeenschap, creëert banen en geeft kinderen de mogelijkheid om naar school te gaan. In de reportage hieronder kun je lezen wat voor moois wij tot nu toe al hebben bereikt met Wakibi.Tourism DeclaresTourism Declares

Sawadee Reizen is verheugd om sinds januari 2021 onderdeel te zijn van ‘Tourism Declares a Climate Emergency’, een collectief van reisondernemingen dat het goede voorbeeld volgt uit andere sectoren bij het afkondigen van een klimaatnoodsituatie. Met deze afkondiging erkennen wij de wetenschap dat we nu actie moeten ondernemen om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen in het komende decennium terug te dringen. We zullen samenwerken met de hele reisbranche om dit te realiseren en een regeneratieve industrie op te bouwen. Meer informatie over Tourism Declares vind je hier: www.tourismdeclares.com

Travelife Travelife 

Sinds januari 2014 heeft Sawadee het Travelife Certificaat. Travelife stimuleert duurzaam ondernemen binnen de reissector. Om het certificaat te behalen moet voldaan worden aan 158 duurzaamheidscriteria. Deze criteria hebben betrekking op de meest uiteenlopende facetten van je bedrijfsvoering. Van de koffie die bij ons op kantoor in Amsterdam gedronken wordt tot het vervoer op de plaats van bestemming. Wie met ons op reis gaat, is er dus van verzekerd dat onze reizen op een duurzame, eerlijke manier uitgevoerd worden. We zijn trots op het behalen van het Travelife Certificaat en hopen dat veel touroperators uit de Nederlandse reisbranche zullen volgen. We stimuleren dan ook al onze agenten en accommodaties om het certificaat ook te behalen.

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance is een internationale natuurbeschermingsorganisatie, actief op het gebied van land- en bosbouw (certificering van FSC-geproduceerd hout). Daarnaast is één van hun doelen het bevorderen en ondersteunen van duurzaam toerisme in Latijns-Amerika. Accommodaties worden getraind op het gebied van effectief management en de vereisten voor duurzaam toerisme. Sawadee heeft diverse accommodaties in haar reizen opgenomen die zijn aangesloten bij Rainforest Alliance (deze herken je op de website door het Rainforest Alliance logo).MVO Nederland

Sawadee is partner van MVO Nederland, een kennis- en netwerkorganisatie die het bedrijfsleven stimuleert om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Defence for Children - ECPAT

Sawadee is in 2014 benoemd tot Top Member van de Tourism Child Protection Code (The Code). Alleen organisaties die zich aantoonbaar actief inzetten tegen seksuele uitbuiting van kinderen krijgen een Top Member status bij The Code. Wij vinden de bescherming van kinderen op vakantiebestemmingen die we aanbieden erg belangrijk. Daarom steunen wij actief de ANVR en Defence for Children - ECPAT in de bescherming van kinderen tegen seksuele uitbuiting in toerisme. Sawadee tekende in juni 2013 The Code. Het internationale bestuur van The Code, waarvan een meerderheid bestaat uit reisorganisaties, complimenteerde Sawadee onder andere voor de volgende activiteiten:

 • Sawadee heeft in contracten opgenomen dat zakenpartners adequaat dienen op te treden ter voorkoming en bestrijding van seksuele kinderuitbuiting.
 • Sawadee stimuleert partners om zelf The Code te ondertekenen waarmee een aantal concrete en zichtbare maatregelen tegen seksuele kinderuitbuiting worden genomen.
 • Sawadee traint medewerkers om adequaat te kunnen reageren bij vermoedens van seksuele kinderuitbuiting.

Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen jou uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.dontlookaway.nl en bij de reisbegeleiding, ook als dit begaan is in het buitenland! Meer informatie over het bestrijden van kindermisbruik is bij de reisleiding beschikbaar.


Global Tourism Plastics Initiative

Global Tourism Plastics Initiative

In juli 2021 heeft Sawadee het Global Tourism Plastics Initiative getekend onder leiding van het United Nations Environment Programme en de World Tourism Organization (UNWTO), in samenwerking met de Ellen MacArthur Foundation.

Als officieel lid van het Global Tourism Plastics Initiative delen we de gemeenschappelijke visie om de grondoorzaken van plasticvervuiling aan te pakken. Wij verbinden ons ertoe om zo min mogelijk plastic te gebruiken en om te innoveren zodat het plastic wat we nodig hebben veilig hergebruikt, gerecycled of gecomposteerd kan worden. Het doel is om zoveel mogelijk plastic uit de economie en het milieu te weren. 

Als onderdeel van Global Tourism Plastics Initiative stellen wij onszelf de volgende doelen:
 • Jaarlijks contact opnemen met al onze partners en hen aanmoedigen zich aan te sluiten bij GTPI.
 • Adviseren van onze partners om plastic beter te reguleren in hun activiteiten door middel van criteria, normen en/of beleid, en hen te ondersteunen bij het implementeren van hun toezeggingen aan het Global Tourism Plastics Initiative. Indien van toepassing nemen we deze standaarden rondom duurzaamheid in de leverancierscontacten op en met deze certificatie kunnen zij hun partners en leveranciers aanmoedigen dit voorbeeld te volgen.
 • Successen communiceren aan partners, leveranciers, reizigers en belangrijke lokale belanghebbenden via websitepublicaties, nieuwsbrieven, sociale media en in alle directe communicatie via al hun personeel.
Zeg het voort en doe ook mee! Kijk voor meer informatie op the Global Tourism Plastics Initiative.


Hout Bay United Football Community

Hout Bay United Football Community

Sawadee is trotse sponsor van HBUFC, een jeugdvoetbalproject en community in Houtbaai, Zuid-Afrika. Dit project is in 2016 gestart en houd sindsdien al zo'n 10.000 kinderen van de straat. Dit doen ze door middel van sport in combinatie met life skill cursussen, huiswerkklassen en de belangrijkste trots: het creëren van saamhorigheidsgevoel, social controle en discipline. Daarnaast creëren ze banen voor de oudere kinderen. In 2020 zijn bijvoorbeeld 80 nieuwe banen gecreëerd en zijn 20 kids naar volwasseneneducatie gegaan om hun middelbare school af te maken. Tijdens de lockdown van 2020, toen veel mensen niet veel te eten hadden,  hebben ze gezorgd voor voedselpakketten en begeleiding van ouderen.

Het heren voetbalteam speelt na promoties een divisie onder Cape Town Spurs FC en de dames draaien ook bovenin mee en staan bovenaan in de league. Een resultaat waar men uiteraard trots op is.

Meer informatie over de Hout Bay United Football Community vind je in deze PDF.

Climate Action Plan

Bij Sawadee Reizen geloven we erin dat reizen onze wereld verrijkt. Door andere landen te bezoeken, bouwen we verbindingen op, vergroten we ons begrip van de wereld en ondersteunen we lokale gemeenschappen. Reizen kent dus vele voordelen, maar ook nadelen. Door de relatief hoge uitstoot van broeikasgassen en het niet zorgvuldig omgaan met kwetsbare ecosystemen beschadigen we onze planeet waardoor er grote problemen ontstaan voor de natuur en het klimaat.

Begin 2021 heeft Sawadee Reizen zich aangesloten bij een steeds groter wordende beweging van reisorganisaties die zich inspannen om het bewustzijn van klimaatverandering te vergroten. Wij zijn verheugd om onderdeel te worden van ‘Tourism Declares a Climate Emergency’, een collectief van reisondernemingen dat het goede voorbeeld volgt uit andere sectoren bij het afkondigen van een klimaatnoodsituatie. Hiermee erkennen wij de wetenschap dat we nu actie moeten ondernemen om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen in het komende decennium te halveren. We zullen moeten samenwerken om dit te realiseren en een regeneratieve reisbranche op te bouwen.

Dit Climate Action Plan is bedoeld om van Sawadee Reizen een (nog) duurzamere touroperator te maken. Het verduurzamen van ons bedrijf zal gebeuren aan de hand van een aantal targets waarbij de plannen de komende jaren zullen worden doorgevoerd. Daarnaast is het de bedoeling om jaarlijks het Climate Action Plan te beoordelen en eventuele nieuwe tools en plannen toe te voegen wanneer dat mogelijk is.

We willen dat onze CO2-uitstoot in 2030 is gehalveerd ten opzichte van 2018, onze reizen een regeneratief karakter hebben en we willen onze partners daarin meebrengen. Ook zal Sawadee openlijk achter klimaat positieve projecten staan en proberen er deel van uit te maken.

In het kort stellen wij onszelf de volgende doelen aan de hand van dit plan:

 1. De ontwikkelling van het ‘Klimaatnoodplan’, waarin onze intenties worden uiteengezet om onder andere de CO2-uitstoot in het komende decennium te verminderen.
 2. Het delen van een openbare verklaring van ons ‘Klimaatnoodplan’ en daarbij elk jaar een update geven over de voortgang.
 3. Accepteer het huidige IPCC-advies waarin wordt gesteld dat de wereldwijde koolstofemissies tegen 2030 moeten worden teruggebracht tot 55% onder het niveau van 2017 om de planeet binnen 1,5 graden opwarming te houden. 
 4. Het aansporen van onze leveranciers en partners om dezelfde verklaring af te leggen; het delen van ‘best practices’ onder collega's; en actief deelnemen aan de Tourism Declares-gemeenschap.
 5. Pleiten voor verandering. We erkennen de noodzaak om binnen onze hele sector het huidige systeem te veranderen om een rechtvaardige overgang naar koolstofvrij toerisme te versnellen.

Klik op de onderstaande link om het gehele plan te bekijken.

> Lees hier ons Climate Action Plan


Tourism Declares a Climate Emergency

Naar boven