Vragen over de drukte op Schiphol? Klik hier voor meer info

Duurzaam op reis met Sawadee

De urgentie om de opwarming van de aarde tot 1,5 graad te beperken was nog nooit zo groot als nu. Het IPCC-rapport van 2022 van het VN-klimaatpanel benadrukt dat de tijd voor oplossingen steeds korter wordt om de gevolgen van klimaatverandering te stoppen. Snelle klimaatacties zijn nodig om energie te besparen, duurzame energie op te wekken en de uitstoot van CO2 terug te dringen. Door duurzaam en verantwoord te reizen kunnen we met elkaar een actieve bijdrage leveren om het tij te keren.

Onze bijdrage aan jouw duurzame reis 

Om de positieve impact van jouw reis te vergroten verduurzamen wij niet alleen onze reizen, maar handelen we zowel in- als extern zo duurzaam mogelijk. Uiteraard toetsen we ons zelf keer op keer om te zien of wij de belofte die wij onszelf, onze klanten en de komende generaties gedaan hebben, nog waarmaken. We streven continu naar verbeteringen. Dat houdt ons scherp en betrokken. We zijn er daarom trots op dat Sawadee ‘Travelife’ is gecertificeerd. Travelife is een toonaangevende internationale certificering voor reisorganisaties die duurzaam ondernemen. Andere initiatieven die we ondernemen om jouw reis te verduurzamen:

 • Compensatie en vermindering van de CO2-uitstoot van je reis met vertrek in 2022
 • Stimulatie van het gebruik van accommodaties met een lage CO2-uitstoot
 • Excursies en activiteiten met respect voor mens, natuur en dier
 • Duurzame projecten op veel reizen (Puur Sawadee)
 • Samenwerking met lokale duurzame partners
 • Participatie in internationale initiatieven (o.a. Global Tourism Plastics Initiative) 
 • Aansluiting bij het Tourism Declares a Climate Emergency
 • Geven van duurzame reistips- en adviezen


Duurzame reisorganisatie 

Sinds 1983 organiseert Sawadee Reizen avontuurlijke groepsrondreizen. Wij geloven erin dat reizen onze wereld verrijkt. Door andere landen te bezoeken, bouwen we verbindingen op, vergroten we ons begrip van de wereld en ondersteunen we lokale gemeenschappen.

Maar als ervaren reisorganisatie weten wij als geen ander wat de negatieve effecten van reizen kunnen zijn op het klimaat en op de sociale en natuurlijke leefomgeving van bestemmingen die wij bezoeken. Het is dan ook onze plicht en ambitie, om samen met onze partners duurzame reizen aan te bieden waarin mens, milieu, cultuur en natuur centraal staan.  

We doen ons uiterste best om de positieve impact van toerisme te vergroten en de negatieve impact zo klein mogelijk te maken, zodat ook de volgende generaties kunnen genieten van onze authentieke en avontuurlijke rondreizen.

Wat is Puur Sawadee?

In veel van onze reizen hebben we Puur Sawadee projecten en accommodaties opgenomen. Puur Sawadee betekent dat ze op een speciale manier bijdragen aan duurzaamheid. Duurzaamheid draait naast het zorgen voor de natuur ook om het behouden van de diverse culturen, en ervoor zorgen dat mensen genoeg geld verdienen om voor zichzelf te zorgen.

In 2015 zijn door de Verenigde Naties 17 Sustainable Development Goals vastgelegd. De in totaal 17 doelen omvatten allerlei verschillende onderwerpen die bij elkaar zorgen voor een eerlijke toekomst en een leefbare wereld. De Verenigde Naties hebben afgesproken deze doelen voor 2030 te behalen. De Puur Sawadee projecten en accommodaties die wij bezoeken in onze reizen dragen allemaal bij aan een of meerdere van deze onderwerpen.

 • Beschermen van de natuur
 • Lokale bevolking ondersteunen en van ze leren
 • Werkgelegenheid en inkomen bieden
 • Duurzame accomodaties

Beschermen van de natuur

Tijdens de groepsreizen van Sawadee bezoeken we allerlei bijzondere landen. Het komen op deze bestemmingen brengt CO2 uitstoot met zich mee, daarom compenseren wij de volledig uitstoot van onze reizen in 2022. Maar samen doen wij meer dan dat om de natuur de beschermen! In Thailand bezoeken wij een olifanten opvang, en in Maleisië een orang-oetang opvang. En wat dacht je van het panda onderzoekscentrum in China. Al deze plaatsen werken op hun eigen manier aan het beschermen, verzorgen en rehabiliteren van de dieren.  

   


Lokale bevolking ondersteunen en van ze leren 

Een van de mooiste onderdelen van reizen is het leren over hoe andere mensen leven. Tijdens onze groepsreizen stimuleren wij dan ook dat reizigers en bewoners een oprechte interactie kunnen hebben met elkaar. Daarbij vinden wij het belangrijk dat we de lokale bevolking ondersteunen in sociale projecten. Zo steunen wij onderwijsprojecten door direct geld te doneren, of aan een activiteit deel te nemen die ook een school financieel ondersteund of zelf runt. Een daarvan is Stichting Club Deportivo in Colombia dat onderwijs en maaltijden geeft aan arme kinderen. Net als dat de wereld een diverse natuur nodig heeft, is het ook belangrijk dat er verschillende culturen blijven bestaan. Door op reis culturele projecten te bezoeken blijft de lokale bevolking trots op hoe zij leven, en worden jongere generaties enthousiast om deze tradities ook te blijven leren. Zo kun je in Brazilië deelnemen aan een tour door de favelas, waar je leert over hoe mensen in de sloppenwijk leven door de kunst die zij maken. In Pringgasela in Indonesië leer je over de traditionele weefkunst.  


Werkgelegenheid en inkomen bieden 

In alles wat Sawadee doet is het belangrijk dat de lokale bevolking er ook financieel voordeel van heeft. Zo kiezen we waar mogelijk om samen te werken met kleinschalige accommodaties in plaats van grote hotel ketens. Doen we mee aan activiteiten georganiseerd door lokale aanbieders én bezoeken we vaak kleine gemeenschappen.  

Een goede én lekkere manier om geld direct bij de lokale mensen te laten komen is door een kookworkshop te volgen. Zo ontstaat er werkgelegenheid in afgelegen gebieden voor een bevolkingsgroep die vaak weinig kansen krijgt. Kookworkshops kun je onder andere doen in Birma, Sri Lanka, Thailand, Vietnam, China en Peru.  

Daarnaast hebben we in een aantal reizen ook homestay’s, de groep wordt dan verdeeld over verschillende huizen en je verblijf die nacht echt bij de mensen thuis. In Peru slapen we op het eiland Amantani bij een aantal gezinnen, maar ook in Ecuador, Jordanië, Indonesië en Vietnam worden we verwelkomd bij mensen thuis. Wie niet genoeg kan krijgen van de homestay’s kan mee met de Kirgizië reis, deze verblijft maar liefst 5 nachten bij verschillende families.


Duurzame accommodaties

Naast het bezoeken van duurzame projecten slapen we tijdens onze reizen ook graag bij duurzame accommodaties. Zoals de Eco lodge Bukit Lawang op Sumatra die volledig is gebouwd met lokale en natuurlijke materialen, een biologische tuin verzorgd verse ingrediënten voor het restaurant, en een deel van de winst wordt gedoneerd aan een Orang-oetang Conservation Centre.  

Naast eco lodges verblijven we ook bij duurzame hotels. Zij hebben bijvoorbeeld een duurzame bedrijfsvoering waarin ze letten op het verminderen van de schade aan het milieu, zoals geen chemische schoonmaakmiddelen gebruiken, of zonnepanelen hebben. Sommige hebben daarbij een extra focus om de lokale bevolking te steunen. Zo verblijven we in Zuid-Afrika bij Hannah Game lodge die een eigen school heeft op gericht.  


Wil je meer leren over deze en andere projecten, lees dan hier meer

Volledige CO2-compensatie

Sawadee compenseert sinds 1 januari 2018 standaard alle CO2-uitstoot van haar zelfontwikkelde reizen. Dit geldt voor alle reizen in 2022. De CO2-compensatie heeft niet alleen betrekking op de retourvluchten, maar ook op het vervoer en het verblijf op de bestemming. Door deze keuze te maken hebben wij, samen met onze partners, een belangrijke stap gezet in het terugdringen van de hoeveelheid broeikasgassen die wij uitstoten met onze reizen.

Hoe berekenen wij de CO2-uitstoot tijdens onze reizen?

Om de CO2-uitstoot te compenseren moeten we eerst weten hoeveel we uitstoten.  Er zijn verschillende aspecten tijdens onze reizen die bijdragen aan de CO2-uitstoot. Het bepalen van de totale uitstoot van onze reizen doen we volgens een stappenplan.

 • Allereerst kijken we naar alle vluchten die we gebruiken tijdens de reis. Dit zijn de retour vluchten naar de bestemming en ook eventuele vluchten tijdens de reis. 
 • Daarnaast noteren we hoeveel kilometer er elke dag tijdens de reis wordt afgelegd. Hierbij wordt ook specifiek gekeken naar het soort vervoer (bus, boot, trein etc.). 
 • We kijken naar de accommodaties die we gebruiken. Elke locatie verbruikt immers ook elektriciteit, gas en water. We hebben de accommodaties opgedeeld in categorieën. De uitstoot kan per (soort) accommodatie namelijk verschillend zijn.  Een nacht in een 4-sterren hotel heeft bijvoorbeeld een andere uitstoot dan een verblijf op een camping. 
 • Tot slot kijken we naar welke maaltijden er inclusief worden aangeboden tijdens een reis. Hierbij houden we rekening met de hoeveelheid mensen die vegetarisch eten en kijken we naar de mate waarin het eten lokaal geproduceerd wordt of geïmporteerd is.

Aan de hand van de bovenstaande facetten en de omvang van de groep reizigers, krijgen wij een totaalbeeld van de CO2-uitstoot per reis.

De CO2-uitstoot op ons kantoor in Amsterdam

Om onze reizigers dagelijks te kunnen helpen bij het vinden van hun droomreis, maken wij bij Sawadee ook gebruik van middelen waarmee wij CO2 uitstoten. Zo moet ons kantoor verlicht worden, reizen onze medewerkers er dagelijks naartoe en voeren wij zo nu en dan een dienstreis uit. Ook voor deze middelen berekenen wij de CO2-uitstoot, op dezelfde manier als dat wij dat doen voor onze reizen.

De totale CO2-uitstoot tijdens onze reizen en de totale CO2-uitstoot die plaatsvindt bij ons op kantoor, geeft ons een volledig beeld van onze totale CO2-uitstoot, die wij op verschillende manieren verminderen. Hieronder lees je daar meer over.

Hoe verminderen wij de uitstoot?

Het inzicht dat wij hebben in onze totale CO2-uitstoot stelt ons in staat om hierop in te spelen en onze uitstoot te verminderen. De afgelopen jaren hebben wij bij Sawadee hier al verschillende stappen in gezet. Een goed voorbeeld hiervan is dat wij in Japan en China enkel binnenlandse treinen, en geen vluchten gebruiken. Ook in Europa zetten we graag de trein in. Zo begint de rondreis door Centraal-Europa met een treinrit naar München. Vanaf 2023 zal ook de rondreis door het Verenigd Koninkrijk en Ierland de trein van en naar Londen gebruiken. 

Daarnaast kijken we ook graag naar welke duurzame accommodaties wij kunnen gebruiken, wanneer mogelijk vervangen wij een accommodatie graag voor een duurzamer alternatief. Lees hier meer over verschillende duurzame accommodaties die wij gebruiken. Het verminderen van plastic afval is ook erg belangrijk. In overleg met onze lokale partners proberen we voortdurend mogelijkheden te vinden om ons afval te verminderen. Zo zijn er in Peru en op Lombok (Indonesië) grote water tonnen beschikbaar in onze bussen. Hier kunnen reizigers schoon water tappen en hoeven er niet dagelijks plastic flesjes gekocht te worden.

Hoe werkt CO2-compensatie?

Na het berekenen en verminderen van de uitstoot, is de volgende stap om de overgebleven CO2-uitstoot te compenseren. Door de CO2-uitstoot van jouw reis te compenseren help je om ergens anders op de wereld dezelfde hoeveelheid CO2-uitstoot te voorkomen.

Dit kun je onder andere doen door het ondersteunen van projecten waarmee de lokale bevolking, dankzij jouw (financiële) steun, hun CO2-uitstoot kan beperken. Zo kunnen de locals overstappen op ovens die schoner en zuiniger werken of kunnen zij zonnepanalen installeren, waardoor er geen gebruik meer gemaakt hoeft te worden van kolen.

Maar deze projecten dragen niet alleen bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot op de plaats van bestemming. Andere voordelen van deze projecten zijn bijvoorbeeld dat er extra werkgelegenheid gecreëerd wordt, de levensomstandigheden voor de locals en onze reizigers verbeterd worden en de natuur beschermd wordt. Met CO2-compensatie doet u dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Hieronder lichten we een paar van deze projecten uit.

Zonne-energie in Thailand

Siam Solar Energy

Thailand is een van de grootste energieverbruikers in Zuidoost-Azië en de een-na-grootste olie-importeur in deze regio. Fossiele brandstoffen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 80% van de energieopwekking in Thailand. Duurzaam opgewekte energie is dus van essentieel belang om klimaatverandering tegen te gaan en minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen.

De zonnepanelen van het Siam project in Thailand wekken per jaar gemiddeld 148.477 MWh groene stroom op waardoor schadelijke CO2-uitstoot vermeden wordt. In de provincies Saraburi and Kanchanaburi in het hart van Thailand waar men voornamelijk van de landbouw leeft, zijn op tien verschillende plekken zonneparken gebouwd met een totaal vermogen van 104,7 megawatt. Omdat in dit gebied de zonne-intensiteit een van de hoogste van heel Thailand is, wordt er op een efficiënte manier veel schone elektriciteit opgewekt.

Bijdrage aan duurzame ontwikkeling:

 • Het zonne-energieproject voorziet bijna 65.000 mensen in hun energiebehoefte
 • Honderd nieuwe banen gecreëerd
 • Jaarlijks wordt 148.477 MWh groene stroom opgewekt waardoor minder fossiele brandstof verbrand hoeft te worden
 • 37 werknemers krijgen technische training
 • Verbeterde lokale infrastructuur
 • 80.487 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden dankzij de zonnepanelen

Schone kookovens in Rwanda

Efficient cookstove project
In Rwanda zijn de belangrijkste energiebron voor koken houtskool en brandhout, vooral op het platteland. Het koken gebeurt over het algemeen op thermisch inefficiënte traditionele apparaten en veroorzaakt grote hoeveelheden rook. De houtskool en brandhout die wordt gebruikt om te koken draagt niet alleen bij aan de uitstoot van CO2, maar ook aan luchtvervuiling binnenshuis. Daarnaast veroorzaakt de houtkap voor de productie van houtskool en brandhout ontbossing en woestijnvorming.

Door de verspreiding van innovatieve kooktoesteltechnologie onder de gemeenschappen in Rwanda, komt dit project het milieu ten goede evenals een gezondere leefomgeving. De kookovens zijn schoner en zuiniger waardoor ze aanzienlijke brandstofverbruik verminderen. De verbeterde kachel is ontworpen om het rendement, de veiligheid, de kosten, de stabiliteit en de sterkte van de kachel in evenwicht te brengen met een focus op het gebruik van lokaal beschikbare materialen.

Dankzij het ondersteunen van dit project kunnen de efficiënter brandende kookovens tegen een lagere prijs verkocht worden. Hierdoor hebben ook armere families de mogelijkheid om een schone kookoven aan te schaffen. Huishoudens besparen geld door minder brandstof nodig te hebben om dezelfde hoeveelheid voedsel te koken en de gezondheid wordt verbeterd door de vermindering van binnen-luchtvervuiling

Bijdrage aan duurzame ontwikkeling:

 • Gemiddeld is er 70% minder brandhout en houtskool nodig met de duurzame kookovens waardoor er meer geld gespaard kan worden 
 • Per jaar worden er 2.1 miljoen uren bespaard doordat er minder brandhout verzameld hoeft te worden en de kookovens sneller koken. Dit zorgt ervoor dat vrouwen meer tijd hebben voor hun eigen ontwikkeling en andere inkomsten genererende activiteiten 
 • Betere luchtkwaliteit en minder luchtwegeninfecties en oogproblemen bij vrouwen en kinderen door 57% reductie van rookontwikkeling tijdens het koken
 • Werkgelegenheid en inkomsten voor mensen via de distributie en het onderhoud van de kachels, evenals training en het inzetten van gemeenschapsonderwijspersoneel, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van de lokale economie 
 • Minder ontbossing dankzij de verminderde vraag naar houtskool en een positieve impact op de biodiversiteit 
 • Ruim 140.000 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden dankzij het gebruik van de schone kookovens

Windkracht in Taiwan

Guanyin wind project
Taiwan is bijna volledig afhankelijk van geïmporteerde fossiele brandstof, die voor ongeveer 98% van de energievoorziening in het land verantwoordelijk zijn. Daarom is er een grote behoefte aan schone energie die lokaal geproduceerd wordt. Het Guanyin wind project aan de noordwestkust van Taiwan wekt op een duurzame manier schone energie op, waardoor er minder brandstoffen geïmporteerd en verbrand hoeven te worden. Het project bestaat uit 19 moderne windturbines met een totaal vermogen van 43,7 MW en levert groene stroom aanmeer dan 30.000 huishoudens.

Bijdrage aan duurzame ontwikkeling:

 • 142.000 MWh schone stroom per jaar
 • 13 nieuwe permanente banen gecreëerd
 • Bijna honderd tijdelijke banen gecreëerd tijdens de bouw van het windmolenpark
 • Ondersteuning van milieuactiviteiten zoals het opruimen van stranden
 • 50 kinderen profiteren van speciale schoolprojecten en er worden beurzen aan studenten uitgereikt
 • Overdracht ven kennis naar de lokale bevolking
 • Er hoeven minder fossiele brandstoffen te worden geïmporteerd, die meestal per tankerschip worden aangeleverd wat met de nodige risico’s gepaard gaat
 • Gemiddeld 110.293 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden foor het vervangen van fossiele energie door schone windenergie

Samenwerking met South Pole Group

Wij hebben, samen met de ANVR en enkele andere reisorganisaties, gekozen voor een samenwerking met South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten.

South Pole ontwikkelt projecten die klimaatverandering tegengaan, de lokale bevolking ondersteunen en de natuur beschermen. South Pole is in 2007 als spin-off van de technische universiteit in Zürich (ETH) door vijf studenten opgericht en nu werken er 200 klimaatexperts wereldwijd aan het ontwikkelen van projecten en aan vele andere activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Inmiddels heeft South Pole meer dan 500 klimaatprojecten ontwikkeld. De meeste projecten zijn gecertificeerd met de Gold Standard en bevinden zich in ontwikkelingslanden in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Omdat er geen schakels zitten tussen South Pole en de ondernemers, ingenieurs en ngo’s die het project dagelijks runnen, komt zo veel mogelijk geld direct bij de projecten terecht.

Duurzame partners

Duurzaam reizen is voor ons meer dan het ondersteunen van goede doelen. Wij doen er alles aan om maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) door te voeren in onze gehele bedrijfsvoering, niet alleen op ons eigen kantoor maar ook in de landen waar we reizen organiseren. Hiervoor werken we samen met verschillende organisaties:

WakibiWakibi

Wakibi is een Nederlandse stichting die via haar crowdfunding platform kleine leningen verstrekt aan ondernemers in ontwikkelingslanden. In september 2019 en 2021 heeft Sawadee namens zijn reizigers in totaal €40.000 geschonken aan deze bijzondere organisatie. Dit bedrag wordt de komende tien jaar doorlopend uitgeleend, waardoor Wakibi met dit geld een groot aantal ondernemers op weg kan helpen. Een succesvolle onderneming in een ontwikkelingsland heeft een positieve invloed op de lokale gemeenschap, creëert banen en geeft kinderen de mogelijkheid om naar school te gaan. In de reportage hieronder kun je lezen wat voor moois wij tot nu toe al hebben bereikt met Wakibi.Tourism DeclaresTourism Declares

Sawadee Reizen is verheugd om sinds januari 2021 onderdeel te zijn van ‘Tourism Declares a Climate Emergency’, een collectief van reisondernemingen dat het goede voorbeeld volgt uit andere sectoren bij het afkondigen van een klimaatnoodsituatie. Met deze afkondiging erkennen wij de wetenschap dat we nu actie moeten ondernemen om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen in het komende decennium terug te dringen. We zullen samenwerken met de hele reisbranche om dit te realiseren en een regeneratieve industrie op te bouwen. Meer informatie over Tourism Declares vind je hier: www.tourismdeclares.com.


Travelife

Travelife

Sinds januari 2014 heeft Sawadee het Travelife Certificaat, de hoogste van de drie levels binnen Travelife.Travelife stimuleert duurzaam ondernemen binnen de reissector, en is erkend door de Global Sustainable Tourism Council(GSTC). Om het certificaat te behalen heeft Sawadee aan de 234 duurzaamheidscriteria voldaan. Deze criteria hebben betrekking op de verschillende kanten van de bedrijfsvoering. Van de koffie die bij ons op kantoor in Amsterdam wordt gedronken tot aan het vervoer op de plaats van bestemming. Onze reizigers zijn er dus van verzekerd dat onze reizen op een duurzame en eerlijke manier uitgevoerd worden. We zijn er trots op dat we het Travelife Certificaat behaald hebben en stimuleren onze lokale vertegenwoordigers en accommodaties om het hetzelfde te doen. Ook hopen we dat veel bedrijven in de Nederlandse reisbranche zullen volgen.Defence for Children - ECPAT

Sawadee is in 2014 benoemd tot Top Member van de Tourism Child Protection Code (The Code). Alleen organisaties die zich aantoonbaar actief inzetten tegen seksuele uitbuiting van kinderen krijgen een Top Member status bij The Code. Wij vinden de bescherming van kinderen op vakantiebestemmingen die we aanbieden erg belangrijk. Daarom steunen wij actief de ANVR en Defence for Children - ECPAT in de bescherming van kinderen tegen seksuele uitbuiting in toerisme. Sawadee tekende in juni 2013 The Code. Het internationale bestuur van The Code, waarvan een meerderheid bestaat uit reisorganisaties, complimenteerde Sawadee onder andere voor de volgende activiteiten:

 • Sawadee heeft in contracten opgenomen dat zakenpartners adequaat dienen op te treden ter voorkoming en bestrijding van seksuele kinderuitbuiting.
 • Sawadee stimuleert partners om zelf The Code te ondertekenen waarmee een aantal concrete en zichtbare maatregelen tegen seksuele kinderuitbuiting worden genomen.
 • Sawadee traint medewerkers om adequaat te kunnen reageren bij vermoedens van seksuele kinderuitbuiting.

Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen jou uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.dontlookaway.nl en bij de reisbegeleiding, ook als dit begaan is in het buitenland! Meer informatie over het bestrijden van kindermisbruik is bij de reisleiding beschikbaar.


Global Tourism Plastics Initiative

Global Tourism Plastics Initiative

In juli 2021 heeft Sawadee het Global Tourism Plastics Initiative getekend onder leiding van het United Nations Environment Programme en de World Tourism Organization (UNWTO), in samenwerking met de Ellen MacArthur Foundation.

Als officieel lid van het Global Tourism Plastics Initiative delen we de gemeenschappelijke visie om de grondoorzaken van plasticvervuiling aan te pakken. Wij verbinden ons ertoe om zo min mogelijk plastic te gebruiken en om te innoveren zodat het plastic wat we nodig hebben veilig hergebruikt, gerecycled of gecomposteerd kan worden. Het doel is om zoveel mogelijk plastic uit de economie en het milieu te weren. 

Als onderdeel van Global Tourism Plastics Initiative stellen wij onszelf de volgende doelen:
 • Jaarlijks contact opnemen met al onze partners en hen aanmoedigen zich aan te sluiten bij GTPI.
 • Adviseren van onze partners om plastic beter te reguleren in hun activiteiten door middel van criteria, normen en/of beleid, en hen te ondersteunen bij het implementeren van hun toezeggingen aan het Global Tourism Plastics Initiative. Indien van toepassing nemen we deze standaarden rondom duurzaamheid in de leverancierscontacten op en met deze certificatie kunnen zij hun partners en leveranciers aanmoedigen dit voorbeeld te volgen.
 • Successen communiceren aan partners, leveranciers, reizigers en belangrijke lokale belanghebbenden via websitepublicaties, nieuwsbrieven, sociale media en in alle directe communicatie via al hun personeel.
Zeg het voort en doe ook mee! Kijk voor meer informatie op the Global Tourism Plastics Initiative.


Hout Bay United Football Community

Hout Bay United Football Community

Sawadee is trotse sponsor van HBUFC, een jeugdvoetbalproject en community in Houtbaai, Zuid-Afrika. Dit project is in 2016 gestart en houd sindsdien al zo'n 10.000 kinderen van de straat. Dit doen ze door middel van sport in combinatie met life skill cursussen, huiswerkklassen en de belangrijkste trots: het creëren van saamhorigheidsgevoel, social controle en discipline. Daarnaast creëren ze banen voor de oudere kinderen. In 2020 zijn bijvoorbeeld 80 nieuwe banen gecreëerd en zijn 20 kids naar volwasseneneducatie gegaan om hun middelbare school af te maken. Tijdens de lockdown van 2020, toen veel mensen niet veel te eten hadden,  hebben ze gezorgd voor voedselpakketten en begeleiding van ouderen.

Het heren voetbalteam speelt na promoties een divisie onder Cape Town Spurs FC en de dames draaien ook bovenin mee en staan bovenaan in de league. Een resultaat waar men uiteraard trots op is.

Meer informatie over de Hout Bay United Football Community vind je in deze PDF.

Climate Action Plan

Bij Sawadee Reizen geloven we erin dat reizen onze wereld verrijkt. Door andere landen te bezoeken, bouwen we verbindingen op, vergroten we ons begrip van de wereld en ondersteunen we lokale gemeenschappen. Reizen kent dus vele voordelen, maar ook nadelen. Door de relatief hoge uitstoot van broeikasgassen en het niet zorgvuldig omgaan met kwetsbare ecosystemen beschadigen we onze planeet waardoor er grote problemen ontstaan voor de natuur en het klimaat.

Begin 2021 heeft Sawadee Reizen zich aangesloten bij een steeds groter wordende beweging van reisorganisaties die zich inspannen om het bewustzijn van klimaatverandering te vergroten. Wij zijn verheugd om onderdeel te worden van ‘Tourism Declares a Climate Emergency’, een collectief van reisondernemingen dat het goede voorbeeld volgt uit andere sectoren bij het afkondigen van een klimaatnoodsituatie. Hiermee erkennen wij de wetenschap dat we nu actie moeten ondernemen om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen in het komende decennium te halveren. We zullen moeten samenwerken om dit te realiseren en een regeneratieve reisbranche op te bouwen.

Dit Climate Action Plan is bedoeld om van Sawadee Reizen een (nog) duurzamere touroperator te maken. Het verduurzamen van ons bedrijf zal gebeuren aan de hand van een aantal targets waarbij de plannen de komende jaren zullen worden doorgevoerd. Daarnaast is het de bedoeling om jaarlijks het Climate Action Plan te beoordelen en eventuele nieuwe tools en plannen toe te voegen wanneer dat mogelijk is.

We willen dat onze CO2-uitstoot in 2030 is gehalveerd ten opzichte van 2018, onze reizen een regeneratief karakter hebben en we willen onze partners daarin meebrengen. Ook zal Sawadee openlijk achter klimaat positieve projecten staan en proberen er deel van uit te maken.

In het kort stellen wij onszelf de volgende doelen aan de hand van dit plan:

 1. De ontwikkelling van het ‘Klimaatnoodplan’, waarin onze intenties worden uiteengezet om onder andere de CO2-uitstoot in het komende decennium te verminderen.
 2. Het delen van een openbare verklaring van ons ‘Klimaatnoodplan’ en daarbij elk jaar een update geven over de voortgang.
 3. Accepteer het huidige IPCC-advies waarin wordt gesteld dat de wereldwijde koolstofemissies tegen 2030 moeten worden teruggebracht tot 55% onder het niveau van 2017 om de planeet binnen 1,5 graden opwarming te houden. 
 4. Het aansporen van onze leveranciers en partners om dezelfde verklaring af te leggen; het delen van ‘best practices’ onder collega's; en actief deelnemen aan de Tourism Declares-gemeenschap.
 5. Pleiten voor verandering. We erkennen de noodzaak om binnen onze hele sector het huidige systeem te veranderen om een rechtvaardige overgang naar koolstofvrij toerisme te versnellen.

Klik op de onderstaande link om het gehele plan te bekijken.

> Lees hier ons Climate Action Plan


Tourism Declares a Climate Emergency

Naar boven